NATO sutra zove Crnu Goru - prst u oko Rusiji...Srbiji? :)
Page 6 of 8
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: NATO sutra zove Crnu Goru - prst u oko Rusiji...Srbiji? :)
Onda ništa...dzango wrote:Ne znam ni ja. Ajde da naprave referendum. Jebo te Neum. Ja hoću izlaz na more kod Rovinja.Ero wrote:To ja ne znam imaju li i koliko rusofila, a ne znate ni vi, jer ih niste prebrojali. Imam razloga za vjerovati da ih je manje od 50%.dzango wrote:O kojoj onda volji naroda pričaš? Normalno je da se za takve velike odluke pita narod. Sem ako ne radi o državi poput CG. Referenduma nema, niti će ga biti upravo zbog volje naroda koji ma koliko je za Mila, nije protiv Rusa. Tamo su veći rusofili nego u Srbiji.Ero wrote:Izbori se dobijaju na programima, koliko je meni poznato.dzango wrote:Ero wrote:Kako nema, ima...Potpora za ulazak se dobije na izborima i to više nije potrebno propitivati.dzango wrote:Znači nema nikakve volje naroda nego opet prodaješ maglu. Koja pena? Ja koliko vidim samo se realno komentariše ulazak CG u NATO. Jedine zemlja gde se vlast nije menjala od 1945. Zašto bi bilo zabranjeno da se to komentariše?Ero wrote:Sad su pozvani da se pripreme za ulazak, ostalo ne treba prejudicirat.dzango wrote:Kog naroda? Kada je bio referendum za ulazak CG u NATO?Ero wrote:Gdje je tu poštivanje suvererenog prava baroda?
Sad vidite što je najveći ruski problem, a koliko vidim i srpski.
Poštuj druge pa ćeš i ti biti poštovan. Ako te "poštuju" pod prisilom, nema tu sreće. Ne može potrajati dugo...Do prve prilike.
PS: Do jučer su Ukrajinci bili "Malorusi" a Crnogorci "drugo oko u glavi", a vidi sad?
Neke države su ušle nakon referenduma, a neke i bez toga...Stvar suverene države da o tome odlučuje.
Kakave ovo ima veze s Rusijom ili Srbijom? Čemu tolika pjena na ustima i vrijeđanje Crnogoraca?
Sdašnja vlast u Crnoj Gori je dobila legitimitet upravo na "euroatlanskim integracijama".
Znam to, pratio sam.
To je volja naroda za izbor poslanika i skupštine a ne za ulazak u NATO. Zašto sad kriju referendum kao zmija noge? Ako su sigurni, referendum će samo da pomogne da se još jednom artikuliše volja naroda.
Euroatlantske integracije su u CG stalno isticane kao prioritet-od stjecanja samostalnosti do danas.
Ne postoji niti jedan razlog za ponovno provjeravanje volje cg naroda. Mislim, može ali ne mora.
Ustvari, u to sam 100% siguran.
Jbte, šta ste sad zapeli sa CG, izlaz na more imate u Neumu, ako se tako dogovorimo.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
ne govoriš istinu..ili lagiš ovdje po forumu..nismo mi grkinje..Stanojko wrote:Za "okruzenje" me zabole djoka... jedini vredni pomena i inace su grci, a oni su nam prijatelji... Sto se sveta tice, svi osim NATO zemalja i arapskih mudzosa...marcellus wrote:a ko su vam prijatelji? Naročito kad govorimo o okruženju?
2014-04-11
Kolektivna lobotomija nije uspijela.dzango wrote:Eva wrote:A kad je itko dal dozvolu da se nakrca Europa sa štetočinama s istoka? Di je tu legitimnost?
Ameri su rekli da je tu legitimno i šta tu ko ima šta da pita. Jesu li NATO ili nisu?
Guest- Guest
Cure su mile, koje vjere bile... :)maggie13 wrote:ne govoriš istinu..ili lagiš ovdje po forumu..nismo mi grkinje..Stanojko wrote:Za "okruzenje" me zabole djoka... jedini vredni pomena i inace su grci, a oni su nam prijatelji... Sto se sveta tice, svi osim NATO zemalja i arapskih mudzosa...marcellus wrote:a ko su vam prijatelji? Naročito kad govorimo o okruženju?
CH je po pitanju referenduma izvrsna. Zato ni nisu u EU. A i NO su dobri.
Guest- Guest
Nitko im zbog toga ne prijeti, niti su prestali s njima trgovati i slično...Ne vidiš razliku?Eva wrote:CH je po pitanju referenduma izvrsna. Zato ni nisu u EU. A i NO su dobri.
2014-04-23
Da su malo južnije, imali bi arapsko proljeće i Majdan. Sreća su im brda i udaljenost na sjeveru, u kutu, nikom na putu.Ero wrote:Nitko im zbog toga ne prijeti, niti su prestali s njima trgovati i slično...Ne vidiš razliku?Eva wrote:CH je po pitanju referenduma izvrsna. Zato ni nisu u EU. A i NO su dobri.
Guest- Guest
Nisam pitao ko tebe voli od komšija, i koliko puta, nego ovako uopšteno.maggie13 wrote:Svi koji trebaju..dzango wrote:Pa ako pogledaš u svoje dvorište, biće ti mnogo jasnije. Ko vas voli od komšija?marcellus wrote:da vidimo... šiptari - jebali bi vam mater da mogu. Bosanci - tjah, neće vam skoro oprostiti. Mi - pa, mi vam nikad nismo bili ni prijatelji ni saveznici. Makedonci - malo su skeptični. Bugari - pamte vas. Mađari - gledaju vas malo poprijeko, nije baš da vas vole. Ko još...
Izrael nema nijednog prijatelja, pa kaj im fali. Voljeti te treba tvoja obitelj, a ne susjedi.dzango wrote:Nisam pitao ko tebe voli od komšija, i koliko puta, nego ovako uopšteno.maggie13 wrote:Svi koji trebaju..dzango wrote:Pa ako pogledaš u svoje dvorište, biće ti mnogo jasnije. Ko vas voli od komšija?marcellus wrote:da vidimo... šiptari - jebali bi vam mater da mogu. Bosanci - tjah, neće vam skoro oprostiti. Mi - pa, mi vam nikad nismo bili ni prijatelji ni saveznici. Makedonci - malo su skeptični. Bugari - pamte vas. Mađari - gledaju vas malo poprijeko, nije baš da vas vole. Ko još...
Guest- Guest
U politici nema ljubavi već samo slaganja interesa. Oni koji ljudske odnose prenose prenose na politiku i odnose država, u gadnoj su zabludi.Eva wrote:Izrael nema nijednog prijatelja, pa kaj im fali. Voljeti te treba tvoja obitelj, a ne susjedi.dzango wrote:Nisam pitao ko tebe voli od komšija, i koliko puta, nego ovako uopšteno.maggie13 wrote:Svi koji trebaju..dzango wrote:Pa ako pogledaš u svoje dvorište, biće ti mnogo jasnije. Ko vas voli od komšija?marcellus wrote:da vidimo... šiptari - jebali bi vam mater da mogu. Bosanci - tjah, neće vam skoro oprostiti. Mi - pa, mi vam nikad nismo bili ni prijatelji ni saveznici. Makedonci - malo su skeptični. Bugari - pamte vas. Mađari - gledaju vas malo poprijeko, nije baš da vas vole. Ko još...
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Znači Crna Gora je zabludjela?
Guest- Guest
Točno. Interesi CG nisu da budu ruska kujića na Balkanu weć turizam , ekonomija , razwoj , ulazak u EU.dzango wrote:
U politici nema ljubavi već samo slaganja interesa. Oni koji ljudske odnose prenose prenose na politiku i odnose država, u gadnoj su zabludi.
Srpski interesi obnawljanja nekakwe welike Srbije su ipak samo srpski interesi.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Prvo zabludela a onda zatrudnela.Eva wrote:Znači Crna Gora je zabludjela?
2014-04-19
A u tome joj je ulazak u NATO od naročitog interesa. Još veća podela u narodu i kofrontacija. Naročito kada su najveći ulagači i turisti upravo Rusi.RayMabus wrote:Točno. Interesi CG nisu da budu ruska kujića na Balkanu weć turizam , ekonomija , razwoj , ulazak u EU.dzango wrote:
U politici nema ljubavi već samo slaganja interesa. Oni koji ljudske odnose prenose prenose na politiku i odnose država, u gadnoj su zabludi.
2014-04-19
Ne vole mene susjedi...ne poznajemo se, ni ne pozdravljamo..tako da i ja pričam 'uopšteno'..dzango wrote:Nisam pitao ko tebe voli od komšija, i koliko puta, nego ovako uopšteno.maggie13 wrote:Svi koji trebaju..dzango wrote:Pa ako pogledaš u svoje dvorište, biće ti mnogo jasnije. Ko vas voli od komšija?marcellus wrote:da vidimo... šiptari - jebali bi vam mater da mogu. Bosanci - tjah, neće vam skoro oprostiti. Mi - pa, mi vam nikad nismo bili ni prijatelji ni saveznici. Makedonci - malo su skeptični. Bugari - pamte vas. Mađari - gledaju vas malo poprijeko, nije baš da vas vole. Ko još...
2014-04-11
Najveći ulagači u Rusiji su Njemci (NATO), a ako se ne varam i u Srbiji.dzango wrote:A u tome joj je ulazak u NATO od naročitog interesa. Još veća podela u narodu i kofrontacija. Naročito kada su najveći ulagači i turisti upravo Rusi.RayMabus wrote:Točno. Interesi CG nisu da budu ruska kujića na Balkanu weć turizam , ekonomija , razwoj , ulazak u EU.dzango wrote:
2014-04-23
Nijemac je i na čelu Gazproma, pa ne daplin Ukrajincima. Nema Miler veli halt, erste zahlen dann liefern.
Guest- Guest
Đubrad jedna. Mislim na susede.maggie13 wrote:Ne vole mene susjedi...ne poznajemo se, ni ne pozdravljamo..tako da i ja pričam 'uopšteno'..dzango wrote:Nisam pitao ko tebe voli od komšija, i koliko puta, nego ovako uopšteno.maggie13 wrote:Svi koji trebaju..dzango wrote:Pa ako pogledaš u svoje dvorište, biće ti mnogo jasnije. Ko vas voli od komšija?marcellus wrote:da vidimo... šiptari - jebali bi vam mater da mogu. Bosanci - tjah, neće vam skoro oprostiti. Mi - pa, mi vam nikad nismo bili ni prijatelji ni saveznici. Makedonci - malo su skeptični. Bugari - pamte vas. Mađari - gledaju vas malo poprijeko, nije baš da vas vole. Ko još...
2014-04-19
Jeste. Nemci su pokupovali celu obalu.Ero wrote:Najveći ulagači u Rusiji su Njemci (NATO), a ako se ne varam i u Srbiji.dzango wrote:A u tome joj je ulazak u NATO od naročitog interesa. Još veća podela u narodu i kofrontacija. Naročito kada su najveći ulagači i turisti upravo Rusi.RayMabus wrote:Točno. Interesi CG nisu da budu ruska kujića na Balkanu weć turizam , ekonomija , razwoj , ulazak u EU.dzango wrote:
2014-04-19
Srbija nema obale, osim riječne, na to misliš?
Guest- Guest
2014-04-19
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Trump blokira Crnu Goru u NATO
» Patrijarhu Irineju će sutra na granici biti zabranjen ulazak u Crnu Goru?
» Koga NATO više voli Albance ili Crnu Goru?
» Ceca stigla u Crnu Goru
» Priština tuži Crnu Goru
» Patrijarhu Irineju će sutra na granici biti zabranjen ulazak u Crnu Goru?
» Koga NATO više voli Albance ili Crnu Goru?
» Ceca stigla u Crnu Goru
» Priština tuži Crnu Goru
Page 6 of 8