šta bi bilo-
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 1 of 1
šta bi bilo-
na današnji dan kad je napadnut Sovjetski Savez, nijedna tema-
da je SSSR prvi napao Nacističku Njemačku
moja najopćenitija predodžba bi bila da bi SAD stao na stranu Njemaca zapravo-
Re: šta bi bilo-
Gledao nedavno dokumentarac "WW2 u boji"imali su otvoren put za moskvu i onda bez veze skrenu prema ukrajini da dokrajče jednu bitku i tu izgube par tjedana i onda krene kiša,blato i skroz ih uspori...kažu da su nastavili bez zaustavljanja da bi moskva pala...pa kasnije adolfove sulude odluke da se ne smije strateški povlačiti koštali gubitka masu utreniranuh spec.postrojbi i tehnike...
Šta bi bilo da je bilo,zanimljivo za razmišljanje
da, Guderianova vječna primjedba da su bezveze stajali kod Smolenska i čekali da južno krilo osvoji Kijev..
jer se Hićo bojao da ne ponovi grešku da centar ode predaleko naprijed ako njihovo južno krilo zapne, i u tom slučaju bi im Sovjeti mogli razvuć liniju i udarati ih s više strana..
nije to tako ni jednostavno, lako u hindsightu reć
Najstrašnije su brojke ono kao neka manha bitka 10 000mrtvih pa neki nepotrebni desant na 1000 mrtvih...ljudi su doslovno kako bi rekao Krleža topovsko meso,statistički broj...
A svaki taj i 1 vojnik ima obitelj,tuga...
a mrtvih na stotine tisaća,milijuni,deseci milijuna,ni ne zna se ukupno točno 50/60 M
A svaki taj i 1 vojnik ima obitelj,tuga...
a mrtvih na stotine tisaća,milijuni,deseci milijuna,ni ne zna se ukupno točno 50/60 M
kic wrote:
na današnji dan kad je napadnut Sovjetski Savez, nijedna tema-
da je SSSR prvi napao Nacističku Njemačku
moja najopćenitija predodžba bi bila da bi SAD stao na stranu Njemaca zapravo-
Ne bi...na osnovu čega slažete te alternativne konstrukcije...Brijali bi na izolacionizam uz možda pojačanu pomoć VB i to je to...da ih Japanci nisu sunovratili u WW2, možda bi se eventualno 1944. uključili...
darth_vader-
2014-04-17
muckodjubre wrote:Gledao nedavno dokumentarac "WW2 u boji"imali su otvoren put za moskvu i onda bez veze skrenu prema ukrajini da dokrajče jednu bitku i tu izgube par tjedana i onda krene kiša,blato i skroz ih uspori...kažu da su nastavili bez zaustavljanja da bi moskva pala...pa kasnije adolfove sulude odluke da se ne smije strateški povlačiti koštali gubitka masu utreniranuh spec.postrojbi i tehnike...
Nisu htjeli riskirati ranjivost po bokovima mada je džep oko Kijeva bio neutraliziran, da...navodno je Hitler htio izbjeći Napoleonove greške pa nije forsirao frontalni napad na Moskvu...sjebali ga Kicovi Japanci zapravo, jer nisu vezali Sibirsku armiju na sebe kako je bilo planirano...ta "nenadana" pojačanja su zapravo napravila ključni preokret u inicijativi koju više nakon Prosinca 1941. zapravo više nikad Wehrmacht zapravo nije imao...
darth_vader-
2014-04-17
njemačka je bila gotova čim su za saveznike uzeli žabarske pičkice. one kamikaze nisu puno pomogle isto ej čovječe kako ćeš dobit rat ako se sam ubijaš
bafalo wrote:njemačka je bila gotova čim su za saveznike uzeli žabarske pičkice. one kamikaze nisu puno pomogle isto ej čovječe kako ćeš dobit rat ako se sam ubijaš
darth_vader-
2014-04-17
Similar topics
» ŠTA BI BILO KAD BI BILO Kako bi izgledala Jugoslavija ako bi se danas OBNOVILA? (VIDEO)
» Gdje god žive Srbi, to je Srbija, bilo u Srbiji, bilo u BiH, Vojvodini, Crnoj Gori ili na drugim mjestima
» bilo kuda
» Izetbegović: Bilo je što je bilo, Hrvatska je izvršila agresiju na BiH
» to bi bilo to... ko da sam ja natipko...
» Gdje god žive Srbi, to je Srbija, bilo u Srbiji, bilo u BiH, Vojvodini, Crnoj Gori ili na drugim mjestima
» bilo kuda
» Izetbegović: Bilo je što je bilo, Hrvatska je izvršila agresiju na BiH
» to bi bilo to... ko da sam ja natipko...
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 1 of 1