Patrijah Irinej : Pravi je čas za pomirenje srpskog i hrvatskog naroda
Page 6 of 17
Page 6 of 17 • 1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17
Re: Patrijah Irinej : Pravi je čas za pomirenje srpskog i hrvatskog naroda
mobiu$ wrote:To neki ne vide, ili vide i grizu se, jer su svoj opstanak na političkoj sceni temeljili na toksičnim tenzijama.
Da se razumijemo - i Pupovac je u sebi lomio tu odluku. Teško je reći koji je bio prijelomni trenutak za njega.
Ali vjerojatno svijest da su se između Hrvatske i Srbije rascijepili EU i non-EU svijetovi, te da u BG vladaju (auto)destruktivni tokovi, koje on ne može više podržati, su opravdali njegovu računicu.
Pa vidio je kako onaj zbilja nije normalan, kako uz njega može postojati samo kao poslušni priljepak, kako je ta politika loša za njegovo biračko tijelo, i naravno odlučio se distancirati od te politike.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:epikur37 wrote:mobiu$ wrote:Pa nije problem Suljo. Nije čak ni problem što osim Sulje nikoga ni nema.
Problem je što su i Tadić i Jeremić, baš kao i neki budući političari, ispali iz memorandumskog šinjela. Oni gledaju na hrvatske Srbe, prečane uopće kao na alat.
U tom smislu ponoviti ću da su Đinđić i Tadić bili puno opasniji, pa i Irinej, nego Suljo, Vulin, Stefanović, Dačić...htjeli su sve što i ovi, ali umjeli su to prikriti.
ne slažem se
no eto vam Adem Vuchiqi kad vam je već bolji
x
Ali radikalna desnica je zazivala vučića, naš vuk sa dinare drukao za njega samo da se dokaže kakao su oni takvi...e pa eto vam ga :D
Pojedini bi htjeli da ŠeŠelj dođe na vlAst jer bi to eto bila potvrda stalne potrebe ratnog stanja...ma aj u kurAC.
Puno bolje smo živjeli s Tadićem, da ne govorim o potencijalu đinđića.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:
dobro to je na liniji svi su isti...onda ništa nema smisla
Nije to uopće tema. Tema su hrvatski Srbi i Zagreb i to treba gurati, taman ja bio u krivu oko BG političke scene.
Međutim, u BG je prvo pitanje čaršije za novog političara “Čiji je on čovek?”. Ima varijanata na memorandumsku platformu ali ne i suštinskog prekida, a Srbija nije imala ni vlast ni robusniju opoziciju koja, pa čak i diskretno, bi bila za rješavanje otvorenih pitanja s Hrvatskom. To nije moja želja, upravo suprotno, ali tako je kako je.
Guest- Guest
Pa pitam te gdje živiš? Ako u hrvatskoj onda ti je milanović, ako u bosni onda ti je...tko je tamo uopće predsjednik?epikur37 wrote:kaya wrote:Nemam pojma koga ti imaš, ovisi, gdje živišepikur37 wrote:kaya wrote:Jesu al nemaju istog predsjednika kao srbi sulju. On je nešto kao papa, poglavar kršćana.epikur37 wrote:Jesu li Hrvati jedna ista nacija u Hravtskoj, Srbiji, BiH i u dijaspori?
Mi imamo Komšića u BiH i malo prije Olivera Ivanovića u srbiji :D
ne ako govorimo o jednoj naciji onda je nama u BiH precejdnik Komšić...šta ne?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
mobiu$ wrote:epikur37 wrote:
Nije to uopće tema. Tema su hrvatski Srbi i Zagreb i to treba gurati, taman ja bio u krivu oko BG političke scene.
Međutim, u BG je prvo pitanje čaršije za novog političara “Čiji je on čovek?”. Ima varijanata na memorandumsku platformu ali ne i suštinskog prekida, a Srbija nije imala ni vlast ni robusniju opoziciju koja, pa čak i diskretno, bi bila za rješavanje otvorenih pitanja s Hrvatskom. To nije moja želja, upravo suprotno, ali tako je kako je.
Boldano nam je svakako interes i tu Plenkiju pozdravljam pored ostalog.
Beograd je posebna priča, bilo je boljih konstelacija, susretljivijih za hravtsko-srpske odnose...međutim pojela ih je ulica.
Na žalost, nakon žvaljave diktature Vučića stavri su se dodatno zatrovale, tako da bez neke revolucije u srbiji ne treba očekivati u skoro vrijeme pomak na bolje.
ali isto tako, politika je umijeće situacije....nikad ne znaš što e može otvoriti
također dodik i bosanski srbi su corpus separatum i posve drukčije odnose imaamo
----------------
kao što vidiš složeno je ...držimo fokus na ovome što smo dobro uhvatili
2015-08-06
Pupovac: Potrebno je još vremena da se ispeče pogača pomirenja
Pupovac smatra da će biti potrebno još vremena, postupaka, riječi i djela kako bi bila “ispečena i ukusna pogača pomirenja”.
Odgovarajući na pitanje novinara RTL-a o tome da li će Beograd i Zagreb shvatiti poruku da je pravo vrijeme za pomirenje, rekao da je potrebno vrijeme da to valjano shvate obje strane.
“Mi smo napravili prve korake s predstavnicima državne vlasti u Hrvatskoj. Sada je na predstavnicima državne vlasti u Hrvatskoj da se predstavnicima državne vlasti u Srbiji naprave prve korake. U međuvremenu će biti napravljeni još neki koraci koji će učvrstiti vjeru u to da to nije privremen i prigodan čin, nego da je riječ, govorimo o onome što se dogodilo u Kninu, nego da je riječ o nečemu na čemu će se raditi još mjesecima i godinama”, objasnio je Pupovac.
Smatra da je za sve to bilo potrebno vrijeme, da stvari sazru i da dođu ljudi koji će moći da ponesu teret na leđima onoga što je poneseno u Kninu i što će se nositi još veoma dugo.
Pupovac je kategoričan da poklič "za dom spremni" treba skloniti iz javnog prostora.
“Treba ga maknuti iz legalnog prostora. To je, bez obzira što se koristio tokom rata 1991-1995, taj pozdrav je originalno ustaški pozdrav, pozdrav jedne kvislinške tvorevine koja je bila zločinačka i koja je počinila genocid na Jevrejima, Romima i Srbima, koja je istrebljivala sve protivnike režima, prije svega, antifašiste. Taj pozdrav narušava ono što je želja da se stvori u današnjoj Hrvatskoj, a to su čvrsti demokratski temelji, mir u zemlji, mir na granicama i pomirenje između Hrvata i Srba", kazao je Pupovac.
On je objasnio i zašto je u subotu bio oštar prema ministru spoljnih poslova Gordanu Grliću Radmanu, istakavši da je u ovom trenutku veoma važno da svako doprinese otklanjanju nesporazuma i da se doprinese onome što je "zamiješeno u Kninu u toj pogači pomirenja".
“Ne treba nastaviti retoriku kakvu smo imali dosad, bez obzira da li neko dao povod za to. Hrvatska sa svoje strane, s obzirom na to da je srpska zajednica učinila i doprinijela, ne treba to da čini", kazao je on.
"A s druge strane, u Hrvatskoj se događaju incidenti.
Incidenti koji se događaju svako ljeto i svake godine i ne samo ljeti i ne samo svake godine. Napadi na turiste. Ispisivanje na auto, traktor: ‘za dom spremni’. Poruke, s jedne strane, podrugivanja sa žrtvama, a s druge strane proterivanja, a s treće strane, zločinačke poruke kada je posredi taj poklič”, objasnio je Pupovac.
Da sam na mjestu ministra Radmana, rekao je Pupovac, ja bih nazvao svog kolegu u Beogradu i rekao: žao mi je, učinićemo sve da se to ne ponovi.
“Ili bih napisao notu i poslao je u pisanoj formi. Ili bih zamolio gradonačelnika da on to uradi i posjeti te ljude i da im kaže da Hrvatska takve stvari ne podržava. U ovom trenutku nama su potebni takvi postupci", zaključio je Pupovac.
Poslanik u hrvatskom Saboru i predsjednik SDS S Milorad Pupovac, rekao je večeras da ga raduje što je patrijarh srpski Irinej poslao poruku ohrabrenja za sve one koji se upute putem pomirenja Srbije i Hrvatske i naglasio da bi poklič “za dom spremni” trebalo skloniti iz javnog života.
Pupovac smatra da će biti potrebno još vremena, postupaka, riječi i djela kako bi bila “ispečena i ukusna pogača pomirenja”.
Odgovarajući na pitanje novinara RTL-a o tome da li će Beograd i Zagreb shvatiti poruku da je pravo vrijeme za pomirenje, rekao da je potrebno vrijeme da to valjano shvate obje strane.
“Mi smo napravili prve korake s predstavnicima državne vlasti u Hrvatskoj. Sada je na predstavnicima državne vlasti u Hrvatskoj da se predstavnicima državne vlasti u Srbiji naprave prve korake. U međuvremenu će biti napravljeni još neki koraci koji će učvrstiti vjeru u to da to nije privremen i prigodan čin, nego da je riječ, govorimo o onome što se dogodilo u Kninu, nego da je riječ o nečemu na čemu će se raditi još mjesecima i godinama”, objasnio je Pupovac.
Smatra da je za sve to bilo potrebno vrijeme, da stvari sazru i da dođu ljudi koji će moći da ponesu teret na leđima onoga što je poneseno u Kninu i što će se nositi još veoma dugo.
Pupovac je kategoričan da poklič "za dom spremni" treba skloniti iz javnog prostora.
“Treba ga maknuti iz legalnog prostora. To je, bez obzira što se koristio tokom rata 1991-1995, taj pozdrav je originalno ustaški pozdrav, pozdrav jedne kvislinške tvorevine koja je bila zločinačka i koja je počinila genocid na Jevrejima, Romima i Srbima, koja je istrebljivala sve protivnike režima, prije svega, antifašiste. Taj pozdrav narušava ono što je želja da se stvori u današnjoj Hrvatskoj, a to su čvrsti demokratski temelji, mir u zemlji, mir na granicama i pomirenje između Hrvata i Srba", kazao je Pupovac.
On je objasnio i zašto je u subotu bio oštar prema ministru spoljnih poslova Gordanu Grliću Radmanu, istakavši da je u ovom trenutku veoma važno da svako doprinese otklanjanju nesporazuma i da se doprinese onome što je "zamiješeno u Kninu u toj pogači pomirenja".
“Ne treba nastaviti retoriku kakvu smo imali dosad, bez obzira da li neko dao povod za to. Hrvatska sa svoje strane, s obzirom na to da je srpska zajednica učinila i doprinijela, ne treba to da čini", kazao je on.
"A s druge strane, u Hrvatskoj se događaju incidenti.
Incidenti koji se događaju svako ljeto i svake godine i ne samo ljeti i ne samo svake godine. Napadi na turiste. Ispisivanje na auto, traktor: ‘za dom spremni’. Poruke, s jedne strane, podrugivanja sa žrtvama, a s druge strane proterivanja, a s treće strane, zločinačke poruke kada je posredi taj poklič”, objasnio je Pupovac.
Da sam na mjestu ministra Radmana, rekao je Pupovac, ja bih nazvao svog kolegu u Beogradu i rekao: žao mi je, učinićemo sve da se to ne ponovi.
“Ili bih napisao notu i poslao je u pisanoj formi. Ili bih zamolio gradonačelnika da on to uradi i posjeti te ljude i da im kaže da Hrvatska takve stvari ne podržava. U ovom trenutku nama su potebni takvi postupci", zaključio je Pupovac.
2018-04-10
kaya wrote:Pa pitam te gdje živiš? Ako u hrvatskoj onda ti je milanović, ako u bosni onda ti je...tko je tamo uopće predsjednik?epikur37 wrote:kaya wrote:Nemam pojma koga ti imaš, ovisi, gdje živišepikur37 wrote:kaya wrote:
Jesu al nemaju istog predsjednika kao srbi sulju. On je nešto kao papa, poglavar kršćana.
kajo ne budi glupa
meni je tu milanović ali nama je tamo komšić
ako smo jedna nacija
ako nismo onda nama je tu milanović, njima je tamo komšić
2015-08-06
epikur37 wrote:mobiu$ wrote:epikur37 wrote:
Beograd je posebna priča, bilo je boljih konstelacija, susretljivijih za hravtsko-srpske odnose...međutim pojela ih je ulica.
Na žalost, nakon žvaljave diktature Vučića stavri su se dodatno zatrovale, tako da bez neke revolucije u srbiji ne treba očekivati u skoro vrijeme pomak na bolje.
ali isto tako, politika je umijeće situacije....nikad ne znaš što e može otvoriti
također dodik i bosanski srbi su corpus separatum i posve drukčije odnose imaamo
----------------
U HR je Dodik i gore doživljen od samog Vučića.
2018-04-10
epikur37 wrote:kaya wrote:Pa pitam te gdje živiš? Ako u hrvatskoj onda ti je milanović, ako u bosni onda ti je...tko je tamo uopće predsjednik?epikur37 wrote:ne ako govorimo o jednoj naciji onda je nama u BiH precejdnik Komšić...šta ne?
kajo ne budi glupa
ako smo jedna nacija
Kifla autizam.
2018-04-10
Hektorović wrote:epikur37 wrote:mobiu$ wrote:epikur37 wrote:
----------------
U HR je Dodik i gore doživljen od samog Vučića.
HR općenito nema pojma o jugoistokui a kamoli o BiH...
Srbi, srbalji, srbija... što bliži to gori i tako :)
2015-08-06
Ma nemoj da se glupiraš. Pa naravno da je njima komšić, nevezano što smo ista nacija. Svaka država ima svoj okvir i institucije. Eventualno mogu imati duplo državljanstvo. To je sada priča kao ovo što ovaj manijak protura, da je predsjednik svih srba na planeti...epikur37 wrote:kaya wrote:Pa pitam te gdje živiš? Ako u hrvatskoj onda ti je milanović, ako u bosni onda ti je...tko je tamo uopće predsjednik?epikur37 wrote:kaya wrote:Nemam pojma koga ti imaš, ovisi, gdje živišepikur37 wrote:
kajo ne budi glupa
ako smo jedna nacija
2015-08-15
kaya wrote:Ma nemoj da se glupiraš. Pa naravno da je njima komšić, nevezano što smo ista nacija. .epikur37 wrote:kaya wrote:Pa pitam te gdje živiš? Ako u hrvatskoj onda ti je milanović, ako u bosni onda ti je...tko je tamo uopće predsjednik?epikur37 wrote:kaya wrote:
Nemam pojma koga ti imaš, ovisi, gdje živiš
kajo ne budi glupa
ako smo jedna nacija
ako smo ista nacija, onda je i nekako i nama taj komšić sjeo na rebra.
nije formalno pravno al smo svoji zar ne
ili ne?
2015-08-06
Poruka i preporuka svakom hercegbosanskom hrvatu je da otvori ta identitetska pitanja u hrvatskom korpusu.
Fetivi hrvati ih se više plaše nego vi :)
Fetivi hrvati ih se više plaše nego vi :)
2015-08-06
Aha, ipak nije formalno pravno nego u mašti i snovima.Tako već da.epikur37 wrote:kaya wrote:Ma nemoj da se glupiraš. Pa naravno da je njima komšić, nevezano što smo ista nacija. .epikur37 wrote:kaya wrote:Pa pitam te gdje živiš? Ako u hrvatskoj onda ti je milanović, ako u bosni onda ti je...tko je tamo uopće predsjednik?epikur37 wrote:
kajo ne budi glupa
ako smo jedna nacija
ili ne?
Međutim ne u našima. Nismo srbi da imamo istog predsjednika za cijeli svijet .
Malo drugačije poglede imamo ipak.
2015-08-15
kaya wrote:Aha, ipak nije formalno pravno nego u mašti i snovima.Tako već da.epikur37 wrote:kaya wrote:Ma nemoj da se glupiraš. Pa naravno da je njima komšić, nevezano što smo ista nacija. .epikur37 wrote:kaya wrote:
Pa pitam te gdje živiš? Ako u hrvatskoj onda ti je milanović, ako u bosni onda ti je...tko je tamo uopće predsjednik?
kajo ne budi glupa
ako smo jedna nacija
ili ne?
svakako da imamo drukčije poglede...tebi je u mašti i snovima da je Hrvatima kojim kao pripadaš, precjednik Komšić...to nema veze s tobom...to su mašta i snovi
2015-08-06
Ja ne pripadam hrvatima kao nego im pripadam. To kao prvo.epikur37 wrote:kaya wrote:Aha, ipak nije formalno pravno nego u mašti i snovima.Tako već da.epikur37 wrote:kaya wrote:Ma nemoj da se glupiraš. Pa naravno da je njima komšić, nevezano što smo ista nacija. .epikur37 wrote:
kajo ne budi glupa
ako smo jedna nacija
ili ne?
svakako da imamo drukčije poglede...tebi je u mašti i snovima da je Hrvatima kojim kao pripadaš, precjednik Komšić...to nema veze s tobom...to su mašta i snovi
Drugo predsjednik je poglavar države a ne svih hrvata kao papa. Takve su mu ovlasti.
A što je tebi predsjednik komšić ima veze s tobom a ne sa mnom. Zato što sjediš u zadru umjesto da si izabereš boljega jer ovima tamo očito fali glasova.
Tak da...ne zanima me.
2015-08-15
Kayo, najprije pozovite Đuru u BG i lepo se mu izvinite što vas je tukao, a onda možete i Aliji u SA što smo se branili.kaya wrote:Ma nemoj da se glupiraš. Pa naravno da je njima komšić, nevezano što smo ista nacija. Svaka država ima svoj okvir i institucije. Eventualno mogu imati duplo državljanstvo. To je sada priča kao ovo što ovaj manijak protura, da je predsjednik svih srba na planeti...epikur37 wrote:kaya wrote:Pa pitam te gdje živiš? Ako u hrvatskoj onda ti je milanović, ako u bosni onda ti je...tko je tamo uopće predsjednik?epikur37 wrote:kaya wrote:
Nemam pojma koga ti imaš, ovisi, gdje živiš
kajo ne budi glupa
ako smo jedna nacija
Ne znam koliko je istina (srpski medij) ali evo kažu da Pupi očekuje da ZG nazove ove u BG i da ponude "drugi korak pomirenja".
Samo slušaj (čitaj) šta i dalje pričaju...Ni jednom riječju ne spominju da su do Oluje iz tkzv. RSK protjerali 168,000 Hrvata i iz RS 220,000.Sveukupno 388,000...Ubijene ovdje i ne spominjem.
Slično njima se ponašaju muslimanski političari, koji uspijevaju obtužiti ZG zato što su oni protjerali Hrvate iz srednje Bosne.
Kayo, s takvim mangupima nema smisla nikakav razgovor. Plenki i ekipa to savršeno dobro rade. Dok god budu prodavali bizantinske fore
jamčim da u Plenkiju neće imati kupca. Okreneš im leđa i to je to...
Last edited by Eroo on 10/8/2020, 00:45; edited 1 time in total
Odeš fino sa suprugom i djecom tamo i ovi dobiju jedan dan 4 glasa? Šta ne...
Ili misliš da ja možda trebala otići tamo
Ili misliš da ja možda trebala otići tamo
2015-08-15
A mislim, ti s komšićem nemaš ništa a kao hrvatica si sve 5 :)
U osnovi smišna ženska...ajde neka te.
U osnovi smišna ženska...ajde neka te.
2015-08-06
A i ovu poziciju koju sada imate tamo možete jedino hrvatskoj zahvaliti, premalo vas ima da bi bili suvereni.
To se zbog hrvatske ne usude vam uzeti, inače bi vam i to uzeli.
2015-08-15
kaya wrote:A i ovu poziciju koju sada imate tamo možete jedino hrvatskoj zahvaliti, premalo vas ima da bi bili suvereni.
Pa i uzet će, boli vas kurac :D ionako nema veze s vama, ionako je sve to mašta i fantazija
:)
2015-08-06
Page 6 of 17 • 1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 17
Similar topics
» Čović i Vučić razgovarali o sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda
» SANU : RS je entitet srpskog naroda
» Letica:Sto donosi "Deklaracija o opstanku srpskog naroda"?Novi rat za granice ili...?
» Gospodo, grobnica hrvatskog naroda je i Federacija BiH!
» SDP SVE OTVORENIJE IGRA KONTRA HRVATSKOG NARODA
» SANU : RS je entitet srpskog naroda
» Letica:Sto donosi "Deklaracija o opstanku srpskog naroda"?Novi rat za granice ili...?
» Gospodo, grobnica hrvatskog naroda je i Federacija BiH!
» SDP SVE OTVORENIJE IGRA KONTRA HRVATSKOG NARODA
Page 6 of 17