Pupovac novi ministar u Vladi?..ahahahahah
Page 29 of 34
Page 29 of 34 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34
Re: Pupovac novi ministar u Vladi?..ahahahahah
Disolucija BIH u ovom trenutku nije u interesu apsolutno nikom na svijetu, osim donekle Srbiji, a treći svi vide kao korak u tom smjeru. Dapače se sama razmišljanja o njemu u bruxellesu i drugdje smatraju nečim što je odiozno poput rasizma ili pedofilije.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
marcellus wrote:Disolucija BIH u ovom trenutku nije u interesu apsolutno nikom na svijetu, osim donekle Srbiji, a treći svi vide kao korak u tom smjeru. Dapače se sama razmišljanja o njemu u bruxellesu i drugdje smatraju nečim što je odiozno poput rasizma ili pedofilije.
Imali smo situaciju s Jugoslavijom čiji raspad nikom nije bio u interesu i sl.
Situacija na terenu živi svoj život, psolije se sve posloži i napravi se novo stanje koje onda odjednom svi prihvate i izrukuju se.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
RayMabus wrote:Čuj nismo mi u svom selu napravili kip djevice Marije visine sto metara koji se vidi i iz Italije po lijepom vremenu.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
He he Petrina , mi vjerska sekta a on s Pernarom ide u koaliciju. Zato i je sad u saboru. Daleko mu kuća.
Daleko mu kuća. Ali i on ponekad kaže poneku pametnu, a skori događaji su tada pokazali da je njegov ocjena o Mostu bila posve točna.
Smetalo je njemu šta u 9 izbornoj jedinici neće biti prvi na listi jer je tu Miro Bulj kandidat na prvo mjesto.
Rekao sam već ranije na jednoj drugoj temi da bih i ja u takvoj situaciji radije dao glas Bulju nego Petrini. A nije nepoznato što ja mislim o Bulju.
No, svejedno je Petrina u ovoj konkretnoj situaciji dobro ocjenio ponašanje Mosta kakvo je bilo za vrijeme Građevine.
Potpuno neracionalno i uz totalnu nespremnost za neki razumni kompromis, po principu ili će biti po našem ili neka svijet propadne. Baš kao da je riječ o nekoj opskurnoj vjerskoj sekti.
Guest- Guest
Podjela BiH je izvjesnost, RH treba svoju politiku graditi na toj izvjesnosti, prvesntveno preko jačanja hravtskog faktora u bih. E da bi izvjesnost koja dolazi, dočekala što bolje spremna.
Na žalost, politika RH misli da je održiva i cjelovita BiH izvjesnost i ulaže svoje napore u tu izvjesnost, nerijetko žrtvujući i poziciju samih Hravta tamo.
Na žalost, politika RH misli da je održiva i cjelovita BiH izvjesnost i ulaže svoje napore u tu izvjesnost, nerijetko žrtvujući i poziciju samih Hravta tamo.
2015-08-06
A šta očekuješ od mladih ljudi koji žele promjene a upali su u politiku ( kašeta brokava ).Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Čuj nismo mi u svom selu napravili kip djevice Marije visine sto metara koji se vidi i iz Italije po lijepom vremenu.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
He he Petrina , mi vjerska sekta a on s Pernarom ide u koaliciju. Zato i je sad u saboru. Daleko mu kuća.
Daleko mu kuća. Ali i on ponekad kaže poneku pametnu, a skori događaji su tada pokazali da je njegov ocjena o Mostu bila posve točna.
Smetalo je njemu šta u 9 izbornoj jedinici neće biti prvi na listi jer je tu Miro Bulj kandidat na prvo mjesto.
Rekao sam već ranije na jednoj drugoj temi da bih i ja u takvoj situaciji radije dao glas Bulju nego Petrini. A nije nepoznato što ja mislim o Bulju.
No, svejedno je Petrina u ovoj konkretnoj situaciji dobro ocjenio ponašanje Mosta kakvo je bilo za vrijeme Građevine.
Potpuno neracionalno i uz totalnu nespremnost za neki razumni kompromis, po principu ili će biti po našem ili neka svijet propadne. Baš kao da je riječ o nekoj opskurnoj vjerskoj sekti.
Izvozali ih Šeks i ekipa igricama iza leđa. I opet smo preživili jer nisu očekivali osam mandata.
Čerat ćemo se.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
aj malo detaljnije pojasni kako će kina šakom lupiti po taiwanu... to je vrlo zanimljiva teza... i baš bih volio da ju malo pojasnišepikur37 wrote:marcellus wrote:epikur37 wrote:marcellus wrote:no kina neme neke svoje interese u srbiji i bih, a ni u hrvatskoj kako za sad stoje stvari
Pa nema direktno ali tako ne treba ni gledati.
Cijeli globalni sustav se giba, sam Trump ameriku vodi drukčije, popuštaju uspostavljene spone. Ne mora Kina lupit šakom na dayton, to mi izgleda posve neozbiljno ali će lupiti šakom na Taiwan...
Nadalje Rusija nije odustala od ovih prostora a ni turska, pače rastu im apetiti.
Nato se relativizira
i tako dalje
Tu nadodaj uvijek napeta i potencijalno eksplozivna lokalna guranja : kosovo, Bih, makedonija...to samo od sebe u nekoj seopskoj čitaoni počne s čakijom a onda se na to baci svjetlo novog globalnog odnosa.
Po mom mišljenju posve naivno očekuješ da će tu situacija ostati takva desetljećimaja sam prilično siguran da će se već u ovoj dekadi prelomiti.
po mome mišljenju ti čitavu globalnu politiku promišljaš preko "trećeg" a za njega nikog nije briga. Pa ni većinu Hrvata, iako to možda nije najpametnije. Kvaka je da je to tipični wishful thinking. Da kina napravio ovo a amerika ono i turska ono treće, trećeg i dalje neće biti.
Gle, svatko ima neko interesno područje koje posebno uzima u fokus.
Ali ova globalna situacija koju sam skicirao funkcionira i bez trećeg i jebe joj se za treći. Treći je tu aspektiran samo zbog mog posebnog interesa. Inače je manje više i nebitan toliko u svemu tome.
2015-08-08
ajde i to pojasni tko će dijeliti bosnu i po kojem principu, modelu i sa kojim sredstvima, resursima...epikur37 wrote:Podjela BiH je izvjesnost, RH treba svoju politiku graditi na toj izvjesnosti, prvesntveno preko jačanja hravtskog faktora u bih. E da bi izvjesnost koja dolazi, dočekala što bolje spremna.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:aj malo detaljnije pojasni kako će kina šakom lupiti po taiwanu... to je vrlo zanimljiva teza... i baš bih volio da ju malo pojasnišepikur37 wrote:marcellus wrote:epikur37 wrote:marcellus wrote:no kina neme neke svoje interese u srbiji i bih, a ni u hrvatskoj kako za sad stoje stvari
Cijeli globalni sustav se giba, sam Trump ameriku vodi drukčije, popuštaju uspostavljene spone. Ne mora Kina lupit šakom na dayton, to mi izgleda posve neozbiljno ali će lupiti šakom na Taiwan...
Nadalje Rusija nije odustala od ovih prostora a ni turska, pače rastu im apetiti.
Nato se relativizira
i tako dalje
Tu nadodaj uvijek napeta i potencijalno eksplozivna lokalna guranja : kosovo, Bih, makedonija...to samo od sebe u nekoj seopskoj čitaoni počne s čakijom a onda se na to baci svjetlo novog globalnog odnosa.
Po mom mišljenju posve naivno očekuješ da će tu situacija ostati takva desetljećimaja sam prilično siguran da će se već u ovoj dekadi prelomiti.
po mome mišljenju ti čitavu globalnu politiku promišljaš preko "trećeg" a za njega nikog nije briga. Pa ni većinu Hrvata, iako to možda nije najpametnije. Kvaka je da je to tipični wishful thinking. Da kina napravio ovo a amerika ono i turska ono treće, trećeg i dalje neće biti.
Ali ova globalna situacija koju sam skicirao funkcionira i bez trećeg i jebe joj se za treći. Treći je tu aspektiran samo zbog mog posebnog interesa. Inače je manje više i nebitan toliko u svemu tome.
Nisam ekspert naveo sam to samo kao primjer jedne geopolitičke promjene koja bi se mogla dogoditi, čak predmnijevam da hoće.
Potpiriti će neki nered u taiwanu i intevenirati tamo....kao to rade svi koji to rade.
A kini je to prepišat s rastućom vojnom silom, političkom snagom to je gotovo za 7 dana.
2015-08-06
michaellcmacha wrote:ajde i to pojasni tko će dijeliti bosnu i po kojem principu, modelu i sa kojim sredstvima, resursima...epikur37 wrote:Podjela BiH je izvjesnost, RH treba svoju politiku graditi na toj izvjesnosti, prvesntveno preko jačanja hravtskog faktora u bih. E da bi izvjesnost koja dolazi, dočekala što bolje spremna.
Znači Bosna i Hercegovina je već podijeljena, ostaje riješiti status manjinskih naroda koji su nominalno još konstitutivni na cijelom teritoriju.
Srbi i Bošnjaci će to prelomiti a ako Hrvati nemaju ideja oko toga, dobit će porciju ćevapa.
2015-08-06
pa što je s tobom... tko bi im dozvolio da pobiju 25 milijuna ljudi.... i to 25 milijuna ljudi koji su itekao odlučni braniti se od te i takve kine.... u odnosu na broj stanovnika ti isti taiwan kinezi imaju jednu od najbrutalnijih vojski sa možda među prvih 5 po razini obučenosti a među prvih dvije po motiviranosti za braniti se... zato ih kina do sada nije ni uspjela pacificirati jer je svjesna da bi ju to skupo koštalo...epikur37 wrote:michaellcmacha wrote:aj malo detaljnije pojasni kako će kina šakom lupiti po taiwanu... to je vrlo zanimljiva teza... i baš bih volio da ju malo pojasnišepikur37 wrote:marcellus wrote:epikur37 wrote:
Nato se relativizira
i tako dalje
Nisam ekspert naveo sam to samo kao primjer jedne geopolitičke promjene koja bi se mogla dogoditi, čak predmnijevam da hoće.
Potpiriti će neki nered u taiwanu i intevenirati tamo....kao to rade svi koji to rade.
A kini je to prepišat s rastućom vojnom silom, političkom snagom to je gotovo za 7 dana.
2015-08-08
to o čemu pričaš ti nećeš doživjeti...epikur37 wrote:michaellcmacha wrote:ajde i to pojasni tko će dijeliti bosnu i po kojem principu, modelu i sa kojim sredstvima, resursima...epikur37 wrote:Podjela BiH je izvjesnost, RH treba svoju politiku graditi na toj izvjesnosti, prvesntveno preko jačanja hravtskog faktora u bih. E da bi izvjesnost koja dolazi, dočekala što bolje spremna.
Znači Bosna i Hercegovina je već podijeljena, ostaje riješiti status manjinskih naroda koji su nominalno još konstitutivni na cijelom teritoriju.
Srbi i Bošnjaci će to prelomiti a ako Hrvati nemaju ideja oko toga, dobit će porciju ćevapa.
2015-08-08
Ministarstvo za etno biznis.
epikur37 wrote:marcellus wrote:Disolucija BIH u ovom trenutku nije u interesu apsolutno nikom na svijetu, osim donekle Srbiji, a treći svi vide kao korak u tom smjeru. Dapače se sama razmišljanja o njemu u bruxellesu i drugdje smatraju nečim što je odiozno poput rasizma ili pedofilije.
Imali smo situaciju s Jugoslavijom čiji raspad nikom nije bio u interesu i sl.
Situacija na terenu živi svoj život, psolije se sve posloži i napravi se novo stanje koje onda odjednom svi prihvate i izrukuju se.
zato smo na raspad juge čekali jedno 70 godina, da bi čim se raspala MZ pokušala istu natrag skrpati.
Pa nitko neće pobiti 25 milijuna ljudi, samo će onih 24 999 000 koji ostanu, prihvatiti novu situaciju.
2015-08-06
michaellcmacha wrote:to o čemu pričaš ti nećeš doživjeti...epikur37 wrote:michaellcmacha wrote:ajde i to pojasni tko će dijeliti bosnu i po kojem principu, modelu i sa kojim sredstvima, resursima...epikur37 wrote:Podjela BiH je izvjesnost, RH treba svoju politiku graditi na toj izvjesnosti, prvesntveno preko jačanja hravtskog faktora u bih. E da bi izvjesnost koja dolazi, dočekala što bolje spremna.
ja sam puno optimističniji, doživjet ćeš i ti ;)
2015-08-06
onda ti stvarno nisi upućen u situaciju oko tog malog otočića i tih tamo odmetnutih Tai kinezaepikur37 wrote:Pa nitko neće pobiti 25 milijuna ljudi, samo će onih 24 999 000 koji ostanu, prihvatiti novu situaciju.
2015-08-08
to nema veze jedno s drugim... hong kong je bio sve vrijeme britanske vlasti pacificiran i bez ikakve je mogućnosti da se brani... tai kinezi nisu pacifisti, i smatraju "braću komi kineze" smrtnim neprijateljimaepikur37 wrote:eno hong kong...
2015-08-08
michaellcmacha wrote:ajde i to pojasni tko će dijeliti bosnu i po kojem principu, modelu i sa kojim sredstvima, resursima...epikur37 wrote:Podjela BiH je izvjesnost, RH treba svoju politiku graditi na toj izvjesnosti, prvesntveno preko jačanja hravtskog faktora u bih. E da bi izvjesnost koja dolazi, dočekala što bolje spremna.
kad i dođe do podijele, dijelit će se na srpsku i federaciju. Bošnjaci su svjesni da BIH nije tu zauvijek, i da ne mogu dobiti natrag srpsku, i zato federaciju gledaju očistiti od hrvata kako im ne bi oni još odnijeli dio.
moje iskustvo u životu, u situacijama poput vojske i sličnog, ako imaš trojicu dvojica jačih će se uvijek udružiti protiv najslabijeg. Srbi i Bošnjaci? Mi vama neovisnost srpske, vi nama pomognete riješit se hrvata? Može. Ko će Hrvatima u tom slučaju pomoć u MZ? Niko, još će ispast krivci.
michaellcmacha wrote:onda ti stvarno nisi upućen u situaciju oko tog malog otočića i tih tamo odmetnutih Tai kinezaepikur37 wrote:Pa nitko neće pobiti 25 milijuna ljudi, samo će onih 24 999 000 koji ostanu, prihvatiti novu situaciju.
2015-08-06
Dijelit ce je Dodo, Anemija i za SDA Hase
Evo pitajte epija ako mi nevirujete, i to sve uz Briselski amen, a Unprofor ce ovaj puta biti garant mira, ali zaista
Evo pitajte epija ako mi nevirujete, i to sve uz Briselski amen, a Unprofor ce ovaj puta biti garant mira, ali zaista
2014-04-15
Page 29 of 34 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34
Similar topics
» Milorad Pupovac novi ministar hrvatsko-srpskih branitelja
» Anketa: Hasanbegović ili Pupovac, tko će biti u vladi?
» I Pupovac puk'o:Tko je dao ovlasti Vladi da se žestoko svađate sa Srbijom?
» U 14 sati Pupovac ce obznaniti pucanstvu ostaje li u plenkijevoj vladi
» Hasanbegović vrlo oštro:Neće nam Pupovac određivati tko će nam biti u Vladi
» Anketa: Hasanbegović ili Pupovac, tko će biti u vladi?
» I Pupovac puk'o:Tko je dao ovlasti Vladi da se žestoko svađate sa Srbijom?
» U 14 sati Pupovac ce obznaniti pucanstvu ostaje li u plenkijevoj vladi
» Hasanbegović vrlo oštro:Neće nam Pupovac određivati tko će nam biti u Vladi
Page 29 of 34