ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Patrijah Irinej : Pravi je čas za pomirenje srpskog i hrvatskog naroda

Page 4 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next

Go down

Patrijah Irinej : Pravi je čas za pomirenje srpskog i hrvatskog naroda - Page 4 Empty Re: Patrijah Irinej : Pravi je čas za pomirenje srpskog i hrvatskog naroda

Post by dijagram 9/8/2020, 20:33

Hektorović wrote:
tre wrote:pragmatični velikosrbin koji bi da se mirimo dok nas optužuje za genocid. Nek ide u mp3 što se nas tiče. Da je htio mir onda je prvo trebao reći i ono što je rekao Milan Babić pred Haškim sudom, zatim priznati legitimnost VRA Oluja i priznati da su srbe natjerale krajiške vlasti na egzodus. Tek tada bi mi mogli pričati o pomirenju, drugačije neće ići.

Te stvari ne možemo očekivati, isto kao što niti mi nikad nećemo prihvatiti konstukcije o UZP-u u BiH iako su razne Pusićke to htjele. No unatoč razlikama, unatoč različitim pogledima, a razlika ima uvijek i unutar obitelji a kamoli između naroda, treba smanjiti strasti i normalizirati diskurs iz latentne konfrontacije u neki normalni ritam 21 stoljeća.

Naravno održavati kulturu sjećanja, no maknuti je iz dnevne politike.
Mi smo strasti smanjili odmah, vec nakon 95, abolirali, mirno reintegrirali.
Nitko iz vrha vlasti nikada se nije s njima razgovarao njihovim rjecnikom.
Ne trebamo mi nista, a oni trebaju uciniti pun kurac toga, ako se kane nesto pribliziti.

dijagram

2015-08-09

Back to top Go down

Patrijah Irinej : Pravi je čas za pomirenje srpskog i hrvatskog naroda - Page 4 Empty Re: Patrijah Irinej : Pravi je čas za pomirenje srpskog i hrvatskog naroda

Post by Guest 9/8/2020, 20:34

epikur37 wrote:
Hektorović wrote:
mobiu$ wrote:Kolovođa i arhitekt zla koji se bezrezervno upregnuo u memorandumska kola ne može biti sudionik ove političke dinamike. Ne vjerujem mu, minirati će to prvom prigodom, momentalno je uskočio na bandwagon.

Do prve krivine.

Ovo treba prepustiti Crkvi u Hrvata da reterira na finjaka, kako oni već znaju.

Irinej je pragmatičan lik. Imaju i oni svoje interese u normalizaciji.

Tu jedino ostaje problem Adem Vuchiqi, koji politički opstaje na generiranju sukoba.

x

Premda, glede irineja treba pustiti još malo vremena pa vidjeti.

A jbte :D brutalno...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by pizzon 9/8/2020, 21:01

ne kanimo se
ne vidimo ljude
vidimo kreature 
koje bastine zlocine ndh
i slave "pobedu" nad delom
svojih gradjana uz ciji su
nemerljiv doprinos namakli
teritorije koje nikada nisu bili hr.
ne kanimo se pribliziti necem sl.

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by Guest 9/8/2020, 21:32

pizzon wrote:ne kanimo se
ne vidimo ljude
vidimo kreature 
koje bastine zlocine ndh
i slave "pobedu" nad delom
svojih gradjana uz ciji su
nemerljiv doprinos namakli
teritorije koje nikada nisu bili hr.
ne kanimo se pribliziti necem sl.

Pa ako su to naši građani, zašto Srbija drami na obljetnicu Oluje?

Jel Hrvatska prigovorila Srbiji kako je 1998/99 tretirala kosovske Albance, svoje građane?

Prigovarate da smo protjerali 250.000 ljudi, OK.

Ali vi ste do ožujka 1999. protjerali preko milijun kosovskih Albanaca (e, to je, Suljo, bilo najveće etničko čišćenje u Europi nakon WWII!).
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/8/2020, 21:37

Dijalog treba nastaviti na relaciji Zagreb-hrvatski Srbi. Točka, nikakve treće strane, svjetovne ili duhovne, otvoreno ili prikriveno, a naročito ne iz Beograda, a naročito ne patrijarh, a posebno ne Irinej.

Ako SPC se želi pridružiti, molim, imaju Crkvu u Hrvata, neka razgovaraju s njima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/8/2020, 21:41

mobiu$ wrote:Dijalog treba nastaviti na relaciji Zagreb-hrvatski Srbi. Točka, nikakve treće strane, svjetovne ili duhovne, otvoreno ili prikriveno, a naročito ne iz Beograda, a naročito ne patrijarh, a posebno ne Irinej.

Ako SPC se želi pridružiti, molim, imaju Crkvu u Hrvata, neka razgovaraju s njima.

Ovo su već opasne eskapade individualizma :))
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Hektorović 9/8/2020, 21:49

MaximusDecimusMiridije wrote:
mobiu$ wrote:Dijalog treba nastaviti na relaciji Zagreb-hrvatski Srbi. Točka, nikakve treće strane, svjetovne ili duhovne, otvoreno ili prikriveno, a naročito ne iz Beograda, a naročito ne patrijarh, a posebno ne Irinej.

Pa nismo Sjeverna Koreja :D
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 9/8/2020, 21:50

Stranačka disci0lina i to ništa? :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/8/2020, 22:05

MaximusDecimusMiridije wrote:Stranačka disci0lina i to ništa? :D

Previše sam ja dao stranci da ne bih mogao iznositi svoje procjene maxo, dok god one ne štete HDZ-u u javnosti. To je ovako načelno.

A tematski, tko kaže da ja ne iznosim stavove stranke, a da su ostali ti koji soliraju (i neka soliraju!) ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Hektorović 9/8/2020, 22:46

mobiu$ wrote:

Previše sam ja dao stranci da ne bih mogao iznositi svoje procjene maxo, dok god one ne štete HDZ-u u javnosti. To je ovako načelno.

A tematski, tko kaže da ja ne iznosim stavove stranke, a da su ostali ti koji soliraju (i neka soliraju!) ;)

Pa mislim i unutar svakog političkog subjekta imaš niz različitih razmišljanja koja su okupljena oko zajedničkih vrijednosti i ciljeva. Isto tako ta razmišljanja sa vremenom prirodno evoluiraju.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by epikur37 9/8/2020, 23:00

Hektorović wrote:

Ovdje se i jastreb složio, a slažem se i ja.

Ovoj priči fokus treba zadržati na Hrvatskoj, proces je pozitivan za Hrvatsku i Srbe u Hrvatskoj.

Tu postoji fiziologija, država smo i građani smo ove države, kao biološka stanica imamo svoj metabolizam, zajedno smo tu.

Jasno da to baca asocijacije i svjetlo na opće hrvatsko-srpske odnose, ali bolje se zadržati na ovom fokusu u kojem smo autonomni.

Riskiramo razbiti ovu priču o hridi balkanskih i raznoraznih srpskih slojeva.

Ostavimo to za drugi proces i na dugu ruku.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 9/8/2020, 23:02

Hektorović wrote:
mobiu$ wrote:

Pa mislim i unutar svakog političkog subjekta imaš niz različitih razmišljanja koja su okupljena oko zajedničkih vrijednosti i ciljeva. Isto tako ta razmišljanja sa vremenom prirodno evoluiraju.

Točno, i sve su to zdravi procesi.

Nejasno mi je primjerice kako ljudi koji u HDZ-u nikada nisu bili prizivaju HDZ dr. Tuđmana iz 1990 - u Hrvatskoj 2020. I taj Tuđman bi ih prvi izgrdio.

Dok god disonanca rješavamo dijalogom i ne štetimo stranci prema vam, izmjena mišljenja na dulje staze je poželjna u izgradnji kvalitetne karijere u stranci.

Ovdje imamo jedan odvojak strategije, javio se treći akter, kao u naslovu. Moja je preporuka da to tretiramo krajnje suzdržano i oprezno. Dijalog se može nastaviti u zadanim okvirima i sadašnjom dinamikom. SPC treba prepustiti RKC i hrvatskim Srbima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 9/8/2020, 23:03

epikur37 wrote:
Hektorović wrote:

Ovdje se i jastreb složio, a slažem se i ja.

Ovoj priči fokus treba zadržati na Hrvatskoj, proces je pozitivan za Hrvatsku i Srbe u Hrvatskoj.

Tu postoji fiziologija, država smo i građani smo ove države, kao  biološka stanica imamo svoj metabolizam, zajedno smo tu.

Jasno da to baca asocijacije i svjetlo na opće hrvatsko-srpske odnose, ali bolje se zadržati na ovom fokusu u kojem smo autonomni.

Riskiramo razbiti ovu priču o hridi balkanskih i raznoraznih srpskih slojeva.

Ostavimo to za drugi proces i na dugu ruku.

X
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 9/8/2020, 23:07

dijagram wrote:
Hektorović wrote:
tre wrote:pragmatični velikosrbin koji bi da se mirimo dok nas optužuje za genocid. Nek ide u mp3 što se nas tiče. Da je htio mir onda je prvo trebao reći i ono što je rekao Milan Babić pred Haškim sudom, zatim priznati legitimnost VRA Oluja i priznati da su srbe natjerale krajiške vlasti na egzodus. Tek tada bi mi mogli pričati o pomirenju, drugačije neće ići.

Te stvari ne možemo očekivati, isto kao što niti mi nikad nećemo prihvatiti konstukcije o UZP-u u BiH iako su razne Pusićke to htjele. No unatoč razlikama, unatoč različitim pogledima, a razlika ima uvijek i unutar obitelji a kamoli između naroda, treba smanjiti strasti i normalizirati diskurs iz latentne konfrontacije u neki normalni ritam 21 stoljeća.

Naravno održavati kulturu sjećanja, no maknuti je iz dnevne politike.
Mi smo strasti smanjili odmah, vec nakon 95, abolirali, mirno reintegrirali.
Nitko iz vrha vlasti nikada se nije s njima razgovarao njihovim rjecnikom.
Ne trebamo mi nista, a oni trebaju uciniti pun kurac toga, ako se kane nesto pribliziti.
nevjerojatno kako su u nas pojedini tako lako povodljivi... ovo gore je u rangu lančića na mostu... a gavrilović šibicar koji po tko zna koji put prodaje istu šibicarsku foru...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by epikur37 9/8/2020, 23:10

Svatko bi u ovu pogaču zamijesio ponešto, svi su sada pekari...:D

Ali pamet kaže, vodimo ovo kako je započeto, RH i srpska nacionalna manjina su krenuli dobrim putem i doista to treba pozdraviti, tko iole ima razuma.

Pupi veli da općeg pomirenja nema bez Srbije.

Ja se tu isto slažem ali nam nije ambicija ni bila opće hravtsko -srpska pomirba i šta ja znam, nego unutarnja integracija hrvatskog društva, reintegracija srpske manjine u građanstvo, razmjena resantimana i postavljanje temelja za zdraviji politički okoliš.

Pozdravljavam i perspektivu šireg hrvatsko - srpskog razumijevanja, napose obzirom na herceg-sprsku situaciju (tamo surađujemo i prije ovog u hrvatskoj)...međutim to je drugi zahvat, a hrvatska i srbija nemaju tu prostora dok je žvaljavog psihopate u Beogradu.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 9/8/2020, 23:13

epikur37 wrote:Svatko bi u ovu pogaču zamijesio ponešto, svi su sada pekari...:D

Ali pamet kaže, vodimo ovo kako je započeto, RH i srpska nacionalna manjina su krenuli dobrim putem i doista to treba pozdraviti, tko iole ima razuma.

Ja se tu isto slažem ali nam nije ambicija ni bila opće hravtsko -srpska pomirba i šta ja znam, nego unutarnja integracija hrvatskog društva, reintegracija srpske manjine u građanstvo, razmjena resantimana i postavljanje temelja za zdraviji politički okoliš.

Pozdravljavam i perspektivu šireg hrvatsko - srpskog razumijevanja, napose obzirom na herceg-sprsku situaciju (tamo surađujemo i prije ovog u hrvatskoj)...međutim to je drugi zahvat, a hrvatska i srbija nemaju tu prostora dok je žvaljavog psihopate u Beogradu.
ovo su gluposti na kamaru... što mi je dijelom i razumljivo kad o integraciji, reintegraciji i ostalom lamentira tip koji je ovdje opo slučajno...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by epikur37 9/8/2020, 23:16

michaellcmacha wrote:
epikur37 wrote:Svatko bi u ovu pogaču zamijesio ponešto, svi su sada pekari...:D

ovo su gluposti na kamaru... što mi je dijelom i razumljivo kad o integraciji, reintegraciji i ostalom lamentira tip koji je ovdje opo slučajno...

Puče moj, što učinih tebi ili u čemu, ožalostih tebe?
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 9/8/2020, 23:21

u hrvatskom društvu nitko ne propitkuje nacionalnost u smislu unutarnje društvene interakcije... srbi najnormalnije od 1990 funkcioniraju u svim društvenim segmentima... primjera radi... tajnica đure b je bila srpkinja, pomoćnici načelnika srbi, čak i načelnik odjela za terorizam i ratne zločine je bio srbin... u gradskim firmama srbi najnormalnije rade i rukovode ovisno o poziciji... participiraju u lokalnoj vlasti i političkim strankama od lijeva do desna... tako da baljezgati o nekakvoj pomirbi, i integraciji i reintegraciji je suvišno... ja bih ipak rekao svjesno maliciozno... zbog najobičnijih i najužih partikularnih interesa, točka, nema dalje... i čim oni koji inače drže stranu sradiji po raznoraznim osnovama, a inače su progresivni, počinju drukati za hdz onda je i više nego jasno da tu nešto ne štima...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 9/8/2020, 23:22

Dijalog hrvatskih Srba s Zagrebom, uz konačno precvikavanje Beograda (tu leži suština i dubinski hrvatski nacionalni interes) je u redu. Pa tko bi nam dao da Srbi od 1848 nisu gledali prema Beogradu, koliko bi bilo manje ratova i žrtava, da su se odbijali upregnuti i ostajali uz susjede ne-Srbe!

Opći dijalog Zagreba i Beograda je međutim nemoguć. Nije to stvar čak ni prošlosti, nego sadašnjosti - objektivno, interesi su različiti, a gdjegod i sukobljeni. Subjektivno, sadašnja vrhuška u BG, ali i ostatak srbijanske političke palanke se ponaša nepredvidljivo, neiskreno i gaje revanšizam prema Hrvatima. U tome svakako imaju partnere u Hrvatskoj, ali oni su srećom marginalizirani, voljom birača.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Hektorović 9/8/2020, 23:23

To i ja u biti pišem, Adem Vuchiqi živi na konfliktu, i dok je njega postojat će konflikt Srbije sa Hrvatskom, sad je samo pitanje koliko će jako kontrolirati i SPC. Izbor njemu potpuno poslušnog patrijarha mogao bi dovesti do raznih zatezanja... Ili ako prevlada tvrđa svetosavska struja (u biti ti neki krugovi već sad Irineja optužuju za "svejeres ekumenizma" zbog ugodnijih odnosa sa Vatikanom).

S druge strane episkopat u SPC ima veću autonomiju nego u Katoličanstvu i tu bi se moglo graditi odnos sa nekim pojedincima, recimo kao što smo imali sa Grigorijem, koji je čak i javno u samom Dubrovniku zatražio oprost u ime svoje pastve. Recimo Nikodim u Dalmaciji se čini umjeren i razuman.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 9/8/2020, 23:28

mobiu$ wrote:Točno, i sve su to zdravi procesi.

Nejasno mi je primjerice kako ljudi koji u HDZ-u nikada nisu bili prizivaju HDZ dr. Tuđmana iz 1990 - u Hrvatskoj 2020. I taj Tuđman bi ih prvi izgrdio.

Dok god disonanca rješavamo dijalogom i ne štetimo stranci prema vam, izmjena mišljenja na dulje staze je poželjna u izgradnji kvalitetne karijere u stranci.

Ovdje imamo jedan odvojak strategije, javio se treći akter, kao u naslovu. Moja je preporuka da to tretiramo krajnje suzdržano i oprezno. Dijalog se može nastaviti u zadanim okvirima i sadašnjom dinamikom. SPC treba prepustiti RKC i hrvatskim Srbima.

Nema dobre politike bez kolektivnog brainstorminga i razmjene različitih analiza, na dijalektici toga se i gradi kvalitetna politička platforma. Baš neki dan smo raspravljali onaj kritičko aktivistički op-ed solidnog segmenta američkog vanjskopolitičkoj establishmenta o poltici spram Rusije.

Mislim nismo Srbija pa da jedan čovjek doslovno naređuje sve ...
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 17 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17  Next

Back to top

- Similar topics