Kavazović : Situacija u Crnoj Gori podsjeća na devedesete , Bošnjaci su zabrinuti
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Kavazović : Situacija u Crnoj Gori podsjeća na devedesete , Bošnjaci su zabrinuti
Kavazović: Situacija u Crnoj Gori podsjeća na devedesete, Bošnjaci su zabrinuti za budućnost
Povodom napada na Bošnjake i muslimane u Crnoj Gori, naročito nakon uznemirujućih dešavanja u Pljevljima, javnosti se saopćenjem obratio reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.
Saopćenje reisu-l-uleme prenosimo u cijelosti:
"Vijesti koje dolaze iz Crne Gore, poruke antimuslimanske mržnje koje se sve češće čuju u susjednoj državi, a naročito jučerašnji fizički napad na Bošnjake u Pljevljima, unijele su nemir među članove i pripadnike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ja kao reisu-l-ulema sam zabrinut zbog činjenice da je antimuslimanska i antibošnjačka retorika koja se mjesecima toleriše u javnom prostoru počela postajati osnova za nasilne napade organizovanih skupina koje više i ne kriju svoju zločinačku agendu. Brojni muslimani i Bošnjaci iz Crne Gore i okruženja su mi ovim povodom pisali zabrinuti za svoju budućnost. Sve podsjeća na povratak ideologija koje su devedesetih na ovim prostorima već dovele do zločina i genocida.
Ovim putem apelujem na sve međunarodne institucije da ozbiljno shvate izazove s kojima se Crna Gora susreće, da reaguju na kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda Bošnjaka i muslimana, kao i drugih manjina, a naročito da ne zanemaruju nacionalističku i ratnohuškačku retoriku koja prijeti da prizove nove zločine na ovim prostorima.
Pozivamo državu Crnu Goru da obezbijedi sigurnost svojim građanima muslimanima, kako Bošnjacima tako i svim drugim. Od Srpske pravoslavne crkve očekujemo da se ogradi od islamofobičnih istupa onih koji zvanično nastupaju u njeno ime i tvrde da govore sa pozicija svetosavlja. Na njima je posebna odgovornost za sve što se ovih dana dešava u Crnoj Gori, jer su sami odabrali da budu nosioci tih procesa. Danas, kada se ponovo prolijeva nevina krv u Pljevljima, ne mogu se ponašati kao da ih se to ne tiče i da s tim nemaju ništa. Kao ljudi vjere najmanje što mogu uraditi je da osude takve postupke i stanu u zaštitu svojih komšija“, stoji u saoopćenju reisu-l-uleme Kavazovića.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kavazovic-situacija-u-crnoj-gori-podsjeca-na-devedesete-bosnjaci-su-zabrinuti-za-buducnost/200901131
Kme kmeee kmeeeeeeeeee
Povodom napada na Bošnjake i muslimane u Crnoj Gori, naročito nakon uznemirujućih dešavanja u Pljevljima, javnosti se saopćenjem obratio reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.
Saopćenje reisu-l-uleme prenosimo u cijelosti:
"Vijesti koje dolaze iz Crne Gore, poruke antimuslimanske mržnje koje se sve češće čuju u susjednoj državi, a naročito jučerašnji fizički napad na Bošnjake u Pljevljima, unijele su nemir među članove i pripadnike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ja kao reisu-l-ulema sam zabrinut zbog činjenice da je antimuslimanska i antibošnjačka retorika koja se mjesecima toleriše u javnom prostoru počela postajati osnova za nasilne napade organizovanih skupina koje više i ne kriju svoju zločinačku agendu. Brojni muslimani i Bošnjaci iz Crne Gore i okruženja su mi ovim povodom pisali zabrinuti za svoju budućnost. Sve podsjeća na povratak ideologija koje su devedesetih na ovim prostorima već dovele do zločina i genocida.
Ovim putem apelujem na sve međunarodne institucije da ozbiljno shvate izazove s kojima se Crna Gora susreće, da reaguju na kršenja osnovnih ljudskih prava i sloboda Bošnjaka i muslimana, kao i drugih manjina, a naročito da ne zanemaruju nacionalističku i ratnohuškačku retoriku koja prijeti da prizove nove zločine na ovim prostorima.
Pozivamo državu Crnu Goru da obezbijedi sigurnost svojim građanima muslimanima, kako Bošnjacima tako i svim drugim. Od Srpske pravoslavne crkve očekujemo da se ogradi od islamofobičnih istupa onih koji zvanično nastupaju u njeno ime i tvrde da govore sa pozicija svetosavlja. Na njima je posebna odgovornost za sve što se ovih dana dešava u Crnoj Gori, jer su sami odabrali da budu nosioci tih procesa. Danas, kada se ponovo prolijeva nevina krv u Pljevljima, ne mogu se ponašati kao da ih se to ne tiče i da s tim nemaju ništa. Kao ljudi vjere najmanje što mogu uraditi je da osude takve postupke i stanu u zaštitu svojih komšija“, stoji u saoopćenju reisu-l-uleme Kavazovića.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kavazovic-situacija-u-crnoj-gori-podsjeca-na-devedesete-bosnjaci-su-zabrinuti-za-buducnost/200901131
Kme kmeee kmeeeeeeeeee
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Kavazović : Situacija u Crnoj Gori podsjeća na devedesete , Bošnjaci su zabrinuti
Ne sviđa mu se nova vlada u CG na čelu sa Amfilohijem.
Baš me zanima zašto ?
Islam protiv svetoslavlja.
Baš me zanima zašto ?
Islam protiv svetoslavlja.
2014-04-11
Re: Kavazović : Situacija u Crnoj Gori podsjeća na devedesete , Bošnjaci su zabrinuti
Odma traže tko bi se moga prodat Mili pa našli ovoga
https://www.klix.ba/vijesti/regija/fokus-je-na-dritanu-abazovicu-a-vlast-sa-df-om-podrzava-i-bosnjak-na-listi-demokrata-albin-ceman/200901124
Ova opozicija je preklimava.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/fokus-je-na-dritanu-abazovicu-a-vlast-sa-df-om-podrzava-i-bosnjak-na-listi-demokrata-albin-ceman/200901124
Ova opozicija je preklimava.
2014-04-11
Odlično, novi vjetrovi se valjaju...ode i Bih na pazar :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ovaj mujo Ćeman je odjeba Kavkazovića jer je protiv otimanja crkava i drugog SPC
https://www.vijesti.me/vijesti/politika/465475/ceman-pozivam-na-mir-provokatori-instruisani-od-dps-pisu-grafite-i-uzvikuju-neprimjerene-parole
Dakle na ovoga ne mogu računat jer je za Amfilohija.
https://www.vijesti.me/vijesti/politika/465475/ceman-pozivam-na-mir-provokatori-instruisani-od-dps-pisu-grafite-i-uzvikuju-neprimjerene-parole
Dakle na ovoga ne mogu računat jer je za Amfilohija.
2014-04-11
Bude li pizdarija 'ceo ce region da gori'
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:Bude li pizdarija 'ceo ce region da gori'
nema pizdarija...samo će se završiti pšodjela započeta 90-ih.
nas boli kurac ionako nismo u tom balkanskom grotlu
:)
kokice pivo
2015-08-06
Nove tenzije u CG
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/nove-tenzije-u-crnoj-gori-u-pljevljima-kamenovana-islamska-zajednica-osvanula-i-prijeteca-poruka-polecela-crna-ptica-pljevlja-bice-srebrenica-1041868
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/nove-tenzije-u-crnoj-gori-u-pljevljima-kamenovana-islamska-zajednica-osvanula-i-prijeteca-poruka-polecela-crna-ptica-pljevlja-bice-srebrenica-1041868
2014-04-11
...sve to treba u crno more..i mir
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Bravo Aleksa , za tebe sam navijao na izborima
https://www.klix.ba/vijesti/regija/predsjednik-demokrata-u-pljevljima-ko-krene-na-dzamiju-prvo-ce-morati-udariti-na-aleksu-becica/200902147
https://www.klix.ba/vijesti/regija/predsjednik-demokrata-u-pljevljima-ko-krene-na-dzamiju-prvo-ce-morati-udariti-na-aleksu-becica/200902147
2014-04-11
sami su izabrali muskarce u haljinama
mi trebamo poslati vojsku na granicu CG
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Zašto ?debotoijusto wrote:
2014-04-11
RayMabus wrote:Zašto ?debotoijusto wrote:
pusti budalu...i on je na aparatima
2015-08-06
bude sranja tamo , srbi u haljinama su to a love nemaRayMabus wrote:Zašto ?debotoijusto wrote:
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Pa šta će napraviti vojska na granicama ako je sranje unutar države ?debotoijusto wrote:bude sranja tamo , srbi u haljinama su to a love nemaRayMabus wrote:Zašto ?debotoijusto wrote:
2014-04-11
Nećemo ništa poslat. Prvo ka prvo još oni nisu formirali vlast Drugo ka drugo četalji ako taknu Hrvate u Boki išta ikako neće tribat Amerika da se oglasi nego ću ja.
Ima pencilin za sve. Razlika je samo jedan mandat i sve će se prominit tokom noći i Đukanović će ih sredit.
Tako da ja uopće ne moram ulazit.
Kužiš tupko ?
Ima pencilin za sve. Razlika je samo jedan mandat i sve će se prominit tokom noći i Đukanović će ih sredit.
Tako da ja uopće ne moram ulazit.
Kužiš tupko ?
2014-04-11
zadnji nepromišljeni trzaj Srbije pred odlazak u Niški pašaluk ...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaya wrote:zadnji nepromišljeni trzaj Srbije pred odlazak u Niški pašaluk ...
Šiptari i muslimani se udružuju. Gotovi su. Još samo mi.
crvenkasti-
2014-04-17
Taj Šiptar želi naklonost EU. Pogodi tko je izaslanik EU za CG ?crvenkasti wrote:kaya wrote:zadnji nepromišljeni trzaj Srbije pred odlazak u Niški pašaluk ...
Tonino Picula.
Aj bježi. Nemoj da vas čujem dole u Boki.
2014-04-11
Ma jok. Vi ste dovoljni sami sebi za propast. Mislim da tu ne treba ni asistirati..crvenkasti wrote:kaya wrote:zadnji nepromišljeni trzaj Srbije pred odlazak u Niški pašaluk ...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Jandrokovic o Crnoj Gori:'Ne izgleda dobro.Podsjeca na devedesete'
» Demokrati: Trump se iz bunkera bori protiv Antifašista dok oko njega sve gori, jel vas podsjeća na nekoga?
» Masakr u Crnoj Gori
» ravnopravnost žena u crnoj gori
» Četnici pobijedili u Crnoj Gori
» Demokrati: Trump se iz bunkera bori protiv Antifašista dok oko njega sve gori, jel vas podsjeća na nekoga?
» Masakr u Crnoj Gori
» ravnopravnost žena u crnoj gori
» Četnici pobijedili u Crnoj Gori
Page 1 of 6