ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sirija

Page 27 of 50 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50  Next

Go down

Sirija - Page 27 Empty Re: Sirija

Post by Yehudi 18/12/2015, 15:12

E i.....................šta još donosi -avaz-

Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by epikur37 18/12/2015, 15:38

Yehudi wrote:E i.....................šta još donosi -avaz-

Saće na Put vjernika naći kako je srušen ruski helikopter :) ;)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Ero 18/12/2015, 15:57

Yehudi wrote:E i.....................šta još donosi -avaz-
Lako za to,  šta kažeš ti?
Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Yehudi 18/12/2015, 16:32

Pa eto, ubijeno desetak sivih vukova i muslem bruder,

invazija odbijena. Dati ćemo 2-3 Shekela i sve 7.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Ero 18/12/2015, 16:41

Yehudi wrote:Pa eto, ubijeno desetak sivih vukova
Vukove ubijat je grijeh, ostalo više-manje. :clown
Ero
Ero

2014-04-23

Back to top Go down

Post by Leviathan2 18/12/2015, 18:11

Ero wrote:
Yehudi wrote:Pa eto, ubijeno desetak sivih vukova
Vukove ubijat je grijeh, ostalo više-manje. :clown
one koji idu auuuuuuuuu je grijeh al oni koji alahuuuuekseeeeer njih nije

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Leviathan2 18/12/2015, 22:47

PHOTO OF THE DAY:  DR. ASSAD AND THE FIRST LADY, ASMAA` AL-ASSAD, VISIT THE CHURCH OF THE LADY OF DAMASCUS TO CELEBRATE CHRISTMAS WITH THE CHRISTIANS OF THE CAPITAL:
image: http://www.jpnews-sy.com/ar/images/news/big/96659.jpg
Sirija - Page 27 96659
Would that reeking, syphilitic pig, Abu Bakr Al-Baghdaadi, do this?  Would Abu Muhammad Al-Jawlaani?  Would the Wahhabist heretics allow a church on their holy sands?  Hardly.  This is the face of secular Syria.

Read more at http://syrianperspective.com/2015/12/terrorists-routed-in-latakia-again-as-syrian-army-reaches-turk-border.html#dcTOTBBm7tfll25L.99

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Yehudi 19/12/2015, 14:20

Sirija - Page 27 13940902000537_PhotoI

SAA na 400 m od utvrde u Palmiri

The Syrian Army announced on Saturday that its forces, Hezbollah and the National Defense Forces (NDF) are advancing rapidly against the ISIL near the ancient city of Palmyra (Tadmur) and are now only 2 km to the city gates and 400 meters to the Palmyra Castle.

"In a separate airstrike, the Syrian bombers traced a long convoy of the ISIL military vehicles coming from Raqqa and targeted it," the army further added.
"Most of the convoys vehicles, loaded with the weapons, ammunition and fresh forces, were destroyed in the airstrike," the army said.

Sirija - Page 27 6345962-Fakhr-al-Din-al-Ma-ani-Castle-or-Palmyra-Castle-is-a-castle-on-a-high-hill-overlooking-the-site-of-P-Stock-Photo

"The Syrian army and its allies have deployed forces only 400 meters away form the historical Palmyra Castle," the army said.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 19/12/2015, 14:52

„Ako ste vi, kao građanin Holandije, spremni da prihvatite da neko iz Sirije rešava ko će da bude vaš premijer, mi ćemo prihvatiti — ali vi nećete. Sirija je suverena država. Da li je predsednik dobar ili loš — odlučiće Sirijci, a ne Evropljani“, objasnio je Asad.

Bašar el Asad o odlasku sa vlasti.
„Hvala im na tome. Ja sam već spakovao kofere. Hteo sam da odem, a sad mogu da ostanem“,

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Yehudi 19/12/2015, 15:12

YPG reportedly preparing for Jarabulus offensive with Russian help

PKK -affiliated Syria-based Democratic Union Party's (PYD) armed-wing People's Protection Units (YPG) is allegedly getting ready for the start of an offensive into DAESH-held Jarabulus in northern Syria with Russia's support, according to local sources.

For 20 days Russia has been delivering arms to YPG positions around Jarabulus, including camps located in Afrin and it is reported that the country will be also bolstered with an air shield.

---------------------------------------------------------

Sirija - Page 27 Img-0712-1-736x414
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Kermit 19/12/2015, 15:16

mutava baštarda wrote:„Ako ste vi, kao građanin Holandije, spremni da prihvatite da neko iz Sirije rešava ko će da bude vaš premijer, mi ćemo prihvatiti — ali vi nećete. Sirija je suverena država. Da li je predsednik dobar ili loš — odlučiće Sirijci, a ne Evropljani“, objasnio je Asad.

Bašar el Asad o odlasku sa vlasti.
„Hvala im na tome. Ja sam već spakovao kofere. Hteo sam da odem, a sad mogu da ostanem“,
Šta? pa zar Đoda nije rekao da Assad bježi u sjevenokorejskoj podmornici
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 19/12/2015, 17:11

? valjda to je rekao tvoj ljubavnik kserko
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 19/12/2015, 17:12

u isto vrijeme sve što je yoda rekao vezano za siriju uglavnom je bilo točno(uz neke mini greške) , koliko sam pratio upise toga forumaša XD

preczniji nego lazanski  i advance.hr i slični :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 19/12/2015, 18:52

EmberSpirit wrote:u isto vrijeme sve što je yoda rekao vezano za siriju uglavnom je bilo točno(uz neke mini greške) , koliko sam pratio upise toga forumaša XD

joda ne seri, nisi ti nista predvidio osim sto si graktao da ce se pobunjenici prilagoditi itd, medjutim nisu se bas prilagodili i gledam malo cijelu mapu sirije,  kao sto sam ja na pocetku govorio ide se najvise na latakiju i zatvaranje granice sa turcadijom, evo salma je u okruzenju a i mislim da ce uskoro kurdi udariti gore kod afrina, jos se sve takticke kockice nisu poslozile a za to treba imati odredjene pozicije, alepo i okolica ofenziva je cista rokacina bez nekih vecih takticnkih bitnosti osim sto veziju strahovito velike snage kozojeba na tom pravcu i odvlaci paznju sa najbitnijeg cilja a to je zatvaranje turske granice, svi misle da se to putin sveti erdoganu za sruseni suhoj a medjutim nitko ne konta da je erdo upravo rusima ucinio medvjedju uslugu s tim, samim rusenjem suhoja dobili su zabranu priblizavanja sirijskoj granici avionima i nema vise podrska iz zraka, ti se ne sjecas da su vec srusili i ririjski avion iznad tog dijela i da se sirijsci vise nisu muvali onamo, e sad su pravila promjenjena, s druge strane vise turska artiljerija ne pomaze kozojebima preko granice jer su vec 4 puta bili poklopljeni orkanima a to nes naci na advance ili vijesti ummeta, sad rusi dirigiraju pravila tamo i turci mogu samo prihvatat prebjege preko ali ne smiju vise pustati cak ni naoruzane govnare preko trave u zonu gdje kontrolisu sirijci kao onomad u kesabu kad su napad izvodili direktno iz turske i napravili dar mar po latakiji,  druga stvar je sto uskoro ocekuj priblizavanje kurda deir zoru i presjecanje komunikacije rake sa istokom i irakom i onda zajednicki nastup Saa i kurda prema raki, sad mozes ocekivati ciscenje haleba jer su stvoreni preduvjeti za to, kkozojebima ce biti ostavljen koridor prema golanu a onda prema jordanu, u izrael sumnjam da ce skrenuti, vremenski uokvireno moglo bi se ocekivat ovakav razvoj u roku 4 mjeseca

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 19/12/2015, 19:09

Sirija - Page 27 CWmEJMVWIAAXj9E
Su-24 crush position in #Lattakia
napreduje se

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Guest 19/12/2015, 19:17

Leviathan2 wrote:
EmberSpirit wrote:u isto vrijeme sve što je yoda rekao vezano za siriju uglavnom je bilo točno(uz neke mini greške) , koliko sam pratio upise toga forumaša XD

joda ne seri, nisi ti nista predvidio osim sto si graktao da ce se pobunjenici prilagoditi itd, medjutim nisu se bas prilagodili i gledam malo cijelu mapu sirije,  kao sto sam ja na pocetku govorio ide se najvise na latakiju i zatvaranje granice sa turcadijom, evo salma je u okruzenju a i mislim da ce uskoro kurdi udariti gore kod afrina, jos se sve takticke kockice nisu poslozile a za to treba imati odredjene pozicije, alepo i okolica ofenziva je cista rokacina bez nekih vecih takticnkih bitnosti osim sto veziju strahovito velike snage kozojeba na tom pravcu i odvlaci paznju sa najbitnijeg cilja a to je zatvaranje turske granice, svi misle da se to putin sveti erdoganu za sruseni suhoj a medjutim nitko ne konta da je erdo upravo rusima ucinio medvjedju uslugu s tim, samim rusenjem suhoja dobili su zabranu priblizavanja sirijskoj granici avionima i nema vise podrska iz zraka, ti se ne sjecas da su vec srusili i ririjski avion iznad tog dijela i da se sirijsci vise nisu muvali onamo, e sad su pravila promjenjena, s druge strane vise turska artiljerija ne pomaze kozojebima preko granice jer su vec 4 puta bili poklopljeni orkanima a to nes naci na advance ili vijesti ummeta, sad rusi dirigiraju pravila tamo i turci mogu samo prihvatat prebjege preko ali ne smiju vise pustati cak ni naoruzane govnare preko trave u zonu gdje kontrolisu sirijci kao onomad u kesabu kad su napad izvodili direktno iz turske i napravili dar mar po latakiji,  druga stvar je sto uskoro ocekuj priblizavanje kurda deir zoru i presjecanje komunikacije rake sa istokom i irakom i onda zajednicki nastup Saa i kurda prema raki, sad mozes ocekivati ciscenje haleba jer su stvoreni preduvjeti za to, kkozojebima ce biti ostavljen koridor prema golanu a onda prema jordanu, u izrael sumnjam da ce skrenuti, vremenski uokvireno moglo bi se ocekivat ovakav razvoj u roku 4 mjeseca
kako god okreneš do sada sam ja jedini imao muda reći šta će se desiti i desilo se. 

pomaka na terenu ima, normalno kada SAA ima pomoć rusa, iranaca, šita, hezbollaha, ali pomaci su minimalni i uz velike gubitke. 

vrlo lako je moguće primirje
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Ero 19/12/2015, 19:21

Cijena nafte danas pala na :$37/barel

Elhamdulillah. drunken

2014-04-23

Back to top Go down

Post by epikur37 19/12/2015, 19:23

Ero wrote:Cijena nafte danas pala na :$37/barel

Elhamdulillah. drunken

ero i cijene nafte 321 dio :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 19/12/2015, 19:50

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/678129312399142912  

inače ruski izvor, umjerene glavosječe, vratile jednu stratešku kotu kod Salme/Latakia koju je SAA osvojila prije koji dan.. naime koliko sam skužio bilo je loše vrijeme, pa RU avijacija nije djelovala, ovi napali i osvojili.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 19/12/2015, 19:53

EmberSpirit wrote:https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/678129312399142912  

inače ruski izvor, umjerene glavosječe, vratile jednu stratešku kotu kod Salme/Latakia koju je SAA osvojila prije koji dan.. naime koliko sam skužio bilo je loše vrijeme, pa RU avijacija nije djelovala, ovi napali i osvojili.

Vidim i vaši se drže...pomalo saće vijesti i od naših čim bura da, čist obzor ope ste najebali ;)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 19/12/2015, 19:54

to su tvoji bivši saveznici  , turci i erdogan :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content