ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Armenija vs Azerbejđan

Page 14 of 40 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40  Next

Go down

Armenija vs Azerbejđan - Page 14 Empty Re: Armenija vs Azerbejđan

Post by Hektorović Wed 30 Sep - 17:18

A to što zemlja sa 10 milijuna stanovnika dovlači sirijske pobunjenike je posebna priča

evo već ih je par poginulo...

Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 30 Sep - 17:49

Hektorović wrote:
michaellcmacha wrote:krivi termin nisu istrošili nego utrošili odnosno iskoristili...

Pa bez nekih velikih učinaka čisto je portošnja love... uglavnom bez smisla s obzirom koliko košta...
nije bitno ukoliko imaš love... bolje je potrošiti 100 dronova koje si u stanju kupiti, nego koristiti zrakoplovstvo ili helikoptere gdje je neminovno da će doći do ljudskih gubitaka, a učinak je također upitan... koji vam je kurac zašto stalno komentirate navijački... i ja se nadam i želim da armenci nadjašaju azere ali daj bar probajte biti koliko toliko obektivni... kamo sreće da mi imamo love da kupimo jedno 50tak tih jednokratnih dronova... pogledaj snimku gdje armenski vojnici puškama pokušavaju skinuti to govno koje ih netom poslije desetkuje...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Wed 30 Sep - 17:56

https://twitter.com/RALee85/status/1311050300225196035

Ni lako ni Armenima.

Ka što rekoh juče, ovi igraju na masu haubica. Tuku nasumice, očito su dobro uzgojili zalihe municije.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 Wed 30 Sep - 18:03

Hektorović wrote:A to što zemlja sa 10 milijuna stanovnika dovlači sirijske pobunjenike je posebna priča

evo već ih je par poginulo...
JA mislim da je sporazum nemoguć i možda bi bilo rješenje staviti Nagorni Karabah pod kontrolu nekih mirovnih snaga koje bi imale visok stupanj odgovornosti i širok mandat djelovanja

NAjbolje bi bilo dovesti trupe Ruske Federacije i možda Bjelorusije i Kazahstana, dakle one ODBK grupacije ...

Turke odstraniti 

DA se područja izvan NK a koja su pod okupacijom Armenije vrate pod Azerbejdžan a NK pod vlast tih snaga koje bi onda počele proces nekakve normalizacije ... možda i povrata izbjeglica ukoliko bilo ko više želi da se tamo vrati..

Ovo ovako kraja nema i samo se sve vrti u krug. 

Možda bi to bilo nekakvo rješenje koje bi mogle prihvatiti obje strane i da se trajno okonča taj rat

I onda nek pregovaraju dovijeka ako treba

.....................................................

I još jedna stvar, ima ovakvih problema dosta po svijetu ali koliko mogu da vidim SAMO HRVATSKA JE TAKAV PROBLEM RIJEŠILA VOJNIM PUTEM.

I u tome Tuđmanu svaka čast
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Hektorović Wed 30 Sep - 19:42

michaellcmacha wrote:
Hektorović wrote:
michaellcmacha wrote:krivi termin nisu istrošili nego utrošili odnosno iskoristili...

Pa bez nekih velikih učinaka čisto je portošnja love... uglavnom bez smisla s obzirom koliko košta...
nije bitno ukoliko imaš love... bolje je potrošiti 100 dronova koje si u stanju kupiti, nego koristiti zrakoplovstvo ili helikoptere gdje je neminovno da će doći do ljudskih gubitaka, a učinak je također upitan... koji vam je kurac zašto stalno komentirate navijački... i ja se nadam i želim da armenci nadjašaju azere ali daj bar probajte biti koliko toliko obektivni... kamo sreće da mi imamo love da kupimo jedno 50tak tih jednokratnih dronova... pogledaj snimku gdje armenski vojnici puškama pokušavaju skinuti to govno koje ih netom poslije desetkuje...

Armenci imaju prastaru PZO koju Azeri savršeno poznaju, a istovremeno koja ne može dohvatiti Turske dronove u zraku, pošto lete više...

Ovi izraleski mali dronovi samoubojice su druga priča, uglavnom ih se skida elektronskim omatanjem i prženjem elektronike.

No pitanje je koliki je do sad učinak svega i koliko još mogu izdržati Armenci.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović Wed 30 Sep - 19:46

Druga stvar je da ovi dronovi uglavnom nose jako lagana streljiva, tako da mogu razbucavati neka bolja utvrđenja.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Wed 30 Sep - 19:57

izgleda da bi ovo mogao biti umjesto "oluje"/blitzkriega , rat iscrpljivanja.. a onda mi se čini da su Armenci u banani čisto radi manjih vojnih zaliha, lošije ekonomije(čardak korupcija) i puno slabije populacije(najviše radi iseljavanja)..  

naravno pitanje je koliko gubitaka će i Azeri trpiti..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović Wed 30 Sep - 20:36

AssadNaPodmornici wrote:izgleda da bi ovo mogao biti umjesto "oluje"/blitzkriega , rat iscrpljivanja.. a onda mi se čini da su Armenci u banani čisto radi manjih vojnih zaliha, lošije ekonomije(čardak korupcija) i puno slabije populacije(najviše radi iseljavanja)..  

3 dana bez značajnih pomaka ... nikakva oluja.

Sad se visi kolika su mizerija bili Srbi iz krajnje, evo Armenci već tri dana trpe napade iz dronova, artiljerije, i ne bježe
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 30 Sep - 20:57

Hektorović wrote:
michaellcmacha wrote:
Hektorović wrote:

Armenci imaju prastaru PZO koju Azeri savršeno poznaju, a istovremeno koja ne može dohvatiti Turske dronove u zraku, pošto lete više...

Ovi izraleski mali dronovi samoubojice su druga priča, uglavnom ih se skida elektronskim omatanjem i prženjem elektronike.

No pitanje je koliki je do sad učinak svega i koliko još mogu izdržati Armenci.
učinak je zastrašujući, i poražavajući pogotovo za moral vojnika... za armenske vojnike koji su voljni boriti se je katastrofa kad izginu doslovno bez ispaljenog metka, i to je to što im zasigurno ne ide u prilog... ja sam pogledao popriličan broj tih azerskih videa i uočio sam veliki problem  kod armenaca, njihova defanzivna taktika je u potpunosti organizirana dvodimenzinalno, a borbena djelovanja se odvijaju četverodimenzionalno i tu na duži rok oni bojim se ne mogu izdržati... ne oni ne može nitko... preveliki su to gubici koji se mogu nadoknaditi brojem, ali nemoguće ih je nadoknaditi po pitanju održavanja morala, stege i suzbijanja panike... ako im rusi presudno ne pomognu ne vidim da oni mogu izdržati u nedogled ovolike gubitke....
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 30 Sep - 21:08

Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:izgleda da bi ovo mogao biti umjesto "oluje"/blitzkriega , rat iscrpljivanja.. a onda mi se čini da su Armenci u banani čisto radi manjih vojnih zaliha, lošije ekonomije(čardak korupcija) i puno slabije populacije(najviše radi iseljavanja)..  

3 dana bez značajnih pomaka ... nikakva oluja.

Sad se visi kolika su mizerija bili Srbi iz krajnje, evo Armenci već tri dana trpe napade iz dronova, artiljerije, i ne bježe
potpuno krivo percipiraš... trpili su i srbi topničku pripremu, ali kad je vojnička šizma došla u neposrednu blizinu prvih obrambenih četničkih linija, i kad je došlo na svim pravcima do proboja istih onda je počelo povlačenje i bježanija.... to ti ja mogu iz osobnog iskustva potvrditi... koliko ja vidim ovdje je nemoguće pokrenuti operaciju tipa oluja, jer je nemoguće na ovakvom terenu pomjerati veliki broj žive sile koja bi bila desetkovana na ovim brisanim prostorima....
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Hektorović Wed 30 Sep - 21:15

michaellcmacha wrote:učinak je zastrašujući, i poražavajući pogotovo za moral vojnika... za armenske vojnike koji su voljni boriti se je katastrofa kad izginu doslovno bez ispaljenog metka, i to je to što im zasigurno ne ide u prilog... ja sam pogledao popriličan broj tih azerskih videa i uočio sam veliki problem  kod armenaca, njihova defanzivna taktika je u potpunosti organizirana dvodimenzinalno, a borbena djelovanja se odvijaju četverodimenzionalno i tu na duži rok oni bojim se ne mogu izdržati... ne oni ne može nitko... preveliki su to gubici koji se mogu nadoknaditi brojem, ali nemoguće ih je nadoknaditi po pitanju održavanja morala, stege i suzbijanja panike... ako im rusi presudno ne pomognu ne vidim da oni mogu izdržati u nedogled ovolike gubitke....

Taktika Azera je izgleda izrokati iz zraka, i onda počistiti što ostane.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović Wed 30 Sep - 21:15

Armenija vs Azerbejđan - Page 14 EjL1_SnWAAA6QyE?format=jpg&name=medium

Evo prvo puta nešto oštrije iz Rusije.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović Wed 30 Sep - 21:19

michaellcmacha wrote:potpuno krivo percipiraš... trpili su i srbi topničku pripremu, ali kad je vojnička šizma došla u neposrednu blizinu prvih obrambenih četničkih linija, i kad je došlo na svim pravcima do proboja istih onda je počelo povlačenje i bježanija.... to ti ja mogu iz osobnog iskustva potvrditi... koliko ja vidim ovdje je nemoguće pokrenuti operaciju tipa oluja, jer je nemoguće na ovakvom terenu pomjerati veliki broj žive sile koja bi bila desetkovana na ovim brisanim prostorima....

U prvom ratu je bilo nekih 50.000 mrtvih na obije strane, s time da su Azeri prošli lošije.

Ovaj puta zbog dronova imaju nadmoć.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by melkior Wed 30 Sep - 21:28

Rusi su bili i ostali govna...ako ne ulete s aktivnom pomoći Armencima kao što Turci pomažu Azerbejdžanu, ima da im sve zemlje u okruženju uđu u NATO, uključujući Mongoliju, Ukrajinu, Armeniju, itd. Erdoganu treba glavu nabit na kolac, a Turcima poručiti da imaju 48 sati da povuku vojsku iz Sirije, Azerbejdžana, Libije, u protivnom da će biti zbrisani s lica zemlje. Pička im materina ljigava ruska, to tamo je sve rat vampira vs kanibala.
melkior

2015-08-09

michaellcmacha likes this post

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Sep - 21:30

Pa..netkko rece da je to pejbek armencima..Nato??....pa vec su Rusi okruzeni Natoj bazama,pa ih to ne jebe previse..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Sep - 21:31

Osim toga,Armenci su vec koketirali sa Jemerima,pa im Rusi definitivno ne vjeruju,kao niti Gruzijcima
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by melkior Wed 30 Sep - 21:37

Ako se Rusi ne najebu matere Turcima, onda ne trebaju ni postojati. Poserem se na pravoslavnu braću i slavenstvo. Gamad.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Sep - 21:40

e tu se slazemo da Turcadiju treba potaracati,ali...onaj tko imalo vidi homogenost medju njima,nece bash srljati..doduse Rusima nisu nikakav problem niti konvencionalno,no opet kurceviti su,pa bi krenuli protiv Rusa,a ovi bi ih morali doslovno zatrti..osim toga,imaju brutalnu ekonomsku razmjenu..sve to utice na sve
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Hektorović Wed 30 Sep - 21:47

Armenija vs Azerbejđan - Page 14 Slika509
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by melkior Wed 30 Sep - 21:54

Legendovich wrote:e tu se slazemo da Turcadiju treba potaracati,ali...onaj tko imalo vidi homogenost medju njima,nece bash srljati..doduse Rusima nisu nikakav problem niti konvencionalno,no opet kurceviti su,pa bi krenuli protiv Rusa,a ovi bi ih morali doslovno zatrti..osim toga,imaju brutalnu ekonomsku razmjenu..sve to utice na sve
S Turcima se ni ne može samo malo ili djelomično. Erdogan je Hitler 21.stoleća, izravna je prijetnja Europi i Balkanu, Hrvatskoj i Bosni, napao je Siriju, radio genocid nad Kurdima, Libiju, zavadio se s Izraelom, s Grčkom skoro započeo rat, sad je napao Armeniju i neće se smiriti dok ga netko ne ubije. Turcima treba temeljito razbit zube, a to mogu ili Francuska ili Rusija. Na Ameriku ne računam, Europa će se morati suočiti s novom bitkom kod Lepanta. Britancima odgovara kaos a i previše su zabavljeni sobom, a Izrael s kretenima neće imat posla osim ako sami ne budu izravno ugroženi.
melkior

2015-08-09

michaellcmacha likes this post

Back to top Go down

Post by melkior Wed 30 Sep - 21:56

Baba Merkel vidi samo bilancu, a i s obzirom na broj Turaka u Njemačkoj, najbolje joj je držati glavu kao noj u pijesku. Kastrirana nacija ne može voditi Europu, to može samo Francuska.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 14 of 40 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40  Next

Back to top

- Similar topics