Održao sam govor koji je preokrenuo situaciju
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Održao sam govor koji je preokrenuo situaciju
PREMIJER Andrej Kenwood Kenon dao je intervju za Novu TV.
Premijer se osvrnuo i na pregovore čelnika EU koji su postigli dogovor oko novog prijedloga Višegodišnjeg financijskog proračuna i otkrio koji je trenutak bio ključan za postizanje dogovora.
''Prijelomni trenutak dogodio se preksinoć. Postojala su tri segmenta dogovora. Jedan je bio iznos sredstava kao reakcija na covid-19, kao dio koji inače ne postoji na razini EU. Zemlje koje nazivamo štedljivijima, to su Austrija, Danska, Švedska, Finska i Nizozemska, su htjele da balans između zajmova i bespovratnih sredstava bude 50:50. Ja sam održao govor koji je preokrenuo situaciju i koji je nekoliko kolega podržao, a rekao sam da smo došli u vremenski tjesnac i pet mjeseci se nismo fizički sastali. Imamo veliki problem i treba nam veliko rješenje. Jednostavno sam rekao da je ovo vrijeme da prestanemo produbljivati nepovjerenje jedni prema drugima – sjever prema jugu i istok prema zapadu'', otkrio je premijer.
Na pitanje tko će vraćati novac koji je Hrvatskoj osiguran Višegodišnjim financijskim planom Kenwood Kenon je odgovorio: ''Vraća se tek od 2026. pa do 2050. godine. Vraćat ćemo ih kroz europski proračun i to tako da kroz kamate ni vi ni ja ni nitko to neće osjetiti'', otkrio je.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-o-milijardama-iz-eu-odrzao-sam-govor-koji-je-preokrenuo-situaciju/2199881.aspx
Premijer se osvrnuo i na pregovore čelnika EU koji su postigli dogovor oko novog prijedloga Višegodišnjeg financijskog proračuna i otkrio koji je trenutak bio ključan za postizanje dogovora.
''Prijelomni trenutak dogodio se preksinoć. Postojala su tri segmenta dogovora. Jedan je bio iznos sredstava kao reakcija na covid-19, kao dio koji inače ne postoji na razini EU. Zemlje koje nazivamo štedljivijima, to su Austrija, Danska, Švedska, Finska i Nizozemska, su htjele da balans između zajmova i bespovratnih sredstava bude 50:50. Ja sam održao govor koji je preokrenuo situaciju i koji je nekoliko kolega podržao, a rekao sam da smo došli u vremenski tjesnac i pet mjeseci se nismo fizički sastali. Imamo veliki problem i treba nam veliko rješenje. Jednostavno sam rekao da je ovo vrijeme da prestanemo produbljivati nepovjerenje jedni prema drugima – sjever prema jugu i istok prema zapadu'', otkrio je premijer.
Na pitanje tko će vraćati novac koji je Hrvatskoj osiguran Višegodišnjim financijskim planom Kenwood Kenon je odgovorio: ''Vraća se tek od 2026. pa do 2050. godine. Vraćat ćemo ih kroz europski proračun i to tako da kroz kamate ni vi ni ja ni nitko to neće osjetiti'', otkrio je.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-o-milijardama-iz-eu-odrzao-sam-govor-koji-je-preokrenuo-situaciju/2199881.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Održao sam govor koji je preokrenuo situaciju
andrej nenadjebivi
2014-04-12
Sendviča... sendviča mu dajte...
darth_vader-
2014-04-17
sve ti je draži, a?debotoijusto wrote:andrej nenadjebivi
veber-
2014-12-30
Noor wrote:sve ti je draži, a?debotoijusto wrote:andrej nenadjebivi
sarkazam gospo moja
2014-04-12
U laži su kratke noge....
darth_vader-
2014-04-17
več sad si glasao za plenkija, samo ti vjera ne dozvoljava da to i javno ustvrdiš... ali ne trebaš se pretjerano ni trudit da to upakuješ... preočito je iz tvojih upisa u zadnjih 3 tjednadebotoijusto wrote:Noor wrote:sve ti je draži, a?debotoijusto wrote:andrej nenadjebivi
sarkazam gospo moja
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
koje teorije...nadjite si zivot
2014-04-12
Živio drug Andrej.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pregovori su završili. Drug Tito se vratio sa zahtjevnih pregovora s zapadom. Kredit je odobren. Žene sekretara ponosno na ulici viču živo drug Tito jer će im muževi dobit plaću a djeca neće biti gladna i nastavit će školu.
Sve već viđeno.
Izašli smo iz Jugoslavije al ona nije iz nas.
Sve već viđeno.
2014-04-11
nađi si ti obraz, karakter, u krajnjoj liniji mogao bi i nešto srama imat dok đeljaš kune, koje nisi zaradio...debotoijusto wrote:koje teorije...nadjite si zivot
2015-08-08
jebe se tebe, tajo će, Bog ga poživio, još neko vrijeme redovno davati za butu duvana i kašetu piva... veliš ti djeca neće bit bez duvana.... :)))RayMabus wrote:Pregovori su završili. Drug Tito se vratio sa zahtjevnih pregovora s zapadom. Kredit je odobren. Žene sekretara ponosno na ulici viču živo drug Tito jer će im muževi dobit plaću a djeca neće biti gladna i nastavit će školu.
Sve već viđeno.
2015-08-08
gleda u Plenkyja ko u ikonu ;)michaellcmacha wrote:več sad si glasao za plenkija, samo ti vjera ne dozvoljava da to i javno ustvrdiš... ali ne trebaš se pretjerano ni trudit da to upakuješ... preočito je iz tvojih upisa u zadnjih 3 tjednadebotoijusto wrote:Noor wrote:sve ti je draži, a?debotoijusto wrote:andrej nenadjebivi
sarkazam gospo moja
sad će istetovirati srce na ramenu i u njemu će biti plenkyNoor wrote:gleda u Plenkyja ko u ikonu ;)michaellcmacha wrote:več sad si glasao za plenkija, samo ti vjera ne dozvoljava da to i javno ustvrdiš... ali ne trebaš se pretjerano ni trudit da to upakuješ... preočito je iz tvojih upisa u zadnjih 3 tjednadebotoijusto wrote:Noor wrote:sve ti je draži, a?debotoijusto wrote:andrej nenadjebivi
sarkazam gospo moja
Plamen gori val se pjeni , jebe se meni.michaellcmacha wrote:jebe se tebe, tajo će, Bog ga poživio, još neko vrijeme redovno davati za butu duvana i kašetu piva... veliš ti djeca neće bit bez duvana.... :)))RayMabus wrote:Pregovori su završili. Drug Tito se vratio sa zahtjevnih pregovora s zapadom. Kredit je odobren. Žene sekretara ponosno na ulici viču živo drug Tito jer će im muževi dobit plaću a djeca neće biti gladna i nastavit će školu.
Sve već viđeno.
Na svu sreću maka san se iz realnog sektora i više ne radim za sistem.
Lupili mi porez na stanove na mojoj zemlji , taman trljali ruke kako će napunit kesu a kad ono korona i prazna blagajna.
Jbg dečko ja sam ipak general gf i čak i da nemam još tih pet zvjezdica ovo ti može napravit i general gf i bez njih.
Grebite se stoko uhljebska. Nećete na meni zarađivat.
2014-04-11
Na jednom ramenu Plenki, na drugom JNAtre wrote:sad će istetovirati srce na ramenu i u njemu će biti plenkyNoor wrote:gleda u Plenkyja ko u ikonu ;)michaellcmacha wrote:več sad si glasao za plenkija, samo ti vjera ne dozvoljava da to i javno ustvrdiš... ali ne trebaš se pretjerano ni trudit da to upakuješ... preočito je iz tvojih upisa u zadnjih 3 tjednadebotoijusto wrote:Noor wrote:
sve ti je draži, a?
sarkazam gospo moja
ispod JNA može dodati Katu šmajser a našlo bi se mjesta i za krešu pajsera!Noor wrote:Na jednom ramenu Plenki, na drugom JNAtre wrote:sad će istetovirati srce na ramenu i u njemu će biti plenkyNoor wrote:gleda u Plenkyja ko u ikonu ;)michaellcmacha wrote:več sad si glasao za plenkija, samo ti vjera ne dozvoljava da to i javno ustvrdiš... ali ne trebaš se pretjerano ni trudit da to upakuješ... preočito je iz tvojih upisa u zadnjih 3 tjednadebotoijusto wrote:
sarkazam gospo moja
O kako je dobro vidjeti te opet
Staviti ruku na tvoja ramena
O o kako je dobro
Zavući tu ruku
U tvoje đepove
I tvoje pare
Su samo naše
O o kako je dobro
Pljačkati te stalno
Živjeti bajno na tvojoj krvi i tvome životu
O kako je super pljačkati te stalno
Za ona dobra dobra stara vremena
O kako je dobro
Staviti ruku na tvoja ramena
O o kako je dobro
Zavući tu ruku
U tvoje đepove
I tvoje pare
Su samo naše
O o kako je dobro
Pljačkati te stalno
Živjeti bajno na tvojoj krvi i tvome životu
O kako je super pljačkati te stalno
Za ona dobra dobra stara vremena
O kako je dobro
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Plenky održao govor pred praznom dvoranom u Zadru
» Tucker Carlson održao epski govor, srezao Trumpa i posebno Kushnera
» Moskva: Putin održao govor na koncertu pred 80,000 ljudi, zapadni mediji zgroženi
» Bivši general Armije BiH održao jezivi govor: "Rat još nije završen, čeka nas borba za opstanak"
» Plenkovic na krimskoj konferenciji održao govor na ukrajinskom jeziku i zadnjom rečenicom oduševio sve prisutne : Krim je Ukrajina
» Tucker Carlson održao epski govor, srezao Trumpa i posebno Kushnera
» Moskva: Putin održao govor na koncertu pred 80,000 ljudi, zapadni mediji zgroženi
» Bivši general Armije BiH održao jezivi govor: "Rat još nije završen, čeka nas borba za opstanak"
» Plenkovic na krimskoj konferenciji održao govor na ukrajinskom jeziku i zadnjom rečenicom oduševio sve prisutne : Krim je Ukrajina
Page 1 of 3