Šokantni brojevi: 52% mladih Amerikanaca živi sa roditeljima
Page 3 of 12
Page 3 of 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Re: Šokantni brojevi: 52% mladih Amerikanaca živi sa roditeljima
Hektorović wrote:mobiu$ wrote:prckov wrote:promjenile se generacije a i struktura stanovnistva
a koledzi nisu toliko skupi kolko se pretjeruje
jos da izbace zombije (diversity officer-e) koje se placa $200 000 - $300 000 godisnje bilo bi jeftinije
da, ti zombiji su im i na privatnim faksovima
Ovisi o sveučilištu, prckov.
Top-tier sveučilište je gadno skupo, to si stvarno djeca jako bogatih roditelja mogu priuštiti, i kad si namjeste ocjene i doniraju lovu knjižnici.
Community college nije skup, nadam se. Ali pitanje je što možeš s diplomom takve škole.
No da, i klinci su drukčiji. Vrhunske privatne škole su uvijek bile skupe, posao si morao trgati iz tuđih mrtvih hladnih ruku, ali ljudi su izlazili na kraju na vrh.
Ovo je drukčija generacija definitivno. To je onaj najgori dio. Klinci su beskorisni, lijeni, snobovski šljam.
Nije baš tako, evo meni prva rodica sad ide na jedno jako ekskluzivno, po rankingu među prvih 5 u oblasti, undergrad akademska godina je 45.000... sa smještajem izađe skuplje naravno... stipendije pokrivaju dio.
Ovisi o znanstvenom području, koliko je utrživo, kakve su ti kasnije opcije, moraš li dalje na studij, u kojoj si saveznoj državi, itd.
Pričam ono što znam, kakve su bile školarine gdje sam ja studirao. O drugim studijima ne mogu pisati.
Guest- Guest
Baš mi je drago šta se u Arizoni u 2018 godini rodilo 42,2% Latinosa od ukupnog broja rođenih.RayMabus wrote:Ženama triba zabranit studiranje pa će studiranje postat jeftino ( zakon ponude i potražnje ).
Pa pa šugava protestanska bijela Ameriko sa svojim liberalizmom.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:RayMabus wrote:Ženama triba zabranit studiranje pa će studiranje postat jeftino ( zakon ponude i potražnje ).
Ženama triba zabraniti studiranje al dok god vama vaša tatina princeza vaša maza a svakom roditelju njegovo dijete je najbitnije nema od toga ništa.
Ajmo lom nataliteta i trpačina.
Prije bijelim muškarcima. :)
Daju nam na svakom koraku do znanja da nismo poželjni, da smo privilegirani opresori i tak.
Guest- Guest
Vidi jasno ti mora biti da se ja istodobno šalim i ne šalim. Ne šalim se jer to mislim ozbiljno a šalim se jer znam da je svakom roditelju njegovo dijete bitno pa di bi vi svojim tatinim princezama išta zabranjivali.mobiu$ wrote:RayMabus wrote:RayMabus wrote:Ženama triba zabranit studiranje pa će studiranje postat jeftino ( zakon ponude i potražnje ).
Ženama triba zabraniti studiranje al dok god vama vaša tatina princeza vaša maza a svakom roditelju njegovo dijete je najbitnije nema od toga ništa.
Ajmo lom nataliteta i trpačina.
Prije bijelim muškarcima. :)
Daju nam na svakom koraku do znanja da nismo poželjni, da smo privilegirani opresori i tak.
Razumjem vas al onda mi ne kukajte zašto stvari ne idu kako triba.
2014-04-11
Vi to nećete zabraniti iz ovih razloga :
To su vaše princeze a svakom roditelju njegovo dijete je najvažnije.
Postoji profesorski lobi a nerijetko su tu ubačene žene il muževi il rodbina političara jer je to lip posao a sigurna plata pa kad bih ja ono napravio cijene bi pale jer postoji zakon ponude i potražnje
I zato jer političari isto imaju djecu pa žele škllovat svoju žensku djecu zbog onog prvog razloga
Normalno da to nikad neće biti al eto rekao sam vam rješenje.
To su vaše princeze a svakom roditelju njegovo dijete je najvažnije.
Postoji profesorski lobi a nerijetko su tu ubačene žene il muževi il rodbina političara jer je to lip posao a sigurna plata pa kad bih ja ono napravio cijene bi pale jer postoji zakon ponude i potražnje
I zato jer političari isto imaju djecu pa žele škllovat svoju žensku djecu zbog onog prvog razloga
Normalno da to nikad neće biti al eto rekao sam vam rješenje.
2014-04-11
Državni školski sistem je kontrola populacije preko diplome
Nemaš diplomu ne možeš radit u državnoj službi neke poslove i općenito u privatnom sektoru neke poslove za koje se traži viša stručna sprema
To je kontrola populacije
Nemaš diplomu ne možeš radit u državnoj službi neke poslove i općenito u privatnom sektoru neke poslove za koje se traži viša stručna sprema
To je kontrola populacije
2014-04-11
A na moju sreću a vašu nesreću taj će vam se obrazovni sistem iz 19 stoljeća uskoro urušit
Ode Njemačka demografski
Ode Njemačka demografski
2014-04-11
A troškovi života manji...:)mobiu$ wrote:Mislim, ima nešto i u današnjim klincima.
Život u Americi nikad nije bio lak, ali su prethodne generacije bile gladnije, ambicioznije, domišljatije...
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
mobiu$ wrote:
Ovisi o znanstvenom području, koliko je utrživo, kakve su ti kasnije opcije, moraš li dalje na studij, u kojoj si saveznoj državi, itd.
Pričam ono što znam, kakve su bile školarine gdje sam ja studirao. O drugim studijima ne mogu pisati.
STEM, dakle utrživo, east coast.
Ranked the #1 best overall undergraduate school in its region(north) and Best Value for its region in U.S. News and World Report Best Colleges 2020 guide book; also third for best undergraduate teaching
Ranked #8 in 2018 Top 25 STEM Colleges by Forbes
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
znači mora platiti preko milijun dolara školovanje da bi se nakon njega ubio od posla i imao auto i kuću
rekli bi srbi alal vera :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pa uvijek mu možeš iskopat bubreg i prodat ga.epikur37 wrote:znači mora platiti preko milijun dolara školovanje da bi se nakon njega ubio od posla i imao auto i kuću
2014-12-30
Američka srednja klasa je gotova. Ova korona će zacementirati stanje između 1-2% najbogatijih i 97-98% prekarijata i proletera.
2015-08-09
Bit će Amerika zemlja proleterska. Dobro je prognozirao Marx.
2015-08-09
melkior wrote:Američka srednja klasa je gotova. Ova korona će zacementirati stanje između 1-2% najbogatijih i 97-98% prekarijata i proletera.
nevidljiva ruka rođo
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Nek glasaju za Radničku frontu.melkior wrote:Američka srednja klasa je gotova. Ova korona će zacementirati stanje između 1-2% najbogatijih i 97-98% prekarijata i proletera.
2014-04-11
Ti rezultati su ti povezani sa financiranjem istraživanja. Na Zapadu, privatne firme i korporacije financiraju istraživanja na fakultetima, a i mnogi profesori osnivaju vlastite firme za primijenjena (ne fundamentalna) istraživanja. Može i fundamentalna, ali onda u tome sudjeluju isključivo velike korporacije ili vojska za potrebe oružja budućnosti (u području fizike, tehnologije, medicine). U Hrvatskoj sva znanstvena istraživanja financira država. Fakulteti, odnosno sveučilišta dobivaju novac od Ministarstva znanosti, a RH je prema godišnjim izdvajanjima za znanost na začelju Europe. Mislim da nas šiša čak i Srbija. Osim toga, na fakultetima Zagrebačkog sveučilišta ima puno nepotizma i političkog kadroviranja, i to je najtužniji dio priče, prije 45-e-50-e godine života nema šanse da postaneš izvanredni profesor, a u 60-oj redovni profesor. Ako onaj stari prdonja sa 70 godina se udostoji otići u mirovinu, tj. kad ga potjeraju. Zato svi mladi perspektivni znanstvenici koji žele vrhunsku znanstvenu karijeru bježe van. Osim toga, Zagrebačko sveučilište je preglomazno i presporo za ikakve promjene. Čak je i fucking rektor Boras nekakav starokatolik, došao naravno po političkoj liniji, nije mu bilo dosta da bude katolik nego je morao biti starokatolik, jer mu ni tradicija RKC nije bila dovoljno stara već je htio biti još stariji i usporeniji od papevenus wrote:mobiu$ wrote:To ti je mirror tema na onu temu koju si svojedobno postao o New Yorku.
Međutim, krivo su interpretirali brojke. Trend nema previše veze s koronom, ali ima sa studentskim dugom.
Ako misliš raditi odlično plaćen posao, zaraditi za kuću, auto i obitelj, moraš završiti STEM studij na top-zore sveučilištu (Stanford, recimo) i preko summer apprenticeships izgraditi si poziciju u kompaniji, tako da možeš početi smjesta raditi nakon zadnjeg ispita.
Takvo zadovoljstvo košta.
Studij u SAD traje 5 godina, tuition po godini za Stanford iznosi minimalno $100,000, dakle $500,000. Troškovi vrlo skromnog života, od rentanja nadalje, ti iznose $60,000 po godini, dakle $300,000. S udžbenicima i ostalime, dužan si u startu $1,000,000.
A bez takve diplome, nemaš računice napuštati roditeljski dom, i potražiti sada nepostojeći američki san u nekom od velikih gradova.
COVID-19, online rad i nastava, samo su pogoršali opći trend. S obzirom na sve skupa, 52% je čak i malo.
Sve si lijepo elaborirao, hvala.
A s ovom boldanom rečenicom se ne slažem. Neki od najbogatijih ljudi u Americi i općenito u svijetu imaju samo srednju školu.
Također se toplo nadam da će jednog dana prestati snobizam oko obrazovanja i da će ono postati dostupno ljudima koji žele učiti, a ne samo onima koji si to mogu priuštiti.
Evo mali tužni info o rangu snobovskog zagrebačkog sveučilišta:
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/3878790/sramota-zagrebacko-sveuciliste-nije-ni-medju-1000-najboljih-u-svijetu/
2015-08-09
malo se dovedi u red.melkior wrote:Ti rezultati su ti povezani sa financiranjem istraživanja. Na Zapadu, privatne firme i korporacije financiraju istraživanja na fakultetima, a i mnogi profesori osnivaju vlastite firme za primijenjena (ne fundamentalna) istraživanja. Može i fundamentalna, ali onda u tome sudjeluju isključivo velike korporacije ili vojska za potrebe oružja budućnosti (u području fizike, tehnologije, medicine). U Hrvatskoj sva znanstvena istraživanja financira država. Fakulteti, odnosno sveučilišta dobivaju novac od Ministarstva znanosti, a RH je prema godišnjim izdvajanjima za znanost na začelju Europe. Mislim da nas šiša čak i Srbija. Osim toga, na fakultetima Zagrebačkog sveučilišta ima puno nepotizma i političkog kadroviranja, i to je najtužniji dio priče, prije 45-e-50-e godine života nema šanse da postaneš izvanredni profesor, a u 60-oj redovni profesor. Ako onaj stari prdonja sa 70 godina se udostoji otići u mirovinu, tj. kad ga potjeraju. Zato svi mladi perspektivni znanstvenici koji žele vrhunsku znanstvenu karijeru bježe van. Osim toga, Zagrebačko sveučilište je preglomazno i presporo za ikakve promjene. Čak je i fucking rektor Boras nekakav starokatolik, došao naravno po političkoj liniji, nije mu bilo dosta da bude katolik nego je morao biti starokatolik, jer mu ni tradicija RKC nije bila dovoljno stara već je htio biti još stariji i usporeniji od papevenus wrote:mobiu$ wrote:To ti je mirror tema na onu temu koju si svojedobno postao o New Yorku.
Međutim, krivo su interpretirali brojke. Trend nema previše veze s koronom, ali ima sa studentskim dugom.
Ako misliš raditi odlično plaćen posao, zaraditi za kuću, auto i obitelj, moraš završiti STEM studij na top-zore sveučilištu (Stanford, recimo) i preko summer apprenticeships izgraditi si poziciju u kompaniji, tako da možeš početi smjesta raditi nakon zadnjeg ispita.
Takvo zadovoljstvo košta.
Studij u SAD traje 5 godina, tuition po godini za Stanford iznosi minimalno $100,000, dakle $500,000. Troškovi vrlo skromnog života, od rentanja nadalje, ti iznose $60,000 po godini, dakle $300,000. S udžbenicima i ostalime, dužan si u startu $1,000,000.
A bez takve diplome, nemaš računice napuštati roditeljski dom, i potražiti sada nepostojeći američki san u nekom od velikih gradova.
COVID-19, online rad i nastava, samo su pogoršali opći trend. S obzirom na sve skupa, 52% je čak i malo.
Sve si lijepo elaborirao, hvala.
A s ovom boldanom rečenicom se ne slažem. Neki od najbogatijih ljudi u Americi i općenito u svijetu imaju samo srednju školu.
Također se toplo nadam da će jednog dana prestati snobizam oko obrazovanja i da će ono postati dostupno ljudima koji žele učiti, a ne samo onima koji si to mogu priuštiti.
Evo mali tužni info o rangu snobovskog zagrebačkog sveučilišta:
https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/3878790/sramota-zagrebacko-sveuciliste-nije-ni-medju-1000-najboljih-u-svijetu/
buš i ti čkapi našao.
2014-12-30
Kriza je trebala pogoditi samo siromašne, a ne i srednju klasu.
Srednja klasa drži Ameriku.
Srednja klasa drži Ameriku.
crvenkasti-
2014-04-17
Inače, Zagrebačko sveučilište redovno pada svake godine na svim ljestvicama međunarodne konkurentnosti u svijetu. Ambicije uprave su im izvrsne, jer se svode na nerad do smrti i sisanje privilegija te državne plaće preko 16000 kn pa makar ne objavili nikakav znanstveni rad u posljednjih 10 godina. I onaj kojeg objave nisu pisali sami (mislim na redovne profesore) nego iskorištavaju asistente i znanstvene novake. Starce jednostavno treba pobiti, jer oni svugdje vampirski sišu život od tamo gdje ga još jedino ima, dokle god ih se ne zgazi kao žohare. Tako da, dragi moj Ray Mabuse, prije obračuna s ženskom emancipacijom, treba pobiti sve starce u državi jer oni su brana svih promjena u državi.
2015-08-09
svi bi ubijali starce.melkior wrote:Inače, Zagrebačko sveučilište redovno pada svake godine na svim ljestvicama međunarodne konkurentnosti u svijetu. Ambicije uprave su im izvrsne, jer se svode na nerad do smrti i sisanje privilegija te državne plaće preko 16000 kn pa makar ne objavili nikakav znanstveni rad u posljednjih 10 godina. I onaj kojeg objave nisu pisali sami (mislim na redovne profesore) nego iskorištavaju asistente i znanstvene novake. Starce jednostavno treba pobiti, jer oni svugdje vampirski sišu život od tamo gdje ga još jedino ima, dokle god ih se ne zgazi kao žohare. Tako da, dragi moj Ray Mabuse, prije obračuna s ženskom emancipacijom, treba pobiti sve starce u državi jer oni su brana svih promjena u državi.
koji vam je kurac?
odi radit, a ne cvilit.
2014-12-30
Umrit će i sami. Smjena generacija.melkior wrote:Inače, Zagrebačko sveučilište redovno pada svake godine na svim ljestvicama međunarodne konkurentnosti u svijetu. Ambicije uprave su im izvrsne, jer se svode na nerad do smrti i sisanje privilegija te državne plaće preko 16000 kn pa makar ne objavili nikakav znanstveni rad u posljednjih 10 godina. I onaj kojeg objave nisu pisali sami (mislim na redovne profesore) nego iskorištavaju asistente i znanstvene novake. Starce jednostavno treba pobiti, jer oni svugdje vampirski sišu život od tamo gdje ga još jedino ima, dokle god ih se ne zgazi kao žohare. Tako da, dragi moj Ray Mabuse, prije obračuna s ženskom emancipacijom, treba pobiti sve starce u državi jer oni su brana svih promjena u državi.
2014-04-11
Page 3 of 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Klauški: Živi zid ili živi užas? Pernar i Sinčić se dokazali kao licemjeri
» Dodo u Trebinju na mitingu:Nek nam zivi Velika Srbija Suljo:Neka zivi.Ziveli!
» Kar(a)majklovi brojevi
» AKCIJA:Navijači,ovo su brojevi i adrese Mamićevih političkih pokrovitelja
» Šokantni podaci: U Hrvatskoj 30 ljudi ima plaću 500.000 kn!
» Dodo u Trebinju na mitingu:Nek nam zivi Velika Srbija Suljo:Neka zivi.Ziveli!
» Kar(a)majklovi brojevi
» AKCIJA:Navijači,ovo su brojevi i adrese Mamićevih političkih pokrovitelja
» Šokantni podaci: U Hrvatskoj 30 ljudi ima plaću 500.000 kn!
Page 3 of 12