Umro Brian Dennehy
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Umro Brian Dennehy
ana 4 pištolja je također mogla biti poznanica njegovog oca. ona je umrla 1926, a ona je oličenje divljeg zapada...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
U vrijeme divljeg zapada na primjer na prostorima balkana se dogadjaju ustanci protiv turaka I povlacenje otomana....tako da je eho tog vremena vrlo re zonantan u prvoj polovici xx stoljeca. Danas ima zivucih kojisu to isto mogli slusati iz druge ruke.
Recimo od zene djed Bosko je star upravo 90 godina. Rodjen je dakle 1930. Vec 1940 ima sjecanje. Recimo da tada slusa nekog 80godisnjaka...ovaj bi mu mogao prenijeti vlastito sjecanje iz 1870.
Recimo od zene djed Bosko je star upravo 90 godina. Rodjen je dakle 1930. Vec 1940 ima sjecanje. Recimo da tada slusa nekog 80godisnjaka...ovaj bi mu mogao prenijeti vlastito sjecanje iz 1870.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
michaellcmacha wrote:ana 4 pištolja je također mogla biti poznanica njegovog oca. ona je umrla 1926, a ona je oličenje divljeg zapada...
da u stvari druga polovica 19. Stoljeca...generacija 1850-1860....nju pamte rodjeni cca 1910
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
brianov otac je moguće bio kao moj Martin 1900 tak d ju je itekako kao i earpa mogao pamtiti iz osobne perpspektive... kod nas su životni uvjeti bili puno lošiji i nismo baš imali puno 80-godišnjaka rođenih 1850.epikur37 wrote:michaellcmacha wrote:ana 4 pištolja je također mogla biti poznanica njegovog oca. ona je umrla 1926, a ona je oličenje divljeg zapada...
da u stvari druga polovica 19. Stoljeca...generacija 1850-1860....nju pamte rodjeni cca 1910
2015-08-08
kod nas tu u hrvatskoj, ne znam kako kod vas u tuzli, standard života je počeo rasti tek sredinom 19.-og stoljeća ali je bio bezeciran za građanstvo dok ruralna naselja nisu dobro kotirala... sve do 20-tih godina 20-og vijeka... tek poslije ww1 je selo malo nadošlo...
2015-08-08
stavljao sam tu slike sisačkih građevina koje su gradili talijanski graditelji od 1840 i neke na ovamo sve do 1940-tih... danas su to reprezentativne zgrade u kojima se nalaze najznačajniji gradski županijski i državni subjekti
2015-08-08
2015-08-08
a tek pokojni Kirk? Kakva je i on mogao imati poznanstva, sjećanja i kontakte :)
Moj pradjed s tatine strane je bio rođen 1879.
Borac ww1, kao i moj djed (r.1893.) s mamine strane, pa kad je s mojim starcima, u svojoj 96., jednom zgodom isao u Podravinu djedu u posjetu, da malo obnove sjecanja na Galiciju i Besarabiju, jer su bili u istoj regimenti, vozeci se tamo u ravnici oko Đurđevca izvali odjednom sjetno...ajooj, da vi znate kad sam ja tu bil zadnji put ...pita ga moj stari, deda..a kad?...a ovaj kaže ponosno... '902. na manevrima :D
Moj pradjed s tatine strane je bio rođen 1879.
Borac ww1, kao i moj djed (r.1893.) s mamine strane, pa kad je s mojim starcima, u svojoj 96., jednom zgodom isao u Podravinu djedu u posjetu, da malo obnove sjecanja na Galiciju i Besarabiju, jer su bili u istoj regimenti, vozeci se tamo u ravnici oko Đurđevca izvali odjednom sjetno...ajooj, da vi znate kad sam ja tu bil zadnji put ...pita ga moj stari, deda..a kad?...a ovaj kaže ponosno... '902. na manevrima :D
Last edited by Noor on 17/4/2020, 07:42; edited 1 time in total
R.I.P....proslavio se u serijama i filmovima 80-tih...glumac koji je imao podjednako uloga i pozitivca i negativca
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
michaellcmacha wrote:kod nas tu u hrvatskoj, ne znam kako kod vas u tuzli, standard života je počeo rasti tek sredinom 19.-og stoljeća ali je bio bezeciran za građanstvo dok ruralna naselja nisu dobro kotirala... sve do 20-tih godina 20-og vijeka... tek poslije ww1 je selo malo nadošlo...
i šta onda
stala povijest tih godina ha
vi povijesni revizionisti samo da ne bi spomenuli jugoslaviju i izniman civilizacijski skok balkana, glumite fukuyamu i njegov kraj povijesti
o jebote, kako bjedno kako bjedno
ovo je po meni njegova nojzapaženija uloga
2014-04-16
Sora wrote:michaellcmacha wrote:kod nas tu u hrvatskoj, ne znam kako kod vas u tuzli, standard života je počeo rasti tek sredinom 19.-og stoljeća ali je bio bezeciran za građanstvo dok ruralna naselja nisu dobro kotirala... sve do 20-tih godina 20-og vijeka... tek poslije ww1 je selo malo nadošlo...
jugoslaviju i izniman civilizacijski skok balkana,
sunovrat čovječnosti, kolaps, anticivilizacija
2014-04-16
....meni je npr.odigrao nekoliko fantasticnih uloga odvjetnika...kao da mu je ta uloga lezala...uglavnom glumio je odvjetnike koji vole malo vise popiti,pomalo su neuredni ali uvijek pravedan i na strani slabiji
2015-09-08
tako ti opisuješ socijalizamaben wrote:Sora wrote:michaellcmacha wrote:kod nas tu u hrvatskoj, ne znam kako kod vas u tuzli, standard života je počeo rasti tek sredinom 19.-og stoljeća ali je bio bezeciran za građanstvo dok ruralna naselja nisu dobro kotirala... sve do 20-tih godina 20-og vijeka... tek poslije ww1 je selo malo nadošlo...
jugoslaviju i izniman civilizacijski skok balkana,
sunovrat čovječnosti, kolaps, anticivilizacija
jel
ha ha ha ha
ne stignete okrećiti što je tito sagradio
prljavi lažljivci ..
aj se steraj, smraduljo preletačevićevska iz ustaškog legla... jebala te jugoslavija i iznimni civilizacijski skokovi balkana... fukuyama ti je u glavi od alkohola...Sora wrote:michaellcmacha wrote:kod nas tu u hrvatskoj, ne znam kako kod vas u tuzli, standard života je počeo rasti tek sredinom 19.-og stoljeća ali je bio bezeciran za građanstvo dok ruralna naselja nisu dobro kotirala... sve do 20-tih godina 20-og vijeka... tek poslije ww1 je selo malo nadošlo...
i šta onda
vi povijesni revizionisti samo da ne bi spomenuli jugoslaviju i izniman civilizacijski skok balkana, glumite fukuyamu i njegov kraj povijesti
2015-08-08
jebala tebe povijest koju si zasromichaellcmacha wrote:aj se steraj, smraduljo preletačevićevska iz ustaškog legla... jebala te jugoslavija i iznimni civilizacijski skokovi balkana... fukuyama ti je u glavi od alkohola...Sora wrote:michaellcmacha wrote:kod nas tu u hrvatskoj, ne znam kako kod vas u tuzli, standard života je počeo rasti tek sredinom 19.-og stoljeća ali je bio bezeciran za građanstvo dok ruralna naselja nisu dobro kotirala... sve do 20-tih godina 20-og vijeka... tek poslije ww1 je selo malo nadošlo...
i šta onda
kao i mnogi tzv povjesničari koji se upinju ljudima zatvoriti oči
da ne vide korak unatrag prema propasti
smrdljivi lažljivci , bljuje mi se kad čitam te tobožnje povjesničare
samo toliko
dam se kladiti d aje na tavanu imala za vrijeme sfrj-ota slike pavelica i kartu ndh-a...za svaki slucaj...a u stanu slike tita i narodnih heroja da upadnu diektno u oko onih koji su odlucivali o sudbinama...pa kako bude vitar puhao..ziher je zihermichaellcmacha wrote:aj se steraj, smraduljo preletačevićevska iz ustaškog legla... jebala te jugoslavija i iznimni civilizacijski skokovi balkana... fukuyama ti je u glavi od alkohola...Sora wrote:michaellcmacha wrote:kod nas tu u hrvatskoj, ne znam kako kod vas u tuzli, standard života je počeo rasti tek sredinom 19.-og stoljeća ali je bio bezeciran za građanstvo dok ruralna naselja nisu dobro kotirala... sve do 20-tih godina 20-og vijeka... tek poslije ww1 je selo malo nadošlo...
i šta onda
2015-09-08
jebote i narod kojem je povijest stala na početku 20.tog vijeka
ti si glupača par excelance i umara s tobom imati bilo kakve veze... eventualno se javi prckovu da te on iscentrira...Sora wrote:jebala tebe povijest koju si zasromichaellcmacha wrote:aj se steraj, smraduljo preletačevićevska iz ustaškog legla... jebala te jugoslavija i iznimni civilizacijski skokovi balkana... fukuyama ti je u glavi od alkohola...Sora wrote:michaellcmacha wrote:kod nas tu u hrvatskoj, ne znam kako kod vas u tuzli, standard života je počeo rasti tek sredinom 19.-og stoljeća ali je bio bezeciran za građanstvo dok ruralna naselja nisu dobro kotirala... sve do 20-tih godina 20-og vijeka... tek poslije ww1 je selo malo nadošlo...
i šta onda
kao i mnogi tzv povjesničari koji se upinju ljudima zatvoriti oči
da ne vide korak unatrag prema propasti
smrdljivi lažljivci , bljuje mi se kad čitam te tobožnje povjesničare
samo toliko
2015-08-08
ja u stanu da držim slike političaravuksadinare wrote:dam se kladiti d aje na tavanu imala za vrijeme sfrj-ota slike pavelica i kartu ndh-a...za svaki slucaj...a u stanu slike tita i narodnih heroja da upadnu diektno u oko onih koji su odlucivali o sudbinama...pa kako bude vitar puhao..ziher je zihermichaellcmacha wrote:aj se steraj, smraduljo preletačevićevska iz ustaškog legla... jebala te jugoslavija i iznimni civilizacijski skokovi balkana... fukuyama ti je u glavi od alkohola...Sora wrote:michaellcmacha wrote:kod nas tu u hrvatskoj, ne znam kako kod vas u tuzli, standard života je počeo rasti tek sredinom 19.-og stoljeća ali je bio bezeciran za građanstvo dok ruralna naselja nisu dobro kotirala... sve do 20-tih godina 20-og vijeka... tek poslije ww1 je selo malo nadošlo...
i šta onda
kaj je tebi
nikad pa ni tad
niti mi je važna ta simbolika od koje vi primitivci patite
važan je život, ideje
to mi se gadi ako nije istinsko
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Umro Berluskoni
» 3 put cijepljeni Brian May, gitarist Queena o svojoj borbi s Covidom - 19
» Umro
» Umro NWO