Prosvjednici u Čileu spalili crkve jer podržavaju neoliberalnu ideologiju
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Prosvjednici u Čileu spalili crkve jer podržavaju neoliberalnu ideologiju
Ja volim palit crkve , đamije , hramove. To su mi najdraži plameni.Legendovich wrote:ne znam st oreci za taj nizi oblik zivota sto vake stvari radi....religiozne objekte se ne dira..to moze samo smece i ljusdski mulj da uradi
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
ti samo klepeces.bezopasan si..RayMabus wrote:Ja volim palit crkve , đamije , hramove. To su mi najdraži plameni.Legendovich wrote:ne znam st oreci za taj nizi oblik zivota sto vake stvari radi....religiozne objekte se ne dira..to moze samo smece i ljusdski mulj da uradi
Guest- Guest
Inače,nikakve objekte se ne treba vandalizirat,ali zbog čega bi religijski ojekti bili vredniji od primjerice kazališta,knjižnice...osim toga,ovo što se događa u Ćile,samo je poetična pravda zbog onog što su kršćanski kolonizatori napravili s hramovima i svim oblicima kulture nativih amerikanaca.Legendovich wrote:ne znam st oreci za taj nizi oblik zivota sto vake stvari radi....religiozne objekte se ne dira..to moze samo smece i ljusdski mulj da uradi
Kad su kršćani malo ojačali i osilili se,takođe su diljem Europesustavno uništavali paganske hramove i sve što su smatrali nepoćudnim.
Tako da uopće ne treba žalit za crkvama.Jedina prava šteta što su komunisti bili previše blagi,te nisu porušili sva ta sranja kad su imali priliku,ili bar prenamjenili,onako kako je to napravio Enver Hoxha u Albaniji ili Mao u Kini.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
סמאל wrote:Inače,nikakve objekte se ne treba vandalizirat,ali zbog čega bi religijski ojekti bili vredniji od primjerice kazališta,knjižnice...osim toga,ovo što se događa u Ćile,samo je poetična pravda zbog onog što su kršćanski kolonizatori napravili s hramovima i svim oblicima kulture nativih amerikanaca.Legendovich wrote:ne znam st oreci za taj nizi oblik zivota sto vake stvari radi....religiozne objekte se ne dira..to moze samo smece i ljusdski mulj da uradi
Kad su kršćani malo ojačali i osilili se,takođe su diljem Europesustavno uništavali paganske hramove i sve što su smatrali nepoćudnim.
Tako da uopće ne treba žalit za crkvama.Jedina prava šteta što su komunisti bili previše blagi,te nisu porušili sva ta sranja kad su imali priliku,ili bar prenamjenili,onako kako je to napravio Enver Hoxha u Albaniji ili Mao u Kini.
gdje to pise?opet podmuklo impliciras??
Guest- Guest
Pa samo daj,nemoj se obuzdavat.Upotrijebi galaktičku flotu i poruši sve.RayMabus wrote:Ja volim palit crkve , đamije , hramove. To su mi najdraži plameni.Legendovich wrote:ne znam st oreci za taj nizi oblik zivota sto vake stvari radi....religiozne objekte se ne dira..to moze samo smece i ljusdski mulj da uradi
2015-07-23
nuz to,Crkve i ostali sakralni objekti su sagradjeni iskljucivo lovom i radom sami vjernika..
Guest- Guest
nuz to,kretenski sloj gradjana,primjer,ako vec nece crkvu,takav objekt se moze fantasticno prenamjeniti,primjer u knjiznice sa starim knjigama,neki oblig opeg znanja,univerzitet,skolu..bilo sto..no marva,eto,najlakse vatrom...
Guest- Guest
Srušit će se oni u Europi i sami.סמאל wrote:Pa samo daj,nemoj se obuzdavat.Upotrijebi galaktičku flotu i poruši sve.RayMabus wrote:Ja volim palit crkve , đamije , hramove. To su mi najdraži plameni.Legendovich wrote:ne znam st oreci za taj nizi oblik zivota sto vake stvari radi....religiozne objekte se ne dira..to moze samo smece i ljusdski mulj da uradi
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/njemacka-crkva-superbogata-imovinom-sve-siromasnija-vjernicima-u-godini-dana-ispisalo-se-272-tisuce-ljudi-1029853
Prazni objekti bez žive vjere. Utekle ovčice.
2014-04-11
IL Risorto likes this post
Stavio sam naglasak na ,,religiozne objekte se ne dira'' mislim zašto ne ?Legendovich wrote:סמאל wrote:Inače,nikakve objekte se ne treba vandalizirat,ali zbog čega bi religijski ojekti bili vredniji od primjerice kazališta,knjižnice...osim toga,ovo što se događa u Ćile,samo je poetična pravda zbog onog što su kršćanski kolonizatori napravili s hramovima i svim oblicima kulture nativih amerikanaca.Legendovich wrote:ne znam st oreci za taj nizi oblik zivota sto vake stvari radi....religiozne objekte se ne dira..to moze samo smece i ljusdski mulj da uradi
Kad nasilnim prosvjedima stradaju neke druge građevine,koje su eto,ni krive ni dužne,dok mnogi od tih religijski objekata na neki način su svojevrsni simbol opresije gdje je kler zdušno podržavao stanovite diktatorske režime.
Ima Longi i pravo,kad se crkva politički svrsta uz neku vlast,onda mora očekivat da će isto tako biti legitimna politička meta.
Kad je snajperist na zvoniku,nije li logično ispalit granatu na zvonik.
2015-07-23
Nisam. Imam polje. Mogu mislima natjerat mase na neki čin.Legendovich wrote:ti samo klepeces.bezopasan si..RayMabus wrote:Ja volim palit crkve , đamije , hramove. To su mi najdraži plameni.Legendovich wrote:ne znam st oreci za taj nizi oblik zivota sto vake stvari radi....religiozne objekte se ne dira..to moze samo smece i ljusdski mulj da uradi
2014-04-11
Tu se slažem s tobom,bolje prenamjenit,ali za takvo nešto trebaju se posložit preduvjeti što bi moglo potrajati stoljećima,dok je ovo stanje trenutka.Legendovich wrote:nuz to,kretenski sloj gradjana,primjer,ako vec nece crkvu,takav objekt se moze fantasticno prenamjeniti,primjer u knjiznice sa starim knjigama,neki oblig opeg znanja,univerzitet,skolu..bilo sto..no marva,eto,najlakse vatrom...
2015-07-23
סמאל wrote:Stavio sam naglasak na ,,religiozne objekte se ne dira'' mislim zašto ne ?Legendovich wrote:סמאל wrote:Inače,nikakve objekte se ne treba vandalizirat,ali zbog čega bi religijski ojekti bili vredniji od primjerice kazališta,knjižnice...osim toga,ovo što se događa u Ćile,samo je poetična pravda zbog onog što su kršćanski kolonizatori napravili s hramovima i svim oblicima kulture nativih amerikanaca.Legendovich wrote:ne znam st oreci za taj nizi oblik zivota sto vake stvari radi....religiozne objekte se ne dira..to moze samo smece i ljusdski mulj da uradi
Kad nasilnim prosvjedima stradaju neke druge građevine,koje su eto,ni krive ni dužne,dok mnogi od tih religijski objekata na neki način su svojevrsni simbol opresije gdje je kler zdušno podržavao stanovite diktatorske režime.
Ima Longi i pravo,kad se crkva politički svrsta uz neku vlast,onda mora očekivat da će isto tako biti legitimna politička meta.
sou,.menthalni sklop je takav,da posto nema onih koji su davno narod ugnjetavali,okomljuje se na zidine objekta,gdje su takvi zivjeli prije....400-500 godina??...
fabjulous..!!!! ..ne spominji brate vise skole,kazalista i ostale simbole kulture,jerbo ova marva je jedino štagalj gdje pripada..
Guest- Guest
katolička crkva se ni ne treba liberalizirati...jastreb wrote:Mislim da prećerujete.
ja bih volio da je Vatikan toliko liberalan koliko se okolo trubi,jer bi onda bio ukinut nepotrebni i opterećujući celibat za pope,a također bi se dozvolilo i ponovno crkveno vjenčanje nakon rastave.
Vatikan se uopće nije liberalizirao. Čak su i pravoslavci,i to oni grčki po mnogo čemu liberalniji od katolika.
riječ gospodnja je uvijek ista, nepromjenjiva...
a uloga je crkve da promiče sveto pismo, ne da se prilagođava promjenama u društvu niti da podilazi svjetovnim moćnicima i ideologijama...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
darth_vader likes this post
Pa čuj , za sada oni su se svakako svrstali jer primaju novac iz proračuna .....no ako mogu nekakve žnj organizacije primat isti novac iz proračuna onda šta ne bi i ovi.סמאל wrote:Stavio sam naglasak na ,,religiozne objekte se ne dira'' mislim zašto ne ?Legendovich wrote:סמאל wrote:Inače,nikakve objekte se ne treba vandalizirat,ali zbog čega bi religijski ojekti bili vredniji od primjerice kazališta,knjižnice...osim toga,ovo što se događa u Ćile,samo je poetična pravda zbog onog što su kršćanski kolonizatori napravili s hramovima i svim oblicima kulture nativih amerikanaca.Legendovich wrote:ne znam st oreci za taj nizi oblik zivota sto vake stvari radi....religiozne objekte se ne dira..to moze samo smece i ljusdski mulj da uradi
Logično da podržavaju desnicu ne komunizam.
No pratimo. Papa ipak nije dio KC u Hrvatskoj tako da to šta on piše nije nužno i stav većine klera ovdje.
Pratimo. Još uvijek su u zoni na rubu. Nisu još u crvenome.
2014-04-11
Pa bas u Bibliji pise da se ljudi mnoze,da nije covjeku dobro biti sam,a Pavao potice ozenjene parove na sex. I Petar je bio ozenjen.T. wrote:katolička crkva se ni ne treba liberalizirati...jastreb wrote:Mislim da prećerujete.
ja bih volio da je Vatikan toliko liberalan koliko se okolo trubi,jer bi onda bio ukinut nepotrebni i opterećujući celibat za pope,a također bi se dozvolilo i ponovno crkveno vjenčanje nakon rastave.
Vatikan se uopće nije liberalizirao. Čak su i pravoslavci,i to oni grčki po mnogo čemu liberalniji od katolika.
a uloga je crkve da promiče sveto pismo, ne da se prilagođava promjenama u društvu niti da podilazi svjetovnim moćnicima i ideologijama...
Dakle i Pavao za biskupe preporuca postene ,ugledne i jedanput ozenjene muskarce.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ufff..teg ste ga onda najebali ...slijedistampedo iz afrike i arapskih zemalja..T. wrote:katolička crkva se ni ne treba liberalizirati...jastreb wrote:Mislim da prećerujete.
Guest- Guest
Pa ljudi se previše nakotilo za nekoliko milijardi.Koti se sirotinja,koja samo stvara novu sirotinju,koju iskoristavaju oni koji propagiraju množenje.jastreb wrote:Pa bas u Bibliji pise da se ljudi mnoze
2015-07-23
Čile nije usporediv sa Hrvatskom. Uostalom tamo već godinu dana policija gumenim mecima sakati prosvjednike.
U nas da netko sad iz mržnje ide spalit neku crkvu dobio bi osudu jer bi to bilo pretjeran akt.
Doduše da im ukrade Isusa iz crkve , skloni ga negdje dakle ne da uništi kip nego ga očuva i vrati cijelog a umjesto kipa u crkvu stavi Plenkovica na križu kao kip ....mislim da bi to bio ok perfomans.
U nas da netko sad iz mržnje ide spalit neku crkvu dobio bi osudu jer bi to bilo pretjeran akt.
Doduše da im ukrade Isusa iz crkve , skloni ga negdje dakle ne da uništi kip nego ga očuva i vrati cijelog a umjesto kipa u crkvu stavi Plenkovica na križu kao kip ....mislim da bi to bio ok perfomans.
2014-04-11
Kler je svugdje isti,kako u Čileu,tako u Zimbabveu,tako i Hrvatskoj.Obična grabežljiva stoka koja se kupa u zlatu i parazitiraju na račun glupaka kojim produju maglu.
2015-07-23
Općenito sve religije se tako ponašaju no ipak situacija varira od države do države i veza tog istog klera s vlasti. Tamo gdje se oni otvoreno stavljaju na stranu režima a protiv naroda stvar je jasna.סמאל wrote:Kler je svugdje isti,kako u Čileu,tako u Zimbabveu,tako i Hrvatskoj.Obična grabežljiva stoka koja se kupa u zlatu i parazitiraju na račun glupaka kojim produju maglu.
Spali.
2014-04-11
IL Risorto likes this post
To ti je kad lovac postane lovina.Nekad su Englezi,Španjolci i Francuzi kolonizirali cijeli svijet,sad će njihove kolonije kolonizirati njih i eto.Legendovich wrote:ufff..teg ste ga onda najebali ...slijedistampedo iz afrike i arapskih zemalja..T. wrote:katolička crkva se ni ne treba liberalizirati...jastreb wrote:Mislim da prećerujete.
2015-07-23
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» U Lyonu ispri crkve upucan pravoslavni svećenik grčke pravoslavne crkve
» snaga je crkve u neukosti ljudi. Svećeničko je blagostanje oduvijek, vjekovima unatrag, u narodnoj nesreći. Što je duhovna i materijalna bijeda veća, crkve su punije, a molitve gorljive
» Hrvatska izvozna firma seli dio poslovanja.. u neoliberalnu Rumunjsku
» Vuk nemušto brani ideologiju
» Kriminal se u Čileu ne isplati...
» snaga je crkve u neukosti ljudi. Svećeničko je blagostanje oduvijek, vjekovima unatrag, u narodnoj nesreći. Što je duhovna i materijalna bijeda veća, crkve su punije, a molitve gorljive
» Hrvatska izvozna firma seli dio poslovanja.. u neoliberalnu Rumunjsku
» Vuk nemušto brani ideologiju
» Kriminal se u Čileu ne isplati...
Page 2 of 5