Švedska epidemiologinja se predomislila: Vlasti su trebale uvesti strožije mjere
Page 5 of 11
Page 5 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Re: Švedska epidemiologinja se predomislila: Vlasti su trebale uvesti strožije mjere
virus gripe brže mutira i svake godine rade cijepivo za njega. korona nije toliko opasna kao gripa...vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Re: Švedska epidemiologinja se predomislila: Vlasti su trebale uvesti strožije mjere
vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
ne samo to - nego ovaj virus je prilično pametan i mogao bi, kao i rođak virus gripe, mutirat do iduće godine a onda adio krdo
nema uopce imuniteta ako(a hoce ) u medjuvremenu viruz mutira..Gnječo je stavi grafikon mutacija i novih sojeva.TO se vise ne da pratiti,a kamoli izraditi vakcinu koja bi bila uspjesna..prouci spanjolsku gripu i njenu evoluciju tijekom par godina,i sve ce ti se logicno prikazati..do danas sve je identicno u slucaju Korona viruza..isto tako prvi val spanjolske gripe je bio prilicno blag i sa minimalno zrtava,no u drugom su navalile druge mutacije,i onda je krenulo stvarno zlo..treci je dotukao sto drugi nije ili je načeo..vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
Guest- Guest
meni sve to nekak vuče da se dobije na vremenu da se pronađu učinkoviti lijekovi i cjepiva i da se ne razleti zdravstveni sustav jer onda bog pomagaj.Problem je taj što se o tom sranju ne zna dovoljno pa svi nešto nagađaju i prognoziraju pa tako i sa tim imunitetom.Velim da ako ne znaju koliko dugo traje imunitet onda je i neizvjesno na koji način zaustaviti pandemiju bez cjepiva jer imunitet krda ne drži vodu.A to da korona nije toliko opasna ko gripa isto ne stoji dokle god vlada pandemija pa smo opet na početku i tako u krug.mutava baštarda wrote:virus gripe brže mutira i svake godine rade cijepivo za njega. korona nije toliko opasna kao gripa...vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
vili40-
2015-08-02
Legendovich wrote:nema uopce imuniteta ako(a hoce ) u medjuvremenu viruz mutira..Gnječo je stavi grafikon mutacija i novih sojeva.TO se vise ne da pratiti,a kamoli izraditi vakcinu koja bi bila uspjesna..prouci spanjolsku gripu i njenu evoluciju tijekom par godina,i sve ce ti se logicno prikazati..do danas sve je identicno u slucaju Korona viruza..isto tako prvi val spanjolske gripe je bio prilicno blag i sa minimalno zrtava,no u drugom su navalile druge mutacije,i onda je krenulo stvarno zlo..treci je dotukao sto drugi nije ili je načeo..vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
Gnječ i Noorka su pričali kako nema ni antitijela...
Za sada se zna kako korona sporije mutira od gripe....
S jednim okom se gleda na sezonu, a drugim prati jug južne Amerike koji će vjerojatno biti pokazatelj što će se događati u Evropi na jesen. Ovo posljednje sam čuo sinoć u Otvorenom kojeg nisam gleda cilu pandemiju...
E pa sad ako se nastavi u jebenoj recesiji drugi val vrcati će perije.... Imati ćemo opet socijalizam
da se gripa pojavila prvi put ove godine a ne 1918 bilo bi žešće ...vili40 wrote:meni sve to nekak vuče da se dobije na vremenu da se pronađu učinkoviti lijekovi i cjepiva i da se ne razleti zdravstveni sustav jer onda bog pomagaj.Problem je taj što se o tom sranju ne zna dovoljno pa svi nešto nagađaju i prognoziraju pa tako i sa tim imunitetom.Velim da ako ne znaju koliko dugo traje imunitet onda je i neizvjesno na koji način zaustaviti pandemiju bez cjepiva jer imunitet krda ne drži vodu.A to da korona nije toliko opasna ko gripa isto ne stoji dokle god vlada pandemija pa smo opet na početku i tako u krug.mutava baštarda wrote:virus gripe brže mutira i svake godine rade cijepivo za njega. korona nije toliko opasna kao gripa...vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
slažem se s tim jer gripa obara sve i mlado i staro ali za gripu ima cjepivo pa nema epidemija,u Njemačkoj je procjepljenost za gripu 40%,dakle problem je u cjepivu kojeg još nema.mutava baštarda wrote:da se gripa pojavila prvi put ove godine a ne 1918 bilo bi žešće ...vili40 wrote:meni sve to nekak vuče da se dobije na vremenu da se pronađu učinkoviti lijekovi i cjepiva i da se ne razleti zdravstveni sustav jer onda bog pomagaj.Problem je taj što se o tom sranju ne zna dovoljno pa svi nešto nagađaju i prognoziraju pa tako i sa tim imunitetom.Velim da ako ne znaju koliko dugo traje imunitet onda je i neizvjesno na koji način zaustaviti pandemiju bez cjepiva jer imunitet krda ne drži vodu.A to da korona nije toliko opasna ko gripa isto ne stoji dokle god vlada pandemija pa smo opet na početku i tako u krug.mutava baštarda wrote:virus gripe brže mutira i svake godine rade cijepivo za njega. korona nije toliko opasna kao gripa...vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
vili40-
2015-08-02
Brzo ljudi zaborave cinjenicu da covid-19 "razmontira" odnosno srusi cijelu obranu ljudskog tijela,"zarobljavajuci" potom unistavajuci T-Limfocite,koji su prilicno jebeno opremeljeni i jaki..zato ih na kraju bude jako malo u tijelu covjeka,i to je razlog sto nema niti antitijela,jer ih Odbrana nije razvila..porusena je cijela odbrana,no tu postaje josh zanimljivije,ako je tako brutalan u napadu i rusenju odbrane tijela ljudskog,zasto nije toliko smrtonosan..ocito je da je viruz mejd in lab,osnova je dakako bazirana na sars-u...mutava baštarda wrote:Legendovich wrote:nema uopce imuniteta ako(a hoce ) u medjuvremenu viruz mutira..Gnječo je stavi grafikon mutacija i novih sojeva.TO se vise ne da pratiti,a kamoli izraditi vakcinu koja bi bila uspjesna..prouci spanjolsku gripu i njenu evoluciju tijekom par godina,i sve ce ti se logicno prikazati..do danas sve je identicno u slucaju Korona viruza..isto tako prvi val spanjolske gripe je bio prilicno blag i sa minimalno zrtava,no u drugom su navalile druge mutacije,i onda je krenulo stvarno zlo..treci je dotukao sto drugi nije ili je načeo..vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
S jednim okom se gleda na sezonu, a drugim prati jug južne Amerike koji će vjerojatno biti pokazatelj što će se događati u Evropi na jesen. Ovo posljednje sam čuo sinoć u Otvorenom kojeg nisam gleda cilu pandemiju...
E pa sad ako se nastavi u jebenoj recesiji drugi val vrcati će perije.... Imati ćemo opet socijalizam
JOS uvijek nema konsenzusa oko viruza,svi peru ruke,trtljaju o vakcini,ali i to sve slabije i slabije..
svabi ne omeksavaju mjere,firme,pod izlikom reparacija i servisiranja,rade male produkcije,Merkelica ne popusta niti milimetar..
cijenim da ide recesija,virus,josh cemo ga i blagoslivljati naspram nje..
Guest- Guest
problem je što ide recesija, mi živimo od turizma, cijepivo možda ne bude dostupno ni iduće sezone... Iduće dvije sezone su kritičnevili40 wrote:slažem se s tim jer gripa obara sve i mlado i staro ali za gripu ima cjepivo pa nema epidemija,u Njemačkoj je procjepljenost za gripu 40%,dakle problem je u cjepivu kojeg još nema.mutava baštarda wrote:da se gripa pojavila prvi put ove godine a ne 1918 bilo bi žešće ...vili40 wrote:meni sve to nekak vuče da se dobije na vremenu da se pronađu učinkoviti lijekovi i cjepiva i da se ne razleti zdravstveni sustav jer onda bog pomagaj.Problem je taj što se o tom sranju ne zna dovoljno pa svi nešto nagađaju i prognoziraju pa tako i sa tim imunitetom.Velim da ako ne znaju koliko dugo traje imunitet onda je i neizvjesno na koji način zaustaviti pandemiju bez cjepiva jer imunitet krda ne drži vodu.A to da korona nije toliko opasna ko gripa isto ne stoji dokle god vlada pandemija pa smo opet na početku i tako u krug.mutava baštarda wrote:virus gripe brže mutira i svake godine rade cijepivo za njega. korona nije toliko opasna kao gripa...vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
bolje ti radi na prekvalifikaciji,na nesto sto je stalno potrebno...viruz divlja,dakle karantene ostaju,gospodarstvo miruje,sveukupno ide na recesiju...vakcina..??niti ne racunam na nju..mutava baštarda wrote:problem je što ide recesija, mi živimo od turizma, cijepivo možda ne bude dostupno ni iduće sezone... Iduće dvije sezone su kritičnevili40 wrote:slažem se s tim jer gripa obara sve i mlado i staro ali za gripu ima cjepivo pa nema epidemija,u Njemačkoj je procjepljenost za gripu 40%,dakle problem je u cjepivu kojeg još nema.mutava baštarda wrote:da se gripa pojavila prvi put ove godine a ne 1918 bilo bi žešće ...vili40 wrote:meni sve to nekak vuče da se dobije na vremenu da se pronađu učinkoviti lijekovi i cjepiva i da se ne razleti zdravstveni sustav jer onda bog pomagaj.Problem je taj što se o tom sranju ne zna dovoljno pa svi nešto nagađaju i prognoziraju pa tako i sa tim imunitetom.Velim da ako ne znaju koliko dugo traje imunitet onda je i neizvjesno na koji način zaustaviti pandemiju bez cjepiva jer imunitet krda ne drži vodu.A to da korona nije toliko opasna ko gripa isto ne stoji dokle god vlada pandemija pa smo opet na početku i tako u krug.mutava baštarda wrote:
virus gripe brže mutira i svake godine rade cijepivo za njega. korona nije toliko opasna kao gripa...
Guest- Guest
kritično je tu sve,ja se jučer čuo pa mi vele da ništa od 6.mjeseca nego tek u 7.ako bude sve po planu i da bih trebao u Nizozemsku.A lijepo su mi govorili da se treba odmah utrpati u neku državnu službu pa te onda boli ona stvar,tek kad svi pokrepaju od gladi si na redu ti.Dižu oni kredite ali što ja imam od toga?Bit će tu velikih pizdarija.mutava baštarda wrote:
problem je što ide recesija, mi živimo od turizma, cijepivo možda ne bude dostupno ni iduće sezone... Iduće dvije sezone su kritične
vili40-
2015-08-02
Jedinu perspektivu u Hrvatskoj imaju cementare i pivovare... BMK... Ne živim od turizma Bogu hvala, iako sam mislio krenuti sa iznajmljivanjem... Sreća došla korona pa se ne moram s tim zajebavat.Legendovich wrote:bolje ti radi na prekvalifikaciji,na nesto sto je stalno potrebno...viruz divlja,dakle karantene ostaju,gospodarstvo miruje,sveukupno ide na recesiju...vakcina..??niti ne racunam na nju..mutava baštarda wrote:problem je što ide recesija, mi živimo od turizma, cijepivo možda ne bude dostupno ni iduće sezone... Iduće dvije sezone su kritičnevili40 wrote:slažem se s tim jer gripa obara sve i mlado i staro ali za gripu ima cjepivo pa nema epidemija,u Njemačkoj je procjepljenost za gripu 40%,dakle problem je u cjepivu kojeg još nema.mutava baštarda wrote:da se gripa pojavila prvi put ove godine a ne 1918 bilo bi žešće ...vili40 wrote:
meni sve to nekak vuče da se dobije na vremenu da se pronađu učinkoviti lijekovi i cjepiva i da se ne razleti zdravstveni sustav jer onda bog pomagaj.Problem je taj što se o tom sranju ne zna dovoljno pa svi nešto nagađaju i prognoziraju pa tako i sa tim imunitetom.Velim da ako ne znaju koliko dugo traje imunitet onda je i neizvjesno na koji način zaustaviti pandemiju bez cjepiva jer imunitet krda ne drži vodu.A to da korona nije toliko opasna ko gripa isto ne stoji dokle god vlada pandemija pa smo opet na početku i tako u krug.
neki dan oso svoju parcelicu obici,i nuz put stanem kod jednog starog svabe,tamo se povukao i bastovani..zasadio neko povrce,a jedan dio ogradio i ubaco 20tak onih smedjih koza..za mlijeko i sir..kaze da ce i sampinjone poceti uzgajati,sve to za sebe i obitelj..izmedju koza,veselo trckaraju koke,patke..nicega ne fali..pametno..mutava baštarda wrote:Jedinu perspektivu u Hrvatskoj imaju cementare i pivovare... BMK... Ne živim od turizma Bogu hvala, iako sam mislio krenuti sa iznajmljivanjem... Sreća došla korona pa se ne moram s tim zajebavat.Legendovich wrote:bolje ti radi na prekvalifikaciji,na nesto sto je stalno potrebno...viruz divlja,dakle karantene ostaju,gospodarstvo miruje,sveukupno ide na recesiju...vakcina..??niti ne racunam na nju..mutava baštarda wrote:problem je što ide recesija, mi živimo od turizma, cijepivo možda ne bude dostupno ni iduće sezone... Iduće dvije sezone su kritičnevili40 wrote:slažem se s tim jer gripa obara sve i mlado i staro ali za gripu ima cjepivo pa nema epidemija,u Njemačkoj je procjepljenost za gripu 40%,dakle problem je u cjepivu kojeg još nema.mutava baštarda wrote:
da se gripa pojavila prvi put ove godine a ne 1918 bilo bi žešće ...
Guest- Guest
mutava baštarda wrote:Legendovich wrote:nema uopce imuniteta ako(a hoce ) u medjuvremenu viruz mutira..Gnječo je stavi grafikon mutacija i novih sojeva.TO se vise ne da pratiti,a kamoli izraditi vakcinu koja bi bila uspjesna..prouci spanjolsku gripu i njenu evoluciju tijekom par godina,i sve ce ti se logicno prikazati..do danas sve je identicno u slucaju Korona viruza..isto tako prvi val spanjolske gripe je bio prilicno blag i sa minimalno zrtava,no u drugom su navalile druge mutacije,i onda je krenulo stvarno zlo..treci je dotukao sto drugi nije ili je načeo..vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
pa to je samo virus. šta bi moglo poći po zlu?
Guest- Guest
Da se ljudi zatvore u karantene i polja ostanu neobrađena, ka za vrijeme pol potaGnječ wrote:mutava baštarda wrote:Legendovich wrote:nema uopce imuniteta ako(a hoce ) u medjuvremenu viruz mutira..Gnječo je stavi grafikon mutacija i novih sojeva.TO se vise ne da pratiti,a kamoli izraditi vakcinu koja bi bila uspjesna..prouci spanjolsku gripu i njenu evoluciju tijekom par godina,i sve ce ti se logicno prikazati..do danas sve je identicno u slucaju Korona viruza..isto tako prvi val spanjolske gripe je bio prilicno blag i sa minimalno zrtava,no u drugom su navalile druge mutacije,i onda je krenulo stvarno zlo..treci je dotukao sto drugi nije ili je načeo..vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
pa to je samo virus. šta bi moglo poći po zlu?
to i nije točno, ja sam pisala sljedeće...ako je u organizmu osobe koja se oporavila od covid-19 nađeno vrlo malo antitijela (ispod 500 titara, što imunolozi kažu da je nedovoljno za zaštitu), kako je ta osoba usprkos toga ozdravila otprilike jednako brzo kao i one koje su imale puno više razvijenih antitijela?mutava baštarda wrote:Legendovich wrote:nema uopce imuniteta ako(a hoce ) u medjuvremenu viruz mutira..Gnječo je stavi grafikon mutacija i novih sojeva.TO se vise ne da pratiti,a kamoli izraditi vakcinu koja bi bila uspjesna..prouci spanjolsku gripu i njenu evoluciju tijekom par godina,i sve ce ti se logicno prikazati..do danas sve je identicno u slucaju Korona viruza..isto tako prvi val spanjolske gripe je bio prilicno blag i sa minimalno zrtava,no u drugom su navalile druge mutacije,i onda je krenulo stvarno zlo..treci je dotukao sto drugi nije ili je načeo..vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
ali, potpuno nebitno...vidjet ćemo na jesen.
ili nećemo vidjeti ništa.
Noor wrote:
Po svoj prilici nećemo vidjeti ništa.
Guest- Guest
Legendovich wrote:
u medjuvremenu viruz mutira..
Puno manje nego virusi sezonske gripe. Ali razumijem da je neke od vas u to teže uvjeriti nego Dusparu da Zemlja nije oblika manje ili više ravne ploče.
Ali nema veze, ako neće ljudi, uvjerit će vas stvarnost sama.
Guest- Guest
dzabe pricasSpeare Shaker wrote:Legendovich wrote:
u medjuvremenu viruz mutira..
Puno manje nego virusi sezonske gripe. Ali razumijem da je neke od vas u to teže uvjeriti nego Dusparu da Zemlja nije oblika manje ili više ravne ploče.
Ali nema veze, ako neće ljudi, uvjerit će vas stvarnost sama.
stra ih uvatio
a et, norka vakserica bi trebala bit sretna, rusi ispitali vakcinu i dala odlican rezultat te se ocekuje uskoro da ce u mas proizvodnju
sami istrazivaci cjepili sebe i sad je testiraju po bolnicama skupa s lijekom za one koji su u malo tezem stanju
vakseri u orgazmu :D
Noor wrote:to i nije točno, ja sam pisala sljedeće...ako je u organizmu osobe koja se oporavila od covid-19 nađeno vrlo malo antitijela (ispod 500 titara, što imunolozi kažu da je nedovoljno za zaštitu), kako je ta osoba usprkos toga ozdravila otprilike jednako brzo kao i one koje su imale puno više razvijenih antitijela?mutava baštarda wrote:Legendovich wrote:nema uopce imuniteta ako(a hoce ) u medjuvremenu viruz mutira..Gnječo je stavi grafikon mutacija i novih sojeva.TO se vise ne da pratiti,a kamoli izraditi vakcinu koja bi bila uspjesna..prouci spanjolsku gripu i njenu evoluciju tijekom par godina,i sve ce ti se logicno prikazati..do danas sve je identicno u slucaju Korona viruza..isto tako prvi val spanjolske gripe je bio prilicno blag i sa minimalno zrtava,no u drugom su navalile druge mutacije,i onda je krenulo stvarno zlo..treci je dotukao sto drugi nije ili je načeo..vili40 wrote:meni tu nešto nije jasno.Ako se još ne zna koliko traje imunitet onih koji su preboljeli koronu,kako se onda može tvrditi da ti isti neće opet biti zaraženi u tom mogućem drugom valu?Imunitet krda bi mogao pasti u vodu a oni koji su preboljeli koronu samo bi dobili repete.
Kako su mrtvi razotkrili 'švedski model' borbe protiv koronavirusa
Epidemija koronavirusa otkrila je i pravu sliku zdravstva u toj bogatoj državi. Prema podacima Eurostata, Švedska je 2017. imala samo 222 bolesnička kreveta na milijun stanovnika, Hrvatska 553, a Njemačka 800. Broj kreveta u jedinicama intenzivne skrbi je samo 5,8 na 100.000 stanovnika, a iza njih je u EU samo Portugal
VIDEO:
https://www.vecernji.hr/premium/kako-su-mrtvi-razotkrili-svedski-model-borbe-protiv-koronavirusa-1405091
Švedska je , uz Trumpa, Johnsona i Bolsonara, svjetska štetočina.
Ana Brnabić i Vucić nisu svjetske štetočine, ali jesu srpske.
Usred epidemije galamiti kako si pobedio virus može samo maloumna štetočina.
Epidemija koronavirusa otkrila je i pravu sliku zdravstva u toj bogatoj državi. Prema podacima Eurostata, Švedska je 2017. imala samo 222 bolesnička kreveta na milijun stanovnika, Hrvatska 553, a Njemačka 800. Broj kreveta u jedinicama intenzivne skrbi je samo 5,8 na 100.000 stanovnika, a iza njih je u EU samo Portugal
VIDEO:
https://www.vecernji.hr/premium/kako-su-mrtvi-razotkrili-svedski-model-borbe-protiv-koronavirusa-1405091
Švedska je , uz Trumpa, Johnsona i Bolsonara, svjetska štetočina.
Ana Brnabić i Vucić nisu svjetske štetočine, ali jesu srpske.
Usred epidemije galamiti kako si pobedio virus može samo maloumna štetočina.
Page 5 of 11 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11
Similar topics
» Boris Johnson poručio naciji : Uvest ćemo još strožije mjere , najgore tek slijedi
» TREBALE PASTI NEKE MJERE, NO STIGAO NOVI SOJ!
» Švedska pooštrava mjere...
» Zvizdić o sporu s Hrvatskom : Uvesti recipročne mjere na granici, ljetovati u bih odmaralištima
» Švedska : Vladavina žena i kako je Švedska rekla Zbogom pameti
» TREBALE PASTI NEKE MJERE, NO STIGAO NOVI SOJ!
» Švedska pooštrava mjere...
» Zvizdić o sporu s Hrvatskom : Uvesti recipročne mjere na granici, ljetovati u bih odmaralištima
» Švedska : Vladavina žena i kako je Švedska rekla Zbogom pameti
Page 5 of 11