Uzbekistan ubrzava prijelaz s ćirilice na latinicu
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Uzbekistan ubrzava prijelaz s ćirilice na latinicu
Rumunji neće učit ćirilicu jer ako ništa drugo rumunjska pravoslavna crkva će to odbiti. S druge strane radi trgovine triba im neki jednostavni slavenski koji se nauči u pet dana a s njime mogu pričat i u Bugarskoj i u Jugoslaviji i Ukrajini i Rusiji a i šire.
Njima takvi jezik može samo pomoć u trgovini sa zemljama okolo. A ima nešto i u geopolitici jer njima smetaju Mađari pa im ovako neka šema dobro dođe za ravnotežu snaga plus dobiju trgovački jezik.
Rumunji su romanski narod i oni imaju pola svita koji pričaju romanski. Oni se ne boje slavenisacije. Posebno ako izbacuju ćirilicu.
Njima takvi jezik može samo pomoć u trgovini sa zemljama okolo. A ima nešto i u geopolitici jer njima smetaju Mađari pa im ovako neka šema dobro dođe za ravnotežu snaga plus dobiju trgovački jezik.
Rumunji su romanski narod i oni imaju pola svita koji pričaju romanski. Oni se ne boje slavenisacije. Posebno ako izbacuju ćirilicu.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
E jaka stvar latinica
Tolike zemlje ne koriste latinicu pa šta onda
Japan i Kina, pa jel im problem što imaju vlastito pismo
Grci, pa neki kavkaski narodi ...
Ćirilica i Latinica su vrlo slične i to ni Rusima i onima koji uče ruski nije nikakav problem
Ovdje sam nekim Australcima objasnio ćirilična slova i bili su iznenađeni ... mislili su da je problem a kad sam im objasnio da samo trebaju da zamijene nekoliko simbola a da je u suštini riječ o istim slovima bilo im je mnogo jasnije
Tolike zemlje ne koriste latinicu pa šta onda
Japan i Kina, pa jel im problem što imaju vlastito pismo
Grci, pa neki kavkaski narodi ...
Ćirilica i Latinica su vrlo slične i to ni Rusima i onima koji uče ruski nije nikakav problem
Ovdje sam nekim Australcima objasnio ćirilična slova i bili su iznenađeni ... mislili su da je problem a kad sam im objasnio da samo trebaju da zamijene nekoliko simbola a da je u suštini riječ o istim slovima bilo im je mnogo jasnije
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ruski je van igre a koliko kužim oni su bili najveća prepreka za projekt stvaranja neke vrste panslavenskog jednostavnog jezika jer su forsirali ruski s ruskom ćirilicom.
Ono kad oni zbog svoje velićine blokiraju neke projekte. Sad će ih izbaciti iz Ukrajine i kopneno odvojit od Europe.
Ono kad oni zbog svoje velićine blokiraju neke projekte. Sad će ih izbaciti iz Ukrajine i kopneno odvojit od Europe.
2014-04-11
Nece njih niko izbacit
Sto budu jaci i bogatiji bit ce I privlacniji
Ukrajina ce se vratit Rusiji
Izbora i nemaju
Sto budu jaci i bogatiji bit ce I privlacniji
Izbora i nemaju
2015-09-24
Ja ću ih izbaciti. Meni treba srednjoeuropski slavenski a oni se tu ne uklapaju i koće taj projekt jer im nije u interesu.
Rusi + Bjelorusi izbačeni iz projekta.
Rusi + Bjelorusi izbačeni iz projekta.
2014-04-11
Koji si ti debil.Ringo10 wrote:
Izbora i nemaju
2014-04-11
Srednjoeurppski slavenski...
A koji bi to jezik bio?
Slavenstvo bez Rusa i Bjelorusa ... a sutra i bez Ukrajinaca koji ce nazad prema Rusiji
To je kao covjek bez nogu i ruku... ne nasmijavaj me
A koji bi to jezik bio?
Slavenstvo bez Rusa i Bjelorusa ... a sutra i bez Ukrajinaca koji ce nazad prema Rusiji
2015-09-24
Ti očito ne kužiš da su se oni potukli među sobom ko Srbi i Hrvati i onda pričaš kako će Hrvati vratit Srbiji i ić tamo radit. Ajde moj umij se. Evropi treba radna snaga. Nema teorije da oni odu radit u Rusiju.
2014-04-11
Nije to Slavenstvo bez Rusa i Bjelorusa nego srednjoeuropski slavenski. Ne kužiš pojmove.Ringo10 wrote:Srednjoeurppski slavenski...
A koji bi to jezik bio?
2014-04-11
Da Rusima trebaju Ukri,ne bi ih pustili niz vodu..ovako samo zirnu na teritorij gdje su Rusi manjina,to drze pod kontrolom,i sve 6..bed za Ukrajinu,jer je postala poderana krpa izmedju zapada i istoka..zapad je vise nece,a niti Ruje..špajza za sve i svasta..steta lijepih Ukrajinki..
Guest- Guest
Ruski imperijalizam ili ruski nacionalizam. Očito je zašto im smeta kreiranje srednjoeuropskog slavenskog. Jer ne bi mogli svojatat Poljsku , Ukrajinu itd.
Sad ćemo ih izbaciti iz Ukrajine jer je to jedan od početaka da ih se pošalje na sjever.
Sad ćemo ih izbaciti iz Ukrajine jer je to jedan od početaka da ih se pošalje na sjever.
2014-04-11
Njemačkoj i Austriji triba radna snaga a kako je pola te Ukrajine bilo u AU zapad im nije nepoznanica , posebno ne Beč.Legendovich wrote:Da Rusima trebaju Ukri,ne bi ih pustili niz vodu..ovako samo zirnu na teritorij gdje su Rusi manjina,to drze pod kontrolom,i sve 6..bed za Ukrajinu,jer je postala poderana krpa izmedju zapada i istoka..zapad je vise nece,a niti Ruje..špajza za sve i svasta..steta lijepih Ukrajinki..
2014-04-11
RayMabus wrote:Njemačkoj i Austriji triba radna snaga a kako je pola te Ukrajine bilo u AU zapad im nije nepoznanica , posebno ne Beč.Legendovich wrote:Da Rusima trebaju Ukri,ne bi ih pustili niz vodu..ovako samo zirnu na teritorij gdje su Rusi manjina,to drze pod kontrolom,i sve 6..bed za Ukrajinu,jer je postala poderana krpa izmedju zapada i istoka..zapad je vise nece,a niti Ruje..špajza za sve i svasta..steta lijepih Ukrajinki..
nece Svabi Ukre..prekurceviti su,kazu...sada Gnječe arabe i čamuge..znaju svabi kako sa njima..
Guest- Guest
Neće jel ? Nemaju oni izbor.
Sve će oni to usisat kad im se koji islamista raznese a Afd počme uzimati glasove desnom centru.
Sve će oni to usisat kad im se koji islamista raznese a Afd počme uzimati glasove desnom centru.
2014-04-11
mislis da su svabi glupi??...nemanikakav teror,a fino im je ponudjeno..I svetkom i petkom za 800 ojra,ili letis u fukojebinu odakle si dosao..u biti,puno ih je takvih i odleprsalo..sada samo obitelji primaju..nish pojedinci viseRayMabus wrote:Neće jel ? Nemaju oni izbor.
Guest- Guest
Dobro.Legendovich wrote:mislis da su svabi glupi??...nemanikakav teror,a fino im je ponudjeno..I svetkom i petkom za 800 ojra,ili letis u fukojebinu odakle si dosao..u biti,puno ih je takvih i odleprsalo..sada samo obitelji primaju..nish pojedinci viseRayMabus wrote:Neće jel ? Nemaju oni izbor.
2014-04-11
svim ostalima uvesti kinesko pismo(samo oko 7000 ideograma),pa komunicirajmo
Guest- Guest
Njemačka mi nije toliko bitna jer saveznici su tu napravili multikulti i njemački nacionalisam jednostavno ne može tu napravit ništa.
S Njemačkom samo graniče Poljaci i Česi a sumnjam da će oni ikad prvi napast Njemce. Zato je Berlin multikulti i oni su unutar granica svojih blokirani za bilo kakve napade na susjede naokolo.
S Njemačkom samo graniče Poljaci i Česi a sumnjam da će oni ikad prvi napast Njemce. Zato je Berlin multikulti i oni su unutar granica svojih blokirani za bilo kakve napade na susjede naokolo.
2014-04-11
Za njemački jezik nema problema jer iako ga većinom nisu učili u školi srednja i istočna Europa ipak ima dosta visok postotak onih koji znaju njemački radi arbajta a sad su i najveći jezik u EU tako da u osnovi oni nisu u panici.
2014-04-11
Kad se pogleda di je njemački jezik slab onda vidimo da to uopće nije srednja Europa nego : Italija , Francuska , Britanija , Španjolska i Portugal.
Njemački je ipak jak kao drugi jezik u srednjoj Europi
Njemački je ipak jak kao drugi jezik u srednjoj Europi
2014-04-11
No njemački ipak nije svjetski jezik. Zato mene ne zanima. Ja san tija znat talijanski i već san ga s 21 godinu priča ko mateinji.
Jučer gledam željesnica u Rumunjskoj i slatko se nasmija kad san pročita Ferate Romanie a kako mi u Dalmaciji vlak isto zovemo ferata onda me nasmijalo.
Ja taj rumunjski kužim sve iako ga nikad nisan učija.
Evo jučer pogleda riječ čovjek i Rumunji kažu Om a na talijanski je Uomo.
Normalno da ja to znam bez puno priče.
Jučer gledam željesnica u Rumunjskoj i slatko se nasmija kad san pročita Ferate Romanie a kako mi u Dalmaciji vlak isto zovemo ferata onda me nasmijalo.
Ja taj rumunjski kužim sve iako ga nikad nisan učija.
Evo jučer pogleda riječ čovjek i Rumunji kažu Om a na talijanski je Uomo.
Normalno da ja to znam bez puno priče.
2014-04-11
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Kazahstan se prebacuje s grabljica na latinicu
» Kazahstan, Kirgistan i Uzbekistan ostali bez struje
» Zelenski: Ako Putin pobjedi u Ukrajini napast će Uzbekistan
» Putin već odredio tko će voditi Uzbekistan, bivšu republiku SSSR-a
» Izgrađena Aleja hrvatske ćirilice u Hercegovini
» Kazahstan, Kirgistan i Uzbekistan ostali bez struje
» Zelenski: Ako Putin pobjedi u Ukrajini napast će Uzbekistan