Kazahstan se prebacuje s grabljica na latinicu
Page 1 of 1
Kazahstan se prebacuje s grabljica na latinicu
Kazahstan se prebacuje na latinicu, a troškovi su puno veći od očekivanih
AUTOR:Lea Balenović
Share to FacebookShare to TwitterShare to LinkedInShare to WhatsAppShare to Viber
Re: Kazahstan se prebacuje s grabljica na latinicu
Mislim da se i Ukrajina sprema za prelazak na latinicu.
Latinica ekspandira...preko 500milijuna muslimana je koristi kao svoje primirano pismo:)
Guest- Guest
sta me boli q
i to da li ce ukraijna da predje ili nece
nase je najbolje
znamo i koristimo oba pisma
nase je najbolje
Guest- Guest
Imali su Kazastanci i prije šemu sa latinicom samo onda Rusi nametnuli ćirilicu pa tako ostalo pa sad vračaju na latinicu postepeno i tako ta priča ali ono koristiti će oni i dalje ćirilicu tako da to nešto pola pola šema
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Čak su i Kinezi na tragu prelaska na latinicu...
a zašto onda forsirate baš ćirilicu i to baš u vukovaru gdje ste napravili sranja da bi vam i drug tito pozavidiopizzon wrote:sta me boli q
nase je najbolje
Šandor Winnetou-
2017-12-31
Kazahstan će imati dva pisma. Ćirilicu je nemoguće tamo do kraja ukinuti.
Inače, da je Lenjin poživio u Sovjetskoj Rusiji bi također bila uvedena latinica.
Smatrao je da bi to unaprijedilo komunikaciju u redovima svjetskog proletarijata.
Ali kad je umro, niko više nije bio zainteresiran da se s time zajebava. Imali su važnijih problema.
Inače, da je Lenjin poživio u Sovjetskoj Rusiji bi također bila uvedena latinica.
Smatrao je da bi to unaprijedilo komunikaciju u redovima svjetskog proletarijata.
Ali kad je umro, niko više nije bio zainteresiran da se s time zajebava. Imali su važnijih problema.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Po meni je steta da jedan narod gubi svoj identitet. Odricanjem od Glagoljice, mi smo izgubili puno od sveopce kulture koju smo njegovali preko 1000 godina.
Mnogo je Hrvatskih dokumenata iz turske Hrvatske pisano na cirilici, a odbacivanjem iste, dozvolili smo Vlasima da udju u Vakuum koji smo im ostavili
Mnogo je Hrvatskih dokumenata iz turske Hrvatske pisano na cirilici, a odbacivanjem iste, dozvolili smo Vlasima da udju u Vakuum koji smo im ostavili
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Prjelazak na latinicu planirala je još carska Rusija. Logičan potez, povećat će se razumljivost. Bilo bi još ljepše kad bismo prihvatili pisanje istih glasovah istimi slovi. Recimo, da svi pišu "č" umjesto engleskoga "ch" ili njemačkoga "tsch", odnosno "š" umjesto "sh", "sch" i "ch".
Glagoljice se nitko nije odrekal, samo je kroz 16. stoljeće zbog tiskarstva počela dominirati latinica. Isto je s bosanicom, jednostavno su se franjevci uklopili u općenacionalne tendencije. Komu je bitno, naučit će i istraživat će, većini je posve svejedno kojim pismom piše.flumen wrote:Po meni je steta da jedan narod gubi svoj identitet. Odricanjem od Glagoljice, mi smo izgubili puno od sveopce kulture koju smo njegovali preko 1000 godina.
Similar topics
» Uzbekistan ubrzava prijelaz s ćirilice na latinicu
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» Šta ako sutra Kazahstan odluči ući u NATO ?
» Kazahstan, Kirgistan i Uzbekistan ostali bez struje
» SAD prebacuje trupe na tursko-sirijsku granicu
» Kazahstan ćirilicu zamjenjuje latinicom
» Šta ako sutra Kazahstan odluči ući u NATO ?
» Kazahstan, Kirgistan i Uzbekistan ostali bez struje
» SAD prebacuje trupe na tursko-sirijsku granicu
Page 1 of 1