Amerikancima prijeti nestašica mesa
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Amerikancima prijeti nestašica mesa
U Americi nema svinjetine i piletine na policama jer te velike klaonice su tvornice mesa pa ako je klaonica pilića to je automatizirano , uđe pile a izađu pileća prsa , bataci il cijela koka u najlon na koju ide etiketa i pravac police a kako su oni to sveli na par firmi s velikim klaonicama i sve pale pod koronu dakle zastoj od najmanje dva tjedna itd i eto problem.
Al neka drago mi je jer su uništavali srednje i male klaonice i manje proizvođaće piletine i svinjetine.
Al neka drago mi je jer su uništavali srednje i male klaonice i manje proizvođaće piletine i svinjetine.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
pa ovo su samo naznake globalnih dogadjaja..treba pripaziti..st ose kod Jamera dogadja,dogadjat ce se posvuda,prije ili kasnije..
Guest- Guest
Pa Merkel se prije korone ljutila šta su bataci 2 eura i da uništava njemačku privredu.Legendovich wrote:pa ovo su samo naznake globalnih dogadjaja..treba pripaziti..st ose kod Jamera dogadja,dogadjat ce se posvuda,prije ili kasnije..
https://hrvatska-danas.com/2020/02/04/merkel-poskupljuje-meso-nije-normalno-da-bataci-kostaju-2-eura/
Zato šta te velike korporacije rade masovnu proizvodnju i piletina jeftina i onda uništavaju sve a oni zauzmu tržište a to ti je Amerika i sad kad je to palo a oni malih proizvođača nemaju jer su ih uništili imaš ovo :
Prazne police. Potpuno stala proizvodnja mesa.
2014-04-11
Sad je procedura ovakva :
- tvornica se zatvara na dva tjedna radi dezinfekcije
- dok ti radnici prebole to jer nije lako nać par stotina takvih na tržištu to je dva do tri tjedna
- kad se pokrene proizvodnja morat će držat distancu a to znači ne mogu radit masovno ko prije
Uglavnom američka šema masovne proizvodnje svinjetine i piletine te izvoza jeftinog svinječeg i pilećeg mesa na tuđe tržište s ciljem uništavanja proizvodnih kapaciteta u istima je propala
To vrijedi i za velike klaonice po svijetu. I sad će to morat biti manje tvornice najviše do par stotina radnika u krugu tvornice.
- tvornica se zatvara na dva tjedna radi dezinfekcije
- dok ti radnici prebole to jer nije lako nać par stotina takvih na tržištu to je dva do tri tjedna
- kad se pokrene proizvodnja morat će držat distancu a to znači ne mogu radit masovno ko prije
Uglavnom američka šema masovne proizvodnje svinjetine i piletine te izvoza jeftinog svinječeg i pilećeg mesa na tuđe tržište s ciljem uništavanja proizvodnih kapaciteta u istima je propala
To vrijedi i za velike klaonice po svijetu. I sad će to morat biti manje tvornice najviše do par stotina radnika u krugu tvornice.
2014-04-11
Ovo je dobra vijest za Hrvatsku jer mi nemamo ovako velike klaonice , štaviše naše su propadale zbog ove šeme. U Europi neće doć do toga da neće bit piletine i svinjetine te puretine i slično na policama jer nije u globalu naprsvljena ova šema pa se stoka ima di klat. Gubitke će imat velike klaonice u zapadnoj Europi koje pogodi virus i neće se oporaviti sve dok se ne nađe cjepivo jer će morat radit sporije , opreznije i s distancom među radnicima.
Europa će izbjeć scenarij koji sad čeka Aameriku a to su prazne police zbog obustave rada klaonica a nemaju di zaklat stoku i upakirat je i sad piliči i svinje su dosegle tovnu masu a ovi ih i dalje hrane dakle trošak i sad moraju tražit klaonice kojih nema i ostaje im samo da il živu stoku prodaju priko oglasa u bescjenje , sami pojedu il jednostavno eutanaziraju i bace.
Imajte u vidu da govorimo o cijelim i nizu američkih država koje su jake u proizvodnji piletine i svinjetine a nemaju je di klat. Riječ je o strašno velikim brojkama piliča i svinja.
Sad će se žive svinje po Americi prodavat u bescjenje , samo da je proda i rješi je se jer ga i eutanazija košta a ovako mu netko da deset dolara za svinju i nosi je ća i problem manje.
S piličima ne znam šta će. Mogu ih pokušat prodavat al to će očito u većini slučajeva morat eutanazirat.
Europa će izbjeć scenarij koji sad čeka Aameriku a to su prazne police zbog obustave rada klaonica a nemaju di zaklat stoku i upakirat je i sad piliči i svinje su dosegle tovnu masu a ovi ih i dalje hrane dakle trošak i sad moraju tražit klaonice kojih nema i ostaje im samo da il živu stoku prodaju priko oglasa u bescjenje , sami pojedu il jednostavno eutanaziraju i bace.
Imajte u vidu da govorimo o cijelim i nizu američkih država koje su jake u proizvodnji piletine i svinjetine a nemaju je di klat. Riječ je o strašno velikim brojkama piliča i svinja.
Sad će se žive svinje po Americi prodavat u bescjenje , samo da je proda i rješi je se jer ga i eutanazija košta a ovako mu netko da deset dolara za svinju i nosi je ća i problem manje.
S piličima ne znam šta će. Mogu ih pokušat prodavat al to će očito u većini slučajeva morat eutanazirat.
2014-04-11
ne jedem nit isvinju niti pile...puni frizideri i ledenice ostalim..uglavnom ghovedina komdai buta,mljevena,losos,smrtznutog povrca puno,e da..purecih batkova velikih..Rujka nedje nabavila cvinjske potkoljenice..fuuuuuj..!! kaze to je delikatesa..yblo te tvoja delikatesa..
Guest- Guest
Nisam ni ja neki ljubitelj mesa al ovo je ekonomsko poljoprivredna priča.
Gledam oće li cijena svinjetine padat al s obzirom da je riječ o velikoj životinji lakše ju je prodat u bescjenje pa nek je goni tko god oće nego eutanazirat i kopat jame za leševe ....tako će sad bit ulična prodaja po Americi.
Piliće mogu pokušat al mala životinja , neće se s tim zajebavat. Piliće podavit i u jamu. Svinjetina ne bi tribala poskupit iako oće nešto al trenutno no bit će je a piletina će poskupit no ona je i ovako i onako jeftina pa se to poskupljenje ne osjeti.
Rezime je da je propala američka šema s velikim klaonicama , masovnom produkcijom i cijenom ispod prosjeka s kojima su uništavali manje i srednje klaonice i proizvođaće.
Rezime je da je Amerika prnila u čabar.
Gledam oće li cijena svinjetine padat al s obzirom da je riječ o velikoj životinji lakše ju je prodat u bescjenje pa nek je goni tko god oće nego eutanazirat i kopat jame za leševe ....tako će sad bit ulična prodaja po Americi.
Piliće mogu pokušat al mala životinja , neće se s tim zajebavat. Piliće podavit i u jamu. Svinjetina ne bi tribala poskupit iako oće nešto al trenutno no bit će je a piletina će poskupit no ona je i ovako i onako jeftina pa se to poskupljenje ne osjeti.
Rezime je da je propala američka šema s velikim klaonicama , masovnom produkcijom i cijenom ispod prosjeka s kojima su uništavali manje i srednje klaonice i proizvođaće.
2014-04-11
Pa gle,svgdje ti je to isto gdje treba naraniti desetine i stotine miljuna ljudi..ni u svabiji nije drugacije..doduse,imas lokalne gracke klaonice,ali..veliki grdovi se time ne mogu pokriti..berlin hamburg..i nije tu samo sve u nizoj cijeni,nego logistici,koja zna biti prava nocna mora,i ako je usitnjena,teko onda cijene idu u nebesa..napose,iz istih izvora dobavljaju i veliki i mali,pa je meso kvalitete isto..a tko nožem radi,nije bitno..RayMabus wrote:Nisam ni ja neki ljubitelj mesa al ovo je ekonomsko poljoprivredna priča.
Guest- Guest
A neće moć više imat ove klaonice od tisuću , dvije il tri tisuće radnika. Covid-19.
Sjebao ih virus....a dok se oporave prošla baba s kolačima.
Sjebao ih virus....a dok se oporave prošla baba s kolačima.
2014-04-11
dobro ima i toga..ZATO su se veliki privredni produkcijski pogoni,zatvorili..DA SE SACUVA strucni kadar..zaimsli da tu izginu svi strucni ljudi i sto onda..proizvoditi aute na nivou pocetka 70tih godina?...
Guest- Guest
auti su jako bitni.Legendovich wrote:dobro ima i toga..ZATO su se veliki privredni produkcijski pogoni,zatvorili..DA SE SACUVA strucni kadar..zaimsli da tu izginu svi strucni ljudi i sto onda..proizvoditi aute na nivou pocetka 70tih godina?...
medicina nije.
ili proizvodnja pšenice.
2014-12-30
veber wrote:za sex mi ne treba lova.
Za svaki seks sa ženom treba lova. Ako je žena kurva, onda je još i najjeftniji.
Lova ti ne treba jedino ti to sam, bez žene.
crvenkasti-
2014-04-17
medicina i prehrambena produkcija nije moje podrucje..mozemo se mi vratiti i zapreznim kolimaveber wrote:auti su jako bitni.Legendovich wrote:dobro ima i toga..ZATO su se veliki privredni produkcijski pogoni,zatvorili..DA SE SACUVA strucni kadar..zaimsli da tu izginu svi strucni ljudi i sto onda..proizvoditi aute na nivou pocetka 70tih godina?...
medicina nije.
ili proizvodnja pšenice.
Guest- Guest
a dobro receno...ili malo zrtvujes u pocetku love,kasnije samo tu i tamo namamis je nekim ruckom i to je to..crvenkasti wrote:veber wrote:za sex mi ne treba lova.
Za svaki seks sa ženom treba lova. Ako je žena kurva, onda je još i najjeftniji.
Lova ti ne treba jedino ti to sam, bez žene.
Guest- Guest
možemo se vratiti. konja ili vola uvijek možeš pojest.Legendovich wrote:medicina i prehrambena produkcija nije moje podrucje..mozemo se mi vratiti i zapreznim kolimaveber wrote:auti su jako bitni.Legendovich wrote:dobro ima i toga..ZATO su se veliki privredni produkcijski pogoni,zatvorili..DA SE SACUVA strucni kadar..zaimsli da tu izginu svi strucni ljudi i sto onda..proizvoditi aute na nivou pocetka 70tih godina?...
medicina nije.
ili proizvodnja pšenice.
kola možeš skurit.
auto ćeš teže pojest.
2014-12-30
Krmetina i kod nas odlepila.
darth_vader-
2014-04-17
..tja...zabijes 4 kolca u zemlju na par meteri od auta,oko njega,razvuces siblje izmedju,eto ti ograda i kuca...ides loviti hranu..veber wrote:možemo se vratiti. konja ili vola uvijek možeš pojest.Legendovich wrote:medicina i prehrambena produkcija nije moje podrucje..mozemo se mi vratiti i zapreznim kolimaveber wrote:auti su jako bitni.Legendovich wrote:dobro ima i toga..ZATO su se veliki privredni produkcijski pogoni,zatvorili..DA SE SACUVA strucni kadar..zaimsli da tu izginu svi strucni ljudi i sto onda..proizvoditi aute na nivou pocetka 70tih godina?...
medicina nije.
ili proizvodnja pšenice.
kola možeš skurit.
auto ćeš teže pojest.
Guest- Guest
samo moraš znat ulovit hranu.Legendovich wrote:..tja...zabijes 4 kolca u zemlju na par meteri od auta,oko njega,razvuces siblje izmedju,eto ti ograda i kuca...ides loviti hranu..veber wrote:možemo se vratiti. konja ili vola uvijek možeš pojest.Legendovich wrote:medicina i prehrambena produkcija nije moje podrucje..mozemo se mi vratiti i zapreznim kolimaveber wrote:auti su jako bitni.Legendovich wrote:dobro ima i toga..ZATO su se veliki privredni produkcijski pogoni,zatvorili..DA SE SACUVA strucni kadar..zaimsli da tu izginu svi strucni ljudi i sto onda..proizvoditi aute na nivou pocetka 70tih godina?...
medicina nije.
ili proizvodnja pšenice.
kola možeš skurit.
auto ćeš teže pojest.
2014-12-30
a yebiga...puzevi..odnekle se mora krenuti..kasnije moze se i nesh brze uloviti..gljive ne bjeze..stoje..veber wrote:samo moraš znat ulovit hranu.Legendovich wrote:..tja...zabijes 4 kolca u zemlju na par meteri od auta,oko njega,razvuces siblje izmedju,eto ti ograda i kuca...ides loviti hranu..veber wrote:možemo se vratiti. konja ili vola uvijek možeš pojest.Legendovich wrote:medicina i prehrambena produkcija nije moje podrucje..mozemo se mi vratiti i zapreznim kolimaveber wrote:
auti su jako bitni.
medicina nije.
ili proizvodnja pšenice.
kola možeš skurit.
auto ćeš teže pojest.
Guest- Guest
Tri velike klaonice i tvornice za preradu mesa u Njemačkoj pale pred koronom
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/iza-kulisa-vijesti-koja-je-u-njemackoj-samo-dan-nakon-ukidanja-restrikcija-odjeknula-poput-bombe-zasto-su-klaonice-postale-nova-velika-zarista-korone/10291843/
Mesojedi u Švabiji u paničnom strahu.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/iza-kulisa-vijesti-koja-je-u-njemackoj-samo-dan-nakon-ukidanja-restrikcija-odjeknula-poput-bombe-zasto-su-klaonice-postale-nova-velika-zarista-korone/10291843/
Mesojedi u Švabiji u paničnom strahu.
2014-04-11
Ko da zivotinje neko testira na Koronu...
Ovi kasnije pozvocaju i virus, kremiraju ih i ajd' vozdra...
Ovi kasnije pozvocaju i virus, kremiraju ih i ajd' vozdra...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Venezeula - Marudo prijeti hapšenjem pekara jer je zavladala nestašica kruha
» Vlada obuzdava cijene, Petrol prvi put upozorio: ‘Zbog sankcija nam prijeti nestašica goriva‘
» Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova zbog dugova bolnica, a Ministarstvo kaže da je to zato jer premalo plaćamo zdravstvo
» ''VELIKO UMIRANJE PRIJETI LI KATAKLIZMA I NAMA? Najmasovnije izumiranje života dogodilo se zbog fenomena koji nam prijeti i danas''
» Nestašica krumpira svuda u Europi
» Vlada obuzdava cijene, Petrol prvi put upozorio: ‘Zbog sankcija nam prijeti nestašica goriva‘
» Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova zbog dugova bolnica, a Ministarstvo kaže da je to zato jer premalo plaćamo zdravstvo
» ''VELIKO UMIRANJE PRIJETI LI KATAKLIZMA I NAMA? Najmasovnije izumiranje života dogodilo se zbog fenomena koji nam prijeti i danas''
» Nestašica krumpira svuda u Europi
Page 2 of 4