Denkverbot
Page 29 of 50
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Re: Denkverbot
aben wrote:obrana, to je preneseno znočenje. riječ je o obrani stajališća, riječ je o dodatnom objašnjenju.venus wrote:aben wrote:venus wrote:
Suze su mi pošle na ovaj boldani dio. Ja sve verujen dok se ne dokaže suprotno..
Ljude koji lažu odaju sitnice. A moje soko okolovo ih uvijek uhvati. I ne kažem ja to njima, zašto bi rekla da sam primijetila.
Jer da im kažem, bilo bi im neugodno, vrlo vjerovatno bi krenulo obranaštvo, a to nema smisla.
Pravo ćutim i pravim se grbava.
ali, sitne nekonzistencije tribo omoh istaknuti.
svako bi tribo imati šansu obroniti se, ne razumin ča dobiješ istakovon strategijon?
Što ja imam od toga da nekom nabijam "nekonzistencije" na nos?
Od čega/koga da se brani? Mene? A zašto pobogu?
Prihvaćam ljude takve kakvi jesu.
A ča bi ti..istuka svih, ispljuca..
u komunikaciji morote pretpostaviti grješke. apstraktne ideje ni mi somi ne moremo reprezentirati 100% točno, a kamoli će ih moći un kome smo ih iznili u par rečenic.
pogljedojte ovu rečenicu "and it suddenly clicked. Fully. I got it.
Then I lost it. The next day, I tried to explain the epiphany to a friend and I left us both confused."
meni je ovo vrh. un je pošo objosniti prijatelju, a na kraju su obadvo bili zbunjeni, tj. ostvorili su napredak. moreš li zamisliti ot njihov razgovor bez da su jedun drugomu prešućivali nekonzisencije?
zoto, dojite benefit sumnje. išćite objašnjenje. isplotiti će se vami. ne prihvaćajte ljude kakovi jesu, natirojte ih da budu bolji nego ča jesu.
Ako ne znaš objasnit prijatelju svoju spoznaju, onda ni sam ne razumiješ puni kontekst što si "suddenly spoznao" niti imaš adekvatne "alate" za prenošenje informacija. I onda nasilno prenošenje nečeg za što drugi nije "spreman" ili mu "ne treba" je neproduktivno, čitaj gubljenje vremena i može čak djelovati kao "pametovanje". Česta je pojava kod onih koji nešto "shvate" da ih operu hormoni na najjače pa to žele podijelit sa svima. Kako spoznaju nisu ugradili u svoj život, to naprosto nepovratno ode i nažalost ostane kao neko blijedo sjećanje na prekrasni trenutak epifanije.
Osoba kojoj je kliknulo treba to zaživjet u svom vlastitom životu. Amen. Jer tako mi volimo učiti, od primjera i od uzora.
I naposljetku - nemam ja šta "natirati" druge da budu bolji, nego sebe da ja budem bolja. Sve što naučim treba se vidjet na mom stanu, na mom poslu, na mojim odnosima s ljudima, a ne da glumim evangelizatora.
Aj sad ti. Mikrofon je tvoj.
Guest- Guest
mativka wrote:Jel to znak poštovanja prema svim sugovornicima?kic wrote:
aben stvarno na sve odgovori, mora mu se odat priznanje
Meni ovo Kicovo pari kao pohvala Abenu za njegove aktivnosti; čovjek je dušom i tijelom na forumu.
A tvoje pitanje mi pari kao čupanje dlačica koje vire iz nosa...
Guest- Guest
ebenica wrote:violator je pametna tu se nema kai za reć'. obrazovanje i common sense ruku pod ruku, što je rijetkost, zato je to lako prepoznati.Gnječ wrote:ebenica wrote:violator wrote:Sve se svodi na " moras biti dobra". "Biti dobra osoba" znaci ne povrijediti druge. Jer ako povrijedis druge, ljudi te nece prihvatiti. Ako te ne prihvacaju, bit ces usamljena. Pa si "dobar". Pa si svejedno usamljen jer nisi onakav kakav zelis biti. Nitko te nije ucio kako zadovoljiti vlastite zelje i potrebe. Mislim, smijesno mi je ovo uopce pisati, ali ti se " programcici" ukljuce u nekim cudnim situacijama. I nikad ne znam je li to doista stvar odgoja ili je pitanje bioloskih programa, odnosno nase evolucije kao coporativnih zivotinja...
svega po malo, ljudi se rađaju više puta, jednom kad se stvarno rode a ostalo kad dolaze na svijet u nečijim mislima.
najgore je doći na svijet u nečijim mislima jer često budemo robovi tuđe vizije nas samih. nekad zato što se i nama sviđa ta slika a neki puta jer smo žrtve emocionalne ucjene, da ne razočaramo.
babice nas nisu donijele na svijet sa voljom nego da budemo podatni. nema odgovora osim utjehe da je 80 godina prava sitnica u vječnosti.
violator je na pravom tragu. ja sad neću natipkati cijeli referat ali na boldano mogu reći samo ovo: suptilna dominacija. neka skupina ljudi voli dominirati drugim ljudima pogotovo onda ako su ti drugi ljudi inteligentni ili imaju neki talent ili imaju nešto što tim šupcima smeta ili zavide to može biti bilo šta. onda im je baš gušt takve ljude sjebati uništiti im život i snove, skinuti im osmjeh sa lica vrlo suptilnom igrom dominacije koja pomalo kreće sa sugestijama tipa "moraš biti dobar" "moraš se prilagoditi" itd. to je patogeno morbidna perfidna igra koju je teško raskrinkati.
I meni je "sjela" od prve - britka i zanimljiva, inteligentna preko mjere.
Guest- Guest
mativka wrote:Jel to znak poštovanja prema svim sugovornicima?kic wrote:
mislim da je to jedna od temeljnih lekcija koje svak treba usvojit kao dijete, nemoj povrijedit dostojanstvo drugog čovjeku uvijek mu priđi s respektom
ali, htio sam zapravo reći, kako to zahtijeva prilično vještinu, svaki od nas turpija neku svoju priču i pokušava mu otežati, navući ga na tanak led, svaki je u svom jezičnom kanalu sa svojim temama, i za svakog sugovornika moraš tunirati frekvenciju da bi mogao s njim razglabati kako bog zapovjeda.. pa, mislim da to nije lako, ja nemam volje za tim..
Zašto baš iz nosa?venus wrote:mativka wrote:Jel to znak poštovanja prema svim sugovornicima?kic wrote:
Meni ovo Kicovo pari kao pohvala Abenu za njegove aktivnosti; čovjek je dušom i tijelom na forumu.
Bome niti ja,kic wrote:mativka wrote:Jel to znak poštovanja prema svim sugovornicima?kic wrote:
mislim da je to jedna od temeljnih lekcija koje svak treba usvojit kao dijete, nemoj povrijedit dostojanstvo drugog čovjeku uvijek mu priđi s respektom
ali, htio sam zapravo reći, kako to zahtijeva prilično vještinu, svaki od nas turpija neku svoju priču i pokušava mu otežati, navući ga na tanak led, svaki je u svom jezičnom kanalu sa svojim temama, i za svakog sugovornika moraš tunirati frekvenciju da bi mogao s njim razglabati kako bog zapovjeda.. pa, mislim da to nije lako, ja nemam volje za tim..
tako da je u svakom slučaju pohvalan njegov odnos spram svih.
venus wrote:
Osoba kojoj je kliknulo treba to zaživjet u svom vlastitom životu. Amen. Jer tako mi volimo učiti, od primjera i od uzora.
Empirizam.
Da, tako mi volimo učiti.
Ali ne samo mi - ljudi. Tako vole učiti i majmuni, kako na grani tako i na zemlji odnosno pri tlu.
To je definitivno najintuitivniji, najlakši i najefikasniji način učenja u smislu da ti to što naučiš najbolje sjeda ne samo u um nego i u doslovce cijelo vlastito biće.
Međutim, takav način spoznavanja stvari ako ne ukida, a ono svakako značajno ograničava mogućnost spoznaje putem čistog apstrahiranja, učenja putem teorijske spoznaje, a upravo su to osobine koje su nas u smislu umnih sposobnosti izdigle iznad razina životinjskog svijeta iz kojeg smo potekli i u kojem se dobrim dijelom i danas nalazimo.
I nemojmo se zavaravati zabludama kako takav način spoznavanja stvari nije efikasan, pa praktički se cijela filozofija antičke Grčke zasniva upravo na tom čistom umovanju, jer se kod njih nije cijenio manualni rad pa čak niti kada je riječ o znanstvenom eksperimentiranju. To je bila obaveza robova, a ne slobodnih ljudi.
Zato su se kada je znanost u pitanju pretežito bavili matematikom koja nije eksperimentalna znanost nego je zatvorena unutar zakonitosti vlastitih formalnih pravila, formalna je znanost.
I vrlo je zanimljiv paradoks da su matematiku učili od Egipćana koji su je shvaćali posve praktično i na taj način je ograničili plitkim dosezima vlastite tehnologije, a upravo je to oslobođenje od obaveze praktičnih dosega donijelo matematici ne samo neslućen razvoj i napredak nego je predstavljalo temeljni uvjet za puno kvalitetniju praktičnu primjenu u nazovimo ga tako običnom životu.
Dakle, načelno svoditi spoznaju samo u okvire vlastitog iskustva i na taj način značajno ograničiti dosege vlastitog uma mogu samo evangelizatori apsolutnog empirizma, a koji je u suštini vrlo blizak solipsizmu, samo što ne kaže kako je svijet čovjekova predodžba o njemu koja uključuje i apstraktnu komponentu te predodžbe nego zapravo suma sumarum vlastitih iskustava o njemu što je još puno lošija metoda spoznaje.
Nalazim da je takva razina ograničavanja kako vlastitog tako i uma cijelog ljudskog roda upravo zastrašujuća, ali to sam samo ja, to je moje mišljenje, a na kraju krajeva, to je i samo moje osobno životno iskustvo.
Guest- Guest
nis baš sve razumi,Gnječ wrote:aben wrote:budala i sofist ne gre skupaGnječ wrote:aben wrote:Gnječ wrote:prije sam debatirao s jednim poznanikom. čovjek je jedva završio srednju školu za neki zanat a o tom zanatu kojeg je jedva naučio pojma nema. i sam priznaje da apsolutno nema pojma, ja ga pitam šta zna raditi on kaže ništa nezna. ništa ali ipak radi zahvaljujući diplomi koju je dobio ali momentalno je bez posla zbog force majeure firma gdje je radio išla je u stečaj. ništa nezna ali u jednoj je stvari nenadjebiv a to uopće nikada nije učio niti nezna što je to. nenadjebiv je sofista. uvjeren sam da bi aben spalio na živce s njim. lik nema pojma što je sofizam ali je virtuoz u sofističim debatama. pitanje ta forumsku populaciju: kako?
pa lako, retorika je talent
a možda je samo budala. jer sve budale su sofisti ali nisu svi sofisti budale iako je teško uočiti razliku. jer budala kao i sofisti žive u logičkim zabludama i imaju istu tehniku verbalne intoksikacije sugovornika. nikada se nemoj raspravljati s budalom ili sofistom. prvo će te spustiti na svoj nivo, pa će te pobijediti iskustvom tj. logičkim zabludama i nekim od 38 strategija kako pobijediti u svakoj raspravi koje je skupio i napisao .Schopenhauer u svojoj knjizi The Art of Being Right: 38 Ways to Win an Argument
ruku pod ruku. ti si budala to je dokazivo. čim si budala upotrebljavaš sofističke strategije komuniciranja jer ne želiš ispast budala a zašto bi tvoj sugovornik za koga znaš da je inteligentniji od tebe a ti si mu zavidan bio inteligentniji kad ti budala možeš sofističkim metodama komunikacije izokrenuti stvar u tvoju korist tako da od tvog inteligentnog sugovornika koji ti ide nakurac jer je pametniji i inteligentniji od tebe, ne napraviš budalom. budale nisu samo glupi ljudi nego su inteligentni samo su budale. zovi to seljačkom inteligencijom kako hoćeš ali sa budalama je svaki razgovor nemoguć.
ti si budaletina teška. sofizam ti služi da bi bio virtualno pametan i išo u gimnaziju.
želiš reći da budale moru biti inteligentne? ali, ča ih unda čini budalami?
a oćeš dokazati da sun budala?
ni tajna da mi je draže govoriti is pametnijima.
služin se sofističkin metodami? naravski, ka sun sofist.
jes li zavidan inteligentnijima? naravski. s tin da je moja manifestacija zavisti drukčija od tvoje. o tome više na zahtjev.
želin li izokrenuti stvor u svoju korist? naravski, mislin, koja je alternativa?
morin se složiti s boldon.
2014-04-16
Speare Shaker wrote:venus wrote:
Empirizam.
Ali ne samo mi - ljudi. Tako vole učiti i majmuni, kako na grani tako i na zemlji odnosno pri tlu.
To je definitivno najintuitivniji, najlakši i najefikasniji način učenja u smislu da ti to što naučiš najbolje sjeda ne samo u um nego i u doslovce cijelo vlastito biće.
Međutim, takav način spoznavanja stvari ako ne ukida, a ono svakako značajno ograničava mogućnost spoznaje putem čistog apstrahiranja, učenja putem teorijske spoznaje, a upravo su to osobine koje su nas u smislu umnih sposobnosti izdigle iznad razina životinjskog svijeta iz kojeg smo potekli i u kojem se dobrim dijelom i danas nalazimo.
I nemojmo se zavaravati zabludama kako takav način spoznavanja stvari nije efikasan, pa praktički se cijela filozofija antičke Grčke zasniva upravo na tom čistom umovanju, jer se kod njih nije cijenio manualni rad pa čak niti kada je riječ o znanstvenom eksperimentiranju. To je bila obaveza robova, a ne slobodnih ljudi.
Zato su se kada je znanost u pitanju pretežito bavili matematikom koja nije eksperimentalna znanost nego je zatvorena unutar zakonitosti vlastitih formalnih pravila, formalna je znanost.
I vrlo je zanimljiv paradoks da su matematiku učili od Egipćana koji su je shvaćali posve praktično i na taj način je ograničili plitkim dosezima vlastite tehnologije, a upravo je to oslobođenje od obaveze praktičnih dosega donijelo matematici ne samo neslućen razvoj i napredak nego je predstavljalo temeljni uvjet za puno kvalitetniju praktičnu primjenu u nazovimo ga tako običnom životu.
Dakle, načelno svoditi spoznaju samo u okvire vlastitog iskustva i na taj način značajno ograničiti dosege vlastitog uma mogu samo evangelizatori apsolutnog empirizma, a koji je u suštini vrlo blizak solipsizmu, samo što ne kaže kako je svijet čovjekova predodžba o njemu koja uključuje i apstraktnu komponentu te predodžbe nego zapravo suma sumarum vlastitih iskustava o njemu što je još puno lošija metoda spoznaje.
Nalazim da je takva razina ograničavanja kako vlastitog tako i uma cijelog ljudskog roda upravo zastrašujuća, ali to sam samo ja, to je moje mišljenje, a na kraju krajeva, to je i samo moje osobno životno iskustvo.
ne slažem se. i grci su kao i svi drugi počeli sa 4 jabuke, bez takvog majmunskog spoznavanja stvari nema ničega i to što ti zoveš ograničenjem je u stvari temelj razumijevanja, ključ koji pokreće um. kasnija nadogradnja nije početak, nije zasluga stvaranja, kao kad uzmeš mobitel u ruku u 2020 i otpisuješ prvi kao nevažan jer je bio kao cigla, majmunsko neugledan.
Guest- Guest
ok.venus wrote:aben wrote:obrana, to je preneseno znočenje. riječ je o obrani stajališća, riječ je o dodatnom objašnjenju.venus wrote:aben wrote:venus wrote:
Suze su mi pošle na ovaj boldani dio. Ja sve verujen dok se ne dokaže suprotno..
Ljude koji lažu odaju sitnice. A moje soko okolovo ih uvijek uhvati. I ne kažem ja to njima, zašto bi rekla da sam primijetila.
Jer da im kažem, bilo bi im neugodno, vrlo vjerovatno bi krenulo obranaštvo, a to nema smisla.
Pravo ćutim i pravim se grbava.
ali, sitne nekonzistencije tribo omoh istaknuti.
svako bi tribo imati šansu obroniti se, ne razumin ča dobiješ istakovon strategijon?
Što ja imam od toga da nekom nabijam "nekonzistencije" na nos?
Od čega/koga da se brani? Mene? A zašto pobogu?
Prihvaćam ljude takve kakvi jesu.
A ča bi ti..istuka svih, ispljuca..
u komunikaciji morote pretpostaviti grješke. apstraktne ideje ni mi somi ne moremo reprezentirati 100% točno, a kamoli će ih moći un kome smo ih iznili u par rečenic.
pogljedojte ovu rečenicu "and it suddenly clicked. Fully. I got it.
Then I lost it. The next day, I tried to explain the epiphany to a friend and I left us both confused."
meni je ovo vrh. un je pošo objosniti prijatelju, a na kraju su obadvo bili zbunjeni, tj. ostvorili su napredak. moreš li zamisliti ot njihov razgovor bez da su jedun drugomu prešućivali nekonzisencije?
zoto, dojite benefit sumnje. išćite objašnjenje. isplotiti će se vami. ne prihvaćajte ljude kakovi jesu, natirojte ih da budu bolji nego ča jesu.
Ako ne znaš objasnit prijatelju svoju spoznaju, onda ni sam ne razumiješ puni kontekst što si "suddenly spoznao" niti imaš adekvatne "alate" za prenošenje informacija. I onda nasilno prenošenje nečeg za što drugi nije "spreman" ili mu "ne treba" je neproduktivno, čitaj gubljenje vremena i može čak djelovati kao "pametovanje". Česta je pojava kod onih koji nešto "shvate" da ih operu hormoni na najjače pa to žele podijelit sa svima. Kako spoznaju nisu ugradili u svoj život, to naprosto nepovratno ode i nažalost ostane kao neko blijedo sjećanje na prekrasni trenutak epifanije.
I naposljetku - nemam ja šta "natirati" druge da budu bolji, nego sebe da ja budem bolja. Sve što naučim treba se vidjet na mom stanu, na mom poslu, na mojim odnosima s ljudima, a ne da glumim evangelizatora.
jo iz ovoga vašega odgovora vode vidin rezultat life long defensive position-a.
naravski da ot iz primjera ni razumi puni kontekst. un je misli da je razumi. i u razgovoru is prijateljun, imo je još jedun epiphany, un u kon mu je postalo jasno da zapravo ni razumi.
a kako ti to okarakteriziroš?
ne razumiš
nemoš alate za prenošenje
nasilno prenosiš
gubu vrime
ni produktivno
opran hormonima i
moj "natiroj" svaćate ko nasilje
na kraju, jagodica na šlagu, moroš živiti ono ča govoriš.
jo odbacujen svaku ovu karakterizaciju. iz pozicije čovika ki nika ni izgubi ni džul energije na preventivnu obranu, ovo je obična samodeprivacija znanja i vještina. ne postoju samo dvo koncepta- znoš i ne znoš, postoji hrpa među stanja. ljudi ki ne moraju brinuti da će ih neko napasti riječima, oni ki ne brinu da će ih se prozvati da pametuju, ili da će ih se optužiti da ne živu ono ča zastupaju, slobodni su engage u neopterećenoj razmjeni ideja. otkud vam ideja, zoč biste pretpostavili da prijatelj spomenutoga čovika iz primjera ne želi razgovarati is svojin prijateljun u teško zamislivin, kompliciranin konceptima, da to smatra gubljenjen vrimena? zoč ne biste pretpostavili da bi u ton slučaju zaustavi svoga prijatelja na početku, riječima "stani, ne želin o tomu razgovarati istobun"?
2014-04-16
to je zbog kapitalizma;kic wrote:mativka wrote:Jel to znak poštovanja prema svim sugovornicima?kic wrote:
jo morun paziti kako van prilazin, jer ovisin o tujin idejami. jer u mi u protivnon ne ćete pokušavati otežati.
ali ovo je forum, vode nemo ljudi nego samo ideja. tako da je long shot reći da poštivun ljude- jo vas ni ne vidin- ali da morun poštivati razgovor, to je
2014-04-16
ebenica wrote:
to što ti zoveš ograničenjem je u stvari temelj razumijevanja, ključ koji pokreće um. kasnija nadogradnja nije početak
Da, to je u stvari temelj.
Ali samo temelj, a ako ostaneš na samim temeljima, zapravo i nisi puno napravio.
I jasno da uvijek treba imati u vidu kako je bilo što novo u cijelom svemiru nastalo od nečeg starijeg i tako sve do samog početka svemira u točki singularnosti velikog praska.
To se odnosi na doslovce sve, na materiju i energiju (energomateriju), na organizacijske oblike, na fenomen uma pa i života samog.
To je odlično opisao Manuel DeLanda u svojoj knjižici Tisuću Godina Nelinearne Povijesti.
Naravno da kasnija nadgradnja nije početak. Možda bi se uz neko artističko nadahnuće mogla nazvati novim početkom, ali ja načelno ne volim takvu vrstu pomalo i pompezne ambicioznosti pa ne volim koristiti takve opise.
Guest- Guest
u globalu se slažem osim stava o temeljima. uzmimo ovaj video za primjer, pošto nismo grci da nam se manualni rad gadi:Speare Shaker wrote:ebenica wrote:
to što ti zoveš ograničenjem je u stvari temelj razumijevanja, ključ koji pokreće um. kasnija nadogradnja nije početak
Da, to je u stvari temelj.
Ali samo temelj, a ako ostaneš na samim temeljima, zapravo i nisi puno napravio.
I jasno da uvijek treba imati u vidu kako je bilo što novo u cijelom svemiru nastalo od nečeg starijeg i tako sve do samog početka svemira u točki singularnosti velikog praska.
To se odnosi na doslovce sve, na materiju i energiju (energomateriju), na organizacijske oblike, na fenomen uma pa i života samog.
To je odlično opisao Manuel DeLanda u svojoj knjižici Tisuću Godina Nelinearne Povijesti.
Naravno da kasnija nadgradnja nije početak. Možda bi se uz neko artističko nadahnuće mogla nazvati novim početkom, ali ja načelno ne volim takvu vrstu pomalo i pompezne ambicioznosti pa ne volim koristiti takve opise.
bez poznavanja temelja: pjeskarenja, šmirglanja, brušenja, poliranja, obrade drveta, korištenje vatre ovaj video ne bi bio moguć, rezultat tog videa ne bi postojao, proizvod na kraju tog videa nikad ne bi bio bolji nego što je bio u originalu...temelji nam služe da od 100 ljudi jedan jedini iskoristi to znanje za nešto više, nešto što nikome od nas ostalih ne bi palo na pamet, bez tih temelja nema ni tog jednog pojedinca. nema fasade ako netko nije izmislio ružne temelje. zato sve ljude učimo kako da grade temelje (znanje) kako bi se rodio jedan tesla koji će sve to povezati u nešto što je nama ostalima nezamislivo. mi ostali se samo "majmuniramo" i to majmuniranje je važno.
Guest- Guest
mativka wrote:Zašto baš iz nosa?venus wrote:mativka wrote:Jel to znak poštovanja prema svim sugovornicima?kic wrote:
Zato jer dlačice u nosu služe kao zaštita, a čupanje može imati dobre estetske posljedice i loše zdravstvene.
U ovom slučaju, Kic je pohvalio Abena i napravio je balans na temi.
Tvoje pitanje u tom kontekstu je traženje adekvatne dlačice da je se iščupa...(njega si pohvalio, a što je s nama ostalima, a mi? a mi?)...
Tako ja to vidim, i narafski, moje viđenje ne mora biti točno.
Poslije si se vidim povukla i to mi je drago.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:venus wrote:
Empirizam.
Za boldano ne vidim smisao efikasnosti ako se isto ne primijeni, to jest zaživi u čovjeku kao dio njegovog sustava.
I drugo, zastrašujuće da smo kao "napredna vrsta" uz sve moguće znanstvene dosege i napredne umove syebali sve što smo takli, u tolikim razmjerima da se razmatraju mogućnosti života na drugim planetama?!? Da, ograničena sam na praktično, dobro za svih, zdravorazumski ispravno. Jer prema Maslowljevoj teoriji potreba ne možeš razmišljati o višim razinama dok osnovne potrebe nisu zadovoljene.
Guest- Guest
aben wrote:ok.venus wrote:
naravski da ot iz primjera ni razumi puni kontekst. un je misli da je razumi. i u razgovoru is prijateljun, imo je još jedun epiphany, un u kon mu je postalo jasno da zapravo ni razumi.
ne razumiš
nasilno prenosiš
gubu vrime
ni produktivno
opran hormonima i
jo odbacujen svaku ovu karakterizaciju. iz pozicije čovika ki nika ni izgubi ni džul energije na preventivnu obranu, ovo je obična samodeprivacija znanja i vještina. ne postoju samo dvo koncepta- znoš i ne znoš, postoji hrpa među stanja. ljudi ki ne moraju brinuti da će ih neko napasti riječima, oni ki ne brinu da će ih se prozvati da pametuju, ili da će ih se optužiti da ne živu ono ča zastupaju, slobodni su engage u neopterećenoj razmjeni ideja. otkud vam ideja, zoč biste pretpostavili da prijatelj spomenutoga čovika iz primjera ne želi razgovarati is svojin prijateljun u teško zamislivin, kompliciranin konceptima, da to smatra gubljenjen vrimena? zoč ne biste pretpostavili da bi u ton slučaju zaustavi svoga prijatelja na početku, riječima "stani, ne želin o tomu razgovarati istobun"?
Možemo na ti, molim te.
Zašto bi prijatelji uopće razgovarali o "teško zamislivim kompliciranim konceptima" ... jojooj.. meni je to puno smišno jer je život zapravo jednostavan.
Možda ti imaš potrebu razgovarati s drugima na taj način jer ili bildaš svoj um ili želiš dokazati/pokazati da si umno nadmoćniji (ne znači i u pravu), a to onda i nije neko prijateljstvo. To je onda ili chit-chat ohne ende ili neka vrst jednostrano nametnute terapije (pobogu još i neplaćene ).
Život je razmjena energije prije svega. Mislim da svatko od nas odlično osjeća onu drugu stranu i buni se kad mu je nametnut neadekvatan, patronizirajući neprirodan stav "sveznajućeg-ja ću ti pomoći"... Ljudi vole po defaultu fer razmjenu.
Guest- Guest
venus wrote:aben wrote:ok.venus wrote:
ne razumiš
nasilno prenosiš
gubu vrime
ni produktivno
opran hormonima i
Možemo na ti, molim te.
Zašto bi prijatelji uopće razgovarali o "teško zamislivim kompliciranim konceptima" ... jojooj.. meni je to puno smišno jer je život zapravo jednostavan.
Možda ti imaš potrebu razgovarati s drugima na taj način jer ili bildaš svoj um ili želiš dokazati/pokazati da si umno nadmoćniji (ne znači i u pravu), a to onda i nije neko prijateljstvo. To je onda ili chit-chat ohne ende ili neka vrst jednostrano nametnute terapije (pobogu još i neplaćene ).
Život je razmjena energije prije svega. Mislim da svatko od nas odlično osjeća onu drugu stranu i buni se kad mu je nametnut neadekvatan, patronizirajući neprirodan stav "sveznajućeg-ja ću ti pomoći"... Ljudi vole po defaultu fer razmjenu.
zoč bi razgovorali?
a dobro, jo sun pretpostovljo želju za razgovoron o takovin temami. ne moro se, naravski.
denkverbot je takovo mesto di dolazu ljudi ki želu suprotstaviti ideje jeni drugima. često se dogodi da se ideje zapostavljaju, a išću se skriveni motivi. ali, ok, meni to ne smeto. iskonje skrivenih motivov mi je jena od dražih tema. ali, to jepeta impliciro isticnje unutarnjih inkonzistencija.
2014-04-16
aben wrote:venus wrote:aben wrote:ok.venus wrote:
ne razumiš
nasilno prenosiš
gubu vrime
ni produktivno
opran hormonima i
Možemo na ti, molim te.
zoč bi razgovorali?
a dobro, jo sun pretpostovljo želju za razgovoron o takovin temami. ne moro se, naravski.
denkverbot je takovo mesto di dolazu ljudi ki želu suprotstaviti ideje jeni drugima. često se dogodi da se ideje zapostavljaju, a išću se skriveni motivi. ali, ok, meni to ne smeto. iskonje skrivenih motivov mi je jena od dražih tema. ali, to jepeta impliciro isticnje unutarnjih inkonzistencija.
Mene nećeš zbunit Abene svojim dijalektom, jer ga dobro poznajem..
Dakle, još uvijek pričamo o prijateljima iz tvog primjera..zašto bi ti sa svojim prijateljem uopće pričao o "teško zamislivim kompliciranim konceptima"?
Meni je to vrlo strano za zamisliti. Npr. kad ja sebe zamišljam sa prijateljicom na kafi, onda zamišljam kako prvo idemo kod slastota kupit kroasane, a onda na trgić kod Maria, kako pijemo kafu i smijemo se (radost), a nikako lamentiranje i suprotstavljanje ideja..različiti smo očito.
A denkverbot me malo, ali samo malo, podsjeća na nekadašnje kultne na nethru otud i moje djetinjasto obožavanje ovih prastarih smajlića.
Motiv je SVE.
Guest- Guest
venus wrote:aben wrote:venus wrote:aben wrote:ok.venus wrote:
ne razumiš
nasilno prenosiš
gubu vrime
ni produktivno
opran hormonima i
Možemo na ti, molim te.
zoč bi razgovorali?
Mene nećeš zbunit Abene svojim dijalektom, jer ga dobro poznajem..
Dakle, još uvijek pričamo o prijateljima iz tvog primjera..zašto bi ti sa svojim prijateljem uopće pričao o "teško zamislivim kompliciranim konceptima"?
Meni je to vrlo strano za zamisliti. Npr. kad ja sebe zamišljam sa prijateljicom na kafi, onda zamišljam kako prvo idemo kod slastota kupit kroasane, a onda na trgić kod Maria, kako pijemo kafu i smijemo se (radost), a nikako lamentiranje i suprotstavljanje ideja..različiti smo očito.
A denkverbot me malo, ali samo malo, podsjeća na nekadašnje kultne na nethru otud i moje djetinjasto obožavanje ovih prastarih smajlića.
Motiv je SVE.
viš, nepovjerljiv čovik će tvoju konstataciju o zbunjivanju dijalekton svatiti ko optužbu za zlonamjernu opskurizaciju s ciljen....jo ne ću trošiti resurse na to. jo to uzimun ko intro za ideju koja slijedi.
sa, zamisli da sun u krivu. zamisli da je to zlonamjerna ooskurizacija s s ciljen da...pa ča? nemo štete.
mene bog voli, ili za sa voli, život mi je lagani . to ni uobičajena situacija i toga sun svjesan. zoto, ka vidin preventivnu obranu, bude mi žo jer to impliciro težok život, išibun tragedijami, opečenu kožu zbog ke moj sugovornik puše i na mrzlo. svejedno, riječ je o rasipanju energije.
jebiga, meni se ne razgovoro o osjećajima, o pojedinostima, o...onome o čemu ljudi volu razgovorati. ne zun zoč. nika ni bilo vrime a da sun to voli.
interesntno je, ljudi me volu jer ih pozorno slušan, pa mislu da i jo njih volin, a meni se samo ne svidaju njihove teme, pa nemun ča dodati:)
eto jedun mogući uzrok;
ljudi ki imaju težok život išću lake teme, i obratno, ljudi ki imaju laki život išću teške teme.
motiv je irelevantan;
zamisli cigana ki tvrdi da je 2+2 = 5. un to more činiti jer je glup ili te želi prevariti za kunu.
2+2 ni 5 bez obzira na njegov motiv.
ili poznati primjer, kad ti pušoč tvrdi da ni dobro pušiti ( gre zabonin ča si rekla da tribo živiti riječi).
ota tvrdnja je točna ili kriva bez obzira na pušački status onoga ki je to izjovi, i njegove motive.
meni vode redovito pokušavaju predbociti faliure kapitalizma jer je meni draži socijalizam. i tako dalje.
jednistavno, mi nismo bitni za naše ideje.
aben- Posts : 35492
2014-04-16
kic wrote:
lik nema drugog posla osim foruma.
Guest- Guest
venus wrote:ebenica wrote:violator je pametna tu se nema kai za reć'. obrazovanje i common sense ruku pod ruku, što je rijetkost, zato je to lako prepoznati.Gnječ wrote:ebenica wrote:violator wrote:Sve se svodi na " moras biti dobra". "Biti dobra osoba" znaci ne povrijediti druge. Jer ako povrijedis druge, ljudi te nece prihvatiti. Ako te ne prihvacaju, bit ces usamljena. Pa si "dobar". Pa si svejedno usamljen jer nisi onakav kakav zelis biti. Nitko te nije ucio kako zadovoljiti vlastite zelje i potrebe. Mislim, smijesno mi je ovo uopce pisati, ali ti se " programcici" ukljuce u nekim cudnim situacijama. I nikad ne znam je li to doista stvar odgoja ili je pitanje bioloskih programa, odnosno nase evolucije kao coporativnih zivotinja...
svega po malo, ljudi se rađaju više puta, jednom kad se stvarno rode a ostalo kad dolaze na svijet u nečijim mislima.
najgore je doći na svijet u nečijim mislima jer često budemo robovi tuđe vizije nas samih. nekad zato što se i nama sviđa ta slika a neki puta jer smo žrtve emocionalne ucjene, da ne razočaramo.
babice nas nisu donijele na svijet sa voljom nego da budemo podatni. nema odgovora osim utjehe da je 80 godina prava sitnica u vječnosti.
violator je na pravom tragu. ja sad neću natipkati cijeli referat ali na boldano mogu reći samo ovo: suptilna dominacija. neka skupina ljudi voli dominirati drugim ljudima pogotovo onda ako su ti drugi ljudi inteligentni ili imaju neki talent ili imaju nešto što tim šupcima smeta ili zavide to može biti bilo šta. onda im je baš gušt takve ljude sjebati uništiti im život i snove, skinuti im osmjeh sa lica vrlo suptilnom igrom dominacije koja pomalo kreće sa sugestijama tipa "moraš biti dobar" "moraš se prilagoditi" itd. to je patogeno morbidna perfidna igra koju je teško raskrinkati.
I meni je "sjela" od prve - britka i zanimljiva, inteligentna preko mjere.
kakva mjera? koja mjera? gdje je mjera?
Guest- Guest
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Page 29 of 50