Britanci sjebali španjolski proračun
Page 1 of 1
Britanci sjebali španjolski proračun
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/britanci-u-soku-spanjolska-sezona-pred-krahom-iznenadna-odluka-londona-posijala-paniku-i-kaos-15010314
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Britanci sjebali španjolski proračun
Nama neće jer smo manja destinacija i nemamo 1000 zaraženih u jednom danu ko Katalonija nikidan.
Uostalom :
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/bracki-dani-borisa-johnsona-bio-je-smjesten-u-vili-sutivan-nacelnik-opcine-govorio-mmu-je-kolega-a-najvise-je-uzivao-u-zubacima-i-domacem-vinu-9173957
Ode i ja imam kuću 500 metara od ove vile bliže moru a ćaća od ovog načelnika Sutivana mi je poslovni partner.
Uostalom :
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/bracki-dani-borisa-johnsona-bio-je-smjesten-u-vili-sutivan-nacelnik-opcine-govorio-mmu-je-kolega-a-najvise-je-uzivao-u-zubacima-i-domacem-vinu-9173957
Ode i ja imam kuću 500 metara od ove vile bliže moru a ćaća od ovog načelnika Sutivana mi je poslovni partner.
2014-04-11
Socijalist Pedro Sančez na aparatima.
Johnson.
Johnson.
2014-04-11
Ha ha ha pa pa turizam. Vrhunski.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-spaniji-tokom-vikenda-vise-od-6-000-novih-slucajeva-zaraze-koronavirusom/200727156
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-spaniji-tokom-vikenda-vise-od-6-000-novih-slucajeva-zaraze-koronavirusom/200727156
2014-04-11
Mislim da više nema scenarija ni smisla boriti se, eventualno skloniti starije, kronične bolesnike i osobe s narušenim imunitetom, koliko se može.
Virus se širi snažno, nezaustavljivo. Stopa smrtnosti je malena. Kako sad stvari stoje, svi ćemo se zaraziti (ili već jesmo), golema većina će bolest prohodati ili imati zanemarive simptome.
Cjepivo se neće uspjeti napraviti za jedan soj još dosta vremena, a virus mutira non-stop novi sojevi. Ljudi koji su preboljeli jedan soj, sad bivaju pozitivni na drugi.
Nije tu neko popuštanje, jer nekog izbora ja ne vidim. Možemo probati uvesti u kako-tako sterilne uvjete one koje ne smijemo izložiti riziku, a za druge...previše se proširilo, i nema stopu smrtnosti koja bi uvjetovala bilo kakvu posebnu mjeru na razini čitave populacije.
Virus se širi snažno, nezaustavljivo. Stopa smrtnosti je malena. Kako sad stvari stoje, svi ćemo se zaraziti (ili već jesmo), golema većina će bolest prohodati ili imati zanemarive simptome.
Cjepivo se neće uspjeti napraviti za jedan soj još dosta vremena, a virus mutira non-stop novi sojevi. Ljudi koji su preboljeli jedan soj, sad bivaju pozitivni na drugi.
Nije tu neko popuštanje, jer nekog izbora ja ne vidim. Možemo probati uvesti u kako-tako sterilne uvjete one koje ne smijemo izložiti riziku, a za druge...previše se proširilo, i nema stopu smrtnosti koja bi uvjetovala bilo kakvu posebnu mjeru na razini čitave populacije.
Guest- Guest
Španjolska 6000 novih preko vikenda.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
mobiu$ wrote:Mislim da više nema scenarija ni smisla boriti se, eventualno skloniti starije, kronične bolesnike i osobe s narušenim imunitetom, koliko se može.
Cjepiva definitivno dolaze, toliko je love i truda uloženo da bi bilo čudo da ga ne bude... Prvo klasična a onda na sljedeće ljeto stiže i mRNA. Jedini problem će biti cijepiti dovoljno ljudi, pošto je očito kako će biti masa conspiracy theory budala koja će to odbijati.
Uz cjepivo se još radi na inhibitorima svih vrsta, i tu su već neke stvari napravljene... Znam povjerljivo kako samo u Americi sve laboratorije koje su prije radile od raka do drugih bolesti, sva biokemija, sad skoro isključivo rade na COVID-19, sve ostalo nije niti drugi, nego treći plan.
Često je problem lova, a to u ovom slučaju nije.
Na ovim mojom informiranim pretpostavkama počiva i čitava svjetska burza.
2018-04-10
Hektorović wrote:mobiu$ wrote:Mislim da više nema scenarija ni smisla boriti se, eventualno skloniti starije, kronične bolesnike i osobe s narušenim imunitetom, koliko se može.
Cjepiva definitivno dolaze, toliko je love i truda uloženo da bi bilo čudo da ga ne bude... Prvo klasična a onda na sljedeće ljeto stiže i mRNA. Jedini problem će biti cijepiti dovoljno ljudi, pošto je očito kako će biti masa conspiracy theory budala koja će to odbijati.
Uz cjepivo se još radi na inhibitorima svih vrsta, i tu su već neke stvari napravljene... Znam povjerljivo kako samo u Americi sve laboratorije koje su prije radile od raka do drugih bolesti, sva biokemija, sad skoro isključivo rade na COVID-19, sve ostalo nije niti drugi, nego treći plan.
Često je problem lova, a to u ovom slučaju nije.
Na ovim mojom informiranim pretpostavkama počiva i čitava svjetska burza.
Đenerale, da te pitam, misliš li ti da je ovo prirodno iskombiniran virus? :)
Guest- Guest
mobiu$ wrote:
Pojma nemam, al je malo sumnjivo da se pojavio baš 10 kilometara od najboljeg Kineskog biološkog laboratorija a tisućama kilometara od špilja južne kine (čije mikroorganizme baš proučava taj laboratorij).
Da su namjerno pustili, ne, da im je nešto slučajno izašlo vanka, možda. Definitivno je ili iz špilje ili iz laboratorije.
2018-04-10
Hektorović wrote:mobiu$ wrote:
Pojma nemam, al je malo sumnjivo da se pojavio baš 10 kilometara od najboljeg Kineskog biološkog laboratorija a tisućama kilometara od špilja južne kine (čije mikroorganizme baš proučava taj laboratorij).
Da su namjerno pustili, ne, da im je nešto slučajno izašlo vanka, možda. Definitivno je ili iz špilje ili iz laboratorije.
Meni to nekako nategnuto, pa protokoli koje imaju na takvim mjestima su takvi da se takve stvari jednostavno ne događaju. Sad bi netko rekao...to je Kina. Ali jebiga svaka zemlja koja razvojno ode toliko daleko da ima takve laboratorije vode računa o tome da se takvi zajebi ne dogode.
Guest- Guest
Španjolska : 1229 novih slučajeva u posljednja 24 sata
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/epidemija-ne-jenjava-spanjolska-francuska-britanija-i-irska-zabiljezile-rekordan-broj-novozarazenih-koronavirusom-u-posljednjih-nekoliko-tjedana-1035504
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/epidemija-ne-jenjava-spanjolska-francuska-britanija-i-irska-zabiljezile-rekordan-broj-novozarazenih-koronavirusom-u-posljednjih-nekoliko-tjedana-1035504
2014-04-11
Similar topics
» Bošnjaci sjebali proizvodnju F-35
» UŽAS: Srbi sjebali britanske špijune na Balkanu
» Španjolski brod spasio 372 migranta u Sredozemnom moru
» Drugi španjolski građanski rat
» Španjolski izbori : Hoće li Vox biti novi šok ?
» UŽAS: Srbi sjebali britanske špijune na Balkanu
» Španjolski brod spasio 372 migranta u Sredozemnom moru
» Drugi španjolski građanski rat
» Španjolski izbori : Hoće li Vox biti novi šok ?
Page 1 of 1