Čavušoglu: Iranska sektaška politika je opasna
Page 1 of 1
Decembar 7th, 20153
Turski ministar inostranih poslova, Mevlut Čavušoglu saopćio je danas da “iranska sektaška politika predstavlja opasnost” i da se stavovi Turske i Irana u pogledu Sirije i Iraka potpuno razlikuju.
Čavušoglu je naglasio da diplomatski odnosi Turske i Irana nisu narušeni, ali je zatražio od Irana da čuva te odnose i da odustane od “laži i potvora” ne spomenuvši na šta konkretno misli.
Odnosi između dvije zemlje su u zastoju, pogotovo poslije međusobnih optužbi za podršku terorizmu. Ti sukobi su eskalirali posebno kada je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan kritizirao odnos Irana prema dešavanjima u Siriji.
IslamBosna.ba
Decembar 7th, 20153
Turski ministar inostranih poslova, Mevlut Čavušoglu saopćio je danas da “iranska sektaška politika predstavlja opasnost” i da se stavovi Turske i Irana u pogledu Sirije i Iraka potpuno razlikuju.
Čavušoglu je naglasio da diplomatski odnosi Turske i Irana nisu narušeni, ali je zatražio od Irana da čuva te odnose i da odustane od “laži i potvora” ne spomenuvši na šta konkretno misli.
Odnosi između dvije zemlje su u zastoju, pogotovo poslije međusobnih optužbi za podršku terorizmu. Ti sukobi su eskalirali posebno kada je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan kritizirao odnos Irana prema dešavanjima u Siriji.
IslamBosna.ba
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
2014-04-23
Re: Čavušoglu: Iranska sektaška politika je opasna
Je li Iran za ili protiv Srbije?
Ne znam što da mislim.
Ne znam što da mislim.
crvenkasti-
2014-04-17
Je.crvenkasti wrote:Je li Iran za ili protiv Srbije?
2014-04-23
naoružavali su bosanske muslimane, tako da su protiv vas, (usput preko RH je išlo oružje pa smo mi pokupili 30-50% granata)crvenkasti wrote:Je li Iran za ili protiv Srbije?
Ne znam što da mislim.
Guest- Guest
Ero wrote:Je.crvenkasti wrote:Je li Iran za ili protiv Srbije?
Sve pročitati, polako... to je jer žuriš
crvenkasti-
2014-04-17
EmberSpirit wrote:naoružavali su bosanske muslimane, tako da su protiv vas, (usput preko RH je išlo oružje pa smo mi pokupili 30-50% granata)crvenkasti wrote:Je li Iran za ili protiv Srbije?
Ne znam što da mislim.
Pokupili? Je li taj "u" dugi ili kratki?
2014-04-23
EmberSpirit wrote:naoružavali su bosanske muslimane, tako da su protiv vas, (usput preko RH je išlo oružje pa smo mi pokupili 30-50% granata)crvenkasti wrote:Je li Iran za ili protiv Srbije?
Ne znam što da mislim.
Ako su protiv Srbije, onda su naši. A sad u Siriji su uz Ruse, protiv ISIL-a. A Rusi su Srbi, znači četnici. Onda su njihovi.
crvenkasti-
2014-04-17
Čitam ja polako, ali brzo zaboravim...Alzhammer.crvenkasti wrote:Ero wrote:Je.crvenkasti wrote:Je li Iran za ili protiv Srbije?
2014-04-23
Ero wrote:Čitam ja polako, ali brzo zaboravim...crvenkasti wrote:Ero wrote:Je.crvenkasti wrote:Je li Iran za ili protiv Srbije?
To je i meni. Dok dođem do kraja rečenice, više ne znam kakav joj je bio početak.
crvenkasti-
2014-04-17
Početak čega?crvenkasti wrote:Ero wrote:Čitam ja polako, ali brzo zaboravim...crvenkasti wrote:Ero wrote:Je.crvenkasti wrote:Je li Iran za ili protiv Srbije?
To je i meni. Dok dođem do kraja rečenice, više ne znam kakav joj je bio početak.
2014-04-23
Još malo pa ne ću ni znati koliko još ima, malo ili puno do trenutka kad neću ni znati.
crvenkasti-
2014-04-17
Similar topics
» Opasna politika dominantne i nedodirljive Velike Njemačke
» Cavusoglu sa Stoltenbergom: Švedska i Finska još ne mogu u NATO
» Iranska revolucija 2.0
» AGRESIVNA I OPASNA
» Srušena iranska, slavenska i gotska teorija
» Cavusoglu sa Stoltenbergom: Švedska i Finska još ne mogu u NATO
» Iranska revolucija 2.0
» AGRESIVNA I OPASNA
» Srušena iranska, slavenska i gotska teorija