Sirija
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: Sirija
red wolf wrote:Zar iza svake generacije ljudi mora ostati rov pun ljudskih tijela?
Sloboda krvlju plaća.
A poslije se svi ponosimo.
crvenkasti-
2014-04-17
Vi ljudi ste takav šljam...crvenkasti wrote:red wolf wrote:Zar iza svake generacije ljudi mora ostati rov pun ljudskih tijela?
Sloboda krvlju plaća.
A poslije se svi ponosimo.
Guest- Guest
Da " Vi ljudi...." a koji si ti -mali zeleni-
-----------------------------------------------------
Na pregovore u SA nisu pozvani -isis- kao ni -al usra -
niti -al kaida -.............samo ostala -naoružana oporba-
Pa kad se vidi koliko ih ima i kad znamo tko ih sve naoružava, onda
se nije za čuditi da i organizirana vojska ima problema protiv njih.
-----------------------------------------------------
Na pregovore u SA nisu pozvani -isis- kao ni -al usra -
niti -al kaida -.............samo ostala -naoružana oporba-
Pa kad se vidi koliko ih ima i kad znamo tko ih sve naoružava, onda
se nije za čuditi da i organizirana vojska ima problema protiv njih.
Last edited by Yehudi on 11/12/2015, 20:12; edited 1 time in total
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Koji ljudi? Nisu svi ljudi isti. Na primjer, ja sam Hrvat.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Koji ljudi? Nisu svi ljudi isti. Na primjer, ja sam Hrvat.
Ljudi guše Zemlju...
Guest- Guest
ako crveni odlepršared wolf wrote:Svi vi ljudi na Zemlji ste šljam...Sva sreća pa ćete odlepršati uskoro...crvenkasti wrote:Koji ljudi? Nisu svi ljudi isti. Na primjer, ja sam Hrvat.
Guest- Guest
Svi će, barem većina...Tek tada će razum moći djelovati...EmberSpirit wrote:ako crveni odlepršared wolf wrote:Svi vi ljudi na Zemlji ste šljam...Sva sreća pa ćete odlepršati uskoro...crvenkasti wrote:Koji ljudi? Nisu svi ljudi isti. Na primjer, ja sam Hrvat.
Guest- Guest
red wolf wrote:
Svi će, barem većina...Tek tada će razum moći djelovati...
Sutra će biti isti dan kao i danas.
Nikad ništa nećete naučiti...
Guest- Guest
E sada ćete naučiti...deda wrote:red wolf wrote:
Guest- Guest
To se ti samo nadaš, a neće biti ništ. Bit će kako je uvijek i bilo.red wolf wrote:E sada ćete naučiti...deda wrote:red wolf wrote:
Guest- Guest
Nada je za budale...Samo oni koji djeluju, ti niti ne znaju što je nada...Oni vladaju...deda wrote:To se ti samo nadaš, a neće biti ništ. Bit će kako je uvijek i bilo.red wolf wrote:E sada ćete naučiti...deda wrote:red wolf wrote:
Guest- Guest
Ti djeluješ, ili sjediš i čekaš, promjenu?red wolf wrote:
Nada je za budale...Samo oni koji djeluju, ti niti ne znaju što je nada...Oni vladaju...
Guest- Guest
ja promatram...deda wrote:Ti djeluješ, ili sjediš i čekaš, promjenu?red wolf wrote:
Nada je za budale...Samo oni koji djeluju, ti niti ne znaju što je nada...Oni vladaju...
Guest- Guest
od promatrača nema jebačared wolf wrote:ja promatram...deda wrote:Ti djeluješ, ili sjediš i čekaš, promjenu?red wolf wrote:
Guest- Guest
Ko vas jebe...EmberSpirit wrote:od promatrača nema jebačared wolf wrote:ja promatram...deda wrote:Ti djeluješ, ili sjediš i čekaš, promjenu?red wolf wrote:
Guest- Guest
Oslobođen istočni Allepo od jihadista!
s tim da ezek jos nista nije yebo, a vjerovatno i nece, on samo promatra :DEmberSpirit wrote:od promatrača nema jebačared wolf wrote:ja promatram...deda wrote:Ti djeluješ, ili sjediš i čekaš, promjenu?red wolf wrote:
Svet
13:10 11.12.2015(osveženo 13:20 11.12.2015) Preuzmite kraći link
31061432
© Flickr/ Michael Baird
Mekejn preti Pentagonu zabranom kupovine ruskih raketnih motora
Po mišljenju autora članka, ideje Mekejna i Grema o uništenju DAEŠ-a (Islamske države), koje su predložili partnerima Vašingtona iz antiterorističke koalicije, usredsređeni su na pretnje vojsci Bašara el Asada i one koji podržavaju snage sirijskog režima.
Kako se navodi u članku, „koherentna strategija“ za uništavanje DAEŠ-a predstavnika Republikanske partije sastoji se u tome da Amerika uđe u Siriju sa maksimalnim brojem vojnika.
Kako bi zaštitili svoje saveznike, koji su se pokazali „beskorisnim“, Mekejn i Grem predlažu Vašingtonu da rizikuje otvoreni rat sa Rusijom — ovako autor članka tumači izjave političara koji pozivaju da se Rusiji nametnu „realni troškovi“.
„Mi znamo da se radi o ubijanju ruskog osoblja i uništavanju ruskih aviona“, objašnjava autor članka u „Amerikan konzervativ“.
Autor takođe kritikuje predlog republikanaca Pentagonu da američka vojska izvede otvorenu kopnenu operciju u Siriji. Takve akcije će od američkih vojnika načiniti mete, a redovi džihadista će početi da se popunjavaju novim borcima, navodi se u članku.
„Ako želimo da se Sjedinjene Države nađu zarobljene u još jednoj dugoj kopnenoj operaciji na Bliskom istoku, treba da poslušamo Mekejna i Grema“, zaključuje autor.
© AP Photo/ J. Scott Applewhite
Svet
13:10 11.12.2015(osveženo 13:20 11.12.2015) Preuzmite kraći link
31061432
Predlozi predstavnika američke Republikanske partije Džona Mekejna i Lindzija Grema o akcijama Vašingtona u Siriji ne odgovaraju realnoj situaciji i mogu da dovedu do vojne konfrontacije sa Rusijom, smatra „Amerikan konzervativ“.
© Flickr/ Michael Baird
Mekejn preti Pentagonu zabranom kupovine ruskih raketnih motora
Po mišljenju autora članka, ideje Mekejna i Grema o uništenju DAEŠ-a (Islamske države), koje su predložili partnerima Vašingtona iz antiterorističke koalicije, usredsređeni su na pretnje vojsci Bašara el Asada i one koji podržavaju snage sirijskog režima.
Kako se navodi u članku, „koherentna strategija“ za uništavanje DAEŠ-a predstavnika Republikanske partije sastoji se u tome da Amerika uđe u Siriju sa maksimalnim brojem vojnika.
Kako bi zaštitili svoje saveznike, koji su se pokazali „beskorisnim“, Mekejn i Grem predlažu Vašingtonu da rizikuje otvoreni rat sa Rusijom — ovako autor članka tumači izjave političara koji pozivaju da se Rusiji nametnu „realni troškovi“.
„Mi znamo da se radi o ubijanju ruskog osoblja i uništavanju ruskih aviona“, objašnjava autor članka u „Amerikan konzervativ“.
Autor takođe kritikuje predlog republikanaca Pentagonu da američka vojska izvede otvorenu kopnenu operciju u Siriji. Takve akcije će od američkih vojnika načiniti mete, a redovi džihadista će početi da se popunjavaju novim borcima, navodi se u članku.
„Ako želimo da se Sjedinjene Države nađu zarobljene u još jednoj dugoj kopnenoj operaciji na Bliskom istoku, treba da poslušamo Mekejna i Grema“, zaključuje autor.