ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Amerikancima prijeti nestašica mesa

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Amerikancima prijeti nestašica mesa - Page 2 Empty Re: Amerikancima prijeti nestašica mesa

Post by RayMabus 1/5/2020, 11:25

U Americi nema svinjetine i piletine na policama jer te velike klaonice su tvornice mesa pa ako je klaonica pilića to je automatizirano , uđe pile a izađu pileća prsa , bataci il cijela koka u najlon na koju ide etiketa i pravac police a kako su oni to sveli na par firmi s velikim klaonicama i sve pale pod koronu dakle zastoj od najmanje dva tjedna itd i eto problem.

Amerikancima prijeti nestašica mesa - Page 2 TysonRawChicken_Embedded

Al neka drago mi je jer su uništavali srednje i male klaonice i manje proizvođaće piletine i svinjetine.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Amerikancima prijeti nestašica mesa - Page 2 Empty Re: Amerikancima prijeti nestašica mesa

Post by Guest 1/5/2020, 11:27

pa ovo su samo naznake globalnih dogadjaja..treba pripaziti..st ose kod Jamera dogadja,dogadjat ce se posvuda,prije ili kasnije..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 1/5/2020, 11:33

Legendovich wrote:pa ovo su samo naznake globalnih dogadjaja..treba pripaziti..st ose kod Jamera dogadja,dogadjat ce se posvuda,prije ili kasnije..
Pa Merkel se prije korone ljutila šta su bataci 2 eura i da uništava njemačku privredu.

https://hrvatska-danas.com/2020/02/04/merkel-poskupljuje-meso-nije-normalno-da-bataci-kostaju-2-eura/

Zato šta te velike korporacije rade masovnu proizvodnju i piletina jeftina i onda uništavaju sve a oni zauzmu tržište a to ti je Amerika i sad kad je to palo a oni malih proizvođača nemaju jer su ih uništili imaš ovo :

Amerikancima prijeti nestašica mesa - Page 2 2020-04-27T143438Z_2_LYNXNPEG3Q1DG_RTROPTP_3_HEALTH-CORONAVIRUS-USA-TYSON-FOODS

Prazne police. Potpuno stala proizvodnja mesa.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 1/5/2020, 11:48

Sad je procedura ovakva :

- tvornica se zatvara na dva tjedna radi dezinfekcije

- dok ti radnici prebole to jer nije lako nać par stotina takvih na tržištu to je dva do tri tjedna

- kad se pokrene proizvodnja morat će držat distancu a to znači ne mogu radit masovno ko prije

Uglavnom američka šema masovne proizvodnje svinjetine i piletine te izvoza jeftinog svinječeg i pilećeg mesa na tuđe tržište s ciljem uništavanja proizvodnih kapaciteta u istima je propala

To vrijedi i za velike klaonice po svijetu. I sad će to morat biti manje tvornice najviše do par stotina radnika u krugu tvornice.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 1/5/2020, 12:00

Ovo je dobra vijest za Hrvatsku jer mi nemamo ovako velike klaonice , štaviše naše su propadale zbog ove šeme. U Europi neće doć do toga da neće bit piletine i svinjetine te puretine i slično na policama jer nije u globalu naprsvljena ova šema pa se stoka ima di klat. Gubitke će imat velike klaonice u zapadnoj Europi koje pogodi virus i neće se oporaviti sve dok se ne nađe cjepivo jer će morat radit sporije , opreznije i s distancom među radnicima.

Europa će izbjeć scenarij koji sad čeka Aameriku a to su prazne police zbog obustave rada klaonica a nemaju di zaklat stoku i upakirat je i sad piliči i svinje su dosegle tovnu masu a ovi ih i dalje hrane dakle trošak i sad moraju tražit klaonice kojih nema i ostaje im samo da il živu stoku prodaju priko oglasa u bescjenje , sami pojedu il jednostavno eutanaziraju i bace.

Imajte u vidu da govorimo o cijelim i nizu američkih država koje su jake u proizvodnji piletine i svinjetine a nemaju je di klat. Riječ je o strašno velikim brojkama piliča i svinja.

Sad će se žive svinje po Americi prodavat u bescjenje , samo da je proda i rješi je se jer ga i eutanazija košta a ovako mu netko da deset dolara za svinju i nosi je ća i problem manje.

S piličima ne znam šta će. Mogu ih pokušat prodavat al to će očito u većini slučajeva morat eutanazirat.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 1/5/2020, 12:09

ne jedem nit isvinju niti pile...puni frizideri i ledenice ostalim..uglavnom ghovedina  komdai buta,mljevena,losos,smrtznutog povrca puno,e da..purecih batkova velikih..Rujka nedje nabavila cvinjske potkoljenice..fuuuuuj..!! kaze to je delikatesa..yblo te tvoja delikatesa.. pale
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 1/5/2020, 12:22

Nisam ni ja neki ljubitelj mesa al ovo je ekonomsko poljoprivredna priča.

Gledam oće li cijena svinjetine padat al s obzirom da je riječ o velikoj životinji lakše ju je prodat u bescjenje pa nek je goni tko god oće nego eutanazirat i kopat jame za leševe ....tako će sad bit ulična prodaja po Americi.

Amerikancima prijeti nestašica mesa - Page 2 Detalj-robnostocnog-sajma-u-utorak-4-rujna-2012-ponuda-kvalitetnih-svinja-iz-slavonije-880x495

Piliće mogu pokušat al mala životinja , neće se s tim zajebavat. Piliće podavit i u jamu. Svinjetina ne bi tribala poskupit iako oće nešto al trenutno no bit će je a piletina će poskupit no ona je i ovako i onako jeftina pa se to poskupljenje ne osjeti.

Rezime je da je propala američka šema s velikim klaonicama , masovnom produkcijom i cijenom ispod prosjeka s kojima su uništavali manje i srednje klaonice i proizvođaće.

Rezime je da je Amerika prnila u čabar.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 1/5/2020, 12:27

RayMabus wrote:Nisam ni ja neki ljubitelj mesa al ovo je ekonomsko poljoprivredna priča.

Gledam oće li cijena svinjetine padat al s obzirom da je riječ o velikoj životinji lakše ju je prodat u bescjenje pa nek je goni tko god oće nego eutanazirat i kopat jame za leševe ....tako će sad bit ulična prodaja po Americi.

Amerikancima prijeti nestašica mesa - Page 2 Detalj-robnostocnog-sajma-u-utorak-4-rujna-2012-ponuda-kvalitetnih-svinja-iz-slavonije-880x495

Piliće mogu pokušat al mala životinja , neće se s tim zajebavat. Piliće podavit i u jamu. Svinjetina ne bi tribala poskupit iako oće nešto al trenutno no bit će je a piletina će poskupit no ona je i ovako i onako jeftina pa se to poskupljenje ne osjeti.

Rezime je da je propala američka šema s velikim klaonicama , masovnom produkcijom i cijenom ispod prosjeka s kojima su uništavali manje i srednje klaonice i proizvođaće.

Rezime je da je Amerika prnila u čabar.
Pa gle,svgdje ti je to isto gdje treba naraniti desetine i stotine miljuna ljudi..ni u svabiji nije drugacije..doduse,imas lokalne gracke klaonice,ali..veliki grdovi se time ne mogu pokriti..berlin hamburg..i nije tu samo sve u nizoj cijeni,nego logistici,koja zna biti prava nocna mora,i ako je usitnjena,teko onda cijene idu u nebesa..napose,iz istih izvora dobavljaju i veliki i mali,pa je meso kvalitete isto..a tko nožem radi,nije bitno..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 1/5/2020, 12:30

A neće moć više imat ove klaonice od tisuću , dvije il tri tisuće radnika. Covid-19. Basketball

Sjebao ih virus....a dok se oporave prošla baba s kolačima.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 1/5/2020, 12:32

dobro ima i toga..ZATO su se veliki privredni produkcijski pogoni,zatvorili..DA SE SACUVA strucni kadar..zaimsli da tu izginu svi strucni ljudi i sto onda..proizvoditi aute na nivou pocetka 70tih godina?...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 1/5/2020, 12:44

Legendovich wrote:dobro ima i toga..ZATO su se veliki privredni produkcijski pogoni,zatvorili..DA SE SACUVA strucni kadar..zaimsli da tu izginu svi strucni ljudi i sto onda..proizvoditi aute na nivou pocetka 70tih godina?...
auti su jako bitni.
medicina nije.
ili proizvodnja pšenice.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by crvenkasti 1/5/2020, 12:52

veber wrote:za sex mi ne treba lova.

Za svaki seks sa ženom treba lova. Ako je žena kurva, onda je još i najjeftniji.

Lova ti ne treba jedino ti to sam, bez žene.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 1/5/2020, 13:23

veber wrote:
Legendovich wrote:dobro ima i toga..ZATO su se veliki privredni produkcijski pogoni,zatvorili..DA SE SACUVA strucni kadar..zaimsli da tu izginu svi strucni ljudi i sto onda..proizvoditi aute na nivou pocetka 70tih godina?...
auti su jako bitni.
medicina nije.
ili proizvodnja pšenice.
medicina i prehrambena produkcija nije moje podrucje..mozemo se mi vratiti i zapreznim kolima
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 1/5/2020, 13:27

crvenkasti wrote:
veber wrote:za sex mi ne treba lova.

Za svaki seks sa ženom treba lova. Ako je žena kurva, onda je još i najjeftniji.

Lova ti ne treba jedino ti to sam, bez žene.
a dobro receno...ili malo zrtvujes u pocetku love,kasnije samo tu i tamo namamis je nekim ruckom i to je to..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 1/5/2020, 13:27

Legendovich wrote:
veber wrote:
auti su jako bitni.
medicina nije.
ili proizvodnja pšenice.
medicina i prehrambena produkcija nije moje podrucje..mozemo se mi vratiti i zapreznim kolima
možemo se vratiti. konja ili vola uvijek možeš pojest.
kola možeš skurit.

auto ćeš teže pojest.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by darth_vader 1/5/2020, 13:28

Krmetina i kod nas odlepila.
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 1/5/2020, 13:29

veber wrote:
Legendovich wrote:
veber wrote:
auti su jako bitni.
medicina nije.
ili proizvodnja pšenice.
kola možeš skurit.

auto ćeš teže pojest.
..tja...zabijes 4 kolca u zemlju na par meteri od auta,oko njega,razvuces siblje izmedju,eto ti ograda i kuca...ides loviti hranu..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 1/5/2020, 13:42

Legendovich wrote:
veber wrote:
Legendovich wrote:
veber wrote:
auti su jako bitni.
medicina nije.
ili proizvodnja pšenice.
kola možeš skurit.

auto ćeš teže pojest.
..tja...zabijes 4 kolca u zemlju na par meteri od auta,oko njega,razvuces siblje izmedju,eto ti ograda i kuca...ides loviti hranu..
samo moraš znat ulovit hranu.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 1/5/2020, 13:58

veber wrote:
Legendovich wrote:
veber wrote:
Legendovich wrote:
veber wrote:
auti su jako bitni.
medicina nije.
ili proizvodnja pšenice.
kola možeš skurit.

auto ćeš teže pojest.
samo moraš znat ulovit hranu.
a yebiga...puzevi..odnekle se mora krenuti..kasnije moze se i nesh brze uloviti..gljive ne bjeze..stoje..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 10/5/2020, 17:26

Tri velike klaonice i tvornice za preradu mesa u Njemačkoj pale pred koronom

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/iza-kulisa-vijesti-koja-je-u-njemackoj-samo-dan-nakon-ukidanja-restrikcija-odjeknula-poput-bombe-zasto-su-klaonice-postale-nova-velika-zarista-korone/10291843/

Mesojedi u Švabiji u paničnom strahu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 10/5/2020, 17:37

Ko da zivotinje neko testira na Koronu...

Ovi kasnije pozvocaju i virus, kremiraju ih i ajd' vozdra...
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics