Oboreni pilot: Imam obavezu da osvetim komandira
Page 1 of 1
Oboreni pilot: Imam obavezu da osvetim komandira
Ruski pilot čiji je Su-24 oboren u Siriji kaže da namerava da ostane i nastavi da služi u sastavu ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga u Siriji.
„Naravno, nestrpljivo čekam da me otpuste iz bolnice kako bih se odmah vratio u stroj. Tražiću od komande da me ostavi u ovoj vazdušnoj bazi — imam obavezu da se osvetim za komandira“, rekao je novinarima preživeli pilot Su-24.
Osim toga, on je izjavio i da avijacija Turske nije slala nikakva upozorenja pre incidenta.
"Nije bilo upozorenja, pa nismo ni menjali kurs. Morate da razumete razliku u brzinama taktičkog bombardera kao što je SU-24 i aviona kao što je F16. Da su hteli da nas upozore, mogli su da nam 'sednu na krilo'. Međutim, raketa nas je odjednom pogodila sa leđa, nismo imali vremena ni za kakav manevar", naveo je on za ruski kanal Rusija 1.
Podsećamo, nakon što je turski F-16 oborio ruski avion objavljeno je da su oba pilota poginula, a objavljen je i snimak na kojem se vidi kako sirijski pobunjenici drže telo jednog od njih.
Međutim, francuski ambasador juče je objavio da je jedan pilot živ i da ga je spasla Asadova vojska.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=11&dd=26&nav_category=78&nav_id=1067420
„Naravno, nestrpljivo čekam da me otpuste iz bolnice kako bih se odmah vratio u stroj. Tražiću od komande da me ostavi u ovoj vazdušnoj bazi — imam obavezu da se osvetim za komandira“, rekao je novinarima preživeli pilot Su-24.
Osim toga, on je izjavio i da avijacija Turske nije slala nikakva upozorenja pre incidenta.
"Nije bilo upozorenja, pa nismo ni menjali kurs. Morate da razumete razliku u brzinama taktičkog bombardera kao što je SU-24 i aviona kao što je F16. Da su hteli da nas upozore, mogli su da nam 'sednu na krilo'. Međutim, raketa nas je odjednom pogodila sa leđa, nismo imali vremena ni za kakav manevar", naveo je on za ruski kanal Rusija 1.
Podsećamo, nakon što je turski F-16 oborio ruski avion objavljeno je da su oba pilota poginula, a objavljen je i snimak na kojem se vidi kako sirijski pobunjenici drže telo jednog od njih.
Međutim, francuski ambasador juče je objavio da je jedan pilot živ i da ga je spasla Asadova vojska.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=11&dd=26&nav_category=78&nav_id=1067420
Guest- Guest
Re: Oboreni pilot: Imam obavezu da osvetim komandira
Russian Pillot Rescued by Iran's General Soleimani
Russian sources revealed on Thursday that the pilot of the Russian Su-24 jet that was shot down by Turkey over the Syrian airspace on Tuesday was rescued in an operation by Iran's globally renowned IRGC Qods Force Commander Major General Soleimani.
On Tuesday, a Russian Su-24 bomber jet crashed in Syria. Russian President Vladimir Putin said that the plane was downed by an air-to-air missile launched by a Turkish F-16 jet over Syrian territory, falling 4 kilometers (2.5 miles) from the Turkish border.
The crew of the plane ejected and one pilot was killed by fire from the ground, according to the Russian General Staff. The co-pilot Captain Konstantin Murahtin survived. But the story of how he survived in a land surrounded by various types of terrorist groups for tens of kilometers was unknown until today.
Emad Abshenas, a reporter for Russia's state-run Sputnik news agency, wrote a piece in the Persian-language website of the Russian agency quoting the entire story from a senior Syrian officer.
"I contacted one of the Syrian officers who is my old friend and is stationed in Lattakia and asked him to tell me the story, and here is what he said," Abshenas mentioned.
After the downing of the Russian fighter jet, the Russian helicopters took off immediately to save the pilot but they faced the heavy fire power of FSA (or the so-called moderate opposition, the Free Syrian Army, supported by the West) and the Turkey-back Turkmens who targeted the helicopter with missiles and advanced weapons that they have gained recently. During the operations one Russian aid worker was killed.
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
trebalo bi iran da udje da poroka ta govna sa kopnenom vojskom...
Guest- Guest
Čeka se isporuka ruskih S300 raketnih sistema. Najdalje do ožujka.Braćala wrote:trebalo bi iran da udje da poroka ta govna sa kopnenom vojskom...
2015-10-07
marcus-t wrote:Čeka se isporuka ruskih S300 raketnih sistema. Najdalje do ožujka.Braćala wrote:trebalo bi iran da udje da poroka ta govna sa kopnenom vojskom...
[size=36]S-400 stigao u Hmejmim rusku bazu u Siriji
Ruski protivvazdušni sistem "S-400" stigao je danas u Siriju, javio je dopisnik agencije RIA Novosti, a prenosi “Sputnjik”.
IZVOR: B92 ČETVRTAK, 26.11.2015. | 13:21
[/size]
S-400 je raketni sistem zemlja-vazduh nove generacije, a stigao je u Hmejmim vazdušnu bazu u Siriji u kojoj su ruski vojnici stacionirani.
Podsećamo, rusko Ministarstvo odbrane juče je objavilo plan o slanju ovog sistema u Siriju, dan nakon što je turska avijacija oborila ruski borbeni avion Su-24, koji je učestvovao u antiterorističkoj kampanji u Siriji.
Osim toga, ruski predsednik Vladimir Putin je obaranje aviona opisao kao "nož u leđa".
"S-400 trijumf" je protivvazdušni sistem koji koristi projektile zemlja-vazduh i obara sve vrste letećih objekata, od aviona do balističkih i krstarećih projektila.
Sistem istovremeno prati do 36 ciljeva, a domet pogađanja mu je u krugu do 400 kilometara i na visini do 30 kilometara. Čitav sistem smešten je na mobilna vojna vozila, a može da se postavi i aktivira za samo pet minuta.
Guest- Guest
Nisam to mislio. To je već stiglo u Siriju. Čeka se isporuka Iranu.Braćala wrote:marcus-t wrote:Čeka se isporuka ruskih S300 raketnih sistema. Najdalje do ožujka.Braćala wrote:trebalo bi iran da udje da poroka ta govna sa kopnenom vojskom...
[size=36]S-400 stigao u Hmejmim rusku bazu u Siriji
Ruski protivvazdušni sistem "S-400" stigao je danas u Siriju, javio je dopisnik agencije RIA Novosti, a prenosi “Sputnjik”.
IZVOR: B92 ČETVRTAK, 26.11.2015. | 13:21
[/size]
S-400 je raketni sistem zemlja-vazduh nove generacije, a stigao je u Hmejmim vazdušnu bazu u Siriji u kojoj su ruski vojnici stacionirani.
Podsećamo, rusko Ministarstvo odbrane juče je objavilo plan o slanju ovog sistema u Siriju, dan nakon što je turska avijacija oborila ruski borbeni avion Su-24, koji je učestvovao u antiterorističkoj kampanji u Siriji.
Osim toga, ruski predsednik Vladimir Putin je obaranje aviona opisao kao "nož u leđa".
"S-400 trijumf" je protivvazdušni sistem koji koristi projektile zemlja-vazduh i obara sve vrste letećih objekata, od aviona do balističkih i krstarećih projektila.
Sistem istovremeno prati do 36 ciljeva, a domet pogađanja mu je u krugu do 400 kilometara i na visini do 30 kilometara. Čitav sistem smešten je na mobilna vojna vozila, a može da se postavi i aktivira za samo pet minuta.
2015-10-07
Similar topics
» BIVŠI PILOT CIA: Na Mesecu živi 250 miliona stanovnika, imam i dokaze za to (VIDEO)
» Bandić: 'Nije istina da imam 12 zastupnika, imam ih 13'
» Njemačka uvodi radnu obavezu za tražitelje azila
» Hrvati imaju moralnu obavezu da se suoče sa ustaškom prošlošću!
» Grom u F-18, pilot ne zna sta ga snaslo
» Bandić: 'Nije istina da imam 12 zastupnika, imam ih 13'
» Njemačka uvodi radnu obavezu za tražitelje azila
» Hrvati imaju moralnu obavezu da se suoče sa ustaškom prošlošću!
» Grom u F-18, pilot ne zna sta ga snaslo
Page 1 of 1