Iz Kine sa ljubavlju
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Iz Kine sa ljubavlju
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3507831/vojska-srbije-dobija-kineski-sistem-pvo-fk-3
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Iz Kine sa ljubavlju
200 miljona dolara ti to košta
Toliko o ljubavi
Toliko o ljubavi
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kupili ste na neviđeno sustav protuzračne obrane, bez integracije s manjim sustavima, na temelju posjeta i razgovora, bez tendera?!
O lijepo komšije, vama pare padaju s neba kao da se, ne znam, bavite turizmom. :)
O lijepo komšije, vama pare padaju s neba kao da se, ne znam, bavite turizmom. :)
Guest- Guest
Kineski S300. Jest jeftiniji od ruskog, ali ne radi.
crvenkasti-
2014-04-17
Radi...samo su tipkovnice na kineskome.crvenkasti wrote:Kineski S300. Jest jeftiniji od ruskog, ali ne radi.
No dobro , nije me brige jer Hr neće vodit takve ratove sa Srbijom.
2014-04-11
Prazne price po meni...
S400 bi legao.
S400 bi legao.
2014-08-25
https://tangosix.rs/2020/02/08/poslednja-vest-balkanska-bezbednosna-mreza-jugoimport-sdpr-potvrdio-u-svom-godisnjem-izvestaju-srbija-kupila-kineski-pvo-sistem-srednjeg-dometa-fk-3/
Cijena mu je 200 miljina dolara. Nema tu ljubavi nego samo trgovina al jednostavno nas to ne zanima jer gledamo svoja posla dakle jedino tko misli iz zraka napadat Srbiju ovo mu smeta.
2014-04-11
Nisu. Kini je jako bitno da ovako šta proda u Evropu. A kako su se oni dogovorili kako će Vučic to platit to triba pitat njega. Jel ovi daju neki kredit pa dužničko ropstvo il šta ...nisu baš male pare.Serbinho-3 wrote:Prazne price po meni...
S400 bi legao.
2014-04-11
RayMabus wrote:Nisu. Kini je jako bitno da ovako šta proda u Evropu. A kako su se oni dogovorili kako će Vučic to platit to triba pitat njega. Jel ovi daju neki kredit pa dužničko ropstvo il šta ...nisu baš male pare.Serbinho-3 wrote:Prazne price po meni...
S400 bi legao.
Koliko je S400?
2014-08-25
RayMabus wrote:Radi...samo su tipkovnice na kineskome.crvenkasti wrote:Kineski S300. Jest jeftiniji od ruskog, ali ne radi.
No dobro , nije me brige jer Hr neće vodit takve ratove sa Srbijom.
Glupane. Srbija će napasti Hrvatsku, prije ili kasnije.
To ide ciklično.
crvenkasti-
2014-04-17
Ne znam. Zavisi koliko kupiš tih kamiona s raketama , raketa , radara itd.Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:Nisu. Kini je jako bitno da ovako šta proda u Evropu. A kako su se oni dogovorili kako će Vučic to platit to triba pitat njega. Jel ovi daju neki kredit pa dužničko ropstvo il šta ...nisu baš male pare.Serbinho-3 wrote:Prazne price po meni...
S400 bi legao.
Koliko je S400?
Ma ovo je nešto Kina i Amerika se čačkaju pa Mao Ce Tung oće da ovo proda Srbiji kako bi bila brana američkom prodoru na istok Europe
To ti neka viša geopolitika.
2014-04-11
Dakle:
1) izravna nabava bez tendera, sustava o kojem se zna malo ili ništa, ali dobro, nisu moje pare;
2) nebo se brani integracijom radarskih sustava, raketnih SAM sustava koje pokrivaju sustavi manjeg dometa s navođenim raketama koji štite primarni sustav, borbeni zrakoplovi, dronovi i slično. Gradite kuću od krova nadolje. Jedina korist bi bila - ako je sustav pouzdan da umjesto zemlja-zrak posluži kao zemlja-zemlja sustav, za nediskriminatorno djelovanje po Kosovu.
Loša je to računica, a S-400 je apsolutna zvijer.
1) izravna nabava bez tendera, sustava o kojem se zna malo ili ništa, ali dobro, nisu moje pare;
2) nebo se brani integracijom radarskih sustava, raketnih SAM sustava koje pokrivaju sustavi manjeg dometa s navođenim raketama koji štite primarni sustav, borbeni zrakoplovi, dronovi i slično. Gradite kuću od krova nadolje. Jedina korist bi bila - ako je sustav pouzdan da umjesto zemlja-zrak posluži kao zemlja-zemlja sustav, za nediskriminatorno djelovanje po Kosovu.
Guest- Guest
mobiu$ wrote:Dakle:
Vjerojatno je ekipa dobila dobru proviziju od Kineza.
A sustav je upitne učinkovitosti. Izgleda da je zasnovan na prastarom Hawku što se i vidi po konceptu dvije povelike rakete srednjeg dometa starije generacije na lanseru.
Jedino što su mu dodali na papiru suvremena radare. Tipično Kineski.
Moja procjena, saturacijski napad sa dronovima, loitering munitions i jakim elektronskim ratovanjem ovo bi bez problema razbucao.
Usporedi to sa S-350 koji ima 12 raketa
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
XHektorović wrote:mobiu$ wrote:Dakle:
Vjerojatno je ekipa dobila dobru proviziju od Kineza.
A sustav je upitne učinkovitosti. Izgleda da je zasnovan na prastarom Hawku što se i vidi po konceptu dvije povelike rakete srednjeg dometa starije generacije na lanseru.
Jedino što su mu dodali na papiru suvremena radare. Tipično Kineski.
Moja procjena, saturacijski napad sa dronovima, loitering munitions i jakim elektronskim ratovanjem ovo bi bez problema razbucao.
Usporedi to sa S-350 koji ima 12 raketa
Guest- Guest
I komšije...nikad, ali nikad, pa ni tada:
1) ne otkrivate i ne kompromitirate svoje obavještajne izvore;
2) nikad ne izvlačite svoje najjače oružane sustave na stol - to je i državna i vojna tajna.
Ovaj kineski sustav može impresionirati Vulina i njegov novčanik. A i da je čudo, tako se oružani sustavi ne nabavljaju.
1) ne otkrivate i ne kompromitirate svoje obavještajne izvore;
2) nikad ne izvlačite svoje najjače oružane sustave na stol - to je i državna i vojna tajna.
Ovaj kineski sustav može impresionirati Vulina i njegov novčanik. A i da je čudo, tako se oružani sustavi ne nabavljaju.
Guest- Guest
From a mobility perspective, the 20-30 minute stow/deploy times of the HQ-12 are inferior to the HQ-9 and especially the Russian S-300PMU/PMU1/PMU2
Dakle taktički slabije od 40 godina starog S-300PMU
The single stage solid propellant KS-1A missile itself compares best to the RIM-66 SM-1/2 in general layout, but with a very short span delta wing design more akin the the US Hawk. The rail launchers are conceptually similar to the underslung SM-1 rail launcher. Missile performance is cited at a maximum range of 27 nautical miles, maximum altitude of 80 kft, and a maximum load factor of 20G with capability against 4-5 G targets. The nearest equivalent US missile is the RIM-66 SM-1 and SM-2 series, the KS-1 falls between the SM-1 and SM-2 in performance, and it is about 20 percent larger and 40 percent heavier at launch.
Po performansama kao američke rakete iz sredine 70tih... samo skoro duplo teže rakete.
Dakle taktički slabije od 40 godina starog S-300PMU
The single stage solid propellant KS-1A missile itself compares best to the RIM-66 SM-1/2 in general layout, but with a very short span delta wing design more akin the the US Hawk. The rail launchers are conceptually similar to the underslung SM-1 rail launcher. Missile performance is cited at a maximum range of 27 nautical miles, maximum altitude of 80 kft, and a maximum load factor of 20G with capability against 4-5 G targets. The nearest equivalent US missile is the RIM-66 SM-1 and SM-2 series, the KS-1 falls between the SM-1 and SM-2 in performance, and it is about 20 percent larger and 40 percent heavier at launch.
Po performansama kao američke rakete iz sredine 70tih... samo skoro duplo teže rakete.
2018-04-10
RayMabus wrote:
Sve skupa upitan mishmash različitih koncepta i sustava koje su iskopirali
Koliko je sve to učinkovito govori da S-400 moraju naručivati od Rusa.
2018-04-10
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Trump blokirao uvoz pamuka iz Kine zbog Ujgura koje komunistička partija Kine koristi kao robove na poljima pamuka
» Iz Srbije s ljubavlju..:)
» Iz Rusije s ljubavlju
» VIDEO: Iz Grčke s ljubavlju..
» Iz rusije s ljubavlju-trolanje u solsberiju
» Iz Srbije s ljubavlju..:)
» Iz Rusije s ljubavlju
» VIDEO: Iz Grčke s ljubavlju..
» Iz rusije s ljubavlju-trolanje u solsberiju
Page 1 of 6