Rumunjska proglasila Rusiju neprijateljem prvi put nakon drugog svjetskog rata
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Rumunjska proglasila Rusiju neprijateljem prvi put nakon drugog svjetskog rata
Samo primjećujem dvostruke kriterije kod tih Rumunja.AssadNaPodmornici wrote:pa vidiš da se kače. samo nitko se ne uzbuđuje za mađarsku, osim mađara.RayMabus wrote:Mogli bi tako i Mađari prema Rumunjskoj jer su ovi Mađarima maznili velik dio teritorija.AssadNaPodmornici wrote:gle Rumunjska odluka je glupa, ali sa druge strane, Rusija im je maznula dobar komad teritorija i nemogu ga dobiti nazad jer su Ruski tenkovi tamo..
čim je rusija u pitanju, onda dio forumskih pravoslavaca, bosanaca, pro-srba - postanu veći rusi od samih rusa, i pjena ide na usta a rusa u životu vidjeli nisu
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Rumunjska proglasila Rusiju neprijateljem prvi put nakon drugog svjetskog rata
Ostalo im iz pionirskih vremena.AssadNaPodmornici wrote:pa vidiš da se kače. samo nitko se ne uzbuđuje za mađarsku, osim mađara.RayMabus wrote:Mogli bi tako i Mađari prema Rumunjskoj jer su ovi Mađarima maznili velik dio teritorija.AssadNaPodmornici wrote:gle Rumunjska odluka je glupa, ali sa druge strane, Rusija im je maznula dobar komad teritorija i nemogu ga dobiti nazad jer su Ruski tenkovi tamo..
čim je rusija u pitanju, onda dio forumskih pravoslavaca, bosanaca, pro-srba - postanu veći rusi od samih rusa, i pjena ide na usta a rusa u životu vidjeli nisu
Valja mrziti zapadne drzave, a voljeti rusiju i simpatizirati ostatke ostataka komunistickih rezima ma gdje bili.
Zasto,.... a tako, sto bi rekli u bosni:)
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici wrote:gle Rumunjska odluka je glupa, ali sa druge strane, Rusija im je maznula dobar komad teritorija i nemogu ga dobiti nazad jer su Ruski tenkovi tamo..
di to?
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
AssadNaPodmornici wrote:pa vidiš da se kače. samo nitko se ne uzbuđuje za mađarsku, osim mađara.RayMabus wrote:Mogli bi tako i Mađari prema Rumunjskoj jer su ovi Mađarima maznili velik dio teritorija.AssadNaPodmornici wrote:gle Rumunjska odluka je glupa, ali sa druge strane, Rusija im je maznula dobar komad teritorija i nemogu ga dobiti nazad jer su Ruski tenkovi tamo..
čim je rusija u pitanju ....
pravašija skoči kao da se odmah tuče sa srbaljima :)
2015-08-06
Pa ovo ti je udar na Srbiju jer ako su Rusi neprijatelji.....šta je onda Srbija ?epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:pa vidiš da se kače. samo nitko se ne uzbuđuje za mađarsku, osim mađara.RayMabus wrote:Mogli bi tako i Mađari prema Rumunjskoj jer su ovi Mađarima maznili velik dio teritorija.AssadNaPodmornici wrote:gle Rumunjska odluka je glupa, ali sa druge strane, Rusija im je maznula dobar komad teritorija i nemogu ga dobiti nazad jer su Ruski tenkovi tamo..
2014-04-11
RayMabus wrote:Pa ovo ti je udar na Srbiju jer ako su Rusi neprijatelji.....šta je onda Srbija ?epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:pa vidiš da se kače. samo nitko se ne uzbuđuje za mađarsku, osim mađara.RayMabus wrote:Mogli bi tako i Mađari prema Rumunjskoj jer su ovi Mađarima maznili velik dio teritorija.AssadNaPodmornici wrote:gle Rumunjska odluka je glupa, ali sa druge strane, Rusija im je maznula dobar komad teritorija i nemogu ga dobiti nazad jer su Ruski tenkovi tamo..
znao sam :)
2015-08-06
MA misli na Pridnjestrovlje u Moldaviji.epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:gle Rumunjska odluka je glupa, ali sa druge strane, Rusija im je maznula dobar komad teritorija i nemogu ga dobiti nazad jer su Ruski tenkovi tamo..
di to?
Neki ne znaju da su vođe SSSR mijenjali granice kako im se kurac dizao. Tako su Moldaviji prišili područje naseljeno Slavenskim življem, Ukrajincima i Rusima koji se sa tim nisu pomirili i nakon raspada SSSR je izbila pobuna zbog najava da bi se Moldavija mogla ujediniti sa Rumunjskom a tu bi slavenske zajednice bile osuđene na nestanak.
TA pobuna je izbila još 1992 i kad je postignuto primirje, tamo su stacionirane ruske mirovne snage. Mislim oko 1500 vojnika.
Od tada Pridnjestrovlje egzistira kao De Facto odvojena teritorija.
Mijenjanje ggranica republika su narodi tolerirali dok je postojao SSSR. ALi kad se raspao došlo je do niza sukoba. Abhazi nisu htjeli da ostanu u Gruziji jer je Gruzija vodila izrazito šovinističku politiku spram manjina.
Južna Oseti su silom pripojeni Gruziji pa se smatraju umjetno razdvojeni od Sjeverne Osetije koja je u sklopu Ruske Federacije.
NAgorni Karabah ne treba posebno spominjati. I vječno neprijateljstvo Armenaca i turskih Azera
Postoje i problemi između Tadžka i Kirgiza ... ma ima toga ...
To su teški problemi izazvani raspadom SSSR. Ljudi ne žele da im se njihova prava zatiru zato jer se Staljinu ili Hruščovu digao kurac da mijenja granice prije 60 ili 90 godina
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:MA misli na Pridnjestrovlje u Moldaviji.epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:gle Rumunjska odluka je glupa, ali sa druge strane, Rusija im je maznula dobar komad teritorija i nemogu ga dobiti nazad jer su Ruski tenkovi tamo..
di to?
pa znam,
ali to je moldavija
dobro yoda je pravaški radikal, on je azov podržavao svim srcem...jednostavno srbi, rusi pravoslavci..ne podnosi
2015-08-06
PA i Ukrajinci su pravoslavci ... i Rumunji i Moldavciepikur37 wrote:Ringo10 wrote:MA misli na Pridnjestrovlje u Moldaviji.epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:gle Rumunjska odluka je glupa, ali sa druge strane, Rusija im je maznula dobar komad teritorija i nemogu ga dobiti nazad jer su Ruski tenkovi tamo..
di to?
pa znam,
ali to je moldavija
dobro yoda je pravaški radikal, on je azov podržavao svim srcem...jednostavno srbi, rusi pravoslavci..ne podnosi
Ali dobro shvaćam da je on debil
2015-09-24
Ringo10 wrote:PA i Ukrajinci su pravoslavci ... i Rumunji i Moldavciepikur37 wrote:Ringo10 wrote:MA misli na Pridnjestrovlje u Moldaviji.epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:gle Rumunjska odluka je glupa, ali sa druge strane, Rusija im je maznula dobar komad teritorija i nemogu ga dobiti nazad jer su Ruski tenkovi tamo..
di to?
pa znam,
ali to je moldavija
e ali zna se što je evil empire...gdje je središte :D
2015-08-06
Nek se oni slobodno kače. Mladi iselili , natalitet krahira....depopulacija. Sad im valjda triba vanjski neprijatelj da raja ne misli o unutarnjim problemima.
Valjda i proračun za vojsku triba dignit pa im je ovo izlika.
2014-04-11
ne znam zašto me povezujete vas par bosanaca , sa ustašama i pravašima -- već sam rekao dosta putaepikur37 wrote:Ringo10 wrote:MA misli na Pridnjestrovlje u Moldaviji.epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:gle Rumunjska odluka je glupa, ali sa druge strane, Rusija im je maznula dobar komad teritorija i nemogu ga dobiti nazad jer su Ruski tenkovi tamo..
di to?
pa znam,
ali to je moldavija
ustaše i pravaštvo je izvorna bosanska ideologija , koja je stvorena od bosanaca, glavne kolovođe su bili bosanci, najveću podrošku su imali u bosni, i ideologija i dan danas ako i postoji fokusira se na bosnu.
ja sa bosnom ne želim imati nikakve veze, a niti sa bosanskim ideologijama
AssadNaPodmornici wrote:ne znam zašto me povezujete vas par bosanaca , sa ustašama i pravašima -- već sam rekao dosta putaepikur37 wrote:Ringo10 wrote:MA misli na Pridnjestrovlje u Moldaviji.epikur37 wrote:AssadNaPodmornici wrote:gle Rumunjska odluka je glupa, ali sa druge strane, Rusija im je maznula dobar komad teritorija i nemogu ga dobiti nazad jer su Ruski tenkovi tamo..
di to?
pa znam,
ali to je moldavija
ustaše i pravaštvo je izvorna bosanska ideologija , koja je stvorena od bosanaca, glavne kolovođe su bili bosanci, najveću podrošku su imali u bosni, i ideologija i dan danas ako i postoji fokusira se na bosnu.
ja sa bosnom ne želim imati nikakve veze, a niti sa bosanskim ideologijama
lepi, tebi ćemo jednu bosanku naći...da te primiri :)
2015-08-06
tebi jednu ukrainku :D
RayMabus wrote:Nek se oni slobodno kače. Mladi iselili , natalitet krahira....depopulacija. Sad im valjda triba vanjski neprijatelj da raja ne misli o unutarnjim problemima.
a vjerojatno.
izgleda onako kao mizerija neka, ali nek se jebu, sami sebi kroje politiku...
2015-08-06
AssadNaPodmornici wrote: tebi jednu ukrainku :D
Može!
:D
Kad se bolje sjetim, bila je ejdna zvala se marishka :)
2015-08-06
gle realno sada
ishitreno je proglašavati neku vojnu supersilu "nepriajteljem". treba vidjeti kako i šta je proglešena. ne bi me čudilo da su mediji nešto izmislili.
a to da Rusija i Rumunjska radi Moldavije koja je Rumunjska pokraina imaju problema... imaju.
ishitreno je proglašavati neku vojnu supersilu "nepriajteljem". treba vidjeti kako i šta je proglešena. ne bi me čudilo da su mediji nešto izmislili.
a to da Rusija i Rumunjska radi Moldavije koja je Rumunjska pokraina imaju problema... imaju.
Dok drugi imaju problema , mi sa strane navijamo za obje strane podjednako i kokice.AssadNaPodmornici wrote:gle realno sada
2014-04-11
Ma. Ciganska posla.epikur37 wrote:RayMabus wrote:Nek se oni slobodno kače. Mladi iselili , natalitet krahira....depopulacija. Sad im valjda triba vanjski neprijatelj da raja ne misli o unutarnjim problemima.
a vjerojatno.
izgleda onako kao mizerija neka, ali nek se jebu, sami sebi kroje politiku...
2014-04-11
Nema Rusija problema radi Moldavije. Probleme ima Moldavija sama sa sobom jer ne mogu da se odluče šta hoće.AssadNaPodmornici wrote:gle realno sada
Oduševljenje Zapadom im je prilično splasnulo. KAo i svuda.
Rusima je jedini problem financirati onih 1500 vojnika u Pridnjestrovlju. I više ništa.
2015-09-24
Svake godine u Rumunjskoj zbog slabijeg natallteta bude manje više od 70 tisuća ljudi.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Romania
To samo lože stoku sitnog zuba kako ne bi tražila povišicu.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Romania
To samo lože stoku sitnog zuba kako ne bi tražila povišicu.
2014-04-11
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Kraus: Poviješću Domovinskog rata manipulira se kao i onom Drugog svjetskog rata
» Boris Johnson sutra i službeno proglašava Rusiju neprijateljem
» EU proglasila Rusiju sponzorom terorizma
» Srpsko prizivanje trećeg svjetskog rata
» Je li Hrvatima kraj Drugog svjetskog rata Dan pobjede ili dan kapitulacije
» Boris Johnson sutra i službeno proglašava Rusiju neprijateljem
» EU proglasila Rusiju sponzorom terorizma
» Srpsko prizivanje trećeg svjetskog rata
» Je li Hrvatima kraj Drugog svjetskog rata Dan pobjede ili dan kapitulacije
Page 2 of 5