'' Prognoze s Harvarda: Hrvatska će se do 2028. razvijati duplo sporije od BiH''
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
'' Prognoze s Harvarda: Hrvatska će se do 2028. razvijati duplo sporije od BiH''
Prognoze s Harvarda: Hrvatska će se do 2028. razvijati duplo sporije od BiH
Hrvatska će se razvijati sigurno. Što je važnije od sigurnosti?
hahahahahahahahahahahahahahaha
Hrvatska će se razvijati sigurno. Što je važnije od sigurnosti?
hahahahahahahahahahahahahahaha
red wolf-
2016-02-10
Re: '' Prognoze s Harvarda: Hrvatska će se do 2028. razvijati duplo sporije od BiH''
Vidim najbrže će se razvijati kenija i uganda. Ljubomorna sam ...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Re: '' Prognoze s Harvarda: Hrvatska će se do 2028. razvijati duplo sporije od BiH''
Ne vidim na koji način će se razvijat BiH.Imaju još veći odljev mladog i produktivnog stanovništva ,nego što to ima Hrvatska.
Jedina veća stranja ulaganja u BiH,mogla bi biti ona iz islamskih zemalja,koje će ulagati u izgradnju džamija i drugih popratnih sadržaja.
Jedina veća stranja ulaganja u BiH,mogla bi biti ona iz islamskih zemalja,koje će ulagati u izgradnju džamija i drugih popratnih sadržaja.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Za razliku od nje, Hrvatska će se razvijati sigurno...סמאל wrote:Ne vidim na koji način će se razvijat BiH.Imaju još veći odljev mladog i produktivnog stanovništva ,nego što to ima Hrvatska.
red wolf-
2016-02-10
סמאל wrote:Ne vidim na koji način će se razvijat BiH.Imaju još veći odljev mladog i produktivnog stanovništva ,nego što to ima Hrvatska.
To je nebitno. Pravo je pitanje hoće li BiH uopće postojati kao država 2028.
Zapravo, pravo je pitanje postoji li i danas kao država u punom smislu te riječi ili je u stanju tranzicije prema raspadu slično kao i Jugoslavija 1990. i 1991. godine.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:סמאל wrote:Ne vidim na koji način će se razvijat BiH.Imaju još veći odljev mladog i produktivnog stanovništva ,nego što to ima Hrvatska.
To je nebitno. Pravo je pitanje hoće li BiH uopće postojati kao država 2028.
Zapravo, pravo je pitanje postoji li i danas kao država u punom smislu te riječi ili je u stanju tranzicije prema raspadu slično kao i Jugoslavija 1990. i 1991. godine.
Inače zemlje koje se brže razvijaju u pravilu imaju lošu startnu poziciju i praktički nikada ne dostignu one koje imaju manje stope rasta.
Indija recimo ima za zapadne standarde enormne stope rasta. Hoće li ikada po razini BDP-a dostići Njemačku koja u odnosu prema Indiji ima mizerne stope rasta?
Retoričko pitanje.
Guest- Guest
Inače mislim da će BiH bankrotirati i propasti za 5 godina al dobro...to je možda samo moje mišljenje. Al ja nisam stručnjak s harvarda.
Last edited by kaya on 15/7/2020, 23:44; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
2015-08-15
Neće...Ali, to je nebitno...Bitno je da idemo putem sigurnosti...kaya wrote:Inače mislim da će BiH bankrotirati i propasti za 5 godina al dobro...to je možda samo moje mišljenje. Al ja nisam stručnjak s harvarda.
red wolf-
2016-02-10
BiH će opstati sve dok Amerika ima interes da njezino čedo živi,jer propast BiH bi doživili kao propast njihovog vanjskopolitičkog uspjeha.
Ako ludi Trump osvoji drugi mandat,sve je moguće,pa i propast BiH.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
kaya wrote:Inače mislim da će BiH bankrotirati i propasti za 5 godina al dobro...to ne možda samo moje mišljenje. Al ja nisam stručnjak s harvarda.
Mislim da je to vrlo optimistična prognoza.
Inače ima zemalja koje u nekom razdoblju imaju visoke stope rasta, ali ih nisu u stanju održati na toj razini iz više razloga. Jedan od takvih je politička nestabilnost, a BiH je jedna od zemalja sinonima za političku nestabilnost.
Ulaganje u takve države predstavlja manje ili više bacanje sredstava u jamu bez dna.
Guest- Guest
סמאל wrote:BiH će opstati sve dok Amerika ima interes da njezino čedo živi,jer propast BiH bi doživili kao propast njihovog vanjskopolitičkog uspjeha.
BiH je već propala iz jednostavnog razloga jer ju većina njenih državljana ne želi.
Preostaje samo formalno konstatirati raspad i provesti razdruživanje.
Što se tiče američke vanjske politike, svojevremeno je pod svaku cijenu nastojala održati Jugoslaviju, a nisu se od toga osvijestili sve dok NATO nije izbombardirao Srbiju. Tek tada im je došlo iz dupeta u glavu kakvu su politiku vodili odnosno nešto prije nego su to odlučili napraviti.
Guest- Guest
Bumo vidjeli neSpeare Shaker wrote:kaya wrote:Inače mislim da će BiH bankrotirati i propasti za 5 godina al dobro...to ne možda samo moje mišljenje. Al ja nisam stručnjak s harvarda.
Inače ima zemalja koje u nekom razdoblju imaju visoke stope rasta, ali ih nisu u stanju održati na toj razini iz više razloga. Jedan od takvih je politička nestabilnost, a BiH je jedna od zemalja sinonima za političku nestabilnost.
Ulaganje u takve države predstavlja manje ili više bacanje sredstava u jamu bez dna.
2015-08-15
kaya wrote:Bumo vidjeli neSpeare Shaker wrote:kaya wrote:Inače mislim da će BiH bankrotirati i propasti za 5 godina al dobro...to ne možda samo moje mišljenje. Al ja nisam stručnjak s harvarda.
Ma vidimo već i sad.
Guest- Guest
Slavimo sigurnu Hrvatsku...Čak 23 posto Hrvatskih građana podržava tu ideju...Možda imaju pravo...
red wolf-
2016-02-10
harvard is racist
2014-04-19
Dignimo ruke za sigurnu Hrvatsku!!!! Sigurna Hrvatska!!!
red wolf-
2016-02-10
BiH ima ogroman prostor za napredak, teško da može biti gore.
Uostalom, kao i svaka država, ona nije ekonomija kao dinamički pojam niti to može biti. Ona je tržište, a tržište nema razvojnu, nego samo ekspanzivnu komponentu.
Ekonomija je realni sektor bez države, teži transgraničnosti, porez moj evaziji i momentu. Što je subjekt veći,više teži transgraničnosti. Vrijede zakoni poput ponude i potražnje, organičenih resursa, nekorelacije R&D&I i kratkoročne dobiti, itd. itd.
Usporediti tržište i ekonomiju je isto što i reći da se na tor i traktor primjenjuju posve ista pravila. Oni koegzistiraju, ali su opoziti u simbiozi.
Kakogod, ni BiH ni Srbija neće “stići” Hrvatsku ne u narednim godinama, desetljećima, nego nikada, ili barem za mog životnog ciklusa, izuzevši neki nepredviđeni moment.
Uostalom, kao i svaka država, ona nije ekonomija kao dinamički pojam niti to može biti. Ona je tržište, a tržište nema razvojnu, nego samo ekspanzivnu komponentu.
Ekonomija je realni sektor bez države, teži transgraničnosti, porez moj evaziji i momentu. Što je subjekt veći,više teži transgraničnosti. Vrijede zakoni poput ponude i potražnje, organičenih resursa, nekorelacije R&D&I i kratkoročne dobiti, itd. itd.
Usporediti tržište i ekonomiju je isto što i reći da se na tor i traktor primjenjuju posve ista pravila. Oni koegzistiraju, ali su opoziti u simbiozi.
Kakogod, ni BiH ni Srbija neće “stići” Hrvatsku ne u narednim godinama, desetljećima, nego nikada, ili barem za mog životnog ciklusa, izuzevši neki nepredviđeni moment.
Guest- Guest
kaya wrote:Inače mislim da će BiH bankrotirati i propasti za 5 godina al dobro...to je možda samo moje mišljenje. Al ja nisam stručnjak s harvarda.
Ni ja, ja sam samo stručnjak s Georgetowna. :)
Guest- Guest
budi bez brige boris milke će brinuti o sigurnosti...red wolf wrote:Neće...Ali, to je nebitno...Bitno je da idemo putem sigurnosti...kaya wrote:Inače mislim da će BiH bankrotirati i propasti za 5 godina al dobro...to je možda samo moje mišljenje. Al ja nisam stručnjak s harvarda.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Ma koga briga sto se uskoro Ruanda i Burundi da ekonomski preteknu Hrvatsku
Nebitna stvar
Bitno je iskopati jame, jebat mater Titi i partizanima, plakat za endehazijom i mlatarat sahovnicama na koncertima MPT-a nasega nasusnoga...
I hoce li Alojzije postat svetac...I da progovorimo svahili kako bi se razlikovali od Srba ... I dokazat da nismo Balkan nego dio obozavane zapadne uljudbe
Koga boli kurac za te tricarije i kako ce nas uskoro ekonomski presisati i Papua Nova Gvineja
A ako bude velikih ekonomskih problema popovi ce opet dovuci onoga balzamiranog sveca da hodocastimo...pa ce nas Bog spasiti
Nebitna stvar
Bitno je iskopati jame, jebat mater Titi i partizanima, plakat za endehazijom i mlatarat sahovnicama na koncertima MPT-a nasega nasusnoga...
I hoce li Alojzije postat svetac...I da progovorimo svahili kako bi se razlikovali od Srba ... I dokazat da nismo Balkan nego dio obozavane zapadne uljudbe
Koga boli kurac za te tricarije i kako ce nas uskoro ekonomski presisati i Papua Nova Gvineja
A ako bude velikih ekonomskih problema popovi ce opet dovuci onoga balzamiranog sveca da hodocastimo...pa ce nas Bog spasiti
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Ateist izabran za glavnog kapelana Harvarda
» Hrpa umirovljenika, malo radnika , u mirovinu sa 67 ćemo i prije 2028
» Krug 99: Nužno je razvijati bosanski identitet i bosanstvo u građanima
» HV će do 2028 biti neprepoznatljiva! Evo što sve stiže..
» Kina šiša SAD do 2028. godine
» Hrpa umirovljenika, malo radnika , u mirovinu sa 67 ćemo i prije 2028
» Krug 99: Nužno je razvijati bosanski identitet i bosanstvo u građanima
» HV će do 2028 biti neprepoznatljiva! Evo što sve stiže..
» Kina šiša SAD do 2028. godine
Page 1 of 2