Poland wants NATO nukes to counter Russia threat
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Published time: 6 Dec, 2015 13:32
Get short URL
Kacper Pempel / Reuters
1.5K6
The Polish Defense Minister says he is thinking of asking NATO to allow nuclear weapons to be deployed on its territory. The alliance’s program allows non-nuclear countries to borrow US missiles. However, such a move would unlikely be taken kindly by Russia.
Defense Minister Tomasz Szatkowski made the statement on Saturday during an interview with the Polish broadcaster Polsat, as cited by AP. He says that the ministry is contemplating whether to ask for access to the nuclear sharing program, which would allow Warsaw to boost its defenses.
Read more
Polish MPs approve ‘technical agreement’ on US anti-missile base
This is the first time that a Polish official has made a statement of intent about wanting to host nuclear weapons on its soil.
However, the Polish Defense Ministry has issued a statement that Warsaw has not asked and is not looking to house NATO nuclear weapons on its territory, according to RIA.
However, if the plan does go ahead, it is likely to produce a fierce rebuke from Moscow. Russian President Vladimir Putin said in June that if NATO threatens Russia, Moscow will respond to the threat accordingly.
“If someone threatens our territories, it means that we will have to aim our armed forces accordingly at the territories from where the threat is coming. How else could it be? It is NATO that approaching our borders, it’s not like we are moving anywhere,” he said.
Poland has been one of NATO’s staunchest allies, since joining the alliance in 1999. It has also been keen to establish further links and in September Poland’s parliament gave the green light to President Andrzej Duda to ratify a technical agreement on establishing a US anti-missile base in Redzikowo. Under the NATO-backed plan, the facility should be operational by 2018.
The agreement in question is a part of a much-debated NATO-backed plan that was first agreed on by the US and Poland in 2008. At that time, it was claimed that the base was necessary to counter the risk of a possible missile attack from Iran or North Korea. However, an agreement has been reached with Tehran about a peaceful end to Iran’s nuclear ambitions.
“We all probably remember that in April 2009 in Prague [US] President [Barack] Obama said that if the Iran nuclear program issue is sorted out, then the task of creating the European segment of the missile defense system would disappear,” Russia’s foreign minister, Sergey Lavrov, said adding that Washington’s missile defense plans had no justification anymore.
Izrodi od slavenskih naroda. Ja bih im dao da smjeste nuklearne rakete na teritorij jer onda će biti medju prvim prioritetima ruskih njukova. Budale. Ogavne. Fuj!
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Re: Poland wants NATO nukes to counter Russia threat
Marckuse,ne bih bas tako klasificirao Polniše lojte...Dobro,znaju nekad pretjerati ali u zadnji vrijeme pokazuju uz Madjarsku,jedini da imaju kicmu u Europi...
Dobro,njukanje je vec ozbiljna kategorija,no bilo njukova ili ne u Poljskoj,a krene sveopće njukanje,bit ce isti qrc,jel te radijacaija pojede odmah ili koji tjedan nakon toga..
Dobro,njukanje je vec ozbiljna kategorija,no bilo njukova ili ne u Poljskoj,a krene sveopće njukanje,bit ce isti qrc,jel te radijacaija pojede odmah ili koji tjedan nakon toga..
Guest- Guest
Ko je rekao da smo mi i poljaci slaveni...sve vise dokaza je da mi hrvato vucemo najvecim dijelom genetski kod iz irana...ne falsificirajte i ne trpajte hrvate u slavene bez cinjenicnih i zvanicnih dokaza..istrazovanje jos nije zavrseno
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ja bih. Poljaci su teški izrodi od svih slavenskih naroda. Bili su Rusi i u Češko-Slovačkoj pa oni nisu zadojeni takvom mržnjom. A glede navodnog ubojstva poljskih časnika u II sv. ratu, gledao sam dokumentarac o tome gdje čovjek kaže da nema niti jednog dokaza da su ih Rusi pobili već da su Rusi pronašli masovne grobnice gdje su pokopani. A zapadna propaganda okrenula na Ruse.bogomdani wrote:Marckuse,ne bih bas tako klasificirao Polniše lojte...Dobro,znaju nekad pretjerati ali u zadnji vrijeme pokazuju uz Madjarsku,jedini da imaju kicmu u Europi...
2015-10-07
vuksadinare wrote:Ko je rekao da smo mi i poljaci slaveni...sve vise dokaza je da mi hrvato vucemo najvecim dijelom genetski kod iz irana...ne falsificirajte i ne trpajte hrvate u slavene bez cinjenicnih i zvanicnih dokaza..istrazovanje jos nije zavrseno
znači vi ste ustvari balije, mudžahedini ili kurdi? :D
Guest- Guest
Genetski, mi smo svi afrikanci. Tenkre.vuksadinare wrote:Ko je rekao da smo mi i poljaci slaveni...sve vise dokaza je da mi hrvato vucemo najvecim dijelom genetski kod iz irana...ne falsificirajte i ne trpajte hrvate u slavene bez cinjenicnih i zvanicnih dokaza..istrazovanje jos nije zavrseno
2015-10-07
vuksadinare wrote:Ko je rekao da smo mi i poljaci slaveni...sve vise dokaza je da mi hrvato vucemo najvecim dijelom genetski kod iz irana...ne falsificirajte i ne trpajte hrvate u slavene bez cinjenicnih i zvanicnih dokaza..istrazovanje jos nije zavrseno
Hrvati i nijemci su germani...dva ista naroda....
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
NATO je proxy Europa..prima prvi udar..
Guest- Guest
I šta misle te budaletine poljske da će ih te rakete zaštititi.
Koji debili, Bože sačuvaj. Pa samo bi postali još ugroženiji od ruskih nuklearnih projektila.
Koji debili, Bože sačuvaj. Pa samo bi postali još ugroženiji od ruskih nuklearnih projektila.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Dovoljno je bilo da budu pod cizmom bivseg sovjet juniona..Poljaci su jaki nacionalisti i ponosni narod..i ne bi ih bilo toliko da su neke kukavne picke..marcus-t wrote:Ja bih. Poljaci su teški izrodi od svih slavenskih naroda. Bili su Rusi i u Češko-Slovačkoj pa oni nisu zadojeni takvom mržnjom. A glede navodnog ubojstva poljskih časnika u II sv. ratu, gledao sam dokumentarac o tome gdje čovjek kaže da nema niti jednog dokaza da su ih Rusi pobili već da su Rusi pronašli masovne grobnice gdje su pokopani. A zapadna propaganda okrenula na Ruse.bogomdani wrote:Marckuse,ne bih bas tako klasificirao Polniše lojte...Dobro,znaju nekad pretjerati ali u zadnji vrijeme pokazuju uz Madjarsku,jedini da imaju kicmu u Europi...
Guest- Guest
Bravo za Poljake.
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
Lijepo je prosetati nekim gradom i vidjeti samo bijelce,doista svjetle puti..
Guest- Guest
Opasna neka vjezbačica.bogomdani wrote:
gargamel0101- Posts : 3558
2015-07-23
nego..u nacionalnim bojama..Da nije Hukrajine,ovog bi ljeta isao u Poljskugargamel0101 wrote:Opasna neka vjezbačica.bogomdani wrote:
Guest- Guest
Šta ima Rusija s Poljskom i šta imajubs Poljskom obrambenom taktikom? Đe je problem? Kao što Sirija ima svako pravo zvat Ruse, tako i oni Amere
Nisi citao od pocetka..Bacen je komentar da bi rasporedjivanjem njukova u Poljskoj,Poljska bila oznacena kao primarna meta...
Guest- Guest
Ja se, na primjer, osjećam kao kurac od ovce, a izjašnjavam se kao Hrvat.
Nije to slučajno, a genetska istraživanje će vrlo skoro pokazati da tu ima nečega.
crvenkasti-
2014-04-17
Tako je..Riplex wrote:Šta ima Rusija s Poljskom i šta imajubs Poljskom obrambenom taktikom? Đe je problem? Kao što Sirija ima svako pravo zvat Ruse, tako i oni Amere
2014-04-12
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Why Russia's Biggest Threat is Actually China
» Russia Is The Principal Threat To US Security
» Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas je otvorila panel o protuterorističkom djelovanju (Counter Terrorism Panel) Civilnog obavještajnog odbora NATO-a (NATO Civilian Intelligence Committee - CIC) u Opatiji.
» Russia threatens retaliation as Montenegro becomes 29th NATO member
» Prijelomna vijest sa Russia Today - Turci žele u vojni savez sa Rusijom dok NATO pokazuje nezainteresiranost...
» Russia Is The Principal Threat To US Security
» Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas je otvorila panel o protuterorističkom djelovanju (Counter Terrorism Panel) Civilnog obavještajnog odbora NATO-a (NATO Civilian Intelligence Committee - CIC) u Opatiji.
» Russia threatens retaliation as Montenegro becomes 29th NATO member
» Prijelomna vijest sa Russia Today - Turci žele u vojni savez sa Rusijom dok NATO pokazuje nezainteresiranost...
Page 1 of 2