Ulice u Beogradu dobijaju nova imena: Evo šta će sve da se promeni, i zbog čega
Page 6 of 8
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Ulice u Beogradu dobijaju nova imena: Evo šta će sve da se promeni, i zbog čega
oduvijek je od 1921...crvenkasti wrote:kaya wrote:Selo se zvalo vlaško polje inače od 1600 i neke, pa je u kraljevini dobilo naziv srpskocrvenkasti wrote:marcellus wrote:crvenkasti wrote:U Lici je bilo selo koje se zvalo "Srpsko polje".
Znate li kako se sad zove?
Pokazala se nepresušna maštovitost i bogatstvo duha nas Hrvata.
Sad se zove "Hrvatsko polje".
jel ima kakvo hrvatsko polje ili hrvatsko bilo što u srbiji?
Kakve to ima veze?
Selo "Srpsko polje" postoji u Lici još od 1658 godine.
Oduvijek se zvalo "Srpsko polje", osim u periodu 1941. -1945. kad sa zvalo "Hrvatsko polje".
Možeš pogledati na karti Austrougarske.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Re: Ulice u Beogradu dobijaju nova imena: Evo šta će sve da se promeni, i zbog čega
michaellcmacha wrote:to ono kad ste sa turcima napadali hrvatsku, pa kad su turci morali kući vama se nije dalo nazad s njima u tursku srbiju... jel to tad bilo...crvenkasti wrote:marcellus wrote:crvenkasti wrote:U Lici je bilo selo koje se zvalo "Srpsko polje".
Znate li kako se sad zove?
Pokazala se nepresušna maštovitost i bogatstvo duha nas Hrvata.
Sad se zove "Hrvatsko polje".
Kakve to ima veze?
U isto vrijeme nastala si sela Švica, Brlog, Doljani, Staro Selo, Podum i Zalužnica. Malo kasnije Vrhovine, Crna Vlast, Turjanski i Rudopolje.
Zašto i njima nisu promjenjena imena? Zbog nedostatka mašte.
Bilo bi glupo: Hrvatski Brlog, Hrvatski Doljani, Hrvatski Brlog, Hrvatsko Staro Selo ...
A ne znamo ništa drugo smisliti.
Kako li si ti vrtić završio?
Guest- Guest
Hrvatsko Polje (do 1910. Vlaško Polje, od 1921. do 1991. Srpsko Polje)kaya wrote:Ajde baš idem, al 99% sam sigurna u vlaško.crvenkasti wrote:kaya wrote:Selo se zvalo vlaško polje inače od 1600 i neke, pa je u kraljevini dobilo naziv srpskocrvenkasti wrote:marcellus wrote:
Kakve to ima veze?
Oduvijek se zvalo "Srpsko polje", osim u periodu 1941. -1945. kad sa zvalo "Hrvatsko polje".
Znači ajde, u AU je dobilo naziv ipak srpsko polje, kraljevina je malo kasnije nastala, al to ipak nije od 1600 i neke..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
vlaško kompolje i hrvatsko kompolje.u hrvatskom kompolju su bili nasanjeni hrvati i oduvijek 1921 je izbrisano ono hrvatsko a ostalo kompolje, a u drugom slučaju je obrisano kom i ostalo vlaško polje koje su djelom nastanjivali bunjevci a dijelom novopridošli pravoslavci... i tako bi do 1921 kad je kraljevom milošću vlaško polje preimenovano u srpsko polje... od 1995 nema smisla da se išta u hrvatskoj zove srpsko, osim sdss i snv, a i to neće dovijeka
2015-08-08
Moja baka iz dalmacije se udala recimo za vlaju , a bio je hrvat. Pa je čitav život govorila bože, bože, gdje li sam ovog vlaju našla...valjda se htjela kazniti!
2015-08-15
nije se zvalo srpsko u au, u tom među razdoblju zvalo se kompoljekaya wrote:Hrvatsko Polje (do 1910. Vlaško Polje, od 1921. do 1991. Srpsko Polje)kaya wrote:Ajde baš idem, al 99% sam sigurna u vlaško.crvenkasti wrote:kaya wrote:Selo se zvalo vlaško polje inače od 1600 i neke, pa je u kraljevini dobilo naziv srpskocrvenkasti wrote:
Kakve to ima veze?
Znači ajde, u AU je dobilo naziv ipak srpsko polje, kraljevina je malo kasnije nastala, al to ipak nije od 1600 i neke..
2015-08-08
kaya wrote:Vlasi su sinonim za stanovništvo u ruralnom kraju daleko od mora, pa se tako za nekoga kaže i danas posprdno - vlajo! Vlajo je smetlar iz velog mista recimo .marcellus wrote:kaya wrote:Selo se zvalo vlaško polje inače od 1600 i neke, pa je u kraljevini dobilo naziv srpskocrvenkasti wrote:marcellus wrote:
Kakve to ima veze?
čuj govedo "kakve to veze ima"... a subotica i zemun bili većinski hrvatski gradovi, knin je postao većinski srpski tek kad je došla juga i počela naseljavat na strateškoj točki...
inače ovo za vlaško polje, jasno, pa srbi u hrvatskoj su većinom pravoslavni vlasi koji su posrbljeni po vuku, "srbi svi i svuda"
Stočari koji su se asimilirali sa srbima ili hrvatima .
Tako da vlasi nisu nužno srbi, mogu biti i hrvati. Kao što ni sve vlaško nije srpsko
Pa nisam ni rekao da su svi Vlasi Srbi, rekao sam PRAVOSLAVNI Vlasi. Oni su se inkulturirali u srpski nacionalni korpus, a katolički su naši krkani. Inače potomci Ilira i Rimljana, od antike smatrani, politički nekorektno rečeno, nižom rasom, zaostalim brđanima upitne inteligencije.
znaš ono, "Pusti zeca, ubij Vlaja"
michaellcmacha wrote:nije se zvalo srpsko u au, u tom među razdoblju zvalo se kompoljekaya wrote:Hrvatsko Polje (do 1910. Vlaško Polje, od 1921. do 1991. Srpsko Polje)kaya wrote:Ajde baš idem, al 99% sam sigurna u vlaško.crvenkasti wrote:kaya wrote:
Selo se zvalo vlaško polje inače od 1600 i neke, pa je u kraljevini dobilo naziv srpsko
Kompolje nije to selo, retardirani.
crvenkasti-
2014-04-17
kaya wrote:Moja baka iz dalmacije se udala recimo za vlaju , a bio je hrvat. Pa je čitav život govorila bože, bože, gdje li sam ovog vlaju našla...valjda se htjela kazniti!
je imao sam i ja ženu napol vlainju... ta polovica bila zajebana
doduše ta nije bila glupa nimalo, stric joj je uostalom bio jedan od vodećih intelektualaca u državi, a vlaj iz Maljkova
Svetac zaštitnik Dubrovnika, Sveti Vlaho, zapravo je Sveti Srbo.
crvenkasti-
2014-04-17
Je, čudan je to genmarcellus wrote:kaya wrote:Moja baka iz dalmacije se udala recimo za vlaju , a bio je hrvat. Pa je čitav život govorila bože, bože, gdje li sam ovog vlaju našla...valjda se htjela kazniti!
2015-08-15
crvenkasti wrote:Svetac zaštitnik Dubrovnika, Sveti Vlaho, zapravo je Sveti Srbo.
a ti si zapravo glupi Srbo...
kaya wrote:Je, čudan je to genmarcellus wrote:kaya wrote:Moja baka iz dalmacije se udala recimo za vlaju , a bio je hrvat. Pa je čitav život govorila bože, bože, gdje li sam ovog vlaju našla...valjda se htjela kazniti!
s drugom polovicom se i dalo živjet, a ova vlaška polovica je bila ubitačno zgodna ali se s tom polovicom baš nije dalo živjet...
kaya wrote:Vlasi su sinonim za stanovništvo u ruralnom kraju daleko od mora, pa se tako za nekoga kaže i danas posprdno - vlajo! Vlajo je smetlar iz velog mista recimo .
Tako da vlasi nisu nužno srbi, mogu biti i hrvati. Kao što ni sve vlaško nije srpsko
Vlaji su izvorno bili oznaka lokalnih Savena za Iliro-Romane, povezano sa Welsh, Wallachi,..
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
marcellus wrote:crvenkasti wrote:Svetac zaštitnik Dubrovnika, Sveti Vlaho, zapravo je Sveti Srbo.
a ti si zapravo glupi Srbo...
Ja smo i ti dvije najveće budale na forumu. Jel se slažeš?
crvenkasti-
2014-04-17
retardiran ti je kapetan prve klase koji te nije izdrko....crvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:nije se zvalo srpsko u au, u tom među razdoblju zvalo se kompoljekaya wrote:Hrvatsko Polje (do 1910. Vlaško Polje, od 1921. do 1991. Srpsko Polje)kaya wrote:Ajde baš idem, al 99% sam sigurna u vlaško.crvenkasti wrote:
Kompolje nije to selo, retardirani.
nego što je pizda ti materina četnička
2015-08-08
marcellus wrote:
Pa nisam ni rekao da su svi Vlasi Srbi, rekao sam PRAVOSLAVNI Vlasi. Oni su se inkulturirali u srpski nacionalni korpus, a katolički su naši krkani. Inače potomci Ilira i Rimljana, od antike smatrani, politički nekorektno rečeno, nižom rasom, zaostalim brđanima upitne inteligencije.
Vlasi, dakle to balkansko pastirsko stanovništvo, su općenito bili fluidni u vjeroispovjesti, sve do 19 stoljeća.
Vlasi pravoslavci i Vlasi katolici bi znali prelaziti iz jedne vjeroispovjesti u drugu. Još u 17 stoljeću oni se u spisima jasno odvajaju od Hrvata.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:kaya wrote:Vlasi su sinonim za stanovništvo u ruralnom kraju daleko od mora, pa se tako za nekoga kaže i danas posprdno - vlajo! Vlajo je smetlar iz velog mista recimo .
Vlaji su izvorno bili oznaka lokalnih Savena za Iliro-Romane, povezano sa Welsh, Wallachi,..
To su zapravo ostaci Rimljana nakon propasti Rimskog carstva. Valonci, Velšani, Vlasi ... ima ih po cijeloj europi.
crvenkasti-
2014-04-17
Hektorović wrote:marcellus wrote:
Vlasi, dakle to balkansko pastirsko stanovništvo, su općenito bili fluidni u vjeroispovjesti, sve do 19 stoljeća.
Vlasi pravoslavci i Vlasi katolici bi znali prelaziti iz jedne vjeroispovjesti u drugu. Još u 17 stoljeću oni se u spisima jasno odvajaju od Hrvata.
Da, ali sa genezom političkih nacija u 18 i 19 st. postaju Srbi ili Hrvati.
Uglavnom, Srbi u Hrvatskoj su nacionalno neupitno Srbi, ali genetski s njima veze nemaju
Similar topics
» Slovenci su ljuti zbog Savudrijske vale, BiH zbog Pelješkog mosta, Mađari zbog INE, a Srbi se i danas ne mogu dogovoriti zbog čega nas najviše mrze
» ZBOG ČEGA DA SE UMILJAVAM HRVATIMA?! ZBOG 250.000 PROTERANIH SRBA?
» Zbog čega su Bosanci bacali omote i kutije kaseta?
» Štrahe: Zbog čega smo protiv NATO bombardovanja 1999.
» Zbog čega kasni isporuka ruskih borbenih aviona?
» ZBOG ČEGA DA SE UMILJAVAM HRVATIMA?! ZBOG 250.000 PROTERANIH SRBA?
» Zbog čega su Bosanci bacali omote i kutije kaseta?
» Štrahe: Zbog čega smo protiv NATO bombardovanja 1999.
» Zbog čega kasni isporuka ruskih borbenih aviona?
Page 6 of 8