Denkverbot
Page 41 of 50
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Re: Denkverbot
Gnječ wrote:violator wrote:Maggie19 wrote:Jacu bit Susan..ista sam ona B-^^
A ja Steven Carrington. Jer "upropastavam muskarce".
a jebiga:
Zgodna si, lijepa, imaš dar pisanja koji je u ovom svijetu najvažniji.
Platila sam joj taj oglas.
Guest- Guest
violator wrote:Gnječ wrote:violator wrote:Maggie19 wrote:Jacu bit Susan..ista sam ona B-^^
a jebiga:
pretpostavio sam, plaćeni oglas.
Guest- Guest
Gnječ wrote:violator wrote:Gnječ wrote:violator wrote:Maggie19 wrote:Jacu bit Susan..ista sam ona B-^^
a jebiga:
pretpostavio sam, plaćeni oglas.
:)
Odoh pomalo, vratim se na Kerrove rupe.
Guest- Guest
Heretican_25cm wrote:aben wrote:jel se more nanako viditi ča mu pišu na ovo?kic wrote:
daj oslobodi nas sve, Ice
Ne znam što mu pišu, ali razumijem njegovu logiku.
Jebiga, neki ljudi su danas milijarderi, zato što su generacije crnih ljudi besplatno radile na nečemu. Dosta je lako ostvarit američki san, ako ti je prvih 150 godina plantažu obrađivao netko drugi za 0 dolara po satu.
još jedan braindead na topicu-
ček, podsjeti me malo...za što si ono kriva? :Dviolator wrote:Noor wrote:zalazim svakodnevno i čekam neki novi performans..i onda ovaj zadnji propustimviolator wrote:Noor wrote:violator wrote:
:D
i onda koji dan odmori u jarku, pa sva raščupana i ogrebana proviri iznad trave i kaže:mativka wrote:Dobar dan!
Jeste li se odmorili? :)
Nedjeljno poslijepodne, kavica.
Bit ce joj Aben saputao sonete.
Ali pazi ti sad tu stalozenost, taj govor u prispodobama, to glumatanje.
Rekoh, malo se izdivljala i mirni smp do Bozica. Ako ti ne budes zalazila cesto... : ))
nema veze, iduće jutro sam čitala sat vremena u krevetu
ugl, meni se čini da je to namjerno i tempirano, radi dinamike :)
A bilo je za sat vremena citanja? : D
Lako tako, sve ste je vi pripremile, a po meni raspalila.
Heretican_25cm wrote:aben wrote:jel se more nanako viditi ča mu pišu na ovo?kic wrote:
Jebiga, neki ljudi su danas milijarderi, zato što su generacije crnih ljudi besplatno radile na nečemu. Dosta je lako ostvarit američki san, ako ti je prvih 150 godina plantažu obrađivao netko drugi za 0 dolara po satu.
robovski rad je ko rat. obogatit će nekog pojedinca, a ekonomski uništavati sve okolo.
poznat je misesov citat, u kin govori kako je robstvo propalo jer ni moglo izdržati konkurenciju slobodnog najamnog radništva, konkurenciju kapitalizma. robstvo je propalo jer ni bilo profitabilno. ka se usporedu bdp juga i sjevera, vidi se propadanje neslobodnog uređenja.
sloboda nemo konkurenciju, inače bi i jugoslovenija, rusija, s korea i i njemačka, kuba bile bogate zemlje. pogotovo istočna njemačka i sjeverna koreja, jer imomo dokaz da in je norod sposoban za uspjeh. manje slobodne zamlje imaju manji output, a totalno neslobodne, one robovske, nojmanji.
merika ni bogatija radi robstva, merika je siromašnija zbog robstva.
2014-04-16
https://www.takimag.com/article/vive-le-petit-bourgeois/?
kad Dalrymple umre, otić će i to malo soli s uma čovječanstva..
aben wrote:Heretican_25cm wrote:aben wrote:jel se more nanako viditi ča mu pišu na ovo?kic wrote:
robovski rad je ko rat. obogatit će nekog pojedinca, a ekonomski uništavati sve okolo.
poznat je misesov citat, u kin govori kako je robstvo propalo jer ni moglo izdržati konkurenciju slobodnog najamnog radništva, konkurenciju kapitalizma. robstvo je propalo jer ni bilo profitabilno. ka se usporedu bdp juga i sjevera, vidi se propadanje neslobodnog uređenja.
sloboda nemo konkurenciju, inače bi i jugoslovenija, rusija, s korea i i njemačka, kuba bile bogate zemlje. pogotovo istočna njemačka i sjeverna koreja, jer imomo dokaz da in je norod sposoban za uspjeh. manje slobodne zamlje imaju manji output, a totalno neslobodne, one robovske, nojmanji.
Kao društvo da.
Ja ti govorim, a i Ice vjerojatno misli na dinastije američkih bogatuna, koje su se obogatile na radu robova, a onda su nakon ukidanja ropstva stečeni kapital samo ulagale u ovu ili onu industriju........Potomcima tih dinastija je prilično lako tako stečenim novcem kupiti neki udio u multinacionalnoj kompaniji i živjeti samo od dividendi. I to je jednako lako danas, kao i 1870.
Ili da ti kažem ovako. Da mi je praprapradjed bio bogati vlasnik plantaže na kojoj su radili crni robovi, ja bih danas kao pojedinac bio većinski vlasnik barem kompanije veličine Agrokora, na potpuno legalan način, i bez ijednog dana realnog rada.
O ukupnom utjecaju robovlasništva na američko društvo, i o tome koliko je produktivan mogao biti rob pojedinac nakon 3 dana bičevanja i života na kruhu i vodi, možemo voditi širu diskusiju....Ali robovski rad je bio dovoljno produktivan da se neke obiteljske dinastije obogate, i ostanu bogate i 200 godina nakon ukidanja ropstva. Bio je produktivan i zato što si roba mogao zamijeniti istom lakoćom kojom ja mijenjam tintu u uredskom printeru.
(Our problem these days is the opposite: how to get rid of all the physical legacy that we inherit.)kic wrote:
a baš:)
inače, i mene su zatvorili 18.3., najamnina normanlo gre, država mi ni hotila isplotiti pomoć uz objašnjnje da rodin na dvo posla. dozvolili su mi rad kad mi je sezona završila, tako da morun izmisliti 11 iljod kun, plus porezi i davanja, ako želin izdržati do 9 miseca.
2014-04-16
Protesters in New Orleans tore down a bust of a slave owner John McDonogh who left part of his fortune to local schools. They then took the remains to the Mississippi River and rolled it down the banks into the water.
- jebeš statuu i to, ali šta ovaj heretic priča haha
ima li u 10000 najbogatijih amera danas ijedan koji je to postao zbog ropstva ili nasljedstva iz njeg?
aben wrote:(Our problem these days is the opposite: how to get rid of all the physical legacy that we inherit.)kic wrote:
a baš:)
inače, i mene su zatvorili 18.3., najamnina normanlo gre, država mi ni hotila isplotiti pomoć uz objašnjnje da rodin na dvo posla. dozvolili su mi rad kad mi je sezona završila, tako da morun izmisliti 11 iljod kun, plus porezi i davanja, ako želin izdržati do 9 miseca.
a jebiga..
naravski da je produktivniji od ničega, ali je manje produktivan od kapitalizma, a zbog toga je i propo.Heretican_25cm wrote:aben wrote:Heretican_25cm wrote:aben wrote:jel se more nanako viditi ča mu pišu na ovo?kic wrote:
Kao društvo da.
Ja ti govorim, a i Ice vjerojatno misli na dinastije američkih bogatuna, koje su se obogatile na radu robova, a onda su nakon ukidanja ropstva stečeni kapital samo ulagale u ovu ili onu industriju........Potomcima tih dinastija je prilično lako tako stečenim novcem kupiti neki udio u multinacionalnoj kompaniji i živjeti samo od dividendi. I to je jednako lako danas, kao i 1870.
Ili da ti kažem ovako. Da mi je praprapradjed bio bogati vlasnik plantaže na kojoj su radili crni robovi, ja bih danas kao pojedinac bio većinski vlasnik barem kompanije veličine Agrokora, na potpuno legalan način, i bez ijednog dana realnog rada.
O ukupnom utjecaju robovlasništva na američko društvo, i o tome koliko je produktivan mogao biti rob pojedinac nakon 3 dana bičevanja i života na kruhu i vodi, možemo voditi širu diskusiju....Ali robovski rad je bio dovoljno produktivan da se neke obiteljske dinastije obogate, i ostanu bogate i 200 godina nakon ukidanja ropstva. Bio je produktivan i zato što si roba mogao zamijeniti istom lakoćom kojom ja mijenjam tintu u uredskom printeru.
budući da ni obogati društvo, unda nan ostaje nojti samo pojedince ki su se okoristile tin nemoralnin neefikasnin ekonomskin modelon. isto ko i is jugoslovenijom, jo bi rado oduze društvene stanove ke je tuđman pokloni socijalistima, ali
jel ti znoš neke obitelji ke su se obogatile na roblju?
2014-04-16
aben wrote:
naravski da je produktivniji od ničega, ali je manje produktivan od kapitalizma, a zbog toga je i propo.
budući da ni obogati društvo, unda nan ostaje nojti samo pojedince ki su se okoristile tin nemoralnin neefikasnin ekonomskin modelon. isto ko i is jugoslovenijom, jo bi rado oduze društvene stanove ke je tuđman pokloni socijalistima, ali
Ne, ali nisam nikad ni sjeo i istraživao što su radili prapradjedovi američkih kapitalista (kao vjerojatno ni ti).
Kad bismo to napravili, za očekivati je da bismo našli obitelji čiji počeci imaju korijene u tome. Kao što ćeš u Njemačkoj vjerojatno naći bogate obitelji koje imaju nekakvog djeda ili pradjeda koji se obogatio od imovine zapljenjene Židovima u periodu od 1933. do 1945.
Noor wrote:ček, podsjeti me malo...za što si ono kriva? :Dviolator wrote:Noor wrote:zalazim svakodnevno i čekam neki novi performans..i onda ovaj zadnji propustimviolator wrote:Noor wrote:
i onda koji dan odmori u jarku, pa sva raščupana i ogrebana proviri iznad trave i kaže:
Rekoh, malo se izdivljala i mirni smp do Bozica. Ako ti ne budes zalazila cesto... : ))
Pa citala si. :D Znam isto koliko i ti.
Guest- Guest
Tko ti kriv kad se kužiš u uroke. Trebalo te kazniti, a nema bolje igračke od Mate kad je dezorijentirana.violator wrote:Noor wrote:ček, podsjeti me malo...za što si ono kriva? :Dviolator wrote:Noor wrote:zalazim svakodnevno i čekam neki novi performans..i onda ovaj zadnji propustimviolator wrote:
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
Opa vidim prinovu veličine frtalj metra.
Je li to onaj Heretik koji je pisao kod gazde Iznoguda?
Bože što li je s Gazdom? Ima li netko još uvijek kontakt s njim?
On mi je bio jedan od najboljih forumskih likova.
Je li to onaj Heretik koji je pisao kod gazde Iznoguda?
Bože što li je s Gazdom? Ima li netko još uvijek kontakt s njim?
On mi je bio jedan od najboljih forumskih likova.
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
violator wrote:Noor wrote:ček, podsjeti me malo...za što si ono kriva? :Dviolator wrote:Noor wrote:zalazim svakodnevno i čekam neki novi performans..i onda ovaj zadnji propustimviolator wrote:
Badava
Venus, ra, violator, noor, gnjec, ebenica i sada i moderatorica megi - copor protiv mativke
Koje vi emocionalne i intelektualne praznine ispunjavate ovakvim nacinom pisanja...
Koje vi emocionalne i intelektualne praznine ispunjavate ovakvim nacinom pisanja...
Guest- Guest
Heretican_25cm wrote:aben wrote:
naravski da je produktivniji od ničega, ali je manje produktivan od kapitalizma, a zbog toga je i propo.
Ne, ali nisam nikad ni sjeo i istraživao što su radili prapradjedovi američkih kapitalista (kao vjerojatno ni ti).
Kad bismo to napravili, za očekivati je da bismo našli obitelji čiji počeci imaju korijene u tome. Kao što ćeš u Njemačkoj vjerojatno naći bogate obitelji koje imaju nekakvog djeda ili pradjeda koji se obogatio od imovine zapljenjene Židovima u periodu od 1933. do 1945.
nis ni jo.
iako sumnjan da bismo to mogli učiniti, ne ti i jo, nego bilo ki, ali ajmo pretpostaviti da da;
pitanje je bi li se to trebalo učiniti retrogradno za sve pojave iz povijesti, a ke danas smatramo nedopuštivin? je li moralno danas pokucati na vroto sinu nekoga člana kpj, sina direktora ki se okoristi jednin dumboko nehumanin sustavon?
2014-04-16
violator wrote:
Ti ga nazivas snobom, ebenica mediokritetom, ja takve osobnosti nazivam promasenim (nerealiziranim) "uciteljima'.
Zgodno.
Međutim, isto tako možemo pretostaviti kako si ti neka vrsta promašene ilitiga nerealizirane "vještice".
So fucking what?
Guest- Guest
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Page 41 of 50