Mesić:Tuđmanovo demokršćanstvo je mit,a HOS nema ni jednu bitku
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Mesić:Tuđmanovo demokršćanstvo je mit,a HOS nema ni jednu bitku
https://www.24sata.hr/news/tudmanovo-demokrscanstvo-je-mit-a-hos-nema-nijednu-bitku-706072
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Mesić:Tuđmanovo demokršćanstvo je mit,a HOS nema ni jednu bitku
Ovo ne bih ni znao da na fejsbuku nisam primijetio masu ogorčenih poruka,zatim psovki ,pa čak i kletvi koje su moji prijatelji pravaši (još uvijek bijesni i dotučeni od izbora) upućivali institucijama javnoga mnijenja i bivšeg Predsjednika Naše Zemlje.
2014-04-22
....je'l to onaj koji je nahuskao '92 govorom u ljubuskom da tuta i ekipa rijese zivota blaza kraljevica i hosovce...pa se kasnije i sam uguzio sarajstanu
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
me'n se cini da je...
2015-09-08
No ova izjava Stipe Mesića me potakla na razmišljanje.
Stvarno,koju to HOS ima bitku iza sebe?
Uzmimo ,recimo Vukovar. sada ispada kako je HOS branio Vukovar.
Mesić je u pravu. HOS uopće nije sudjelovao u borbama kao neka samostalna jedinica i ne može reći da su njihove jedinice (kojih da budemo iskreni nisu ni imali) učestvovali niti u jednoj operaciji.
Gdje su HOS-ovi tenkovi? Imamo li ijedan tenk iz D.rata na kojemu piše HOS? Koliko znam imali su jedan top u Zagrebu ispred Starčevića doma.
HOS-ovci su bili skupina okuzpljena oko Parage,a čiji su se pripadnici raspršili po svim mogućim postrojbama HV-a i onda recimo uspjehe neke operacije u kojoj je od 300 ljudi iz HV-a, bilo 5-6 HOS-ovaca ,poslije pripišu kao ogroman uspjeh HOS-a.
Mesić je u pravu. HOS uopće nije sudjelovao u borbama kao neka samostalna jedinica i ne može reći da su njihove jedinice (kojih da budemo iskreni nisu ni imali) učestvovali niti u jednoj operaciji.
Gdje su HOS-ovi tenkovi? Imamo li ijedan tenk iz D.rata na kojemu piše HOS? Koliko znam imali su jedan top u Zagrebu ispred Starčevića doma.
HOS-ovci su bili skupina okuzpljena oko Parage,a čiji su se pripadnici raspršili po svim mogućim postrojbama HV-a i onda recimo uspjehe neke operacije u kojoj je od 300 ljudi iz HV-a, bilo 5-6 HOS-ovaca ,poslije pripišu kao ogroman uspjeh HOS-a.
2014-04-22
....pa cuj sa takticke strane sudjelovali su u zajednickim operacijama sa zng..ali su ipak bili samostalna postrojba sa svojim zapovjednistvom...ja sam bio u hos-u u bos.posavini ali smo bili pod zajednickim zapovjednistvom hvo-a i OG-Posavina...no imali smo svoj dio terena koji smo mi pokrivali i u neke akcije smo isli samostalno...odnosno zapovjednistvo je odobrilo nase akcije...ako je zadatak garantirao uspjeh..odnosno ako smo imali dovoljno snaga da to sami rjesimojastreb wrote:No ova izjava Stipe Mesića me potakla na razmišljanje.
2015-09-08
uglavnom smo se bolje drzali od mnogih postrojbi...i zadnji smo s epovlacili ako se trebalo povlaciti a nekad nismo...bez obzira sto su se ovi drugi povukli..
2015-09-08
Pričamo o Hrvatskoj. U Bosni ste počinili veleizdaju,otkazavši posluh HVO-u i svrstavši se pod komandu ABIH.vuksadinare wrote:
....pa cuj sa takticke strane sudjelovali su u zajednickim operacijama sa zng..ali su ipak bili samostalna postrojba sa svojim zapovjednistvom...ja sam bio u hos-u u bos.posavini ali smo bili pod zajednickim zapovjednistvom hvo-a i OG-Posavina...no imali smo svoj dio terena koji smo mi pokrivali i u neke akcije smo isli samostalno...odnosno zapovjednistvo je odobrilo nase akcije...ako je zadatak garantirao uspjeh..odnosno ako smo imali dovoljno snaga da to sami rjesimo
2014-04-22
Totalna bedastoca...hos je surađivao i bio po komandom hvo-a u srednjoj bosni,posavini...bio je pod komandom ABiH tamo gdje je ABiH drzala kontrolu a nije bilo brojnijih drugih postrojbi hvo-a...poput bihacke zone,tuzlanske...uostalom i tamosnji hvo je bio podređen pod komandu ABiH...poput bihacke brigade hvo-a i tuzlanske te brcanskejastreb wrote:Pričamo o Hrvatskoj. U Bosni ste počinili veleizdaju,otkazavši posluh HVO-u i svrstavši se pod komandu ABIH.vuksadinare wrote:
....pa cuj sa takticke strane sudjelovali su u zajednickim operacijama sa zng..ali su ipak bili samostalna postrojba sa svojim zapovjednistvom...ja sam bio u hos-u u bos.posavini ali smo bili pod zajednickim zapovjednistvom hvo-a i OG-Posavina...no imali smo svoj dio terena koji smo mi pokrivali i u neke akcije smo isli samostalno...odnosno zapovjednistvo je odobrilo nase akcije...ako je zadatak garantirao uspjeh..odnosno ako smo imali dovoljno snaga da to sami rjesimo
2015-09-08
Vaš kumandant Blažević je sve svoje postrojbe stavio pod komandu ABIH.vuksadinare wrote:Totalna bedastoca...hos je surađivao i bio po komandom hvo-a u srednjoj bosni,posavini...bio je pod komandom ABiH tamo gdje je ABiH drzala kontrolu a nije bilo brojnijih drugih postrojbi hvo-a...poput bihacke zone,tuzlanske...uostalom i tamosnji hvo je bio podređen pod komandu ABiH...poput bihacke brigade hvo-a i tuzlanske te brcanskejastreb wrote:Pričamo o Hrvatskoj. U Bosni ste počinili veleizdaju,otkazavši posluh HVO-u i svrstavši se pod komandu ABIH.vuksadinare wrote:
No opet ponavljam broj HOS-ovaca bio je smiješno malen. Čak je Srba u postrojbama HV-a i MUP-a bilo više od njih.
2014-04-22
opet bezveze..blaz kraljevic i hos su bili u sukobu sa hvo...na podrucju zapadne hercegovine zbog prevlasti na terenu...do mostarske operacije su zajedno surađivali a ond aje preko tisucu ljudi iz hvo-a preslo u hos...i tu je poceo sukob...na ostalim terenima koje sam naveo srednja bosna,posavina,tuzlanska regija je bila ok suradnja između hos-a i hvo-ajastreb wrote:Vaš kumandant Blažević je sve svoje postrojbe stavio pod komandu ABIH.vuksadinare wrote:Totalna bedastoca...hos je surađivao i bio po komandom hvo-a u srednjoj bosni,posavini...bio je pod komandom ABiH tamo gdje je ABiH drzala kontrolu a nije bilo brojnijih drugih postrojbi hvo-a...poput bihacke zone,tuzlanske...uostalom i tamosnji hvo je bio podređen pod komandu ABiH...poput bihacke brigade hvo-a i tuzlanske te brcanskejastreb wrote:Pričamo o Hrvatskoj. U Bosni ste počinili veleizdaju,otkazavši posluh HVO-u i svrstavši se pod komandu ABIH.vuksadinare wrote:
No opet ponavljam broj HOS-ovaca bio je smiješno malen. Čak je Srba u postrojbama HV-a i MUP-a bilo više od njih.
2015-09-08
Dobro,ali koje mjesto,ili selo je HOS samostalno oslobodio?
Postoji li to?
recimo svaka postrojba HV-a može reći kako je u Bljesku,Oluji,ili Maslenici oslobodila ,šta ja znam;Knin, Medak,ili neku selendru tipa Bezbradice.
HOS ne može.
HOS može reći kako su postrojbe 128-me oslobodile to i to selo,a da je među njima bilo 4 HOS-ovca.
Da li me razumete?
Postoji li to?
recimo svaka postrojba HV-a može reći kako je u Bljesku,Oluji,ili Maslenici oslobodila ,šta ja znam;Knin, Medak,ili neku selendru tipa Bezbradice.
HOS ne može.
HOS može reći kako su postrojbe 128-me oslobodile to i to selo,a da je među njima bilo 4 HOS-ovca.
Da li me razumete?
2014-04-22
evo koja mjesta je hos samostalno oslobodio...prvo u hrvatskoj...1991 drenovov bok,košutarice kod jasenovca,ornice kod gospića...sto s etice bh-a....hos je oslobodio hrvatsko selo osinje kod johovca 1992,donja močila kod bosanskog broda,tasovčići kod čapljine 1992jastreb wrote:Dobro,ali koje mjesto,ili selo je HOS samostalno oslobodio?
Postoji li to?
HOS ne može.
Da li me razumete?
2015-09-08
naravno samostalnovuksadinare wrote:evo koja mjesta je hos samostalno oslobodio...prvo u hrvatskoj...1991 drenovov bok,košutarice kod jasenovca,ornice kod gospića...sto s etice bh-a....hos je oslobodio hrvatsko selo osinje kod johovca 1992,donja močila kod bosanskog broda,tasovčići kod čapljine 1992jastreb wrote:Dobro,ali koje mjesto,ili selo je HOS samostalno oslobodio?
Postoji li to?
HOS ne može.
Da li me razumete?
2015-09-08
naravno stupidni tetrijeb koji nema pojma o ratnoj i vojnoj taktici...da u vece operacije krecu zdruzene snage...zbog brojnosti i naoruzanja...a u manje akcije ogranicenog karaktera mogu odraditi i manje postrojbe...ako imaju dobar plan
2015-09-08
..i onda se upeca na vlastita 'bubnem pitanja pa ako prođe prođe'...sam ti slusaj mesica...
2015-09-08
inace kakvog li stubidnog odgovora mesica..'hosovci su ginuli kao hrvatski vojnici'..nego kako su drugcije ginuli..kao srpski,slovenski,bugarski ...u prefiksu imena su imali rijec hrvatske...
2015-09-08
HDZ je definitivno pomeo SDP i najvjerojatnije razbio na dijelove, koje ćemo vidjeti u skorijoj budućnosti. Oni pametniji znaju da je SDP je svoju politiku nužno gradio (i) na antihrvatstvu, koja je morala kad-tad puknuti. Nisu svi SDP-ovci antihrvati, daleko od toga, ali im se "politika" morala tako graditi zbog nakupine koja se skupljala oko tobožnje socijaldemokracije.Sličnu situaciju imamo u Sjevernoj Makedoniji i CG, kao i u USA, na primjer.Mesić napipava pukotine u hr biću, a toga će biti svakim danom sve više...Samo ih treba prepoznati i s pravom mjero odstraniti iz političkog života nacije.
mesić smećar bio, smećar ostao
2014-04-16
Mesić i Komšić su potpuno nebitni likovi u hrvatskoj politici iduće četiri godine.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Mesić: Tuđman nije želio demokršćanstvo u HDZ-u
» Senzacionalna vijest, Informer po prvi put nema ni jednu vijest o Hrvatima i Hrvatskoj
» NEMA POSLA, NEMA PARA Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla na velikih 15,4% u siječnju
» Muke mlade ekonomistice iz Split : Nema kurca nema love
» Zimske večernje šetnje gradom su jezive, ajde što nema dućana, ali nema svjetla
» Senzacionalna vijest, Informer po prvi put nema ni jednu vijest o Hrvatima i Hrvatskoj
» NEMA POSLA, NEMA PARA Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla na velikih 15,4% u siječnju
» Muke mlade ekonomistice iz Split : Nema kurca nema love
» Zimske večernje šetnje gradom su jezive, ajde što nema dućana, ali nema svjetla
Page 1 of 2