Turizam ne može biti temelj ničije ekonomije , pa ni hrvatske.
Page 3 of 28
Page 3 of 28 • 1, 2, 3, 4 ... 15 ... 28
Re: Turizam ne može biti temelj ničije ekonomije , pa ni hrvatske.
a jel neko tvrdio da moze
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
prckov wrote:a jel neko tvrdio da moze
ma lupetaju gluposti
turizam raste zato što imamo predispoziciju, tradiciju i raste potražnja
ljudi traže smještaj dobro plaćaju...što sad trebam raditi
aha, saditi uljanu repicu pord Zadra
koji debili
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:venus wrote:epikur37 wrote:Evo jutros slušam da smo ove godine podmiri ukupne potrebe Hravtske za krumpirom u domaćem uzgoju te idemo na izvoz.
E ali valja raditi,
najlakše je sjesti an terasu kafića po dana uzeti mali makiato i kmečati :)
Sve slušam jutros i ne vjerujem da nećemo imati uvoz nekog jeftinober krumpira koja će napraviti damping cijene.
vidjet ćemo...
ali nije krumpir skupa namirnica, a vrijedna je...
i da je naš skuplji 1 kunu a dobro brendiran ako dosita kvalitetan domaći proizvod ići će
posto je kod vas krompir
2014-04-19
Pronađi posao.RayMabus wrote:Malo štiva :
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/turizam-ne-moze-biti-temelj-nicije-ekonomije-pa-ni-hrvatske-ljubo-jurcic-upozorava-da-nas-ceka-novi-pad-mogli-bismo-se-vratiti-u-2005-godinu-1039557
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis/sezonu-smo-trebali-zavrsiti-kao-turisticki-pobjednici-mediterana-ali-smo-zabili-autogol-steta-rezervacije-za-kraj-kolovoza-i-rujan-bile-su-odlicne-1039584
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/orban-objavio-madarska-od-1-rujna-postrozuje-pravila-za-prelazak-granica-jer-je-u-susjednim-drzavama-sve-vise-zarazenih-1039583
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Skupa s ovima u penziji , ljubom jurčićem i ostalima.
Što im se mota po glavi sadnja repice.
Što im se mota po glavi sadnja repice.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Upravo sam bacija drkicu nakon šta san se kupa uru vrimena u moru i ruča frigane strelice. Sad ću do dućana pa ću uzet 2 litre pa ću lipo to pijuckat i onda lipo spavat posli.kaya wrote:Pronađi posao.RayMabus wrote:Malo štiva :
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/turizam-ne-moze-biti-temelj-nicije-ekonomije-pa-ni-hrvatske-ljubo-jurcic-upozorava-da-nas-ceka-novi-pad-mogli-bismo-se-vratiti-u-2005-godinu-1039557
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis/sezonu-smo-trebali-zavrsiti-kao-turisticki-pobjednici-mediterana-ali-smo-zabili-autogol-steta-rezervacije-za-kraj-kolovoza-i-rujan-bile-su-odlicne-1039584
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/orban-objavio--od-1-rujna-postrozuje-pravila-za-prelazak-granica-jer-je-u-susjednim-drzavama-sve-vise-zarazenih-1039583
Ne pada mi na pamet tražit posal nit radit. Ovo je svjet u kojem žene diktiraju pravila pa onda vi i radite. Ja sam dobar jedino da mi neka skače po kurcu dok ja ležim.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
prckov wrote:epikur37 wrote:venus wrote:epikur37 wrote:Evo jutros slušam da smo ove godine podmiri ukupne potrebe Hravtske za krumpirom u domaćem uzgoju te idemo na izvoz.
E ali valja raditi,
Sve slušam jutros i ne vjerujem da nećemo imati uvoz nekog jeftinober krumpira koja će napraviti damping cijene.
vidjet ćemo...
i da je naš skuplji 1 kunu a dobro brendiran ako dosita kvalitetan domaći proizvod ići će
posto je kod vas krompir
3-4-5 kn
kako koji
domaći ima za 4-5
2015-08-06
RayMabus wrote:Upravo sam bacija drkicu nakon šta san se kupa uru vrimena u moru i ruča frigane strelice. Sad ću do dućana pa ću uzet 2 litre pa ću lipo to pijuckat i onda lipo spavat posli.kaya wrote:Pronađi posao.RayMabus wrote:Malo štiva :
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/orban-objavio--od-1-rujna-postrozuje-pravila-za-prelazak-granica-jer-je-u-susjednim-drzavama-sve-vise-zarazenih-1039583
Ne pada mi na pamet tražit posal nit radit. Ovo je svjet u kojem žene diktiraju pravila pa onda vi i radite. Ja sam dobar jedino da mi neka skače po kurcu dok ja ležim.
:D
tebi treba platiti da ostaneš takav
2015-08-06
A baš san lipo najia nakon kupanja. Sve četri u zrak. Čekan da mi se ovo slegne pa ću popit pive.
Kakvi rad Kayo. Neman ja za koga radit a para imam za sebe. Radiš kad ti fali para a ne kad ih imaš. Nek drugi rade. Ja nemam više namjeru igdi radit. Čak i ako budem iman dite jer to mogu financirat i ovako a nek žena radi.
Kakvi rad Kayo. Neman ja za koga radit a para imam za sebe. Radiš kad ti fali para a ne kad ih imaš. Nek drugi rade. Ja nemam više namjeru igdi radit. Čak i ako budem iman dite jer to mogu financirat i ovako a nek žena radi.
2014-04-11
epikur37 wrote:prckov wrote:epikur37 wrote:venus wrote:epikur37 wrote:Evo jutros slušam da smo ove godine podmiri ukupne potrebe Hravtske za krumpirom u domaćem uzgoju te idemo na izvoz.
E ali valja raditi,
vidjet ćemo...
posto je kod vas krompir
3-4-5 kn
kako koji
domaći ima za 4-5
jeftino to kod vas
2014-04-19
uvik neki kurac zajebejasambrend wrote:Autogolovi zabijeni jer ne može raja bez jebenih masovnih derneka...
Odlično odigrano, iz 1u 2...moga je bit' dobar koeficijent na kladionici...
RayMabus wrote:Čak i ako budem iman dite jer to mogu financirat i ovako a nek žena radi.
Nadam se da će te ova ideja o roditeljstvu napustiti.
Guest- Guest
Koja ideja ? Ne mislim radit ništa. Imam nekoliko nekretnina pa iznajmljujem a za ove stvari me nije brige al jedno mogu napraviti pa nek ona ide radit , ja ću doma s ditetom.venus wrote:RayMabus wrote:Čak i ako budem iman dite jer to mogu financirat i ovako a nek žena radi.
Nadam se da će te ova ideja o roditeljstvu napustiti.
2014-04-11
Rekao bi čovjek da si studirao ekonomiju a ne pravomobiu$ wrote:RayMabus wrote:To je ono najgore , nitko neće naučit lekciju iz ovoga , ni država , ni županije , ni općine a ni ljudi sami nego će nastaviti po starom.epikur37 wrote:a sad elaboracije do proljeća a na proljeće na novo :D
A kako da nauče lekciju?
Da spalimo hotele i apartmane, a iznajmljivače i turiste sa obale prebacimo u unutrašnjost u sovhoze i naredimo im da kopaju?
Da nacionaliziramo svu imovinu, pokretnu i nepokretnu, i da podignemo goleme industrijske komplekse bazične industrije, industrije strojeva, alatnice, optike i precizne elektromehanike s državom kao osnivačem, izvođačem i vlasnikom?
Ljudi se bave onim što ide. Tijekom i nakon rata turizma nije bilo, a ni izvorno hrvatskih brendova na svjetskom turističkom tržištu. Probili smo se, jer smo imali osnovne uvjete, a mogli smo i možemo zaraditi i bitno više. Negdje drugdje nismo uspjeli, kao u brodogradnji koja je na aparatima.
Jedino poljoprivredu moramo forsirati horizontalnom stimulacijom izravno proizvođačima, jer je to strateški interes građana - imati jeftinu hranu, u svakom trenutku.
Ostalo moramo prepustiti da se probija kao voda - gdje može, prođe.
Sad bi mogli drmnit one dvi litre pive nakon šta su se srdelice slegle.
Kakvi turizam , ja to nikad nisan tija nego podstanari i ne berem brigu uopće , lova kapa uredno svaki misec. Trenutno s tim plaćamo porez a iduće godine to ide u kućni proračun pa još više love u kući.
Jebeš ti taj turizam. Nema od toga ništa.
Kakvi turizam , ja to nikad nisan tija nego podstanari i ne berem brigu uopće , lova kapa uredno svaki misec. Trenutno s tim plaćamo porez a iduće godine to ide u kućni proračun pa još više love u kući.
Jebeš ti taj turizam. Nema od toga ništa.
2014-04-11
Jma obično pitam, jel ti ja sličim na pol čovjeka? Šta mi onda daješ pol pive?epikur37 wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:Evo jutros slušam da smo ove godine podmiri ukupne potrebe Hravtske za krumpirom u domaćem uzgoju te idemo na izvoz.
E ali valja raditi,
Jebate mali makijato... pravi ljudi piju zidarušu il' uopće ne idu u kafić...i s gnušanjem izlaze ako nema 0,5 u dotičnom objektu, glasno negodojući...
dobro tu se posve slažem
kad mi ponudi bocu pive od 0,30
kao da me šakom lupi
znam da je smeće od kafića
marcellus wrote:Rekao bi čovjek da si studirao ekonomiju a ne pravomobiu$ wrote:RayMabus wrote:To je ono najgore , nitko neće naučit lekciju iz ovoga , ni država , ni županije , ni općine a ni ljudi sami nego će nastaviti po starom.epikur37 wrote:a sad elaboracije do proljeća a na proljeće na novo :D
A kako da nauče lekciju?
Da spalimo hotele i apartmane, a iznajmljivače i turiste sa obale prebacimo u unutrašnjost u sovhoze i naredimo im da kopaju?
Da nacionaliziramo svu imovinu, pokretnu i nepokretnu, i da podignemo goleme industrijske komplekse bazične industrije, industrije strojeva, alatnice, optike i precizne elektromehanike s državom kao osnivačem, izvođačem i vlasnikom?
Ljudi se bave onim što ide. Tijekom i nakon rata turizma nije bilo, a ni izvorno hrvatskih brendova na svjetskom turističkom tržištu. Probili smo se, jer smo imali osnovne uvjete, a mogli smo i možemo zaraditi i bitno više. Negdje drugdje nismo uspjeli, kao u brodogradnji koja je na aparatima.
Jedino poljoprivredu moramo forsirati horizontalnom stimulacijom izravno proizvođačima, jer je to strateški interes građana - imati jeftinu hranu, u svakom trenutku.
Ostalo moramo prepustiti da se probija kao voda - gdje može, prođe.
Ph.D. je doktorat iz interdisciplinarnog istraživanja.
Moja teza je bila iz ekonometrije, i sukladno tome, moja titula nostrificirana u Hrvatskoj jest doktor ekonomskih znanosti (ali ekonomija u SAD i Hrvatskoj nije isti studij, te magistar pravnih znanosti. :) ).
Da se uopće upišem na doktorski studij, morao sam položiti GRE ispit s odgovarajućim uspjehom.
I imam dost dobar skor na Tetrisu, časna riječ. :)
Guest- Guest
marcellus wrote:Jma obično pitam, jel ti ja sličim na pol čovjeka? Šta mi onda daješ pol pive?epikur37 wrote:jasambrend wrote:epikur37 wrote:Evo jutros slušam da smo ove godine podmiri ukupne potrebe Hravtske za krumpirom u domaćem uzgoju te idemo na izvoz.
E ali valja raditi,
Jebate mali makijato... pravi ljudi piju zidarušu il' uopće ne idu u kafić...i s gnušanjem izlaze ako nema 0,5 u dotičnom objektu, glasno negodojući...
dobro tu se posve slažem
kad mi ponudi bocu pive od 0,30
kao da me šakom lupi
znam da je smeće od kafića
Guest- Guest
Jebo vas korona da vas jebo...politicko ekonomska 'bolest' tj igracka u rukama velikih...ono 'vecina zarazenih ima blage ili nikakve simptome'..pa hunhavica je prema tom bolestina..e moj naivni puche...pazite da vam iza te 'bolesti' ne dolete granate ili hot spot za migrante
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Taj turizam je teško sranje. Evo čitam sad u SD županiji 30% od lanjskog prometa. Znači 70% njih je popušilo.
Ka ono vrti se lova jeaaa to miki miki a ono kurac u usta. Bankrotirali.
2014-04-11
mislis?..sad kad krene serija tuzbi...ja cu tuzit austriju...ozbiljno..pa nek dokazu da je korona 'opakija' bolest npr.od infarkta ili mozdanog udara...malo morgen..ide tuzba vec sam angazirao odvjetnika...RayMabus wrote:Taj turizam je teško sranje. Evo čitam sad u SD županiji 30% od lanjskog prometa. Znači 70% njih je popušilo.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 3 of 28 • 1, 2, 3, 4 ... 15 ... 28
Similar topics
» Nekretnine temelj njemačke ekonomije
» Milanovic konacno moze prestati biti lazni ljevicar te moze biti tudjmanist
» Ludje ne može biti!Lazanski sad tvrdi da se Srbija ne naoružava zbog NATO pakta i Šiptara več zbog Hrvatske i gle ovo Grčke
» Može li javni prijevoz biti besplatan? Ovaj grad pokazuje da može
» Plenkovci se žali da ga jebe kabala po briselskim hodnicima jer ne želimo biti ničije topovsko meso i ulaziti u rat koji nas se ne tiče
» Milanovic konacno moze prestati biti lazni ljevicar te moze biti tudjmanist
» Ludje ne može biti!Lazanski sad tvrdi da se Srbija ne naoružava zbog NATO pakta i Šiptara več zbog Hrvatske i gle ovo Grčke
» Može li javni prijevoz biti besplatan? Ovaj grad pokazuje da može
» Plenkovci se žali da ga jebe kabala po briselskim hodnicima jer ne želimo biti ničije topovsko meso i ulaziti u rat koji nas se ne tiče
Page 3 of 28