Sirija
Page 27 of 50
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Re: Sirija
Yehudi wrote:E i.....................šta još donosi -avaz-
Saće na Put vjernika naći kako je srušen ruski helikopter :) ;)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Lako za to, šta kažeš ti?Yehudi wrote:E i.....................šta još donosi -avaz-
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Pa eto, ubijeno desetak sivih vukova i muslem bruder,
invazija odbijena. Dati ćemo 2-3 Shekela i sve 7.
invazija odbijena. Dati ćemo 2-3 Shekela i sve 7.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Vukove ubijat je grijeh, ostalo više-manje.Yehudi wrote:Pa eto, ubijeno desetak sivih vukova
2014-04-23
one koji idu auuuuuuuuu je grijeh al oni koji alahuuuuekseeeeer njih nijeEro wrote:Vukove ubijat je grijeh, ostalo više-manje.Yehudi wrote:Pa eto, ubijeno desetak sivih vukova
Would that reeking, syphilitic pig, Abu Bakr Al-Baghdaadi, do this? Would Abu Muhammad Al-Jawlaani? Would the Wahhabist heretics allow a church on their holy sands? Hardly. This is the face of secular Syria.
Read more at http://syrianperspective.com/2015/12/terrorists-routed-in-latakia-again-as-syrian-army-reaches-turk-border.html#dcTOTBBm7tfll25L.99
image: http://www.jpnews-sy.com/ar/images/news/big/96659.jpg
Would that reeking, syphilitic pig, Abu Bakr Al-Baghdaadi, do this? Would Abu Muhammad Al-Jawlaani? Would the Wahhabist heretics allow a church on their holy sands? Hardly. This is the face of secular Syria.
Read more at http://syrianperspective.com/2015/12/terrorists-routed-in-latakia-again-as-syrian-army-reaches-turk-border.html#dcTOTBBm7tfll25L.99
The Syrian Army announced on Saturday that its forces, Hezbollah and the National Defense Forces (NDF) are advancing rapidly against the ISIL near the ancient city of Palmyra (Tadmur) and are now only 2 km to the city gates and 400 meters to the Palmyra Castle.
"In a separate airstrike, the Syrian bombers traced a long convoy of the ISIL military vehicles coming from Raqqa and targeted it," the army further added.
"Most of the convoys vehicles, loaded with the weapons, ammunition and fresh forces, were destroyed in the airstrike," the army said.
"The Syrian army and its allies have deployed forces only 400 meters away form the historical Palmyra Castle," the army said.
2014-04-20
„Ako ste vi, kao građanin Holandije, spremni da prihvatite da neko iz Sirije rešava ko će da bude vaš premijer, mi ćemo prihvatiti — ali vi nećete. Sirija je suverena država. Da li je predsednik dobar ili loš — odlučiće Sirijci, a ne Evropljani“, objasnio je Asad.
Bašar el Asad o odlasku sa vlasti.
„Hvala im na tome. Ja sam već spakovao kofere. Hteo sam da odem, a sad mogu da ostanem“,
„Hvala im na tome. Ja sam već spakovao kofere. Hteo sam da odem, a sad mogu da ostanem“,
YPG reportedly preparing for Jarabulus offensive with Russian help
PKK -affiliated Syria-based Democratic Union Party's (PYD) armed-wing People's Protection Units (YPG) is allegedly getting ready for the start of an offensive into DAESH-held Jarabulus in northern Syria with Russia's support, according to local sources.
For 20 days Russia has been delivering arms to YPG positions around Jarabulus, including camps located in Afrin and it is reported that the country will be also bolstered with an air shield.
---------------------------------------------------------
PKK -affiliated Syria-based Democratic Union Party's (PYD) armed-wing People's Protection Units (YPG) is allegedly getting ready for the start of an offensive into DAESH-held Jarabulus in northern Syria with Russia's support, according to local sources.
For 20 days Russia has been delivering arms to YPG positions around Jarabulus, including camps located in Afrin and it is reported that the country will be also bolstered with an air shield.
---------------------------------------------------------
2014-04-20
Šta? pa zar Đoda nije rekao da Assad bježi u sjevenokorejskoj podmornicimutava baštarda wrote:„Ako ste vi, kao građanin Holandije, spremni da prihvatite da neko iz Sirije rešava ko će da bude vaš premijer, mi ćemo prihvatiti — ali vi nećete. Sirija je suverena država. Da li je predsednik dobar ili loš — odlučiće Sirijci, a ne Evropljani“, objasnio je Asad.
Kermit-
2014-04-17
u isto vrijeme sve što je yoda rekao vezano za siriju uglavnom je bilo točno(uz neke mini greške) , koliko sam pratio upise toga forumaša XD
preczniji nego lazanski i advance.hr i slični :D
Guest- Guest
joda ne seri, nisi ti nista predvidio osim sto si graktao da ce se pobunjenici prilagoditi itd, medjutim nisu se bas prilagodili i gledam malo cijelu mapu sirije, kao sto sam ja na pocetku govorio ide se najvise na latakiju i zatvaranje granice sa turcadijom, evo salma je u okruzenju a i mislim da ce uskoro kurdi udariti gore kod afrina, jos se sve takticke kockice nisu poslozile a za to treba imati odredjene pozicije, alepo i okolica ofenziva je cista rokacina bez nekih vecih takticnkih bitnosti osim sto veziju strahovito velike snage kozojeba na tom pravcu i odvlaci paznju sa najbitnijeg cilja a to je zatvaranje turske granice, svi misle da se to putin sveti erdoganu za sruseni suhoj a medjutim nitko ne konta da je erdo upravo rusima ucinio medvjedju uslugu s tim, samim rusenjem suhoja dobili su zabranu priblizavanja sirijskoj granici avionima i nema vise podrska iz zraka, ti se ne sjecas da su vec srusili i ririjski avion iznad tog dijela i da se sirijsci vise nisu muvali onamo, e sad su pravila promjenjena, s druge strane vise turska artiljerija ne pomaze kozojebima preko granice jer su vec 4 puta bili poklopljeni orkanima a to nes naci na advance ili vijesti ummeta, sad rusi dirigiraju pravila tamo i turci mogu samo prihvatat prebjege preko ali ne smiju vise pustati cak ni naoruzane govnare preko trave u zonu gdje kontrolisu sirijci kao onomad u kesabu kad su napad izvodili direktno iz turske i napravili dar mar po latakiji, druga stvar je sto uskoro ocekuj priblizavanje kurda deir zoru i presjecanje komunikacije rake sa istokom i irakom i onda zajednicki nastup Saa i kurda prema raki, sad mozes ocekivati ciscenje haleba jer su stvoreni preduvjeti za to, kkozojebima ce biti ostavljen koridor prema golanu a onda prema jordanu, u izrael sumnjam da ce skrenuti, vremenski uokvireno moglo bi se ocekivat ovakav razvoj u roku 4 mjesecaEmberSpirit wrote:u isto vrijeme sve što je yoda rekao vezano za siriju uglavnom je bilo točno(uz neke mini greške) , koliko sam pratio upise toga forumaša XD
kako god okreneš do sada sam ja jedini imao muda reći šta će se desiti i desilo se.Leviathan2 wrote:joda ne seri, nisi ti nista predvidio osim sto si graktao da ce se pobunjenici prilagoditi itd, medjutim nisu se bas prilagodili i gledam malo cijelu mapu sirije, kao sto sam ja na pocetku govorio ide se najvise na latakiju i zatvaranje granice sa turcadijom, evo salma je u okruzenju a i mislim da ce uskoro kurdi udariti gore kod afrina, jos se sve takticke kockice nisu poslozile a za to treba imati odredjene pozicije, alepo i okolica ofenziva je cista rokacina bez nekih vecih takticnkih bitnosti osim sto veziju strahovito velike snage kozojeba na tom pravcu i odvlaci paznju sa najbitnijeg cilja a to je zatvaranje turske granice, svi misle da se to putin sveti erdoganu za sruseni suhoj a medjutim nitko ne konta da je erdo upravo rusima ucinio medvjedju uslugu s tim, samim rusenjem suhoja dobili su zabranu priblizavanja sirijskoj granici avionima i nema vise podrska iz zraka, ti se ne sjecas da su vec srusili i ririjski avion iznad tog dijela i da se sirijsci vise nisu muvali onamo, e sad su pravila promjenjena, s druge strane vise turska artiljerija ne pomaze kozojebima preko granice jer su vec 4 puta bili poklopljeni orkanima a to nes naci na advance ili vijesti ummeta, sad rusi dirigiraju pravila tamo i turci mogu samo prihvatat prebjege preko ali ne smiju vise pustati cak ni naoruzane govnare preko trave u zonu gdje kontrolisu sirijci kao onomad u kesabu kad su napad izvodili direktno iz turske i napravili dar mar po latakiji, druga stvar je sto uskoro ocekuj priblizavanje kurda deir zoru i presjecanje komunikacije rake sa istokom i irakom i onda zajednicki nastup Saa i kurda prema raki, sad mozes ocekivati ciscenje haleba jer su stvoreni preduvjeti za to, kkozojebima ce biti ostavljen koridor prema golanu a onda prema jordanu, u izrael sumnjam da ce skrenuti, vremenski uokvireno moglo bi se ocekivat ovakav razvoj u roku 4 mjesecaEmberSpirit wrote:u isto vrijeme sve što je yoda rekao vezano za siriju uglavnom je bilo točno(uz neke mini greške) , koliko sam pratio upise toga forumaša XD
pomaka na terenu ima, normalno kada SAA ima pomoć rusa, iranaca, šita, hezbollaha, ali pomaci su minimalni i uz velike gubitke.
vrlo lako je moguće primirje
Guest- Guest
2014-04-23
Ero wrote:Cijena nafte danas pala na :$37/barel
Elhamdulillah.
ero i cijene nafte 321 dio :)
2015-08-06
https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/678129312399142912
inače ruski izvor, umjerene glavosječe, vratile jednu stratešku kotu kod Salme/Latakia koju je SAA osvojila prije koji dan.. naime koliko sam skužio bilo je loše vrijeme, pa RU avijacija nije djelovala, ovi napali i osvojili.
inače ruski izvor, umjerene glavosječe, vratile jednu stratešku kotu kod Salme/Latakia koju je SAA osvojila prije koji dan.. naime koliko sam skužio bilo je loše vrijeme, pa RU avijacija nije djelovala, ovi napali i osvojili.
Guest- Guest
EmberSpirit wrote:https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/678129312399142912
Vidim i vaši se drže...pomalo saće vijesti i od naših čim bura da, čist obzor ope ste najebali ;)
2015-08-06
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Page 27 of 50