Patrijah Irinej : Pravi je čas za pomirenje srpskog i hrvatskog naroda
Page 8 of 17
Page 8 of 17 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 17
Re: Patrijah Irinej : Pravi je čas za pomirenje srpskog i hrvatskog naroda
Kolega "iz novog mesta" uopće ne treba vizu za putovanje u Ameriku.veber wrote:i on i kolega iz novog mesta i kolege iz srbije, amerike, australije uredno pljuju po hrvatskoj.kaya wrote:Ma lako čak i za to. Nije animozitet u pitanju nego nismo budale. Tu su hrvatskoj poprilično vezane ruke i prvo mora gledati sebe. Da i nešto pokuša to vrlo oprezno treba biti. Jer bi završila ko srbija a to ipak nismo.veber wrote:kaj nema pravo?epikur37 wrote:Kaja nema pravo i povrh svega njeguje animozitet.
Nu, taman kad sam ju razgolio u tom statusu ti si ju pokrio,
neka to bude zalog vaše obnovljene naklonosti
a vrijeme i situacija će svoje svakako pokazati neovisno o nama
odoh i ja
jebote dođete u tuđu zemlju i odmah se rodjacki uhljebite.
u zagrebu pol uhljebistana made in bosna.
ali domovnica im mila. kao i hrvatska putovnica.
moja firma nam vadila radne vize za ameriku u slučaju da nas pošalju na neko pokretanje. u roku par dana sam dobio vizu u hrvatskoj putovnici.
za kolegu srbina iz novog sada bila živa jebada zbog srpskog pasoša. i državljanstva.
Vidiš, tebi kao podunavskom Švabi treba. Malo mi je čudno to.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:mobiu$ wrote:epikur37 wrote:
dobro to je na liniji svi su isti...onda ništa nema smisla
Nije to uopće tema. Tema su hrvatski Srbi i Zagreb i to treba gurati, taman ja bio u krivu oko BG političke scene.
Međutim, u BG je prvo pitanje čaršije za novog političara “Čiji je on čovek?”. Ima varijanata na memorandumsku platformu ali ne i suštinskog prekida, a Srbija nije imala ni vlast ni robusniju opoziciju koja, pa čak i diskretno, bi bila za rješavanje otvorenih pitanja s Hrvatskom. To nije moja želja, upravo suprotno, ali tako je kako je.
Boldano nam je svakako interes i tu Plenkiju pozdravljam pored ostalog.
Beograd je posebna priča, bilo je boljih konstelacija, susretljivijih za hravtsko-srpske odnose...međutim pojela ih je ulica.
Na žalost, nakon žvaljave diktature Vučića stavri su se dodatno zatrovale, tako da bez neke revolucije u srbiji ne treba očekivati u skoro vrijeme pomak na bolje.
ali isto tako, politika je umijeće situacije....nikad ne znaš što e može otvoriti
također dodik i bosanski srbi su corpus separatum i posve drukčije odnose imaamo
----------------
kao što vidiš složeno je ...držimo fokus na ovome što smo dobro uhvatili
U HR je Dodik i gore doživljen od samog Vučića.
HR općenito nema pojma o jugoistokui a kamoli o BiH...
Srbi, srbalji, srbija... što bliži to gori i tako :)
A dobro jel ti stvarno možeš ljudima zamjeriti takve poglede? Pogotovo onima u ratom zahvaćenim područjima. Gle dobar broj ljudi jednostavno ne zanima geopolitika ni u kakvom obliku. Ono srbi su zlikovci i to je to.
Guest- Guest
epikur37 wrote:kaya wrote:Ma nemoj da se glupiraš. Pa naravno da je njima komšić, nevezano što smo ista nacija. .epikur37 wrote:kaya wrote:Pa pitam te gdje živiš? Ako u hrvatskoj onda ti je milanović, ako u bosni onda ti je...tko je tamo uopće predsjednik?epikur37 wrote:
ne ako govorimo o jednoj naciji onda je nama u BiH precejdnik Komšić...šta ne?
kajo ne budi glupa
meni je tu milanović ali nama je tamo komšić
ako smo jedna nacija
ako nismo onda nama je tu milanović, njima je tamo komšić
ako smo ista nacija, onda je i nekako i nama taj komšić sjeo na rebra.
nije formalno pravno al smo svoji zar ne
ili ne?
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
U Švicarsko 1% Retoromana također. Retoromanščina je jedan od 4 službena jezika u Švicarskoj.Maggie19 wrote:Nijemci su spali na ispod 1% u Belgiji, pa imaju sva prava: jezik, skole, , vladu njemackog jezicnog podrucja, etc.
Majketi htjedo te pitati baš. Što su BiH političari toliko na Dubrovnik gulozni? Manje više svi kuću imaju nekakvu ili stan u istome.
Guest- Guest
Ne zamjerim polupismenima, ali oni koji su pismeni bi morali nešto više znati o okruženju u kojem žive.MaximusDecimusMiridije wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:mobiu$ wrote:
Nije to uopće tema. Tema su hrvatski Srbi i Zagreb i to treba gurati, taman ja bio u krivu oko BG političke scene.
Međutim, u BG je prvo pitanje čaršije za novog političara “Čiji je on čovek?”. Ima varijanata na memorandumsku platformu ali ne i suštinskog prekida, a Srbija nije imala ni vlast ni robusniju opoziciju koja, pa čak i diskretno, bi bila za rješavanje otvorenih pitanja s Hrvatskom. To nije moja želja, upravo suprotno, ali tako je kako je.
Beograd je posebna priča, bilo je boljih konstelacija, susretljivijih za hravtsko-srpske odnose...međutim pojela ih je ulica.
Na žalost, nakon žvaljave diktature Vučića stavri su se dodatno zatrovale, tako da bez neke revolucije u srbiji ne treba očekivati u skoro vrijeme pomak na bolje.
ali isto tako, politika je umijeće situacije....nikad ne znaš što e može otvoriti
također dodik i bosanski srbi su corpus separatum i posve drukčije odnose imaamo
----------------
A dobro jel ti stvarno možeš ljudima zamjeriti takve poglede? Pogotovo onima u ratom zahvaćenim područjima. Gle dobar broj ljudi jednostavno ne zanima geopolitika ni u kakvom obliku. Ono srbi su zlikovci i to je to.
Ako to nisu u stanju onda ne znam kako mogu razumjeti šire okruženje EU-a u kojem živimo? Valjda još manje ili nikako.
Gleda, posebno zadnjih dana.mobiu$ wrote:Dakle, kaja ima pravo. Mi nismo pleme i Hrvat u Novom Travniku ne gleda Milanovića kao svojeg predsjednika (iako ga je možda čak u siječnju i birao!) nego legalistički priznaje vlast tamo gdje mu je prebivalište.
U biti većina BiH Hrvata mentalno živi u HR, prati isključivo HR medije, gleda isključivo HR televiziju, u školi su djeca na HR nastavnom planu, bavi se više HR politikom nego BiH politikom... To smo ja i epi čak par puta označili kao određenu slabost.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Eroo wrote:Ne zamjerim polupismenima, ali oni koji su pismeni bi morali nešto više znati o okruženju u kojem žive.MaximusDecimusMiridije wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:
----------------
Ako to nisu u stanju onda ne znam kako mogu razumjeti šire okruženje EU-a u kojem živimo? Valjda još manje ili nikako.
Zato jer kad nekome spale kuću ili ubiju nekoga tu nekakvo standardno rezoniranje i definicije gluposti više ne upadaju u jednadžbu. Ma ne branim nikoga nego govorim kako razmišljaju to je sve.
Guest- Guest
Ti si, ako se dobro sjećam, malo bolje upoznat s povješću tih krajeva.MaximusDecimusMiridije wrote:Majketi htjedo te pitati baš. Što su BiH političari toliko na Dubrovnik gulozni? Manje više svi kuću imaju nekakvu ili stan u istome.
Zaleđe Dubrovnika i te stvari...pa haj do Šibenika, stare turske luke.
Eroo wrote:Ti si, ako se dobro sjećam, malo bolje upoznat s povješću tih krajeva.MaximusDecimusMiridije wrote:Majketi htjedo te pitati baš. Što su BiH političari toliko na Dubrovnik gulozni? Manje više svi kuću imaju nekakvu ili stan u istome.
Zaleđe Dubrovnika i te stvari...pa haj do Šibenika, stare turske luke.
Meni to više izgleda da svi imaju nekakvu izlaznu strategiju usko vezanu uz sami Dbk. I to ne samo političari...i sportaši,glazbenici....jebote svako nešto ima
Guest- Guest
ti naravno trebaš vizu za ameriku.Eroo wrote:Kolega "iz novog mesta" uopće ne treba vizu za putovanje u Ameriku.veber wrote:i on i kolega iz novog mesta i kolege iz srbije, amerike, australije uredno pljuju po hrvatskoj.kaya wrote:Ma lako čak i za to. Nije animozitet u pitanju nego nismo budale. Tu su hrvatskoj poprilično vezane ruke i prvo mora gledati sebe. Da i nešto pokuša to vrlo oprezno treba biti. Jer bi završila ko srbija a to ipak nismo.veber wrote:kaj nema pravo?epikur37 wrote:Kaja nema pravo i povrh svega njeguje animozitet.
Nu, taman kad sam ju razgolio u tom statusu ti si ju pokrio,
neka to bude zalog vaše obnovljene naklonosti
a vrijeme i situacija će svoje svakako pokazati neovisno o nama
odoh i ja
moja firma nam vadila radne vize za ameriku u slučaju da nas pošalju na neko pokretanje. u roku par dana sam dobio vizu u hrvatskoj putovnici.
za kolegu srbina iz novog sada bila živa jebada zbog srpskog pasoša. i državljanstva.
ali ti gluperdo ne čitaš s razumjevanjem.
ja sam dobio radnu dozvolu za ameriku.
razumiješ li razliku?
kužiš? radna dozvola.
ti moraš otperjat iz us u roku od 90 dana ili staviti polog.
ja mogu otići u US i prijavit se za posao.
razlike drastične.
2014-12-30
A, mi se pobojali nesto.Eroo wrote:U Švicarsko 1% Retoromana također. Retoromanščina je jedan od 4 službena jezika u Švicarskoj.Maggie19 wrote:Nijemci su spali na ispod 1% u Belgiji, pa imaju sva prava: jezik, skole, , vladu njemackog jezicnog podrucja, etc.
Kako se postavis, na sto se pozoves, tako ce ti i bit.
* ja naravno ne trebam vizu za Ameriku kao podunavske Švabe.veber wrote:ti naravno trebaš vizu za ameriku.*Eroo wrote:Kolega "iz novog mesta" uopće ne treba vizu za putovanje u Ameriku.veber wrote:i on i kolega iz novog mesta i kolege iz srbije, amerike, australije uredno pljuju po hrvatskoj.kaya wrote:Ma lako čak i za to. Nije animozitet u pitanju nego nismo budale. Tu su hrvatskoj poprilično vezane ruke i prvo mora gledati sebe. Da i nešto pokuša to vrlo oprezno treba biti. Jer bi završila ko srbija a to ipak nismo.veber wrote:
kaj nema pravo?
ja sam dobio radnu dozvolu za ameriku.**
razumiješ li razliku?
kužiš? radna dozvola.
razlike drastične.
** imao sam ponuđenu radnu dozvolu čak i za vrijeme Juge. Ponuđeno za 2 godine, s mogućnošću na neograničeno.
Naravno, ništa od toga nisam iskoristio, jer mi nije trebalo. Nikad Slovenije ne bih zamijenio za Ameriku. Ni u snu.
ti si naravno i dalje glupEroo wrote:* ja naravno ne trebam vizu za Ameriku kao podunavske Švabe.veber wrote:ti naravno trebaš vizu za ameriku.*Eroo wrote:Kolega "iz novog mesta" uopće ne treba vizu za putovanje u Ameriku.veber wrote:i on i kolega iz novog mesta i kolege iz srbije, amerike, australije uredno pljuju po hrvatskoj.kaya wrote:
Ma lako čak i za to. Nije animozitet u pitanju nego nismo budale. Tu su hrvatskoj poprilično vezane ruke i prvo mora gledati sebe. Da i nešto pokuša to vrlo oprezno treba biti. Jer bi završila ko srbija a to ipak nismo.
razumiješ li razliku?
kužiš? radna dozvola.
razlike drastične.
** imao sam ponuđenu radnu dozvolu čak i za vrijeme Juge. Ponuđeno za 2 godine, s mogućnošću na neograničeno.
Naravno, ništa od toga nisam iskoristio, jer mi nije trebalo. Nikad Slovenije ne bih zamijenio za Ameriku. Ni u snu.
meni je dovoljno pokazati njemačke dokumente i ulazim u us kao nijemac.
ti si opet glup i ne želiš pročitati tekst.
svi mi imamo radne dozvole za us jer u slučaju da nas pošalju na neku instalaciju moramo se pojaviti u roku od 72h.
ti se sa svojim slovenskim pasošem možeš jebat u us po pitanju zaposlenja.
2014-12-30
Fuj kaka
Srića pa smo se kao društvo rješili Srbadije.
Srića pa smo se kao društvo rješili Srbadije.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Tamo naši ljudi imaju konstantni problem sa belosvetskim ološem, koji su danas, na svu sreću, malo ili skoro nimalo bitni.Maggie19 wrote:A, mi se pobojali nesto.Eroo wrote:U Švicarsko 1% Retoromana također. Retoromanščina je jedan od 4 službena jezika u Švicarskoj.Maggie19 wrote:Nijemci su spali na ispod 1% u Belgiji, pa imaju sva prava: jezik, skole, , vladu njemackog jezicnog podrucja, etc.
Kako se postavis, na sto se pozoves, tako ce ti i bit.
Konačno smo prodisali s punim plućima i imamo različite varijante na raspolaganju. Oprezno se ih koristi po potrebi.
Nekad su nam i privatnu ušteđevinu s tenkovima (belosvetski ološ) opljačkali iz banke, danas barem to ne mogu više..
Kako je lipo živit u društvu bez Srba
Hvala Oluja.
A i ovo šta je ostalo jebe mater beogradskoj čaršiji.
Hvala Oluja.
A i ovo šta je ostalo jebe mater beogradskoj čaršiji.
2014-04-11
Meni je dovoljno samo izrazit želju. Valjda zato što im treba netko moga profila. Malo nas je, jebiga...veber wrote:ti si naravno i dalje glupEroo wrote:* ja naravno ne trebam vizu za Ameriku kao podunavske Švabe.veber wrote:ti naravno trebaš vizu za ameriku.*Eroo wrote:Kolega "iz novog mesta" uopće ne treba vizu za putovanje u Ameriku.veber wrote:
i on i kolega iz novog mesta i kolege iz srbije, amerike, australije uredno pljuju po hrvatskoj.
razumiješ li razliku?
kužiš? radna dozvola.
razlike drastične.
svi mi imamo radne dozvole za us jer u slučaju da nas pošalju na neku instalaciju moramo se pojaviti u roku od 72h.
Hvala Tuđamnanu ,Oluji i braniteljima šta ne moramo život s ovom bolešćinom u istoj državi.
Hvala vam.
Hvala vam.
2014-04-11
Poručite Irineju da će Hrvati vječno slavit Oluju sretni
šta su se riješili takve gamadi.
Ako je to genocid neka je.
šta su se riješili takve gamadi.
Ako je to genocid neka je.
2014-04-11
samo tebe čekaju. američko gospodarstvo trpi jer ti nemreš iz novog mesta.Eroo wrote:Meni je dovoljno samo izrazit želju. Valjda zato što im treba netko moga profila. Malo nas je, jebiga...veber wrote:ti si naravno i dalje glupEroo wrote:* ja naravno ne trebam vizu za Ameriku kao podunavske Švabe.veber wrote:ti naravno trebaš vizu za ameriku.*Eroo wrote:
Kolega "iz novog mesta" uopće ne treba vizu za putovanje u Ameriku.
razumiješ li razliku?
kužiš? radna dozvola.
razlike drastične.
ajd prdonjo stari, da ti nije bilo udbe ne bi imao za kruh.
2014-12-30
Page 8 of 17 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 17
Similar topics
» Čović i Vučić razgovarali o sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda
» SANU : RS je entitet srpskog naroda
» Letica:Sto donosi "Deklaracija o opstanku srpskog naroda"?Novi rat za granice ili...?
» Gospodo, grobnica hrvatskog naroda je i Federacija BiH!
» SDP SVE OTVORENIJE IGRA KONTRA HRVATSKOG NARODA
» SANU : RS je entitet srpskog naroda
» Letica:Sto donosi "Deklaracija o opstanku srpskog naroda"?Novi rat za granice ili...?
» Gospodo, grobnica hrvatskog naroda je i Federacija BiH!
» SDP SVE OTVORENIJE IGRA KONTRA HRVATSKOG NARODA
Page 8 of 17