Meggle gasi proizvodnju u Osijeku i šuška se da će je prebaciti u Srbiju
Page 10 of 20
Page 10 of 20 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15 ... 20
Re: Meggle gasi proizvodnju u Osijeku i šuška se da će je prebaciti u Srbiju
Hektorović wrote:mobiu$ wrote:
Naravno, ima degutantnih stvari. Ali još uvijek su top u svijetu, barem po standardnim ljestvicama.
I Georgetown je u doba Coacha Thompsona imao Ewinga, Mourninga, Mutomba i Iversona, i dan-danas se u ožujku ima što za gledati, odmah nakon Superbowla, a prije NBA doigravanja.
Pa jesu jer do sad dosta programa nisu sjebali lošim kadroviranjem, dakle postavljanjem poslušnih asistenata koju onda postanu loši profesori kao Hrvatska sveučilišta... iako i tamo imaš one incestuozne citation rings...
Vidim da znaš sve... :)
Više citation klike, prava mafija. To sa research papers, peer-review or not, odnijelo mi je par godina života. A thesis je najgora.
Moji najbolji profesori su bili na Pravnom fakultetu u Rijeci, uz par časnih iznimki. Ali oni tamo nisu profesori kao kod nas. Većina niti su magistri niti su doktori znanosti.
Ali su senior partners u najvećim firmama svijeta.
Guest- Guest
melkior wrote:
Zamišljam CSI Miami kako lovi Lotku koji bježi na gliseru blizu floridske obale s milijunima od kubanske mafije
Dok bi CSI Miami shvatio što radim i odlučio je li to uopće kazneno djelo, slučaj bi morao preuzeti CSI Mars. :)
Guest- Guest
mobiu$ wrote:Vidim da znaš sve... :)
Više citation klike, prava mafija. To sa research papers, peer-review or not, odnijelo mi je par godina života. A thesis je najgora.
Moji najbolji profesori su bili na Pravnom fakultetu u Rijeci, uz par časnih iznimki. Ali oni tamo nisu profesori kao kod nas. Većina niti su magistri niti su doktori znanosti.
Ruka ruku mije.
Pa u nas je od stare generacije i bilo masa genijalnih profesora, danas ovo što nasljeđuje katedre je uglavnom slabo, slabije, najslabije...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
melkior wrote:
Ali nema svoju draž...a dobro, činjenica jest da je tamo kompetitivnost bolesna i da uništava ljepotu odvjetničkog posla...jesi li razmišljao da se specijaliziraš za nekretnine?
Tamo ili ovdje?
Ovdje jedina lova leži kod Rusa, a njima ne daju proviriti papskiji od Pape.
Tamo, od zoninga do radova, to je mafija. Mislim prava klasična mafija.
Guest- Guest
previše tv škodi.melkior wrote:Zamišljam CSI Miami kako lovi Lotku koji bježi na gliseru blizu floridske obale s milijunima od kubanske mafijemobiu$ wrote:melkior wrote:
Znači majstore, mogao si se specijalizirati za međunarodne arbitraže a ti postao porezni savjetnik? Zar ti je Pablo Escobar dao ponudu koja se ne propušta?
Pa nisam samo porezni savjetnik, rekonstruiram čitavo financiranje i optimiziran poslovanje (ne ulazeći u struku). Ali to košta.
Ono, Mr. Wolf, audit koji zapravo pomogne.
Uvijek mogu i arbitrirati, moj mentor to radi. Ali nije to zarada kao u ovome.
lovu opereš vrlo jednostavno.
pitanje je postotka.
2014-12-30
I mogu ti sredit posao u toj istoj firmi jer imaju opake veze a njihove preporuke vrijedemobiu$ wrote:Hektorović wrote:mobiu$ wrote:
Naravno, ima degutantnih stvari. Ali još uvijek su top u svijetu, barem po standardnim ljestvicama.
I Georgetown je u doba Coacha Thompsona imao Ewinga, Mourninga, Mutomba i Iversona, i dan-danas se u ožujku ima što za gledati, odmah nakon Superbowla, a prije NBA doigravanja.
Pa jesu jer do sad dosta programa nisu sjebali lošim kadroviranjem, dakle postavljanjem poslušnih asistenata koju onda postanu loši profesori kao Hrvatska sveučilišta... iako i tamo imaš one incestuozne citation rings...
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
veber wrote:lotka je išao u školu.Hektorović wrote:veber wrote:on ili ja?Hektorović wrote:Šta si radio po NY razveden? :D
Pa lotka
ja sam bio više baziran na umjetnost.
Evo recimo u NY je (barem prije par godina) bio jedan istočnoeuropski restoran (ne balkanski pa zato bez seljakluka) gdje su redovno bili odlični komadi iz istočne europe, studentice, modeli (čak i pristojne cure). Domaća atmosfera, ne neke fensi šmensi klubovi.
2018-04-10
mobiu$ wrote:
kažem, naša državna mafija je smijurija.
i onda isti rade preaching o antikorupciji, haha
Last edited by Hektorović on 18/7/2020, 00:00; edited 1 time in total
2018-04-10
A dobro, to ja onako...makar, za porezne prijevare bi tu ipak bio prije FBI nego CSI...ali ono, dobro bi izgledalo na filmuveber wrote:previše tv škodi.melkior wrote:Zamišljam CSI Miami kako lovi Lotku koji bježi na gliseru blizu floridske obale s milijunima od kubanske mafijemobiu$ wrote:melkior wrote:
Znači majstore, mogao si se specijalizirati za međunarodne arbitraže a ti postao porezni savjetnik? Zar ti je Pablo Escobar dao ponudu koja se ne propušta?
Pa nisam samo porezni savjetnik, rekonstruiram čitavo financiranje i optimiziran poslovanje (ne ulazeći u struku). Ali to košta.
Ono, Mr. Wolf, audit koji zapravo pomogne.
Uvijek mogu i arbitrirati, moj mentor to radi. Ali nije to zarada kao u ovome.
lovu opereš vrlo jednostavno.
pitanje je postotka.
2015-08-09
veber wrote:previše tv škodi.
CSI je sci fi verzija forenzike.
2018-04-10
A gle, razlika je u tome da oni imaju puno mafija koje su si međusobno konkurentne, a mi imamo monopol pa nema kvalitete i ravnoteže u ponudi i potražnjiHektorović wrote:mobiu$ wrote:
2015-08-09
melkior wrote:A gle, razlika je u tome da oni imaju puno mafija koje su si međusobno konkurentne, a mi imamo monopol pa nema kvalitete i ravnoteže u ponudi i potražnjiHektorović wrote:mobiu$ wrote:
Imaš tamo od lokalnih chambers of comerce, pa do selective country clubs, sve namješteno ka izgranji networka...
2018-04-10
melkior wrote:
I mogu ti sredit posao u toj istoj firmi jer imaju opake veze a njihove preporuke vrijede
Samo moraš šutjeti na predavanjima kad se prospu, a oni se muče s midterm papers koje nam daju. Dok zamisliš da pišeš malom djetetu, s što više grafova i tabela, A ko kuća.
Guest- Guest
pitao si me za jezero u hercegovini.Hektorović wrote:veber wrote:lotka je išao u školu.Hektorović wrote:veber wrote:on ili ja?Hektorović wrote:Šta si radio po NY razveden? :D
Pa lotka
ja sam bio više baziran na umjetnost.
Evo recimo u NY je (barem prije par godina) bio jedan istočnoeuropski restoran (ne balkanski pa zato bez seljakluka) gdje su redovno bili odlični komadi iz istočne europe, studentice, modeli (čak i pristojne cure). Domaća atmosfera, ne neke fensi šmensi klubovi.
ne znam. bio sam u onom klubu 52, 54.78 nemam pojma.
nisam stigao nikaj osim večere, cuge, posao.
toliko sam mjesta obišao da više ne registriram.
bitnije mi je s kčeri i bivšom otići na ručak.
to pamtim, ostalo mi je nebitno.
bitnije mi je da s tobom oko povijesti ili lotkom popijem kavu.
jebeš sve drugo.
2014-12-30
mobiu$ wrote:
De Tocqueville i Baudrillard u jednom :D
2018-04-10
melkior wrote:
A gle, razlika je u tome da oni imaju puno mafija koje su si međusobno konkurentne, a mi imamo monopol pa nema kvalitete i ravnoteže u ponudi i potražnji
Svi su ti oni uvezani od političara, naših kolega, lobista, medija, političara, sindikalista, arhitekata, banaka, developera...svatko dobije svoj dio.
Od federal grants. :(
Guest- Guest
a moja ex modni dizajner mi veli, gle već treći dan ima istu košulju.Hektorović wrote:veber wrote:previše tv škodi.
CSI je sci fi verzija forenzike.
a ja gledam gliser.
2014-12-30
Ok, ali je tamo sve raspoređeno po kvartovima. Imaš kvart koji drže Kinezi, imaš kvart koji drže Latinosi, imaš centar koji drže bijelci, s gradskom upravom su povezani WASP-ovci, itd. Naravno, svatko gura svoje, ali kad imaš 100 nacija i megalopolis od 12-15 milijuna ljudi, 20 milijuna šire gradsko područje, onda ima dovoljno mjesta za sve i svatko može graditi životnu karijeru da napreduje u vlastitom kvartu...Hektorović wrote:melkior wrote:A gle, razlika je u tome da oni imaju puno mafija koje su si međusobno konkurentne, a mi imamo monopol pa nema kvalitete i ravnoteže u ponudi i potražnjiHektorović wrote:mobiu$ wrote:
Imaš tamo od lokalnih chambers of comerce, pa do selective country clubs, sve namješteno ka izgranji networka...
2015-08-09
melkior wrote:Ok, ali je tamo sve raspoređeno po kvartovima. Imaš kvart koji drže Kinezi, imaš kvart koji drže Latinosi, imaš centar koji drže bijelci, s gradskom upravom su povezani WASP-ovci, itd. Naravno, svatko gura svoje, ali kad imaš 100 nacija i megalopolis od 12-15 milijuna ljudi, 20 milijuna šire gradsko područje, onda ima dovoljno mjesta za sve i svatko može graditi životnu karijeru da napreduje u vlastitom kvartu...Hektorović wrote:Imaš tamo od lokalnih chambers of comerce, pa do selective country clubs, sve namješteno ka izgranji networka...
To su coastal cities... imaš dobru knjigu Toma Wolfea "back to blood" o tom neotribalizmu koji nastaje u USA.
Heartland je drugačiji. Više samo ta waspovska network.
2018-04-10
A dobro, pravna teorija i filozofija prava ipak potječu od rimske i europske tradicije, Ameri su više praktičari koji su fokusirani na ono što prolazi i gdje, a što ne. Drugačija životna i poslovna filozofija, a i kultura. Sjećam se jednog slučaja prije nekoliko godina kad je došla doktorica znanosti specijalizirana za ljudska prava ravno s američkog nekog sveučilišta i prijavila se na neki natječaj na zagrebačkom Pravnom fakultetu, pa su ju hladno otfikarili da joj ne mogu dati posao jer se kod nas nigdje ne uče ljudska prava odnosno da kod nas ne postoji studij ni seminari iz ljudskih pravamobiu$ wrote:melkior wrote:
I mogu ti sredit posao u toj istoj firmi jer imaju opake veze a njihove preporuke vrijede
Samo moraš šutjeti na predavanjima kad se prospu, a oni se muče s midterm papers koje nam daju. Dok zamisliš da pišeš malom djetetu, s što više grafova i tabela, A ko kuća.
2015-08-09
veber wrote:pitao si me za jezero u hercegovini.
ne znam. bio sam u onom klubu 52, 54.78 nemam pojma.
nisam stigao nikaj osim večere, cuge, posao.
toliko sam mjesta obišao da više ne registriram.
bitnije mi je s kčeri i bivšom otići na ručak.
to pamtim, ostalo mi je nebitno.
bitnije mi je da s tobom oko povijesti ili lotkom popijem kavu.
jebeš sve drugo.
E pa bravo weberu, to su prave vrijednosti.
2018-04-10
Page 10 of 20 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15 ... 20
Similar topics
» Tesla želi proizvodnju baterija iz Njemačke prebaciti u SAD
» INA gasi proizvodnju benzina u Rafineriji Sisak
» Austrijanci odlučili: Selimo proizvodnju u Srbiju
» Zapali vatru,pa gasi:Jupiter Bem stabilno drži Srbiju na rubu rata!
» Liga šampiona se gasi – UEFA rekla "da" bogatima i ostavila Srbiju bez elite
» INA gasi proizvodnju benzina u Rafineriji Sisak
» Austrijanci odlučili: Selimo proizvodnju u Srbiju
» Zapali vatru,pa gasi:Jupiter Bem stabilno drži Srbiju na rubu rata!
» Liga šampiona se gasi – UEFA rekla "da" bogatima i ostavila Srbiju bez elite
Page 10 of 20