Svjetski židovski kongres poziva hrvatske vlasti da prestanu sudjelovati u veličanju ustaškog režima
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Svjetski židovski kongres poziva hrvatske vlasti da prestanu sudjelovati u veličanju ustaškog režima
evo i mog omiljenog teslića jebali mrtvo sve svoje...
Početkom februara 1919. godine održana je u Zagrebu skupština Radićeve "Hrvatske pučke seljačke stranke". Otvorio ju je Radić. Govoreći o nasilju u Hrvatskoj, Radić je između ostalog rekao: "U Ždali preko Drave svukli su do gola ljude i tukli ih trnovitim batinama. Isto se dogodilo u Severinu, Rači, Popovači i Grubišnom Polju, svagdje su ljude batinali i to samo za povik "živjela republika". Među svojim političkim zahtjevima Radić je posebno istakao hrvatsku republiku i hrvatsku konstituantu. Na ovaj i slične govore Stjepana Radića i na njegovo organizovanje hrvatskog naroda Beograd je odgovorio naredbom vojnog zapovjedništva, koja je objavljena krajem aprila 1919. godine, u službenom organu "Narodne Novine". Njom je Hrvatska proglašena okupiranim neprijateljskim područjem, te je objavljena primjena srpskog vojnog kaznenog zakona i na građanske osobe. Potpukovnik Petar Teslić u Bjelovaru izdao je naredbu, kojom je uvedeno batinanje. Po toj naredbi "uvreda kralja ili republikanstvo kažnjava se (i za civile) s 25 batina". Ovakvim stanjem u Hrvatskoj i prije izloženim stanjem u Crnoj Gori pripremljeni su izbori za konstituantu, koji su određeni kraljevim ukazom za 28. novembar 1920. godine.
Početkom februara 1919. godine održana je u Zagrebu skupština Radićeve "Hrvatske pučke seljačke stranke". Otvorio ju je Radić. Govoreći o nasilju u Hrvatskoj, Radić je između ostalog rekao: "U Ždali preko Drave svukli su do gola ljude i tukli ih trnovitim batinama. Isto se dogodilo u Severinu, Rači, Popovači i Grubišnom Polju, svagdje su ljude batinali i to samo za povik "živjela republika". Među svojim političkim zahtjevima Radić je posebno istakao hrvatsku republiku i hrvatsku konstituantu. Na ovaj i slične govore Stjepana Radića i na njegovo organizovanje hrvatskog naroda Beograd je odgovorio naredbom vojnog zapovjedništva, koja je objavljena krajem aprila 1919. godine, u službenom organu "Narodne Novine". Njom je Hrvatska proglašena okupiranim neprijateljskim područjem, te je objavljena primjena srpskog vojnog kaznenog zakona i na građanske osobe. Potpukovnik Petar Teslić u Bjelovaru izdao je naredbu, kojom je uvedeno batinanje. Po toj naredbi "uvreda kralja ili republikanstvo kažnjava se (i za civile) s 25 batina". Ovakvim stanjem u Hrvatskoj i prije izloženim stanjem u Crnoj Gori pripremljeni su izbori za konstituantu, koji su određeni kraljevim ukazom za 28. novembar 1920. godine.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Re: Svjetski židovski kongres poziva hrvatske vlasti da prestanu sudjelovati u veličanju ustaškog režima
Akcija reakcija, uzrok posljedica
To je ono što srbi teško prihvaćaju i ne žele vidjeti čak i kad im se pred oči gurne ovakav autentični materijal. Kužim ja da je teško prihvatiti da si godinama slušao isključivo laži i u njih vjerovao ali opet pored svega ne promjeniti mišljenje???...
To je ono što srbi teško prihvaćaju i ne žele vidjeti čak i kad im se pred oči gurne ovakav autentični materijal. Kužim ja da je teško prihvatiti da si godinama slušao isključivo laži i u njih vjerovao ali opet pored svega ne promjeniti mišljenje???...
20 godina bestijalnog terora nad hrvatima, crnogorcima i makedoncima... i onda se pitaju otkud... makedonske crnogorske i hrvatske ustaše... ma nek se napuše kurca i nek budu sretni da ih uopće ima... nema tu povratka... oni su toliko ogrezli u zlo da nema teorije da se s njim suoče...tre wrote:Akcija reakcija, uzrok posljedica
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Ajmo svi zapjevat sada : Mi-li-ci-ja , milicija trenira strogoću
https://www.klix.ba/vijesti/regija/haos-u-niksicu-zbog-hapsenja-svestenika-policija-suzavcem-i-sok-bombama-rastjerala-gradjane/200513166
https://www.klix.ba/vijesti/regija/haos-u-niksicu-zbog-hapsenja-svestenika-policija-suzavcem-i-sok-bombama-rastjerala-gradjane/200513166
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
jasambrend wrote:Ringo10 wrote:Care moj ja cijenim tvoju ustašku iskrenost i to što se ne posipaš pepelom kad te neko prozove kao ovi drugi ovdjeFRANK wrote:Mora.mortal wrote:hektoroviću prestani prodavati ljigavoću
Triba pisat sta beograd njegov glavni grad misli
Ali care moj, ako zaista misliš to što ovdje pišeš i govoriš, ti onda jesi mentalni invalid ...
Jer biti toliko zaluđen, zadojen i pun mržnje može samo biti mentalni slučaj i poremećen čovjek.
AKo tako zaista misliš kao što ovdje istupaš, mogu samo da te žalim i to duboko.
I ne moraš se truditi, neću se ni svađati ni raspravljati s tobom.
Aj debilu ubij se... nemaš ti koga žaliti osim svoju blentavu tikvurdu...
immortal-
2014-04-16
Za razliku od tebe i ostalih mentalnih bolesnika ovdje, mene Srbi ne zanimaju, Srbi mi nisu bolesna opsesija a mržnja prema Srbima mi nije smisao života kao tebi i još nekima ovdje na forumu, zapravo većini na ovome forumu.FRANK wrote:Sta se imas trudit bogati.Ringo10 wrote:Care moj ja cijenim tvoju ustašku iskrenost i to što se ne posipaš pepelom kad te neko prozove kao ovi drugi ovdjeFRANK wrote:Mora.mortal wrote:hektoroviću prestani prodavati ljigavoću
Triba pisat sta beograd njegov glavni grad misli
Ali care moj, ako zaista misliš to što ovdje pišeš i govoriš, ti onda jesi mentalni invalid ...
Jer biti toliko zaluđen, zadojen i pun mržnje može samo biti mentalni slučaj i poremećen čovjek.
AKo tako zaista misliš kao što ovdje istupaš, mogu samo da te žalim i to duboko.
I ne moraš se truditi, neću se ni svađati ni raspravljati s tobom.
Ja srbe uopce ne mrzim.
Dapace zalim ih.
Ali se triba znat tko je sotona balkana bio
To su srbi.
I onaj sevasti kreten koji je u krvi stvorio sugoslaviJU
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
PA to ti je većina Hrvata danasjastreb wrote:Pa ustaštvo je idiotizam par excellance i samo ga potpuni idioti mogu veličati.
2015-09-24
Ringo10 wrote:PA to ti je većina Hrvata danasjastreb wrote:Pa ustaštvo je idiotizam par excellance i samo ga potpuni idioti mogu veličati.
najgore je što ustaštvo podržavaju s vrha vlasti
Kenwood Kenon se ne usudi izreći za DAN EVROPE DA je ujedno dan pobjede nad fašizmom
sroljo obični koji računa na te nove inducirane ustaše
ali, sumnjam da ih je većina u rh
samo se deru jako i mrče po forumima svoju neukost i glupost
Ne možeSora wrote:Ringo10 wrote:PA to ti je većina Hrvata danasjastreb wrote:Pa ustaštvo je idiotizam par excellance i samo ga potpuni idioti mogu veličati.
Kenwood Kenon se ne usudi izreći za DAN EVROPE DA je ujedno dan pobjede nad fašizmom
Neoustaštvo se toliko ukorijenilo u Hrvatskoj i među Hrvatima da je opasno reći bilo šta protiv toga ili u korist pokreta koji je porazio takve ideologije
Tragično ali je tako
2015-09-24
ima li i bijelih miševa? ono jebiga kad vam se već ustaše priviđaju pa zašto ne bi bilo i bijelih miševa kao kod svakog iznadprosječnog pijancaRingo10 wrote:Ne možeSora wrote:Ringo10 wrote:PA to ti je većina Hrvata danasjastreb wrote:Pa ustaštvo je idiotizam par excellance i samo ga potpuni idioti mogu veličati.
Neoustaštvo se toliko ukorijenilo u Hrvatskoj i među Hrvatima da je opasno reći bilo šta protiv toga ili u korist pokreta koji je porazio takve ideologije
Tragično ali je tako
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Parlament BiH: SNSD i HDZ blokirali Rezoluciju o žrtvama ustaškog režima
» U Jasenovcu održana komemoracija Srbima, zidovima, Romima I drugim zrtvama ustaskog rezima u vidu vjerskih obreda za ubijene
» 'Ekonomski' um Petrov:'Sve Hrvatske kompanije trebaju sudjelovati u kupnji Agrokora
» Rassmussen poziva SAD-e na bude svjetski policajac te da napadne Rusiju, Kinu, Iran, Siriju...
» Sebastian Kurz : Jako nam je žao što smo kao stranka podržali prijedlog Zelenih komunista s kojima smo u koaliciji na vlasti da austrijski parlament zabrani Hrvatskoj da komemoira žrtve titoističkog režima na BLEJBURGU
» U Jasenovcu održana komemoracija Srbima, zidovima, Romima I drugim zrtvama ustaskog rezima u vidu vjerskih obreda za ubijene
» 'Ekonomski' um Petrov:'Sve Hrvatske kompanije trebaju sudjelovati u kupnji Agrokora
» Rassmussen poziva SAD-e na bude svjetski policajac te da napadne Rusiju, Kinu, Iran, Siriju...
» Sebastian Kurz : Jako nam je žao što smo kao stranka podržali prijedlog Zelenih komunista s kojima smo u koaliciji na vlasti da austrijski parlament zabrani Hrvatskoj da komemoira žrtve titoističkog režima na BLEJBURGU
Page 4 of 4