Da remiziramo...
Page 27 of 50
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Re: Da remiziramo...
Nastavak...
Nemam timline širenja zaraza za pojedine hr županije, ali, kao što smo vidjeli,
to i nije tako bitno ako imamo broj aktivnih slučajeva.
Za 14 županija sam izračunao trenutni broj oboljelih na 100,000 stanovnika
i to sam unio na službenu kartu od jučer, gdje su u krugu upisani aktivni slučajevi.
Pored sam unio i brojke oboljelih na 100,000 stanovnika.
Ako je 100/100k kritičan za zdravstveni sustav iz karte vidimo da su se Šibenik i Split
približili tom broju, a Zagreb je po njemačkim kriterijima u crvenom području.
Eto, sad znamo zašto su Šibenik i Split na crvenoj listi za Njemce.
Ako bi se mene pitalo i jedna i druga županija bi sada bile u lockdownu.
Nema se tu što politizirat i palamudit, brojke su neumoljive.
Nemam timline širenja zaraza za pojedine hr županije, ali, kao što smo vidjeli,
to i nije tako bitno ako imamo broj aktivnih slučajeva.
Za 14 županija sam izračunao trenutni broj oboljelih na 100,000 stanovnika
i to sam unio na službenu kartu od jučer, gdje su u krugu upisani aktivni slučajevi.
Pored sam unio i brojke oboljelih na 100,000 stanovnika.
Ako je 100/100k kritičan za zdravstveni sustav iz karte vidimo da su se Šibenik i Split
približili tom broju, a Zagreb je po njemačkim kriterijima u crvenom području.
Eto, sad znamo zašto su Šibenik i Split na crvenoj listi za Njemce.
Ako bi se mene pitalo i jedna i druga županija bi sada bile u lockdownu.
Nema se tu što politizirat i palamudit, brojke su neumoljive.
Eroo- Posts : 78967
2016-07-22
Edit! ...festina lente.Eroo wrote:Nakon analize epidemiološkog stanja na većem broju država
došao sam da je:
- kumulativa novozaraženih od 14 zaporedih dana je skoro pa jednaka
trenutnom broju aktivnih slučajeva.
Često spominjana 14 dnevna učestalost (incidenca) je kumulativa 14 dana novozaraženih
podjeljeno na 100,000 stanovnika. Iz prethodnog je jasno da je i broj trenutno aktivnih
slučajeva na 100,000 stanovnika skoro pa jednak 14 dnevnoj incidenci.
Važan zaključak za epidemiologe i planere zdravstvenih kapaciteta:
Novozaraženi u posljednjih 14 dana tijekom sljedećih 14 dana ili ozdrave ili preminu.
Evo nekoliko primjera za gornju tvrdnju, u kojima navodim 14 dnevnu incidencu novozaraženih,
a u zagradi isti faktor od broja trenutno aktivnih slučajeva:
HR.....41(41)
SLO...14(16)
A.......30(29)
D.......18(20)
Nastavak analize slijedi...
Eroo wrote:
Ovo dolje bi vas trebalo zabrinuti. Mislim ponašanje.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zadarski-nocni-klubovi-sele-zabave-s-kopna-na-party-brodove/2206667.aspx
Samo bi ih upitao s koliko mrtvih kao posljedicom bi bili zadovoljni?
gle nitko nije glup... država namjerno dozvoljava ponašanje koje je na granici ili prelazi istu, isljučivo radi novca na koji računa u slijedećih 20 dana... na konto tih 20 dana stvara se baza zaraženih ljudi, uglavnom mladih, koji će u kratkom roku izvršiti transmisiju na veći broj ljudi u slijedećih 3 tjedna, tako da će nam brojevi pred kraj rujna i početkom listopada biti eksponencijalni iz dana u dan... djelomično zaključavanje žarišta zaraza će biti pucanj u prazno jer će sva biti uglavnom već napuštena, odnosno transmiteri će se raštrkati po unutrašnjosti i napraviti rusvaj... samo zapamti brojeve koje sam naveo i prati i podvuci refu 01. listopada... tada ćemo imati preko 20 000 zaraženih, pitanje je u tom trenutku koliko oboljelih, a koliko umrlih, ali ne pretjerano bitno, bitno će biti ono što slijedi idućih 90 dana, a bojim se da će to biti katastrofa...Eroo wrote:Napravio sam neke analize, ali ću na tu temu nešto kasnije.michaellcmacha wrote:možemo tjedan ili dva, ali 3-4 mjeseca ne možemo, pogotovo ako brojevi konstantno budu rasliEroo wrote:BiH trenutno ima upravo te brojke koje spominješ,i novozaraženih i umrlih.michaellcmacha wrote:kayo u ovom trenutku imamo koliko imamo zaraženih, a relativno malo oboljelih i sreća mali broj umrlih, ali ako sad imamo 150 bolesnih koji su na bolničkoj njezi i dnevno 1-2 umrlih, kako ćemo vrednovati situaciju ukoliko nam broj umrlih dnevno bude oko 5-10, i 500-700 ako ne i više bolesnih na bolničkoj njezi... trenutno nam ne govore koje su projekcije ali od sredine rujna, najkasnije pošetak listopada bi ti brojevi mogli biti u optjecaju, a to Kayo znači da imamo do NG 90 dana x 7 urih i x 200 zaraženih od čega trećina bolesnih, rezime bez ovog dosada bi bilo oko 650 umrlih, 20 000 zaraženih i oko 7000 bolesnih na bolničkom liječenju... ako pratiš to naš bolnički sustav ne mre izdržati... ako bi bilo samo 10% za intenzivnu to je plafon taman toliko i možemo imati ali pitanje koliko dugo medicinari u tom fahu to mogu izdržati...kaya wrote:
Čemu smisao više brojati zaražene kada nema puno teško bolesnih a niti umrlih. To je sada već kao brojati zaražene od gripe, nikad kraja
Zašto misliš da vaš zdravstveni sustav to ne bi mogao izdržati?
Već sada, bez dodatnog angažiranja, imate skoro 200 ICU (jedinica intezivne njege).
Respiratora imate za izvoz. Škripi vam kod broja epidemiologa, što je i normalno u ovakvim izuzetnim situacijama.
Druga je stvar što je najbolje ne dočekati zimu s većim brojem zaraženih...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zadarski-nocni-klubovi-sele-zabave-s-kopna-na-party-brodove/2206667.aspx
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:gle nitko nije glup... država namjerno dozvoljava ponašanje koje je na granici ili prelazi istu, isljučivo radi novca na koji računa u slijedećih 20 dana... na konto tih 20 dana stvara se baza zaraženih ljudi, uglavnom mladih, koji će u kratkom roku izvršiti transmisiju na veći broj ljudi u slijedećih 3 tjedna, tako da će nam brojevi pred kraj rujna i početkom listopada biti eksponencijalni iz dana u dan... djelomično zaključavanje žarišta zaraza će biti pucanj u prazno jer će sva biti uglavnom već napuštena, odnosno transmiteri će se raštrkati po unutrašnjosti i napraviti rusvaj... samo zapamti brojeve koje sam naveo i prati i podvuci refu 01. listopada... tada ćemo imati preko 20 000 zaraženih, pitanje je u tom trenutku koliko oboljelih, a koliko umrlih, ali ne pretjerano bitno, bitno će biti ono što slijedi idućih 90 dana, a bojim se da će to biti katastrofa...Eroo wrote:Napravio sam neke analize, ali ću na tu temu nešto kasnije.michaellcmacha wrote:možemo tjedan ili dva, ali 3-4 mjeseca ne možemo, pogotovo ako brojevi konstantno budu rasliEroo wrote:BiH trenutno ima upravo te brojke koje spominješ,i novozaraženih i umrlih.michaellcmacha wrote:
kayo u ovom trenutku imamo koliko imamo zaraženih, a relativno malo oboljelih i sreća mali broj umrlih, ali ako sad imamo 150 bolesnih koji su na bolničkoj njezi i dnevno 1-2 umrlih, kako ćemo vrednovati situaciju ukoliko nam broj umrlih dnevno bude oko 5-10, i 500-700 ako ne i više bolesnih na bolničkoj njezi... trenutno nam ne govore koje su projekcije ali od sredine rujna, najkasnije pošetak listopada bi ti brojevi mogli biti u optjecaju, a to Kayo znači da imamo do NG 90 dana x 7 urih i x 200 zaraženih od čega trećina bolesnih, rezime bez ovog dosada bi bilo oko 650 umrlih, 20 000 zaraženih i oko 7000 bolesnih na bolničkom liječenju... ako pratiš to naš bolnički sustav ne mre izdržati... ako bi bilo samo 10% za intenzivnu to je plafon taman toliko i možemo imati ali pitanje koliko dugo medicinari u tom fahu to mogu izdržati...
Već sada, bez dodatnog angažiranja, imate skoro 200 ICU (jedinica intezivne njege).
Respiratora imate za izvoz. Škripi vam kod broja epidemiologa, što je i normalno u ovakvim izuzetnim situacijama.
Oblik države vam je zgodan za uvođenje lokalnog lockdowna.
Trenutno imate dva područja (Ši i ST) koji su zreli za to.
Ne smije se to prepustiti lokalcima koji čak traže da im
netko iz nacionalnog stožera objasni kako se drži distanca,
nose maske i umivaju ruke. Alooo?
a jebo te život koje se sve akrobacije izvode ne bi li se dao neki nadnaravni značaj skupini koja je dužna voditi računa kako bi stvari funkcionirale a situacija da ne izmakne kontroli...Eroo wrote:michaellcmacha wrote:gle nitko nije glup... država namjerno dozvoljava ponašanje koje je na granici ili prelazi istu, isljučivo radi novca na koji računa u slijedećih 20 dana... na konto tih 20 dana stvara se baza zaraženih ljudi, uglavnom mladih, koji će u kratkom roku izvršiti transmisiju na veći broj ljudi u slijedećih 3 tjedna, tako da će nam brojevi pred kraj rujna i početkom listopada biti eksponencijalni iz dana u dan... djelomično zaključavanje žarišta zaraza će biti pucanj u prazno jer će sva biti uglavnom već napuštena, odnosno transmiteri će se raštrkati po unutrašnjosti i napraviti rusvaj... samo zapamti brojeve koje sam naveo i prati i podvuci refu 01. listopada... tada ćemo imati preko 20 000 zaraženih, pitanje je u tom trenutku koliko oboljelih, a koliko umrlih, ali ne pretjerano bitno, bitno će biti ono što slijedi idućih 90 dana, a bojim se da će to biti katastrofa...Eroo wrote:Napravio sam neke analize, ali ću na tu temu nešto kasnije.michaellcmacha wrote:možemo tjedan ili dva, ali 3-4 mjeseca ne možemo, pogotovo ako brojevi konstantno budu rasliEroo wrote:
BiH trenutno ima upravo te brojke koje spominješ,i novozaraženih i umrlih.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Kad sam već tu, kritični broj novozaraženih na dan su za ST +32, Zagreb +57, Šibenik +7.michaellcmacha wrote:a jebo te život koje se sve akrobacije izvode ne bi li se dao neki nadnaravni značaj skupini koja je dužna voditi računa kako bi stvari funkcionirale a situacija da ne izmakne kontroli...Eroo wrote:michaellcmacha wrote:gle nitko nije glup... država namjerno dozvoljava ponašanje koje je na granici ili prelazi istu, isljučivo radi novca na koji računa u slijedećih 20 dana... na konto tih 20 dana stvara se baza zaraženih ljudi, uglavnom mladih, koji će u kratkom roku izvršiti transmisiju na veći broj ljudi u slijedećih 3 tjedna, tako da će nam brojevi pred kraj rujna i početkom listopada biti eksponencijalni iz dana u dan... djelomično zaključavanje žarišta zaraza će biti pucanj u prazno jer će sva biti uglavnom već napuštena, odnosno transmiteri će se raštrkati po unutrašnjosti i napraviti rusvaj... samo zapamti brojeve koje sam naveo i prati i podvuci refu 01. listopada... tada ćemo imati preko 20 000 zaraženih, pitanje je u tom trenutku koliko oboljelih, a koliko umrlih, ali ne pretjerano bitno, bitno će biti ono što slijedi idućih 90 dana, a bojim se da će to biti katastrofa...Eroo wrote:Napravio sam neke analize, ali ću na tu temu nešto kasnije.michaellcmacha wrote:
možemo tjedan ili dva, ali 3-4 mjeseca ne možemo, pogotovo ako brojevi konstantno budu rasli
S mrtvima se ne može spašavati turistička sezona. Ende.
Ustavite konje! Evo ga i SB...2x više od kritičog broja.
Zagreb je danas na +53, a kritičan mu je broj +57.
ST je 3x presegao kritični dnevni priliv novozaraženih.
Ovo može riješiti samo lockdown ito s velikom mukom.
Zagreb je danas na +53, a kritičan mu je broj +57.
ST je 3x presegao kritični dnevni priliv novozaraženih.
Ovo može riješiti samo lockdown ito s velikom mukom.
I još bih ja nešto učinio, ako bih bio netko.
U crvene županije ne bih više dovodio turiste.Oviim što su već tu bih savjetovao
da se vrate u zemlje od kuda dolaze. Sve bih ih testirao, a eventualno zaraženim bih ponudio
14 dnevnu karantenu u jednom od hotela, ito na troške HR. To bi bilo pošteno.
U crvene županije ne bih više dovodio turiste.Oviim što su već tu bih savjetovao
da se vrate u zemlje od kuda dolaze. Sve bih ih testirao, a eventualno zaraženim bih ponudio
14 dnevnu karantenu u jednom od hotela, ito na troške HR. To bi bilo pošteno.
Grčka.
Sličnost s hr dijagramom je više nego očigledna.
Korona je neugodna za izrazito turističke zemlje.
Sličnost s hr dijagramom je više nego očigledna.
Korona je neugodna za izrazito turističke zemlje.
U Splitu Yoda i ekipa naveliko rade na šveckom modelu...
darth_vader-
2014-04-17
Švedski model je blagoslovila i Gospa Sinjskajasambrend wrote:U Splitu Yoda i ekipa naveliko rade na šveckom modelu...
265 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 135 osoba
U protekla 24 sata zabilježeno je 265 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.841. Među njima je 135 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 1647 osoba.
21.08.2020. 14:00
PS: Samo od sebe se ne bude ustavilo. ST i ŠI treba bez odlaganja dati u lockdown.
Eroo- Posts : 78967
2016-07-22
Eroo wrote:PS: Samo od sebe se ne bude ustavilo. ST i ŠI treba bez odlaganja dati u lockdown.
Kod Draga posijati mine, nema nam druge... :)
darth_vader-
2014-04-17
Pa kog vraga radite dolje,slušam svabe da se sve raspustilo,da naši muljaju sa premalo testiranja i brojkama,da je sunce glavonjama osusilo mozak?
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:Pa kog vraga radite dolje,slušam svabe da se sve raspustilo,da naši muljaju sa premalo testiranja i brojkama,da je sunce glavonjama osusilo mozak?
pozz. kolega radis ? van HR ?
debotoijusto- Posts : 31583
2014-04-12
supervili40 wrote:A gdje ću raditi nego vani?
i kako je tamo oko nevidljivog neprijatelja ?
debotoijusto- Posts : 31583
2014-04-12
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Page 27 of 50