Razgovor s...
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 5 of 15
Page 5 of 15 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15
Re: Razgovor s...
Nadam se da nije preintimno pitanje ali, kako si ti nastao?red wolf wrote:Ovo nije počelo s Bogom i ova tema nema veze s Bogom. Na religiji je jer nema domene duhovnost. I ako je ovdje, svi odmah na Boga. Da, mativka, u početku ste bili svi crnci ili crna majmunolika bića. Onda ste dobili "sliku", odnosno DNK vaših gospodara (u židovskim spisima se ispravno navodi množina, a ne jednina).mativka wrote:Ne razumijem zbog čega danas većina ne zna ili ne želi kulturno komunicirati, uvažavati sugovornika bez obzira na njegovu različitost.
Dobar mi je naziv teme: Razgovor s...
Može se o bilo čemu, a sve je počelo od Boga i s Bogom. Možda je dobro da se od tuda krene. Evolucija od početaka.
Gledala sam jučer dokumentarac o izumiranju neandertalaca i prije njih, postojao je homo habilis na području Afrike i bili su crni.
Jesmo li mi zapravo u počecima bili crnci?
mativka- Posts : 5957
2018-08-07
To ti je lijepo objašnjeno u jednom dijelu Starog Zavjeta gdje se Bog obraća proroku riječima - poznah te još dok i nisi bio u utrobi tvoje majke. Dakle, svi ste "vi" odnegdje drugdje. A sad ću odgovorit na tvoje pitanje. Moji tata i mama su imali spolni odnos i moje tijelo je tada začeto. Onda sam "ja" ušao u to tijelo.mativka wrote:Nadam se da nije preintimno pitanje ali, kako si ti nastao?red wolf wrote:Ovo nije počelo s Bogom i ova tema nema veze s Bogom. Na religiji je jer nema domene duhovnost. I ako je ovdje, svi odmah na Boga. Da, mativka, u početku ste bili svi crnci ili crna majmunolika bića. Onda ste dobili "sliku", odnosno DNK vaših gospodara (u židovskim spisima se ispravno navodi množina, a ne jednina).mativka wrote:Ne razumijem zbog čega danas većina ne zna ili ne želi kulturno komunicirati, uvažavati sugovornika bez obzira na njegovu različitost.
Može se o bilo čemu, a sve je počelo od Boga i s Bogom. Možda je dobro da se od tuda krene. Evolucija od početaka.
Gledala sam jučer dokumentarac o izumiranju neandertalaca i prije njih, postojao je homo habilis na području Afrike i bili su crni.
red wolf-
2016-02-10
Zamislite sljedeću situaciju, da su vaši gospodari u to vrijeme imali na zemlji svinju ili bolje, vepra, i odlučili u to biće staviti svoju "sliku", dakle dnk. Danas biste imali humaniodne svinje na Zemlji, a majmuni bi nastavili svoju evoluciju. Vrlo jednostavno.
red wolf-
2016-02-10
Ali, vaši gospodari su namjerno izabrali ono što su izabrali, jer vi pripadate vrsti sisavaca.
red wolf-
2016-02-10
Možda je i njih neko dizajnirao. Pusti materiju. U nju ulaziš i izlaziš.metilda wrote:Tko je stvorio "gospodare" ?
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Zamislite sljedeću situaciju, da su vaši gospodari u to vrijeme imali na zemlji svinju ili bolje, vepra, i odlučili u to biće staviti svoju "sliku", dakle dnk. Danas biste imali humaniodne svinje na Zemlji, a majmuni bi nastavili svoju evoluciju. Vrlo jednostavno.
Daj, pa bilo je jos zivotinja osim majmuna mogli su svoj dnk staviti u gustere. Nego kakav jevto humanoidni gen koji su stavili majmunima? Jesu li oni onda humanoidi? Ako su taj dnk uzgojili u nekom svom labu sto im je bio predlozak?;
Guest- Guest
red wolf wrote:Možda je i njih neko dizajnirao. Pusti materiju. U nju ulaziš i izlaziš.metilda wrote:Tko je stvorio "gospodare" ?
Tko je to netko ako nije Bog?
Guest- Guest
Civilizacija puno razvijenija od njih.metilda wrote:red wolf wrote:Možda je i njih neko dizajnirao. Pusti materiju. U nju ulaziš i izlaziš.metilda wrote:Tko je stvorio "gospodare" ?
red wolf-
2016-02-10
metilda wrote:Tko je stvorio "gospodare" ?
Na kraju svaka tema sa tako postavljenim pitanjem završi s Bogom.
Guest- Guest
Izabrali su najoptimalnije rješenje za Zemlju.metilda wrote:red wolf wrote:Zamislite sljedeću situaciju, da su vaši gospodari u to vrijeme imali na zemlji svinju ili bolje, vepra, i odlučili u to biće staviti svoju "sliku", dakle dnk. Danas biste imali humaniodne svinje na Zemlji, a majmuni bi nastavili svoju evoluciju. Vrlo jednostavno.
Daj, pa bilo je jos zivotinja osim majmuna mogli su svoj dnk staviti u gustere. Nego kakav jevto humanoidni gen koji su stavili majmunima? Jesu li oni onda humanoidi? Ako su taj dnk uzgojili u nekom svom labu sto im je bio predlozak?;
Last edited by red wolf on 14/6/2020, 21:04; edited 1 time in total
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Civilizacija puno razvijenija od njih.metilda wrote:red wolf wrote:Možda je i njih neko dizajnirao. Pusti materiju. U nju ulaziš i izlaziš.metilda wrote:Tko je stvorio "gospodare" ?
A tko je stvorio tu civilizaciju?
Guest- Guest
Moguće civilizacija isto. Ali, da, sve vodi do Boga na kraju.Speare Shaker wrote:red wolf wrote:Civilizacija puno razvijenija od njih.metilda wrote:red wolf wrote:Možda je i njih neko dizajnirao. Pusti materiju. U nju ulaziš i izlaziš.metilda wrote:Tko je stvorio "gospodare" ?
red wolf-
2016-02-10
Kabala najbolje objašnjava nastanak svemira.
red wolf-
2016-02-10
Ovdje stajem. Moram nastaviti razgvor koji sam započeo. A on nema veze s ovime što vi pišete, pitate, s Bogom. Lijep pozdrav.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Moguće civilizacija isto. Ali, da, sve vodi do Boga na kraju.Speare Shaker wrote:red wolf wrote:Civilizacija puno razvijenija od njih.metilda wrote:red wolf wrote:
Možda je i njih neko dizajnirao. Pusti materiju. U nju ulaziš i izlaziš.
Eto vidiš da si sad i sam došao do mog zaključka.
Znaš li što je to majeutika?
Upravo si prošao kroz taj proces.
Guest- Guest
red wolf wrote:Kabala najbolje objašnjava nastanak svemira.
Pa kad sam ja svojevremeno na forumu prepričao to objašnjenje (stvaranje je samo ex nihilo odnosno iz ničega, a stvaranje iz nečega nije pravo stvaranje nego samo obično problikovanje nečeg drugog iz tog početnog nečega), ti si mi se narugao, a prethodno si mi preporučao upućivanje u Kabalu.
Tako da nisam siguran da ti nekog vraga uopće znaš o Kabali.
Guest- Guest
red wolf wrote:To ti je lijepo objašnjeno u jednom dijelu Starog Zavjeta gdje se Bog obraća proroku riječima - poznah te još dok i nisi bio u utrobi tvoje majke. Dakle, svi ste "vi" odnegdje drugdje. A sad ću odgovorit na tvoje pitanje. Moji tata i mama su imali spolni odnos i moje tijelo je tada začeto. Onda sam "ja" ušao u to tijelo.mativka wrote:Nadam se da nije preintimno pitanje ali, kako si ti nastao?red wolf wrote:Ovo nije počelo s Bogom i ova tema nema veze s Bogom. Na religiji je jer nema domene duhovnost. I ako je ovdje, svi odmah na Boga. Da, mativka, u početku ste bili svi crnci ili crna majmunolika bića. Onda ste dobili "sliku", odnosno DNK vaših gospodara (u židovskim spisima se ispravno navodi množina, a ne jednina).mativka wrote:Ne razumijem zbog čega danas većina ne zna ili ne želi kulturno komunicirati, uvažavati sugovornika bez obzira na njegovu različitost.
najprije, citat je pogrešan jer glasi: Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh. (Jr 1, 4-9)
uspoređujući tekst koji si ti stavio i originalni citat vidi se da se radi o Stvoriteljevom sveznanju, mi nismo nigdje drugdje nego u Njegovom naumu jer kakav bi to bio Apsolut ako ne bi bio sveznajući..
ne pratiš znanstvene spoznaje pa ti je očito promakao konsenzus znanstvenika da život počinje u trenutku spajanja spermija i jajne stanice i da je u tom trenutku određen potpuni čovjek sa svim njegovim tjelesnim, intelektualnim i psihičkim odrednicama, nema nikakvog odvajanja tijela i duha
međutim, miješanje gnoze, kabale i vjerovanja u izvanzemaljce može dovesti do određenog šuma u spoznajnom kanalu
Guest- Guest
A što sam ja ono napisao?...I da, nisam citirao, nego sam parafrazirao...hahahahahahahahahahahahahahametilda wrote:
najprije, citat je pogrešan jer glasi: Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh. (Jr 1, 4-9)
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:A što sam ja ono napisao?...I da, nisam citirao, nego sam parafrazirao...hahahahahahahahahahahahahahametilda wrote:
ti si parafrazirao ovo:
poznah te još dok i nisi bio u utrobi tvoje majke. Dakle, svi ste "vi" odnegdje drugdje.
i zaboravio si onu bitnu pojedinost koju Stvoritelj govori jeremiji - da ga je On oblikovao u majčinoj utrobi
Guest- Guest
Ne nisam. Taj zadnji dio je pretežak za tvoju vrstu. To nikako da shvatite. Zato sam to izbjegao, kad već ne razumijete ni ovo prvo.metilda wrote:red wolf wrote:A što sam ja ono napisao?...I da, nisam citirao, nego sam parafrazirao...hahahahahahahahahahahahahahametilda wrote:
ti si parafrazirao ovo:
poznah te još dok i nisi bio u utrobi tvoje majke. Dakle, svi ste "vi" odnegdje drugdje.
i zaboravio si onu bitnu pojedinost koju Stvoritelj govori jeremiji - da ga je On oblikovao u majčinoj utrobi
red wolf-
2016-02-10
Page 5 of 15 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15
Similar topics
» Razgovor s Kolindom Grabar Kitarović
» Indija pozvala Komšića na informativni razgovor
» Nikad objavljen razgovor sa Višnjom Pavelić
» Skoro sasvim običan razgovor Tacija i Cekua
» Hrvati prihvatili poziv Srpske za razgovor o budućnosti BiH
» Indija pozvala Komšića na informativni razgovor
» Nikad objavljen razgovor sa Višnjom Pavelić
» Skoro sasvim običan razgovor Tacija i Cekua