Izetbegović: Ustaše su vladale Sarajevom, to je bio NAJGORI period!
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Izetbegović: Ustaše su vladale Sarajevom, to je bio NAJGORI period!
RayMabus wrote:Zanimljivo je kako se IZ u BiH grčevito ograđuje od NDH a bili su inicijatori toga da muslimani u Bosni budu Hitlerovi jurišnici.
Za kralja i otažbinu nisu bili a komunisti su protiv religija.
I sad se oni kao ograđuju. Vrlo zanimljivo.
Pa cilj toga je i bio da se otklone od NDH, da imaju svoje ljude pod oružjem... Kompromisi...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Bilo kuda ustaše svuda
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
I ?Hektorović wrote:RayMabus wrote:Zanimljivo je kako se IZ u BiH grčevito ograđuje od NDH a bili su inicijatori toga da muslimani u Bosni budu Hitlerovi jurišnici.
Za kralja i otažbinu nisu bili a komunisti su protiv religija.
I sad se oni kao ograđuju. Vrlo zanimljivo.
Pa cilj toga je i bio da se otklone od NDH, da imaju svoje ljude pod oružjem... Kompromisi...
Jesu li zbog toga antifašisti ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pravi ustasa je nas crveni.max123 wrote:bravo majstore.ja sam uvik slutia da si ti jedna umjetnička duša..crvenkasti wrote:Visoki je Trebević
na njem sjedi Pavelić
vino pije, peče janjce
kolje Srbijance.
Samo zivo zivo zivo
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
Nego sta su.max123 wrote:alo,bosanac.pustia sam ti šargiju.jesu li noge barem malo zaigrale?epikur37 wrote:Pravaši imaju prečeg posla, na primjer braniti crnogorce od srbalja :D
Sta god okoti srpkinja sa majevice u srcu mu sargija
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
2015-09-13
Samara brat hercegovac posteno.max123 wrote:ljuljaaaaaj...
Meni se najvise dopada refren
HERCEG BOSNO BISTRA SUZO NASA
POZDRAVLJA TE IMOTSKI USTASA
2015-09-13
Nije.max123 wrote:đenerale,jes ti jos u sarajevuispodtrebevića?Hektorović wrote:epikur37 wrote:
svi pravaški mediji ćute i naguzuju se mujicama :D
narod.hr, dnevno.hr ...još ih hasanče zajahao :D divota :)
Vječna konstanta...
Uteka je u antifasisticki zagreb valjda
Prvo se sklonija u Banja luku ali kad su mu cale i keva vidili da Gotovina jebe i nevadi sitili se da su bosanski katolici krsteni 1992 kad im je fratar reka da su "hrvati" pa se sklonili u zagreb
2015-09-13
Sarajevo je 1941 bilo ustaska metropola
A od 1945 glumataju silne partizane i antifasiste
Crna Legija je formirana u Sarajevu, prvi zapovjednik je bio Becir Lokmic brzo je poginuo i dosao Jure
Preko 80% ekipe u Crnoj Legiji su bili muslimani ....vecinu zadrzali do 1943.
Crna Legija je formirana u Sarajevu, prvi zapovjednik je bio Becir Lokmic brzo je poginuo i dosao Jure
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
to je to...a nedugo je upravo odrzana fatiha u sarajevu za jednog ustaskog duznosnika muslimana inace imama kojeg su ubili partizani kad su usli u sarajevo...cini mi se da su jedino prosvjedovali oni iz nase starnke ili tako nekako...nije se ni mesic oglasio ni bakir a sada jesu..dakle dvostruka mjerila opet...Ringo10 wrote:Sarajevo je 1941 bilo ustaska metropola
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Hrvatska Hravtimaepikur37 wrote:Težak udarac za pravašiju...cvijeće ih pljunu posred face.
immortal-
2014-04-16
FRANK wrote:Samara brat hercegovac posteno.max123 wrote:ljuljaaaaaj...
Meni se najvise dopada refren
HERCEG BOSNO BISTRA SUZO NASA
POZDRAVLJA TE IMOTSKI USTASA
prde svraka pade petokraka ahahahahahahahahaha
ovo je moj tata pokojni znao pjevati
immortal-
2014-04-16
Nije to trebalo nista u Jugu, vec ostaviti kao Nacističku tvorevinu
ostali da odluče sta ce.
Ionako se problem pojavio prvom prilikom 1990.
Ako neko voli da bude Ujko, ne mozes mu braniti.
ostali da odluče sta ce.
Ionako se problem pojavio prvom prilikom 1990.
Ako neko voli da bude Ujko, ne mozes mu braniti.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
izvor prijezira prema katolicizmu (hrvatima) nema veze s ustaštvom, nego leži daleko u povijesti, ima i tema o tome...Ringo10 wrote:Ama stvar je jednostavna ...
Muslimani Hrvate ne smatraju svojima, gledaju na Hrvate isto ko na Srbe sa razlikom što su ih Srbi naučili da ih poštuju i boje ih se a Hrvate ne poštuju i ne boje ih se i preziru ih, upravo radi tog hrvatskog udvaranja njima muslimanima.
Oni su danas narod sa identitetom i hrvatsko neopravaško i neoustaško izdrkavanje i blajburgomanija su muslimanima odvratni.
JA ne znam kako ne shvaćate to.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t40517-tko-je-gazi-husrev-beg-u-cijoj-amiji-islamska-zajednica-bih-ima-svoje-sjediste#1630605
prodali su se samo u razdoblju WW2, iz straha pred četnicima...
G. Izetbegović, zašto su muslimani radije išli u ustaše nego u partizane?
Bakir Izetbegović, izgleda, ima neki ozbiljan problem s Hrvatima pa i samom Hrvatskom. Opet nas nešto proziva i vrijeđa. U prosjeku to čini jednom tjedno, valjda mu je takav raspored. Bit će da se radi o nasljednom sindromu, nekom čudnom obliku hrvatofobije koja se prenosi s oca na sina, dakle, ne preskaču generaciju. Tako je i Alija Izetbegović bio sumnjičav i nepovjerljiv prema Hrvatima pa je onda sklopio sporazum s bosanskim Srbima još 1991. Dok je Vukovar bio pod opsadom, jugovojske i četnika, on je objavio narodima Bosne i Hercegovine kako to ”nije njihov rat”.
Ali, nisu ga svi slušali. Mnogi Hrvati, ali i muslimani, došli su u Hrvatsku i postali dragovoljci Domovinskog rata. A što se tiče muslimana koji su u Hrvatskoj već živjeli, obzirom na njihov broj, u visokom postotku pridružili su se obrani Hrvatske, usudio bih se reći čak i višem nego etnički Hrvati.
Bakir je u posljednje vrijeme izgovorio mnogo neistina, ali te objede, koliko god vrijeđale hrvatsku naciju i državu, još su štetnije za svijest i budućnost samih muslimana, nego za nas Hrvate. Pošto nerijetko voli pričati o prošlosti, volio bih mu postaviti jedno jednostavno na pitanje: zašto su muslimani radije išli u ustaše nego u partizane? Doduše, ono u sebi sadrži i formulaciju koju bi teško mogao prihvatiti, ali ako ga uistinu bude zanimala istina, naći će potvrdu toj tvrdnji i u knjigama bošnjačkih intelektualaca i znanstvenika.
Bošnjaci su mislili kako se ”velikosrbi” neće svetiti ”Turcima”
Adil Zulfikarpašić rođen je u Foči 23. prosinca 1921. godine. Odrastao je u uglednoj muslimanskoj obitelji, a otac mu je bio dugogodišnji gradonačelnik Foče. U Austriji i Švicarskoj studirao je pravo i političke znanosti. Prije Hitlerovog napada na tadašnju kraljevinu Jugoslaviju, vraća se u Bosnu i pridružuje komunistima. Početkom rata postaje dio užeg kruga ljudi od bliskog povjerenja Josipa Broza Tita te obavlja visoke funkcije u partizanskom pokretu. Nakon rata obnaša dužnost prvog zamjenika ministra trgovine u poratnoj Vladi BiH. Godine 1946. bježi u emigraciju i postaje predsjednik Bošnjačkoga liberalnog saveza i utemeljitelj Bošnjačkog instituta. U ožujku 1990. vraća se u Bosnu i s Alijom Izetbegovićem osniva SDA, čiji je prvi potpredsjednik. S Alijom Izetbegovićem razišao se u rujnu iste godine, da bi onda u srpnju 1991. ponovno uspostavili suradnju te tako biva jedan od inicijatora sporazuma između Bošnjaka i Srba. Mislio je kako se povijest neće ponoviti i da će Bošnjaci ovoga puta biti sigurni od stoljetne velikosrpske želje za osvetom nad „Turcima.“ Kako li se samo prevario.
Zulfikarpašić je ujedno i autor knjige „Genocid nad muslimanima“ te najpouzdaniji svjedok Titove kompromisne politike prema četnicima, koja je potpuno kompromitirala i zauvijek okaljala samu ideju narodno- oslobodilačkog pokreta i to godinama prije masovnih zločina u svibnju 1945. Krajem 1941. i početkom 1942. četnički pokret u fočanskom je kraju počinio genocid nad muslimanskim stanovništvom. Pobijeno je više od 8000 Muslimana. Bio je to vrhunac krvavog pira koji je započeo takozvanim „ustankom u Srbu.“ Motivi za ovaj zločin bili su povijesne naravi.
Muslimani su nakon proglašenja NDH bili uglavnom neutralni. Odnosno, kako sam Zulfikarpašić piše: „Za sedam mjeseci vlasti Države Hrvatske od trideset i osam hiljada muslimana iz fočanskog sreza, ustaški režim nije uspio mobilizirati više od dvanaest ljudi u ustaše”.
Nakon genocida u fočanskom kraju, u Foču stižu partizani na čelu s Titom. Tamo se susreću s četnicima, s kojima ne ulaze u oružane sukobe, već dapače te zločince, koji su upravo poklali muškarce, djecu višu od uspravljene puške (to je bio kriterij života ili smrti) i silovali žene, zovu da im se pridruže, na što dio četničkih jedinica i pristaje. Među njima su i najveći koljači, na što Zulfikarpašić upozorava Tita. Kad je pri ulasku u Titov privremeni štab sreo dojučerašnjeg četničkog vojvodu i krvnika Zulfikarpašić je pitao Tita što ovaj radi kod njega. Titov odgovor bio je: ”To je komandant fočanskog partizanskog odreda, ostavio je četnike i prešao nama. Vrijedan mladić, preko njega ćemo privući mnogo ljudi”.
O sastavu partizanskog pokreta 1941. Adil Zulfikarpašić kaže i sljedeće: ”Srbi su bili u 1941. unutar partizanstva u ogromnoj većini. Mržnja prema ustašama prenijela se na sve katolike i muslimane. Partija, a ni mi s njom nismo učinili mnogo da se to izmijeni.
To su dakle ti počeci antifašizma koje bi trebali slaviti u Hrvatskoj i BiH. Kasnije se pokretu pridružuju i čitave formacije četničkih koljača, kako bi osvježile mržnju prema katolicima i muslimanima. Partizani nisu strijeljali niti sankcionirali četnike radi zločina u Foči. Preživjele muslimane koji su se utvrdili po okolnim selima razoružali su pod opravdanjem da ne mogu trpjeti nikakve druge oružane formacije osim njihovih. Onda su otišli i ostavili ih opet na nemilost četnika. Muslimani koji su pristupili partizanskom pokretu morali su obavljati zapovjedi četničkih zlotvora pa čak i onih pojedinaca za koje su znali da su sudjelovali u klanju članova njihovih obitelji.
Na takvoj perverziji temelji se Titova vizija bratstva i jedinstva. Normalno, da su zbog svega navedenog, muslimani radije išli u ustaše, nego u partizane. I ustaški režim bio im je prihvatljiviji od Titove vizije pomirenja krvnika i žrtava. Nažalost, lideri Bošnjaka nisu naučili povijesne lekcije. Od Foče do Srebrenice, oni i dalje ponavljaju kako je i Jugoslavija bila njihova. Da, bila je vaše groblje, kao i naše.
https://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/g-izetbegovic-zasto-su-muslimani-radije-isli-u-ustase-nego-u-partizane-1057198/
Ustaše muslimani!
Prije kratkog vremena je proučen prvi ,,EZAN'' na džamiji koju zida naš Poglavnik svojim Hrvatima Islamske vjere. Ta džamija, koja će biti za naviek pravi dokaz velike ljubavi koju goji naš Ustaški Poglavnik naspram nas muslimana nezavisne Države Hrvatske, treba da bude i novi znak jednakosti i još čvršće povezanosti, a našem narodnom neprijatelju dokaz vjerske snošljivosti. Jedino ovim putem, putem kojega je obilježio nama spasitelj Hrvatskog naroda, možemo i moramo ići, da bi sebi osigurali mjesto, koje nam pripada. Budite ponosni, da se nalazite u redovima ustaša kao muslimani, jer time ste dokazali, da ste shvatili ozbiljnost vremena, koje preživljujemo.
Budite ponosni, da ste se našli blizu svog Poglavnika, koji jednako misli na nas sve Hrvate, bez razlike na vjeru, a koji nadasve cieni čovječnost, pravdu, izpravnost, iskrenost, odanost, požrtvovnost i poštenje, a to je sve što te vjera uči. Zato ako želiš biti dostojan tog častnog ustaškog imena, ogrni se odorom pravih ustaških načela, jer ćeš samo tako postići ciljeve ustaštva. Tvoj Poglavnik, koji te prati u svakom pokretu, tvoj je zaštitnik, a ti učini sve što od tebe traži tvoja hrvatska gruda i tvoja vjera, pripravan za njih dati sve svoje, pa i život svoj. Danas sutra kada zaori pet puta ,,EZANI MUHAMEDIJA'' u bielom našem gradu Zagrebu, tvoje ustaško islamsko srce, tvoj pravi ,,IMAN'' će te razplakati od veselja, što si dočekao, da ti je tvoj Vođa, tvoj ideal, tvoja duševna snaga sagradila ovako Bogu ugodnu džamiju, kojoj nema primjera na daleko. Obraćam ti se kao tvoj vjerski starješina u Ustaškom Pokretu sa riečima: ,,Kada čuješ rieči ,,ALLAHU EKBER'' sa munara Poglavnikove džamije u Zagrebu, odgovori: ,,Bože, hvala ti, koji si izpunio naše nade, nas ustaša muslimana, da smo i ovo dočekali''. Na to ćeš čuti moj odgovor: ,,Ustaše muslimani! Ponosite se, jer vidite, da se vaš vjerski život učvršćuje i na munari džamije ustaškog Poglavnika u Zagrebu. Ostanite vjerom u Boga, čvrsto uz Poglavnika i naša je pobjeda''. Bog neka čuva Poglavnika, Nezavisnu Državu Hrvatsku i naše oružane snage.
ZA POGLAVNIKA I DOM - SPREMNI!
USTAŠKI MUFTIJA IMAM POGLAVNIKOVIH TJELESNIH SDRUGOVA H. hf. Akif Handžić
Hrvatska Državna Tiskara, Zagreb
Prodali se od straha prema Cetnicima, sutra nekima drugima...
Cim osete opasnost, odmah postanu Jugosloveni.
Povampirili se, krenuli u neki Ultra Islamsku opciju, pa kad su
opet shvatili da nema leba, ajde kao furamo Juga fazon.
Kao da im je Vuk Draskovic rodjak a i Milo Djukanovic.
Cim osete opasnost, odmah postanu Jugosloveni.
Povampirili se, krenuli u neki Ultra Islamsku opciju, pa kad su
opet shvatili da nema leba, ajde kao furamo Juga fazon.
Kao da im je Vuk Draskovic rodjak a i Milo Djukanovic.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Izetbegović: Prebrojali smo se za "najgori scenarij"
» SKANDAL:Ustaše divljaju i kolju Srbe a Brisel ćuti i vole Ustaše
» Progres na kvadrat iliti: Kad bi žene vladale svijetom, ne bi bilo ratova
» Malakić: ustaše ne mogu proći, ali halal-ustaše mogu.
» Kuvajt uspostavlja liniju sa Sarajevom
» SKANDAL:Ustaše divljaju i kolju Srbe a Brisel ćuti i vole Ustaše
» Progres na kvadrat iliti: Kad bi žene vladale svijetom, ne bi bilo ratova
» Malakić: ustaše ne mogu proći, ali halal-ustaše mogu.
» Kuvajt uspostavlja liniju sa Sarajevom
Page 5 of 5