Mask: Senzori u ljudskom mozgu za manje od godinu dana
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Mask: Senzori u ljudskom mozgu za manje od godinu dana
kaya wrote:Znaš šta, neka se ne diče baš medicinskim dostignućima i bolje neka šute. Evo običan virus i ne znaju što bi, metode iz 15 stoljeća koriste.dzmrdz wrote:kaya wrote:Puno im to znači, senzor u mozgu a pacijenta im ubije obična bakterija
Samo da u supak nista ne guraju...taj napredak ne bih podneo
slazem se s tobom..mozda su nam ocekivanja prevelika. Mozda se previse uzdamo u tu neku inteligenciju u vidu naucnika i politicara a milion je primera da kapitalni projekti propadaju i idu u milionske i bilionske cifre radi banalnih gresaka i propusta od onih za koje mi mislimo da su pametni.
a opet..Da li mi u stavri znamo sto oni znaju?
Guest- Guest
jašta,mater im jebem predplaćenu,neinventivnu i neradničku.gora su samo ona govna od pravnika......;)kaya wrote:
Znaš šta, neka se ne diče baš medicinskim dostignućima i bolje neka šute. Evo običan virus i ne znaju što bi, metode iz 15 stoljeća koriste.
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Legendovich wrote:nisi progressivan..ti si mrzittelj i fasista...dzmrdz wrote:kaya wrote:Puno im to znači, senzor u mozgu a pacijenta im ubije obična bakterija
Poznavcao sam jednog ovde starog homica, vrlo poznat dirigent i izmedju ostalog osnivac UK National Lottery, radio sam dosta u njegovom stanu uglavnom farbanja i sl.
Kaze on meni, ajd emolim te skloni ovu lampu a ja moram proci pored njega a on seo na rub kreveta..reko denis, mici se na drugu stranu..a on se raspali smijati..kaze .. ti nikom ne verujes jelda?!..ja reko tebi ne! hahaha
Guest- Guest
A ne znam što znaju al ovo mi dovoljno.dzmrdz wrote:kaya wrote:Znaš šta, neka se ne diče baš medicinskim dostignućima i bolje neka šute. Evo običan virus i ne znaju što bi, metode iz 15 stoljeća koriste.dzmrdz wrote:kaya wrote:Puno im to znači, senzor u mozgu a pacijenta im ubije obična bakterija
slazem se s tobom..mozda su nam ocekivanja prevelika. Mozda se previse uzdamo u tu neku inteligenciju u vidu naucnika i politicara a milion je primera da kapitalni projekti propadaju i idu u milionske i bilionske cifre radi banalnih gresaka i propusta od onih za koje mi mislimo da su pametni.
Evo stigao virus a oni samo znaju za ono iz 15 stoljeća. Kao kloniraju oni, to čip u mozgu, ovo ono. A na kraju operi ruke i bježi kući.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
max123 wrote:jašta,mater im jebem predplaćenu,neinventivnu i neradničku.gora su samo ona govna od pravnika......;)kaya wrote:
Znaš šta, neka se ne diče baš medicinskim dostignućima i bolje neka šute. Evo običan virus i ne znaju što bi, metode iz 15 stoljeća koriste.
2015-08-15
סמאל wrote:Gnječ wrote:סמאל wrote:Možda neće bit potrebno ako se zakonski bude tretiralo kao ubojstvo a kazne budu primjerene,tak da prženje mozga isto kao maljem po glavurdi.dzmrdz wrote:Gnječ wrote:
toliko elektroda u lubanji? dođem sa elektrošokerom i liku spržim mozak nakon toga lik ne bi znao zbrojit dva i dva zakurac mu sva umjetna inteligencija i implanti.
a bajo moj..a mislis da nece biti i gromobran ukljucen u to? :p
..pretpostavljam da ce imati i negatoivne strane ali ne nuzno da ce to biti samo implanti, mogu biti u obliku sintetickih stimulansa za super cognition itd
Ili raspalis ga jednostavno macolom..:)
No vjerojatno se računa i na takvu mogućnost,pa imaš nekakav,,oblak'' ili nešto slično,učitaš svoju memoriju u drugi,,uređaj''
e pliz nađi neku drugu riječ za "primjerene" jer mi ta novokomponirana rvacka riječ stvarno više ide primjereno nakurac.
a kako ćeš dokazati ubojstvo? evo ti primjer: mogu svakoga koji nosi peacemaker usmrtiti bez ikakvih vidljivih i nevidljivih dokaza. lik jednostavno padne i to je to.Jeli ,,prikladne'' prikladna zamjena za,,primjerene'' ?
ma prikladno, adekvatno, prihvatljivo ima još sličnih izraza šaraj malo dopizdilo više to "primjereno".
A što se toga tiče,onog dana kad društvo bude na takvoj razini,nećeš više moći ,,prikladno'' prdnut a da ti u svakom trenutku ne mogu očitat kad i u koliko sati si prnuo,te očitat količinu plina koju si ispustio.
Mislim,tehnološki ali i evolucijski progres je nezaustavljiv.Svako protivljenje tome,bilo bi jednako protivljenje izumu i početku primjene parne lokomotive.
Nekad su trekovske inovativnosti bile obični televizijski SF,a danas su neke od njih već realnost.
ma gle meni je to struka pa ti odmah kažem da je to što ti ili vi koliko vas ima pričate je priča ljudi koji nemaju pojma. stvari nisu niti izdaleka onakve kako ti tu pričaš i maštaš. zašto su ljudi skloni takvom preuveličavanju stvari o kojima pojma nemaju ja to neću elaborirati. sve je to još u fazi nečijih ideja u glavi. do realizacije tih ideja je jako jako dugačak put ako se ikada bude moglo takvo što konstruirati.
bilo bi ti pametnije tebi a i ostalima da se fokusirate na proizvodnju patogenih virusa u laboratorijima kojih već danas ima takvih vrsta da mogu pobiti cijelo čovječanstvo i ne, nisu to virusi iz prirode to su sintetički virusi ili eventualno prirodni modificirani virusi. to je opasnost a ne tvoj SF kurac palac elektrode u mozgu i aparati za elektro lučno varenje.
počni studirati GoF Gain of Function research. pa kad budeš malo proučio tek onda ćeš shvatiti gdje je pravi problem.
Guest- Guest
Senzor kao u mozgu a ono..ljudi donesu wc papir u bolnicu. Meni se čini da njihova dostignuća samo u medicinskom časopisu
2015-08-15
e da smo ja i ti jedan dan poglavnici rvacke,a?al bi bilo sve pod špagom i al bi se delalo kak spada...;)kaya wrote:max123 wrote:jašta,mater im jebem predplaćenu,neinventivnu i neradničku.gora su samo ona govna od pravnika......;)kaya wrote:
max123- Posts : 2853
2015-10-28
kaya wrote:A ne znam što znaju al ovo mi dovoljno.dzmrdz wrote:kaya wrote:Znaš šta, neka se ne diče baš medicinskim dostignućima i bolje neka šute. Evo običan virus i ne znaju što bi, metode iz 15 stoljeća koriste.dzmrdz wrote:kaya wrote:Puno im to znači, senzor u mozgu a pacijenta im ubije obična bakterija
Evo stigao virus a oni samo znaju za ono iz 15 stoljeća. Kao kloniraju oni, to čip u mozgu, ovo ono. A na kraju operi ruke i bježi kući.
Ne idi nikuda, jorgan preko glave, beli luk, rakija...hahah
e sad ove sa burkama ispadose najpametnije, ne znam kakav je % medju njima koji su obolili..(mislim vec su bolesni al od ovog virusa konkretno)
Guest- Guest
lobotomija press
dijagram-
2015-08-09
Vidi mu rukicu...Vaši gospodari se sporazumijevaju, ne riječima, već simbolima...Serbinho-3 wrote:
https://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2020&mm=05&nav_id=1682626
red wolf-
2016-02-10
Džabe im burka, nije ff5 ili koja oznaka već, propušta.dzmrdz wrote:kaya wrote:A ne znam što znaju al ovo mi dovoljno.dzmrdz wrote:kaya wrote:Znaš šta, neka se ne diče baš medicinskim dostignućima i bolje neka šute. Evo običan virus i ne znaju što bi, metode iz 15 stoljeća koriste.dzmrdz wrote:
Ne idi nikuda, jorgan preko glave, beli luk, rakija...hahah
e sad ove sa burkama ispadose najpametnije, ne znam kakav je % medju njima koji su obolili..(mislim vec su bolesni al od ovog virusa konkretno)
2015-08-15
E moj ti, još da sam taj jedan dan naše vladavine ustala na lijevu, bilo bi belaja. Al dobro, rijetko ustajem na lijevu pa bi imali srećemax123 wrote:e da smo ja i ti jedan dan poglavnici rvacke,a?al bi bilo sve pod špagom i al bi se delalo kak spada...;)kaya wrote:max123 wrote:jašta,mater im jebem predplaćenu,neinventivnu i neradničku.gora su samo ona govna od pravnika......;)kaya wrote:
2015-08-15
Nisam nikad ni rekao da je to moja struka,niti je to je to moja maštarija.Gnječ wrote:סמאל wrote:Gnječ wrote:סמאל wrote:Možda neće bit potrebno ako se zakonski bude tretiralo kao ubojstvo a kazne budu primjerene,tak da prženje mozga isto kao maljem po glavurdi.dzmrdz wrote:
a bajo moj..a mislis da nece biti i gromobran ukljucen u to? :p
..pretpostavljam da ce imati i negatoivne strane ali ne nuzno da ce to biti samo implanti, mogu biti u obliku sintetickih stimulansa za super cognition itd
Ili raspalis ga jednostavno macolom..:)
No vjerojatno se računa i na takvu mogućnost,pa imaš nekakav,,oblak'' ili nešto slično,učitaš svoju memoriju u drugi,,uređaj''
e pliz nađi neku drugu riječ za "primjerene" jer mi ta novokomponirana rvacka riječ stvarno više ide primjereno nakurac.
a kako ćeš dokazati ubojstvo? evo ti primjer: mogu svakoga koji nosi peacemaker usmrtiti bez ikakvih vidljivih i nevidljivih dokaza. lik jednostavno padne i to je to.Jeli ,,prikladne'' prikladna zamjena za,,primjerene'' ?
ma prikladno, adekvatno, prihvatljivo ima još sličnih izraza šaraj malo dopizdilo više to "primjereno".
A što se toga tiče,onog dana kad društvo bude na takvoj razini,nećeš više moći ,,prikladno'' prdnut a da ti u svakom trenutku ne mogu očitat kad i u koliko sati si prnuo,te očitat količinu plina koju si ispustio.
Mislim,tehnološki ali i evolucijski progres je nezaustavljiv.Svako protivljenje tome,bilo bi jednako protivljenje izumu i početku primjene parne lokomotive.
Nekad su trekovske inovativnosti bile obični televizijski SF,a danas su neke od njih već realnost.
ma gle meni je to struka pa ti odmah kažem da je to što ti ili vi koliko vas ima pričate je priča ljudi koji nemaju pojma. stvari nisu niti izdaleka onakve kako ti tu pričaš i maštaš. zašto su ljudi skloni takvom preuveličavanju stvari o kojima pojma nemaju ja to neću elaborirati. sve je to još u fazi nečijih ideja u glavi. do realizacije tih ideja je jako jako dugačak put ako se ikada bude moglo takvo što konstruirati.
bilo bi ti pametnije tebi a i ostalima da se fokusirate na proizvodnju patogenih virusa u laboratorijima kojih već danas ima takvih vrsta da mogu pobiti cijelo čovječanstvo i ne, nisu to virusi iz prirode to su sintetički virusi ili eventualno prirodni modificirani virusi. to je opasnost a ne tvoj SF kurac palac elektrode u mozgu i aparati za elektro lučno varenje.
počni studirati GoF Gain of Function research. pa kad budeš malo proučio tek onda ćeš shvatiti gdje je pravi problem.
No ja sam jedan od onih koji se,ajmo reći,,dive'' entuzijastičnim ljudima i vizionarima poput Muska.
S druge strane i sam Musk priča jezikom koji je i meni razumljiv.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Mda,,,od takvih hipokrita mi se doslovno povraca..iako ih katkad trebas,no sva sreca pa vole novac,i guzicu bi za njega dali..max123 wrote:jašta,mater im jebem predplaćenu,neinventivnu i neradničku.gora su samo ona govna od pravnika......;)kaya wrote:
Guest- Guest
Nema strana...Oni su uvijek na istoj strani...
https://illuminatisymbols.info/donald-trump-triple-six/
https://illuminatisymbols.info/donald-trump-triple-six/
red wolf-
2016-02-10
To je simbol s vrećice Vegete.red wolf wrote:Vidi mu rukicu...Vaši gospodari se sporazumijevaju, ne riječima, već simbolima...Serbinho-3 wrote:
Tko zna što pokušava reči?
666danni1 wrote:To je simbol s vrećice Vegete.red wolf wrote:Vidi mu rukicu...Vaši gospodari se sporazumijevaju, ne riječima, već simbolima...Serbinho-3 wrote:
red wolf-
2016-02-10
Ne zna covjek koga vise slusati.
Pernara, ezeka, lovrena, djokovicevu zenu...
Komplicirano brate mili
Pernara, ezeka, lovrena, djokovicevu zenu...
Komplicirano brate mili
dijagram-
2015-08-09
red wolf wrote:666danni1 wrote:To je simbol s vrećice Vegete.red wolf wrote:Vidi mu rukicu...Vaši gospodari se sporazumijevaju, ne riječima, već simbolima...Serbinho-3 wrote:
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Kurac.red wolf wrote:666danni1 wrote:To je simbol s vrećice Vegete.red wolf wrote:Vidi mu rukicu...Vaši gospodari se sporazumijevaju, ne riječima, već simbolima...Serbinho-3 wrote:
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» GODINU DANA POSLIJE
» Točno prije godinu dana
» Plaće realno porasle 5% u godinu dana
» Za godinu dana u Srbiji ovoliko napredovao
» U zadnjih godinu dana mrtva tri predsjednika...
» Točno prije godinu dana
» Plaće realno porasle 5% u godinu dana
» Za godinu dana u Srbiji ovoliko napredovao
» U zadnjih godinu dana mrtva tri predsjednika...
Page 3 of 5