Plenky: Imamo ozbiljan problem radikalizacije, ekstremizma.
Page 8 of 11
Page 8 of 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Re: Plenky: Imamo ozbiljan problem radikalizacije, ekstremizma.
Zar oni misle da ljudi to ne vide, da oni vladaju ovom zemljom namještajući zakone, javne nabave, istrage i da se apsolutno bore protiv svih promjena i reformi. Ova zemlja je devastirana od HDZ-a gore nego od rata. Ja ne kažem da se Kenwood Kenon ne trudi, ali on je osoba, a ne partija. I na kraju će upravo on obrati bostan one kuhinje koju su zakuhali Vladimir Šeks Sova i Milijan Vaso Brkić Operativac. HDZ nije jedna osoba. HDZ nije Andrej Kenwood Kenon. Ima neki vic o Saloonu na Divljem zapadu na čijim vratima visi natpis; nemojte pucati u pijanista, on se trudi koliko može. Taj pijanist je Andrej Kenwood Kenon.melkior wrote:HDZ je kriv za sve. Nitko drugi. Kad oporba u Saboru predlaže Antimafijaški zakon po uzoru na Italiju, onda HDZ kaže tko vas jebe, mi smo dobili izbore, plačite idućih 4 godine.vuksadinare wrote:ja sam rekao da plenkijev grobar nece biti skoro,sdp,most...vec hdz...plenki im odgovara dok ne zabada nos u njihove mutne poslove previse..kad bude jer ce biti prisiljen od brisela inace idu kazne naplacenoj u onim milijardama..e tu ce nastradati..kao sto je tupasti grbin od iste takve druzine u sdp-u..melkior wrote:Osobno, žao mi je Plenkovića, ali nije HDZ-a. HDZ je kriv za sve. HDZ je u ovoj zemlji kriv za sve, a ne Srbi i četnici. HDZ. I ne, nisam glasao za Škoru. Dok ljudi ne shvate da je najveći problem vlast koja po svojoj mjeri kroji izborne zakone, ne dozvoljava referendume, ne dozvoljava saborske rasprave o pravosuđu, dok politika postavlja Glavnog državnog odvjetnika, da je policija premrežena političkim kadrovima i da joj je struktura upravljanja slična onoj u HŽ-u, pa se ljudi i političari čude otkuda i kako cure informacije u istragama, pa višedesetljetna povezanost krim miljea s vrhom politike i obavještajnim podzemljem...Hrvati, ovo je možda vaša zemlja, ali odavno nije vaša država. Državu vam je otela Munchen bojna, Republika Hrvatska je produkt neuspješnog abortusa koji se odvija u fazama, koji se počeo odvijati još za vrijeme Tuđmanovog života, realno, svi su koji sada nešto znače u politici i javnom životu jedva čekali da stari krepa kako bi mogli raditi posve otvoreno ono što su do tada radili ispod stola. Demokratizacija vlasti 200-e nije služila legitimizaciji vlasti već legitimizaciji pljačke bez kazne.
Jedina lustracija koja je u ovoj zemlji potrebna jest lustracija HDZ-a, SDP-a i HNS-a. I kako je krenulo, ona se neće odvijati pod okriljem zakona, kao u civiliziranim zemljama koje su se obračunale s bivšim komunističkim kadrovima; Njemačkom, Češkom, Poljskom, već na puno ružniji brutalniji način, kako to jedino i uspijeva u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu, u zemlji blata i krvi.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
kic and marcellus like this post
Ne slažem se, ali odlično sročen post. To je onaj frash koga se sjećam. Bilo bi dobro da se i neki drugi prisjete kako su pisali.
Pa slušaj, HDZ upravlja Hrvatskom, i da, to obuhvaća donošenje zakona, javne nabave, itd. itd. Da su građani htjeli da to bude netko drugi, izašli bi na izbore ili glasovali za neke druge.
Kad je već tako, onda je odgovornost na HDZ-u, nije podijeljena na vlast i oporbu. U krajnjoj liniji, i bez cinizma, oni imaju pravo predlagati u svrhu promidžbe, ali znaju da ne možemo donositi njihove prijedloge, a i ne bi bilo fer.
Mi imamo odgovornost.
Oni nemaju legitimitet.
Donošenje oporbenih prijedloga u neizmjenjenom obliku je - pazi sad, česta formulacija - varanje birača.
Pa slušaj, HDZ upravlja Hrvatskom, i da, to obuhvaća donošenje zakona, javne nabave, itd. itd. Da su građani htjeli da to bude netko drugi, izašli bi na izbore ili glasovali za neke druge.
Kad je već tako, onda je odgovornost na HDZ-u, nije podijeljena na vlast i oporbu. U krajnjoj liniji, i bez cinizma, oni imaju pravo predlagati u svrhu promidžbe, ali znaju da ne možemo donositi njihove prijedloge, a i ne bi bilo fer.
Mi imamo odgovornost.
Oni nemaju legitimitet.
Donošenje oporbenih prijedloga u neizmjenjenom obliku je - pazi sad, česta formulacija - varanje birača.
Guest- Guest
Pa Milanović nije ništa manje kriv od HDZ-a.mobiu$ wrote:Frash, pa ta oporba je bila vlast. Zašto nisu donijeli zakon kakav sada predlažu?
Uostalom, sva ta materija jest ili bi trebala biti u KP/ZKP.
Pa jesr. Postoji odredba u KZ-u da se oduzima imovinska korist ostvarena kaznenim djelom. Postoji odredba i u ZKP-u o oduzimanju imovinske koristi i privremenom oduzimanju predmeta protiv onih osoba na koje je ista prenesena iako nisu sudjelovali u počinjenju kaznenog djela (radi se o kaznenim djelima pranja novca i općenito iz nadležnosti USKOK-a). Sve to stoji u zakonu. Ali. Ne provodi se. Jer nema ni kaznenih presuda. DORH se godinama, desetljećima žali kako nemaju sredstva, nemaju ljudi, nemaju financijske forenzičare, voze stare aute, koriste staru opremu, itd. Gluhe uši političara koji nisu zainteresirani za materiju jer im ista, ruku na srce, smeta. I ajmo bonus plus. Zakon o državnom odvjetništvu. Glavnog državnog odvjetnika imenuje Hrvatski Sabor na prijedlog Vlade na mandat od 4 godine, i može biti ponovno reizabran. Da mi je samo znati kako se bira/imenuje ravnatelj ureda za sprječavanje pranja novca A Porezne uprave? One iste Porezne uprave koja se nije sjetila Ivici Todoriću naplatiti porez od 7 milijardi kuna? A žito iz silosa u Slavoniji nestalo, pokradeno i nikome ništa, a svi znaju tko je i kako i zašto, ali niti politika niti DORH se nisu htjeli zamjerati Gazdi? I šećer na kraju, Gazda još uvijek živi u Kulmerovim dvorima. Optuženik za izvlačenje milijardu kuna iz Agrokora živi u velebnom dvorcu iznad Zagreba, kojeg nije kupio, barem ne po tržišnoj cijeni, koji se i dalje vodi kao hotel, i za kojeg, koliko je meni poznato, još uvijek nije preneseno formalno vlasništvo s Grada Zagreba na novog vlasnika. I za kojeg naravno, ne plaća ni najam stambenog prostora, ni zakup poslovnog prostora.
Ako nemaš od politike neovisnu osobu na čelu Porezne uprave, ako nemaš od politike neovisnu osobu na čelu DORH-a, pazi, još mu se omogućuje po zakonu obnova mandata (valjda ako bude poslušan političkoj eliti), ne može biti ni pravne države ni povjerenja u institucije. I ako ih Sabor i bira, svakako bi takav izbor trebao biti više formalan, i tek nakon provedenog javnog natječaja, njegovo imenovanje i njegovu smjenu bi trebalo u tom slučaju uvjetovati 2/3 većinom glasova u Saboru, isključivo potporom i na prijedlog Državnoodvjetničkog vijeća i mišljenja nadležnog Odbora sabora za pravosuđe i svakako bez mogućnosti obnove mandata. I nikakvog 4-godišnjeg nego isključivo jednog, i to 5-godišnjeg mandata. Da jednu godinu traje dulje nego mandat Vlade.
2015-08-09
kic likes this post
Stisla se guzica ovima na vlasti.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Porezna uprava mora biti nadstranačka, a to može samo ako se ravnatelj iste ne bira po političkom ključu.melkior wrote:Pa Milanović nije ništa manje kriv od HDZ-a.mobiu$ wrote:Frash, pa ta oporba je bila vlast. Zašto nisu donijeli zakon kakav sada predlažu?
Pa jesr. Postoji odredba u KZ-u da se oduzima imovinska korist ostvarena kaznenim djelom. Postoji odredba i u ZKP-u o oduzimanju imovinske koristi i privremenom oduzimanju predmeta protiv onih osoba na koje je ista prenesena iako nisu sudjelovali u počinjenju kaznenog djela (radi se o kaznenim djelima pranja novca i općenito iz nadležnosti USKOK-a). Sve to stoji u zakonu. Ali. Ne provodi se. Jer nema ni kaznenih presuda. DORH se godinama, desetljećima žali kako nemaju sredstva, nemaju ljudi, nemaju financijske forenzičare, voze stare aute, koriste staru opremu, itd. Gluhe uši političara koji nisu zainteresirani za materiju jer im ista, ruku na srce, smeta. I ajmo bonus plus. Zakon o državnom odvjetništvu. Glavnog državnog odvjetnika imenuje Hrvatski Sabor na prijedlog Vlade na mandat od 4 godine, i može biti ponovno reizabran. Da mi je samo znati kako se bira/imenuje ravnatelj ureda za sprječavanje pranja novca A Porezne uprave? One iste Porezne uprave koja se nije sjetila Ivici Todoriću naplatiti porez od 7 milijardi kuna? A žito iz silosa u Slavoniji nestalo, pokradeno i nikome ništa, a svi znaju tko je i kako i zašto, ali niti politika niti DORH se nisu htjeli zamjerati Gazdi? I šećer na kraju, Gazda još uvijek živi u Kulmerovim dvorima. Optuženik za izvlačenje milijardu kuna iz Agrokora živi u velebnom dvorcu iznad Zagreba, kojeg nije kupio, barem ne po tržišnoj cijeni, koji se i dalje vodi kao hotel, i za kojeg, koliko je meni poznato, još uvijek nije preneseno formalno vlasništvo s Grada Zagreba na novog vlasnika. I za kojeg naravno, ne plaća ni najam stambenog prostora, ni zakup poslovnog prostora.
Ako nemaš od politike neovisnu osobu na čelu Porezne uprave, ako nemaš od politike neovisnu osobu na čelu DORH-a, pazi, još mu se omogućuje po zakonu obnova mandata (valjda ako bude poslušan političkoj eliti), ne može biti ni pravne države ni povjerenja u institucije. I ako ih Sabor i bira, svakako bi takav izbor trebao biti više formalan, i tek nakon provedenog javnog natječaja, njegovo imenovanje i njegovu smjenu bi trebalo u tom slučaju uvjetovati 2/3 većinom glasova u Saboru, isključivo potporom i na prijedlog Državnoodvjetničkog vijeća i mišljenja nadležnog Odbora sabora za pravosuđe i svakako bez mogućnosti obnove mandata. I nikakvog 4-godišnjeg nego isključivo jednog, i to 5-godišnjeg mandata. Da jednu godinu traje dulje nego mandat Vlade.
DORH mora biti nadstranački, ali to može samo ako se ne bira po političkom ključu.
Ured za sprječavanje pranja novca mora biti nadstranački, ali to može biti samo ako se čelna osoba istog ne bira po političkom ključu.
Ravnatelj policije se ne bi trebao imenovati po političkom ključu.
Načelnici sektora u MUP-u se ne bi trebali imenovati po političkom ključu.
Na te funkcije moraju doći vrhunski profesionalci koji su to zaslužili konkretnim i mjerljivim rezultatima, koji imaju potporu struke i kolega. Ako kriminalističke istrage doista moraju i trebaju biti tajne (u ZKP-u piše da su nejavne, ali to nije isto kao i tajne), onda ministar o tim istragama ne bi smio ništa znati. Ni ministar ni premijer. Ali ako politika na čelne ljude postavlja ljude po političkom ključu, za očekivati je da će morati vraćati usluge trenutnoj političkoj garnituri koja ih je imenovala.
2015-08-09
Kako da javnost vjeruje pravosudnim institucijama i tzv. institucijama pravne države? U zemlji u kojoj ni u zadnjoj općini ne možeš zaposliti čistačicu bez blagoslova politike, a kamoli na bilo koju odgovorniju funkciju u zemlji? Nedostatak kompetentnih, stručnih i neovisnih kadrova na ključnim funkcijama u pravosudnom i represivnom aparatu, Poreznoj, Uredu za sprječavanje pranja novca ozbiljno ugrožava nacionalnu sigurnost. I to je puno veći problem od onoga na što se loži predsjednik Milanović koji proziva vlast da je znala da ga se prisluškuje u aferi JANAF. Stvari postaju jako ozbiljne, ljudi su prezasićeni svim tim korupcijskim aferama i pravosudnim sapunicama bez kraja i konca. I to neće dobro završiti. Jednostavno neće.melkior wrote:Porezna uprava mora biti nadstranačka, a to može samo ako se ravnatelj iste ne bira po političkom ključu.melkior wrote:Pa Milanović nije ništa manje kriv od HDZ-a.mobiu$ wrote:Frash, pa ta oporba je bila vlast. Zašto nisu donijeli zakon kakav sada predlažu?
DORH mora biti nadstranački, ali to može samo ako se ne bira po političkom ključu.
Ured za sprječavanje pranja novca mora biti nadstranački, ali to može biti samo ako se čelna osoba istog ne bira po političkom ključu.
Ravnatelj policije se ne bi trebao imenovati po političkom ključu.
Načelnici sektora u MUP-u se ne bi trebali imenovati po političkom ključu.
Na te funkcije moraju doći vrhunski profesionalci koji su to zaslužili konkretnim i mjerljivim rezultatima, koji imaju potporu struke i kolega. Ako kriminalističke istrage doista moraju i trebaju biti tajne (u ZKP-u piše da su nejavne, ali to nije isto kao i tajne), onda ministar o tim istragama ne bi smio ništa znati. Ni ministar ni premijer. Ali ako politika na čelne ljude postavlja ljude po političkom ključu, za očekivati je da će morati vraćati usluge trenutnoj političkoj garnituri koja ih je imenovala.
2015-08-09
kic likes this post
Ma neće u ovoj državi nikad doć ništa pametno na vlast. Po države su paraziti na državnoj sisi i partijski poslušnici.
Krumpir država.
Krumpir država.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Lotka nisi los covjek ali bojim se da nisi bas svoj...zbrkan si savmobiu$ wrote:vuksadinare wrote:
kaj nisi rekao da ti je stari bio na blajburgu...da je bio zrtva hrvatskog proljeca..logoras '91 sad cujem branitelj...no dobro pustimo to... ...nego jel istina da si slikao glasacki listic i morao poslat u sredisnjicu
Moj djed je bio u ustašama, ne znam da li je bio na Bleiburgu i Križnom putu. Ubijen je od Službe par mjeseci prije mog rođendana.
Moj otac je bio hrvatski branitelj, nije bio zarobljen.
Nitko nikada od mene nije tražio da slikam svoj glasački listić i da ga igdje šaljem. 2014 sam bio revoltiran rejting efendijom Josipovićem, pa sam sam objavio svoj listić na FB-u.
Što se HDZ-a tiče, mogao sam glasovati svih ovih godina za SDP.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
mobiu$ wrote:kic wrote:
Kenwood Kenon je wannabe diktator, u velikoj su ofenzivi jer znaju da su u cijelosti krivi za društveno-ekonomsko stanje i ne žele da drugi dođu do riječi i preuzmu političku inicijativu oko ključnih pitanja, jer puno pitanja na optuženičkoj klupi bi se postavljalo njemu i drugovima, ako se mene pita
Dakle, ti si vlasnik ovog foruma. I imaš adminicu kojoj je jedino bitno da kaya ne opsuje ili mentalitet ne opsuje nju.
Pustimo dečke s Nogometa, oni imaju svoje rituale i jebeno su dobra ekipa.
Ovdje na VIP-u svaki dan čitam što ima novo po Srbiji, što je rekao Suljo i stavove koji su ravno na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag, čim ih se malo podjari. Za to - nikada, barem ne koliko sam ja vidio, im nije izrečena nikakva kazna. Odi na bilo koji srpski forum i relativiziraj Jasenovac i reci da Oluja, možda, i nije samo, ipak, bila zločin, i smjesta ćeš dobiti trajni ban i 200 komentara. Ne trebaju nam oni biti uzor, ali ne vidim kako to četnikovanje nije nešto s čim se valja pozabaviti.
S druge strane spektra, otvoreno se prijeti i vrijeđa, u realnom životu nizu forumaša od strane Škorinih groupie ekipe. I ti i tvoja adminica, a po tvom komentaru to je sada i razvidno, ste blagonaklono gledali na radikalizaciju VIP-a i govor mržnje i prijetnje.
Na kraju, ne dramatiziraj. “Wannabe diktator” je dva puta izabran na dužnost premijera, od Sabora koji je pak izabran na općim izborima, u skladu s izbornim zakonom i pravilima koja su poznata svima, i svi su se pod njima natjecali.
Vlasnik medija odgovara za sadržaj koji je objavljen i stoji.
A ovdje ima dosta govora mržnje...i gore od toga.
prvo ti moram reći, da ona tvoja rečenica kako:"ulica neće prosvjedima, referendumima utjecati na politiku" zvuči jako tiranijski u srži, ali dobro, svi imamo svoje ideje o politici..
drugo, dugo si na forumu, govora mržnje je bilo otkad ikad, kad kažeš govor mržnje to znači da netko odlučuje što je govor mržnje a ne, a u takve arbitrarne odluke ne volim ulaziti
druga je priča ako netko nekome prijeti u privatnim smislu, podacima, manipuliranjem isl - za to sam uvijek govorio da se prijavljuje, i uvijek sam kažnjavao i intervenirao, tako da prijavite, pola ovog i ne pročitam iskreno.
Pa u pravu su...mogu krast...jos ih EU casti...moze ministar lilijecnik proci mrtav hladhladan pokraj ranjenog policajca i nece mu ni dlaka faliti...drot je ionako topovsko meso...moze bozinovic biti suradnik kos-a bit ce i dalje ministarmelkior wrote:HDZ je kriv za sve. Nitko drugi. Kad oporba u Saboru predlaže Antimafijaški zakon po uzoru na Italiju, onda HDZ kaže tko vas jebe, mi smo dobili izbore, plačite idućih 4 godine.vuksadinare wrote:ja sam rekao da plenkijev grobar nece biti skoro,sdp,most...vec hdz...plenki im odgovara dok ne zabada nos u njihove mutne poslove previse..kad bude jer ce biti prisiljen od brisela inace idu kazne naplacenoj u onim milijardama..e tu ce nastradati..kao sto je tupasti grbin od iste takve druzine u sdp-u..melkior wrote:Osobno, žao mi je Plenkovića, ali nije HDZ-a. HDZ je kriv za sve. HDZ je u ovoj zemlji kriv za sve, a ne Srbi i četnici. HDZ. I ne, nisam glasao za Škoru. Dok ljudi ne shvate da je najveći problem vlast koja po svojoj mjeri kroji izborne zakone, ne dozvoljava referendume, ne dozvoljava saborske rasprave o pravosuđu, dok politika postavlja Glavnog državnog odvjetnika, da je policija premrežena političkim kadrovima i da joj je struktura upravljanja slična onoj u HŽ-u, pa se ljudi i političari čude otkuda i kako cure informacije u istragama, pa višedesetljetna povezanost krim miljea s vrhom politike i obavještajnim podzemljem...Hrvati, ovo je možda vaša zemlja, ali odavno nije vaša država. Državu vam je otela Munchen bojna, Republika Hrvatska je produkt neuspješnog abortusa koji se odvija u fazama, koji se počeo odvijati još za vrijeme Tuđmanovog života, realno, svi su koji sada nešto znače u politici i javnom životu jedva čekali da stari krepa kako bi mogli raditi posve otvoreno ono što su do tada radili ispod stola. Demokratizacija vlasti 200-e nije služila legitimizaciji vlasti već legitimizaciji pljačke bez kazne.
Jedina lustracija koja je u ovoj zemlji potrebna jest lustracija HDZ-a, SDP-a i HNS-a. I kako je krenulo, ona se neće odvijati pod okriljem zakona, kao u civiliziranim zemljama koje su se obračunale s bivšim komunističkim kadrovima; Njemačkom, Češkom, Poljskom, već na puno ružniji brutalniji način, kako to jedino i uspijeva u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu, u zemlji blata i krvi.
2015-09-08
vuksadinare wrote:Lotka nisi los covjek ali bojim se da nisi bas svoj...zbrkan si savmobiu$ wrote:vuksadinare wrote:
kaj nisi rekao da ti je stari bio na blajburgu...da je bio zrtva hrvatskog proljeca..logoras '91 sad cujem branitelj...no dobro pustimo to... ...nego jel istina da si slikao glasacki listic i morao poslat u sredisnjicu
Moj djed je bio u ustašama, ne znam da li je bio na Bleiburgu i Križnom putu. Ubijen je od Službe par mjeseci prije mog rođendana.
Moj otac je bio hrvatski branitelj, nije bio zarobljen.
Nitko nikada od mene nije tražio da slikam svoj glasački listić i da ga igdje šaljem. 2014 sam bio revoltiran rejting efendijom Josipovićem, pa sam sam objavio svoj listić na FB-u.
Što se HDZ-a tiče, mogao sam glasovati svih ovih godina za SDP.
Pa kad sam to sporio?
Da sam iole normalan, ne bih tu pisao s vama.
Guest- Guest
Pa evo primjer Bandića, protiv njega se vodi najmanje 13 istraga iz nadležnosti USKOK-a, više od stotinu kaznenih prijava, i na kraju će završiti kao u Hercegovini kao bjegunac od države, isto kao i pobratim mu Mamić. Pa taj Zdravko Mamić sutra, ali doslovno sutra može završiti u hrvatskom zatvoru samo kad bi postojala politička volja u RH. Ali ne postoji, jer bi onda izašlo na vidjelo koga je sve, kako i zašto kupovao svih ovih godina kao vlasnik Dinama, i u kojem je upravo taj Dinamo, kao nekoć INA 80-ih godina prošlog stoljeća, bio dežurni bankomat partije i političara, što je i Đureković platio glavom. HDZ je u potpunosti nasljednik socijalističkog načina vladanja, financiranja i obračuna s političkim neistomišljenicima, a i odnosa prema poštovanju zakona, kao nekoć KP Hrvatske. Politička elita je u suštini konglomerat UDBE, Hercegovaca na privremenom radu u Zagrebu, s njima povezanih potomaka nekadašnje socijalističke zlatne mladeži te dva, tri politički podobna poduzetnika koji posluju uglavnom s državom, jer bi na slobodnom tržištu ionako propali.
2015-08-09
kic and darth_vader like this post
marcellus wrote:jasambrend wrote:marcellus wrote:Vlada opće suglasje, za sve je kriv Penava i pozdrav za dom spremni. I Hase, i mrtvi vukovarski HOS-ovci. Jebo mater svakoj budali koja je ispalila jedan metak za ovu državu.
Stanimo na loptu ovdje, to nije bilo pitanje izbora, nego biološkog opstanka... sve nakon toga je nakarada teška, do iti iedna politika...a ovo su njihove posljedice, plodovi su se počeli ubirati.
ti misiš da bi itko išo u rat protiv srba da je znao kako će ovo govno od države izgledat 2020.? Pa prvo bi počistili u zagrebu... da je Tuki bio pametan izveo bi pred zid deset petokolonaša, deset lojalnih četnika, deset novinara, deset udbaša, deset dezertera, i deset ratnih profitera. I deset s reda, za svaki slučaj. Onda bi ovo možda na nešto sličilo.
Nije bilo izbora jer ti ga Milošević ionako nije davao... misliš da su se oni u Vukovaru mjesecima borili za tadašnju vlast? Borili su se za svoj grad, da im ovi ne pobiju najmilije, za svog suborca...naravno da je politika to kasnije kapitalizirala, a i tada su vinovnike događaja koji su se usudili glasno izreći svoj stav danima batinali u podrumu...mentori ovih sadašnjih... svejedno i usprkos njima narod se nekako othrvao i obranio, međutim kako se radi o porilično naivnom narodu, političari su odlučili iskoristiti povoljan moment za neometani grabež i pljačku... i sad imamo to što imamo... situaciju u kojoj je opet glasnik glavni krivac jer je primjetio golog cara. A, ništa jebi ga, sljedeća generacija Hrvata će braniti Cork City od povampirenih protestanata po svemu sudeći... budu li i protestanti uopće u igri više tamo...
darth_vader-
2014-04-17
kic wrote:mobiu$ wrote:kic wrote:
Kenwood Kenon je wannabe diktator, u velikoj su ofenzivi jer znaju da su u cijelosti krivi za društveno-ekonomsko stanje i ne žele da drugi dođu do riječi i preuzmu političku inicijativu oko ključnih pitanja, jer puno pitanja na optuženičkoj klupi bi se postavljalo njemu i drugovima, ako se mene pita
Dakle, ti si vlasnik ovog foruma. I imaš adminicu kojoj je jedino bitno da kaya ne opsuje ili mentalitet ne opsuje nju.
Ovdje na VIP-u svaki dan čitam što ima novo po Srbiji, što je rekao Suljo i stavove koji su ravno na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag, čim ih se malo podjari. Za to - nikada, barem ne koliko sam ja vidio, im nije izrečena nikakva kazna. Odi na bilo koji srpski forum i relativiziraj Jasenovac i reci da Oluja, možda, i nije samo, ipak, bila zločin, i smjesta ćeš dobiti trajni ban i 200 komentara. Ne trebaju nam oni biti uzor, ali ne vidim kako to četnikovanje nije nešto s čim se valja pozabaviti.
S druge strane spektra, otvoreno se prijeti i vrijeđa, u realnom životu nizu forumaša od strane Škorinih groupie ekipe. I ti i tvoja adminica, a po tvom komentaru to je sada i razvidno, ste blagonaklono gledali na radikalizaciju VIP-a i govor mržnje i prijetnje.
Na kraju, ne dramatiziraj. “Wannabe diktator” je dva puta izabran na dužnost premijera, od Sabora koji je pak izabran na općim izborima, u skladu s izbornim zakonom i pravilima koja su poznata svima, i svi su se pod njima natjecali.
prvo ti moram reći, da ona tvoja rečenica kako:"ulica neće prosvjedima, referendumima utjecati na politiku" zvuči jako tiranijski u srži, ali dobro, svi imamo svoje ideje o politici..
drugo, dugo si na forumu, govora mržnje je bilo otkad ikad, kad kažeš govor mržnje to znači da netko odlučuje što je govor mržnje a ne, a u takve arbitrarne odluke ne volim ulaziti
druga je priča ako netko nekome prijeti u privatnim smislu, podacima, manipuliranjem isl - za to sam uvijek govorio da se prijavljuje, i uvijek sam kažnjavao i intervenirao, tako da prijavite, pola ovog i ne pročitam iskreno.
Kic, sve što ti imam za reći jest da je svatko od nas kriv za govor mržnje koji individualno napiše.
Ali ti si odgovoran za zakonit rad foruma, pridržavanje pravila forumotiona itd. Ni da se sakriješ iza megi ti ne pomaže. Preporuke u stilu “snađite se sami ako vas netko vrijeđa” ne pokriva slučajeve klasičnog govora mržnje, jer se tu progoni cijela jedna skupina, a i kad žvaču jedinku, odgovoran si. Često su se izdavači/vlasnici medija izvlačili na to da je pojedinac jednostavno mogao podnijeti kaznenu prijavu zbog vrijeđanja na njihovim platformama. Sudovi danas globalno i uniformno odbacuju kao obranu.
Dužan si čitati sve, a ako si to njoj povjerio, ona ima tvoju punomoć, ali ne može odgovarati za stanje na forumu, pa čak ni za svoj rad, osim eventualno tebi regresno.
Guest- Guest
mobiu$ wrote:kic wrote:mobiu$ wrote:kic wrote:
Kic, sve što ti imam za reći jest da je svatko od nas kriv za govor mržnje koji individualno napiše.
Ali ti si odgovoran za zakonit rad foruma, pridržavanje pravila forumotiona itd. Ni da se sakriješ iza megi ti ne pomaže. Preporuke u stilu “snađite se sami ako vas netko vrijeđa” ne pokriva slučajeve klasičnog govora mržnje, jer se tu progoni cijela jedna skupina, a i kad žvaču jedinku, odgovoran si. Često su se izdavači/vlasnici medija izvlačili na to da je pojedinac jednostavno mogao podnijeti kaznenu prijavu zbog vrijeđanja na njihovim platformama. Sudovi danas globalno i uniformno odbacuju kao obranu.
Dužan si čitati sve, a ako si to njoj povjerio, ona ima tvoju punomoć, ali ne može odgovarati za stanje na forumu, pa čak ni za svoj rad, osim eventualno tebi regresno.
malo ste se polakomili sa svojim represivnim mjerama i ograničenjama
ovo će bit slobodarski forum kak je uvijek bio, i to je to
navik on živi ki zgine pošteno
Maggie19 and uprolazu like this post
Dašta...
Kad čujem kovanicu 'govor mržnje', hvatam se za samokres...
Kad čujem kovanicu 'govor mržnje', hvatam se za samokres...
Last edited by T. on Wed 14 Oct - 20:45; edited 2 times in total
T.- Posts : 17558
2014-04-14
marcellus, Maggie19 and uprolazu like this post
Zoki kaze da ne se uzima pod sigurno da ćemo i na ovom tenderu uzet zrakoplove...mnogo faktora je za da ali ima i onih i za ne u prvom redu financije...ovisi i o krizi...
2015-09-08
E jesmo za kurac...sto raspisujete tendere ako niste sigurni...za pricam ti pricu...djabe bi zrakoplove...ono frendovi smo moze na 24 rate
2015-09-08
Drži se kic! Inače, ne vjerujem što čitam, jebena je ta hipokrizija, jebena, amnezija još gora.kic wrote:mobiu$ wrote:kic wrote:mobiu$ wrote:kic wrote:
uprolazu- Posts : 45
2019-09-11
Maggie19 likes this post
Standardno za lika...
uprolazu wrote:Drži se kic! Inače, ne vjerujem što čitam, jebena je ta hipokrizija, jebena, amnezija još gora.kic wrote:mobiu$ wrote:kic wrote:mobiu$ wrote:kic wrote:
još neka zastrašivanja ono :D
ma
Page 8 of 11 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11
Similar topics
» Prvi čovjek oporbe je politička budala i to je ozbiljan problem
» EUROPA IMA OZBILJAN PROBLEM Može li itko upravljati Italijom?
» Orban : Mađarska će braniti tradicionalne obitelji, imamo ozbiljan plan
» Dodik : Imigranti su ozbiljan problem , morat ćemo organizirati i ljude po selima
» TG:'Penava i DP bi mogli u izbornoj godini napraviti ozbiljan problem Plenkovicu i Hdz-u referendumom o migrantima.'
» EUROPA IMA OZBILJAN PROBLEM Može li itko upravljati Italijom?
» Orban : Mađarska će braniti tradicionalne obitelji, imamo ozbiljan plan
» Dodik : Imigranti su ozbiljan problem , morat ćemo organizirati i ljude po selima
» TG:'Penava i DP bi mogli u izbornoj godini napraviti ozbiljan problem Plenkovicu i Hdz-u referendumom o migrantima.'
Page 8 of 11