Umro Radomir Antic
Page 1 of 1
Umro Radomir Antic
https://www.marca.com/futbol/2020/04/06/5e443d3b22601dec498b4571.html
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Umro Radomir Antic
Jedini, koji je trenirao Real, Barselonu i Atletiko Madrid.
2014-08-25
Dobro da si napomeno.Serbinho-3 wrote:Jedini, koji je trenirao Real, Barselonu i Atletiko Madrid.
nikad čuli za njega.
Onda ne pratis nogomet. Untipasajarca. Nije cul za Antiča.danni1 wrote:Dobro da si napomeno.Serbinho-3 wrote:Jedini, koji je trenirao Real, Barselonu i Atletiko Madrid.
nikad čuli za njega.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
MALJKOVIĆ SE EMOTIVNO OPROSTIO OD ANTIĆA: Kako iz sporta i srpstva ispratiti RADETA? Srbija nije svesna koga je izgubila
Maljković je za Kurir opisao ovo zajedništvo.
"Sa njegovom Verom, čuli smo se u nedelju uveče. Sutradan, u ponedeljak, ružnu vest javio mi je Zoran Savić. Sada, od mene se očekuje da četiri decenije prijateljstva smestim u par rečenica. Još uvek pod teškim utiskom, ne znam da li ću to znati, a ni da li ću moći. Kako iz sporta i srpstva, na neko nadam se bolje mesto, ispratiti Radeta? U 71 godinu njegovog života, smestilo se nekoliko celih biografija. A jedna trenerska biografija ravna je rudarskoj. Biti trener Reala, Barselone, Atletika, Ovijeda, Saragose, Srbije jeste više rudarskih karijera sa udarničkim predznakom. To u novinama ne piše, ali Vera, Dušan i Ana to vrlo dobro znaju", kaže Maljković.
"Bez telefona znao sam gde i kada da ga nađem na Zlatiboru ili Beogradu. Bez izuzetka, u isto vreme sedeo bi u Saldubi u Puerto Banusu, ili u madridskoj ulici Serano kod broj 57. Ne sećam se da je za ovih 40 godina druženja nekome odbio autogram ili zajedničku fotografiju."
Maljković se pita da li je Srbija svesna koga je izgubila.
"I sam trener, svestan sam šta je sport u celini izgubio tog šugavog šestog aprila 2020. Svestan je i Svet, koliko vidim iz stranih novina. Da li je svesna Srbija? Nisam siguran... Srbija je izgubila jedinog čoveka koji je vodio oba najveća fudbalska kluba na Svetu. Jedini, a Srbin. Koliko puta smo ga u našoj Zemlji vrednovali po zasluzi? Koliko smo mu se puta obratili za savet? Da li je u našem društvu imao poziciju koja mu je po radnoj knjižici, objektivno pripadala? Pa, ne baš... Sada pomalo nekrofilski, kako to samo mi znamo veličaće ga svi. Njemu to sada više nije potrebno. Nije potrebno ni njegovoj porodici, ni iskrenim prijateljima. Mi znamo koga smo izgubili. Njegova i Verina kuća u Madridu nije bila Ambasada, ali jeste bila stožer i centar okupljanja svih naših ljudi koji su se nekim povodom zaticali u Španiji. I tako decenijama... Moj drug je bio porodičan čovek, i pravi domaćin, čovek koga nije mrzelo da nabavi trampolinu kako bi se njegova unučad i komšijska deca na Zlatiboru igrala. Njegovo dvorište bilo je za njih luna park. Moja mala unuka nije ga znala kao velikog trenera, ali je već sa pet godina znala Deda Radeta i tu trampolinu. Eto od koga se moja porodica i ja opraštamo."
Kurir sport
2014-08-25
[size=30]Penzija, pun stomak i cigara u ruci, prilazi mi Antić i kaže: 'Potreban si mi'"[/size]
Paulo Futre, čuveni portuglaski fudbaler, prisetio se trenutka kada je zbog Radomira Antića odlučio da se vrati iz penzije.
PTIZVOR: B92 UTORAK, 7.04.2020. | 12:15 -> 14:35
Futre se povukao u decembru 1997. godine zbog problema s desnim kolenom i krenuo je da radi kao ambasador Atletiko Madrida.
Portugalac je imao naviku da gleda treninge "jorgandžija" i u aprilu nije ni sanjao da će ponovo obući kopačke i dres.
Svakog četvrtka sam gledao trening koji je uglavnom bio otvorenog tipa, što znači da su navijači mogli da gledaju. Sedeo sam na klupi, želeo sam da izbegnem gužvu na tribinama, i bio sam punog stomaka jer sam tek završio ručak",seća se Futre u kolumni za "Mundo Deportivo" i dodaje:
"Palim cigaru kada ono prilazi mi Antić i kaže mi: 'Slušaj, plan je bio da na trening dođu neki klinci iz omladinske škole, međutim oni će stići tek za sat vremena. Ne mogu da čekam toliko, potreban mi je igrač za rezervni tim. Ajde obuci trenerku i izađi na teren'. Na to mu odgovaram: 'Mister, pun mi je stomak, nisam trenirao mesecima, nemojte to da mi radite'".
To nije bilo dovoljno uverljivo da Antić odustane i Futre je prihvatio da odradi trening.
"Rezerve uvek hoće da pobede prvi tim, ali sam ih sve upozorio da neću mnogo trčati, da mi ne dodaju loptu i da ne pomisle da mi uklizaju. Ali, kako sam uvek bio takmičarski nastrojen... Čim sam pipnuo loptu moje noge su bile uzbuđene i postigao sam dva gola za 20 minuta. Navijači su krenuli da skandariju moje ime. Bio sam mrtav, jedva sam disao. Čim smo došli u svlačionicu Antić mi je rekao da me želi u timu. Sledećeg dana mediji su odmah počeli da pišu kako se magija vratila na Kalderon".
Futre je prihvatio ponudu Antića i do kraja sezone odigrao je deset utakmica za Atletiko Madrid.
"Bio je to romantični povratak. Pokušao sam kasnije u Japanu, ali nije išlo. Ali, ne žalim. Ne možete da zamislite kakav je osećaj bio ponovo igrati na Visente Kalderonu. Počivajte u miru, Mister".
Radomir Antić, proslavljeni srpski trener, preminuo je u ponedeljak šestog aprila u 72. godini života.
Paulo Futre, čuveni portuglaski fudbaler, prisetio se trenutka kada je zbog Radomira Antića odlučio da se vrati iz penzije.
PTIZVOR: B92 UTORAK, 7.04.2020. | 12:15 -> 14:35
Futre se povukao u decembru 1997. godine zbog problema s desnim kolenom i krenuo je da radi kao ambasador Atletiko Madrida.
Portugalac je imao naviku da gleda treninge "jorgandžija" i u aprilu nije ni sanjao da će ponovo obući kopačke i dres.
Svakog četvrtka sam gledao trening koji je uglavnom bio otvorenog tipa, što znači da su navijači mogli da gledaju. Sedeo sam na klupi, želeo sam da izbegnem gužvu na tribinama, i bio sam punog stomaka jer sam tek završio ručak",seća se Futre u kolumni za "Mundo Deportivo" i dodaje:
"Palim cigaru kada ono prilazi mi Antić i kaže mi: 'Slušaj, plan je bio da na trening dođu neki klinci iz omladinske škole, međutim oni će stići tek za sat vremena. Ne mogu da čekam toliko, potreban mi je igrač za rezervni tim. Ajde obuci trenerku i izađi na teren'. Na to mu odgovaram: 'Mister, pun mi je stomak, nisam trenirao mesecima, nemojte to da mi radite'".
To nije bilo dovoljno uverljivo da Antić odustane i Futre je prihvatio da odradi trening.
"Rezerve uvek hoće da pobede prvi tim, ali sam ih sve upozorio da neću mnogo trčati, da mi ne dodaju loptu i da ne pomisle da mi uklizaju. Ali, kako sam uvek bio takmičarski nastrojen... Čim sam pipnuo loptu moje noge su bile uzbuđene i postigao sam dva gola za 20 minuta. Navijači su krenuli da skandariju moje ime. Bio sam mrtav, jedva sam disao. Čim smo došli u svlačionicu Antić mi je rekao da me želi u timu. Sledećeg dana mediji su odmah počeli da pišu kako se magija vratila na Kalderon".
Futre je prihvatio ponudu Antića i do kraja sezone odigrao je deset utakmica za Atletiko Madrid.
"Bio je to romantični povratak. Pokušao sam kasnije u Japanu, ali nije išlo. Ali, ne žalim. Ne možete da zamislite kakav je osećaj bio ponovo igrati na Visente Kalderonu. Počivajte u miru, Mister".
Radomir Antić, proslavljeni srpski trener, preminuo je u ponedeljak šestog aprila u 72. godini života.
2014-08-25
ja sam za njega cuo dok je trenirao atletico madrid
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
R.I.P.
Robi emotivno o Antiću: Kad sam video naslov Marke "Volimo te", pomislio sam, Radomir je to zaslužio
Nekadašnji igrač, pa trener Crvene zvezde [size=15]Robert Prosinečki prisetio se svog odnosa sa bivšim trenerom Reala, Barselone i Atletiko Madrida - Radomirom Antićem.
Njih dvojica su sarađivali dok je Prosinečki igrao u Real Madridu, a kasnije i u Ovijedu, u razmaku od nekoliko godina do sredine devedesetih.
Putevi su se razdvojili kada je Prosinečki otišao u Barselonu, a Antić u Atletiko gde je umesto "Velikog Žutog", doveo Milinka Pantića i osvojio titulu.
Prosinečki se sa posebnom emocijom priseća tog perioda iz sezone 1994/1995, kada ga je Antić trenira u Ovijedu.
- Posle silnih povreda toliko je verovao u mene da mi je poverio 'ključeve sredine terena'. Neću da krijem, bio je blagonaklon prema meni, znao je da me istrpi. Ja sam mu, sa druge strane, vraćao to na terenu - kaže Prosinečki u razgovoru za Mozzart sport.
Period u Ovijedu opisuje i kao neobičan jer je sredina bila potpuno drugačija od one u Madridu.
- Ja praktično odrastao u Zvezdi, formirao se kao ličnost. Potom igrao za Real. On partizanovac, isto tako u CV-ju je imao zapisano da je bio u Realu. Znate li vi šta to znači? Da smo svaku utakmicu igrali pod ludačkim pritiskom. Ili si pobedio ili ne postojiš. Prijala nam je ta godina u Ovijedu. Dešavalo se da igramo nerešno, i grlimo se u autobusu. To je za mene, verujem i za njega bilo nešto novo - dodao je Robi.
Antić je u ponedeljak preminuo posle teške bolesti, a Prosinečki kaže da je čuo za to, ali nije hteo da priča iz poštovanja prema porodici.
Krivo mu je što se poslednjih godina nisu češće viđali jer trenerski posao to ne dozvoljava, ali u superlativima priča o Antićevoj ličnosti i karijeri.
- Za sebe nekada kažem da sam Madridista. Dugo sam bio u Španiji, u tom gradu. Znam koliko je tamo cenjen. Još sinoć sam video sjajnu naslovnu stranu Marke i onaj naslov: “Volimo, te”. To je Radomir zaslužio. Ne znam čoveka koji je vodio Real, Barselonu i Atletiko Madrid. Ostavio je mnogo toga iza sebe. Teško da će ga neko sa ovih prostora nadmašiti. Posebno zbog duple krune na Kalderonu - istakao je Robi.
[/size]
Znao sam za bolest, ali nisam hteo da pričam zbog porodice, kaže Prosinečki
Nekadašnji igrač, pa trener Crvene zvezde [size=15]Robert Prosinečki prisetio se svog odnosa sa bivšim trenerom Reala, Barselone i Atletiko Madrida - Radomirom Antićem.
Njih dvojica su sarađivali dok je Prosinečki igrao u Real Madridu, a kasnije i u Ovijedu, u razmaku od nekoliko godina do sredine devedesetih.
Putevi su se razdvojili kada je Prosinečki otišao u Barselonu, a Antić u Atletiko gde je umesto "Velikog Žutog", doveo Milinka Pantića i osvojio titulu.
Prosinečki se sa posebnom emocijom priseća tog perioda iz sezone 1994/1995, kada ga je Antić trenira u Ovijedu.
- Posle silnih povreda toliko je verovao u mene da mi je poverio 'ključeve sredine terena'. Neću da krijem, bio je blagonaklon prema meni, znao je da me istrpi. Ja sam mu, sa druge strane, vraćao to na terenu - kaže Prosinečki u razgovoru za Mozzart sport.
Period u Ovijedu opisuje i kao neobičan jer je sredina bila potpuno drugačija od one u Madridu.
- Ja praktično odrastao u Zvezdi, formirao se kao ličnost. Potom igrao za Real. On partizanovac, isto tako u CV-ju je imao zapisano da je bio u Realu. Znate li vi šta to znači? Da smo svaku utakmicu igrali pod ludačkim pritiskom. Ili si pobedio ili ne postojiš. Prijala nam je ta godina u Ovijedu. Dešavalo se da igramo nerešno, i grlimo se u autobusu. To je za mene, verujem i za njega bilo nešto novo - dodao je Robi.
Antić je u ponedeljak preminuo posle teške bolesti, a Prosinečki kaže da je čuo za to, ali nije hteo da priča iz poštovanja prema porodici.
Krivo mu je što se poslednjih godina nisu češće viđali jer trenerski posao to ne dozvoljava, ali u superlativima priča o Antićevoj ličnosti i karijeri.
- Za sebe nekada kažem da sam Madridista. Dugo sam bio u Španiji, u tom gradu. Znam koliko je tamo cenjen. Još sinoć sam video sjajnu naslovnu stranu Marke i onaj naslov: “Volimo, te”. To je Radomir zaslužio. Ne znam čoveka koji je vodio Real, Barselonu i Atletiko Madrid. Ostavio je mnogo toga iza sebe. Teško da će ga neko sa ovih prostora nadmašiti. Posebno zbog duple krune na Kalderonu - istakao je Robi.
[/size]
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:- Za sebe nekada kažem da sam Madridista. Dugo sam bio u Španiji, u tom gradu. Znam koliko je tamo cenjen. Još sinoć sam video sjajnu naslovnu stranu Marke i onaj naslov: “Volimo, te”. To je Radomir zaslužio. Ne znam čoveka koji je vodio Real, Barselonu i Atletiko Madrid. Ostavio je mnogo toga iza sebe. Teško da će ga neko sa ovih prostora nadmašiti. Posebno zbog duple krune na Kalderonu - istakao je Robi.
To je to
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
je, nabili su tada Dinamovuksadinare wrote:ja sam za njega cuo dok je trenirao atletico madrid
tre wrote:je, nabili su tada Dinamovuksadinare wrote:ja sam za njega cuo dok je trenirao atletico madrid
Nisu baš nabili. Trebalo je biti 5 : 0 za Croatiju u prvom poluvremenu, na kraju im Caminero zabio za izjednačenje iz skoro jedine šanse... uzvrat, opet Caminero 1:0 i klasika, zatvaranje...
darth_vader-
2014-04-17
Zlatne godine atletica s najluđim predsjednikom iza 'rođe' ikad...
Prakticno jedino mu spanjolska izgradila trenersku karijeru..srbiju je jednom odveo na sp..kao igrac nepoznat ili manje poznat .zna ge vjerojatno starija generacija partizanovaca sa jacom memorijom
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Similar topics
» Radnička fronta i Radomir Čačić dobili smiješno malo glasova na eu izborima
» Raspušten HDZ Kistanje-Roko Antić se ispisa iz stranke
» CG: Matija Bećković i Čedomir Antić nepoželjni u Crnoj Gori
» Roko Antic:Ovi domaci Srbi sto podmecu pozare kod Kistanja 'nisu bas svoji'
» Ekipa 'Ja ne mrzim' Kekin i Antic iz TBF-a bi zabranili Thompsona i 'Cavoglave' a mogu pride da se zabrane i ostale domoljubne pjesme jer su ratoborne
» Raspušten HDZ Kistanje-Roko Antić se ispisa iz stranke
» CG: Matija Bećković i Čedomir Antić nepoželjni u Crnoj Gori
» Roko Antic:Ovi domaci Srbi sto podmecu pozare kod Kistanja 'nisu bas svoji'
» Ekipa 'Ja ne mrzim' Kekin i Antic iz TBF-a bi zabranili Thompsona i 'Cavoglave' a mogu pride da se zabrane i ostale domoljubne pjesme jer su ratoborne
Page 1 of 1