Ameri pokrali 200 000 maski namijenjienih Njemačkoj
Page 18 of 19
Page 18 of 19 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19
Re: Ameri pokrali 200 000 maski namijenjienih Njemačkoj
danni1 wrote:da. Ta ista obitelj zarađuje 70 000godišnje. Sve je stvar raspodjele troškova. da je u Americi tako gadno nebi svi tamo nastojali svoje dupe zgurat. Ošli bi...na Kubu recimo tamo je navodno zdravstvo dobro i besplatno. Što se nitko ne gura da živi i radi u Kubi?Ra wrote:danni1 wrote:Imaš osiguranje.ebenica wrote:znači ti imaš 80 000 dolara za operaciju srca? blago ti se.danni1 wrote:
parama.
kad si vrijedan,sposoban imaš para. kad imaš para koje si zaslužio imaš i dobtra koja si zaslužio.
https://www.vecernji.hr/vijesti/sad-najbolje-i-najgore-zdravstvo-na-svijetu-848509
– Prosječna američka obitelj (četiri člana) za zdravstveno osiguranje godišnje izdvaja oko 12.500 dolara (oko 71 tisuću kuna),
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/sad-najbolje-i-najgore-zdravstvo-na-svijetu-848509 - www.vecernji.hr
https://www.poslovni.hr/svijet/u-sad-u-najbolja-medicina-najlosiji-sustav-94666
Studija sveučilišta Harvard pokazuje da se 50 posto osobnih bankrota događa zbog zdravstvenih troškovaItd.
ljudi su ofce vecinom,podojeni na Holivudskim filmovima 70tih,80tih,90tih...ono sto neki spominju soft power,propaganda..
Spava se do podneva,pa se pije đus,jedu jaja sa sunkom,dogovara se sa drustvom kako provesti dan..sjeda se u preskupi auto,i polako se voza bulevarom ili beverli Hilsom,cure jedva cekaju da nam uskoce na sic,svi su lijepi i veseli,bogati..malo navre se na Melroz Plejs,posjeti koju frandicu ili frenda,pa skupa ode se u popularni milk-šejk-stovec lokal,i dok nas sunce obasjava smjeseci nam se,doslo je vec i red je na neku veceru u elitom i popularno mrestoranu...poslije diskoteke ,aftrpartiji,..ujutro se probudimo izmedju svije slatke plave blizanke,onako kao od majke rodjene..trisnemo ih po guzi kao zahvalu za odlican seks,i prevalimo se na drugu stranu,da odspavamo bar do podneva...i tako svaki dan..!!! pa jel moze bolje??'..AJmo za Ameriku...!!!
Guest- Guest
Znači mi i sl vukojebine smo preskočili Ameriku. Bolje živjet i raditu RH nego u Americi.Ra wrote:Stvar je u tome dok ta obitelj zarađuje ima zdravstveno, a ako slučajno ne zarađuje (iz nekog razloga koji ne mora biti njihova krivica) onda prestaje i osiguranje.danni1 wrote:
da. Ta ista obitelj zarađuje 70 000godišnje. Sve je stvar raspodjele troškova. da je u Americi tako gadno nebi svi tamo nastojali svoje dupe zgurat. Ošli bi...na Kubu recimo tamo je navodno zdravstvo dobro i besplatno. Što se nitko ne gura da živi i radi u Kubi?
Imaš dok plaćaš, kad nemaš mogućnost platiti onda ga više nemaš. Prosto pasuljski.
Zato što svi koji su mladi i koji se tamo guraju ne vjeruju da mogu biti ozbiljno bolesni. Dok se ne razbole.
Plus to ne pokriva operacije isl.
Da kojim slučajem moraš izdvojiti sam dragovoljno toliki iznos (25.000 od zarađenih 70.000), uz sve kredite i troškove koje imaš (štednja za dječje školovanje i slične trice) sumnjam da bi ga izdvojio.
Lako je pričati o prioritetima dok si zdrav i ne trebaš pomoć. Da imaš karcinom i trebaš platiti kemoterapiju, a nemaš novac, vidjela bih koliko bi ti socijalizam bio stvarno mrzak. :)
yebote,pa istina je...vidi kako prosjecni Ameri zive...!!!
Guest- Guest
da.danni1 wrote: Bolje živjet i raditu RH nego u Americi.
Guest- Guest
zaostali par tisuca godina :DRa wrote:Netko dakle u tom vašem plemenu brine o oboljelima i onima koji si u tom trenutku ne mogu sami pomoći.Leviathan2 wrote:
ja ne znam kako bi on nazvao pleme, u nas doktor duznost i lijecenje besplatno za svakog, istina da su oslobodjeni svih drugih duznosti u plemenu pa i kad nemaju posla
ako trebamo kirurgiju onda se najde nacin kod neplemenskih doktora i jopet besplatno, nije bas besplatno, ide usluga za uslugu
ljekarstvo se kupuje iz fonda plemena ukoliko nemamo neki svoj melem il napitak
Ali vi ste najvjerojatnije zaostali leftardi i nemate pojma što je društveni napredak.
inace, pleme brine
doktor brine o bolesnom , pleme brine o doktoru, isto kao roditelji djeca i taj ciklus
sve uredno regulirano i nema odstupanja, a ako se neko najde u nevolji onda najblizi ide u pomoc dok drugi ne stignu,
tako se men dogodilo u brazilu, bio u braziliji i morao pustit sve, doslovno mitom preoteo mjesto u avionu da stignem u san paolo u pomoc suplemeniku kojeg su upucali na ulici zbog 50 dolara
nu sve dobro proslo, cak smo nasli i pistoljdziju
ovdje gdje sam ja jos se da muljariti :D
Ako si prosječan čovjek koji živi od svoje plaće, vjeruj mi bolje ti je biti bolestan u RH nego u Americi. Ne zato što smo napredniji, nego imamo humaniji zdravstveni sustav. Klimav je, zanemaren, ali je i dalje bolji (za prosječnog čovjeka) od njihovog.danni1 wrote:Znači mi i sl vukojebine smo preskočili Ameriku. Bolje živjet i raditu RH nego u Americi.Ra wrote:Stvar je u tome dok ta obitelj zarađuje ima zdravstveno, a ako slučajno ne zarađuje (iz nekog razloga koji ne mora biti njihova krivica) onda prestaje i osiguranje.danni1 wrote:
da. Ta ista obitelj zarađuje 70 000godišnje. Sve je stvar raspodjele troškova. da je u Americi tako gadno nebi svi tamo nastojali svoje dupe zgurat. Ošli bi...na Kubu recimo tamo je navodno zdravstvo dobro i besplatno. Što se nitko ne gura da živi i radi u Kubi?
Imaš dok plaćaš, kad nemaš mogućnost platiti onda ga više nemaš. Prosto pasuljski.
Zato što svi koji su mladi i koji se tamo guraju ne vjeruju da mogu biti ozbiljno bolesni. Dok se ne razbole.
Plus to ne pokriva operacije isl.
Da kojim slučajem moraš izdvojiti sam dragovoljno toliki iznos (25.000 od zarađenih 70.000), uz sve kredite i troškove koje imaš (štednja za dječje školovanje i slične trice) sumnjam da bi ga izdvojio.
Lako je pričati o prioritetima dok si zdrav i ne trebaš pomoć. Da imaš karcinom i trebaš platiti kemoterapiju, a nemaš novac, vidjela bih koliko bi ti socijalizam bio stvarno mrzak. :)
I da ne duljim da zaključimo ovu temu: U Njemačkoj (Austriji, Hrvatskoj itd) je plaćanje zdravstvenog osiguranja obavezno, ali si zaštićen i ako zbog nekog razloga nisi u stanju nastaviti plaćati. U Americi je dobrovoljno, ali ti vrijedi samo dok ga plaćaš, kasnije ne. Ti si bio za američko pa sam ti navela neke podatke koje ljudi uglavnom ne znaju, a nisu pohvalni za Ameriku.
Koje je pravednije? Ne znam, ali naše je definitivno humanije.
Guest- Guest
Jesi li razmišljao da napišeš knjigu sa tim svojim pričama? Ako nisi počni razmišljatiLeviathan2 wrote:zaostali par tisuca godina :DRa wrote:Netko dakle u tom vašem plemenu brine o oboljelima i onima koji si u tom trenutku ne mogu sami pomoći.Leviathan2 wrote:
ja ne znam kako bi on nazvao pleme, u nas doktor duznost i lijecenje besplatno za svakog, istina da su oslobodjeni svih drugih duznosti u plemenu pa i kad nemaju posla
ako trebamo kirurgiju onda se najde nacin kod neplemenskih doktora i jopet besplatno, nije bas besplatno, ide usluga za uslugu
ljekarstvo se kupuje iz fonda plemena ukoliko nemamo neki svoj melem il napitak
Ali vi ste najvjerojatnije zaostali leftardi i nemate pojma što je društveni napredak.
inace, pleme brine
doktor brine o bolesnom , pleme brine o doktoru, isto kao roditelji djeca i taj ciklus
sve uredno regulirano i nema odstupanja, a ako se neko najde u nevolji onda najblizi ide u pomoc dok drugi ne stignu,
tako se men dogodilo u brazilu, bio u braziliji i morao pustit sve, doslovno mitom preoteo mjesto u avionu da stignem u san paolo u pomoc suplemeniku kojeg su upucali na ulici zbog 50 dolara
nu sve dobro proslo, cak smo nasli i pistoljdziju
Guest- Guest
Ne. Nikad nije bilo nikad neće ni bit.ebenica wrote:da.danni1 wrote: Bolje živjet i raditu RH nego u Americi.
Niti ameri tu dolaze radit niti šalju svoju djecu tu na liječenje...al baš ništa. Dođu tu vidjet malo, što ima i kad vide da su došli u afriku sa strujom vidi da je gubio vrijeme i ode dalje.
jbte, tu se ni oni iz Afganistana ne žele zadržavat.
Ne. Nikad nije bilo nikad neće ni bit.ebenica wrote:da.danni1 wrote: Bolje živjet i raditu RH nego u Americi.
Niti ameri tu dolaze radit niti šalju svoju djecu tu na liječenje...al baš ništa. Dođu tu vidjet malo, što ima i kad vide da su došli u afriku sa strujom vidi da je gubio vrijeme i ode dalje.
zašto bi očekivali od nekoga da gine za nas u slučaju rata ako mu nismo htjeli pomoć dok je bio bolestan?Ra wrote:
zašto bi netko donirao organe ako mu kao društvo nismo htjeli omogućiti liječenje kad je bio bolestan? zašto očekujemo da bi netko napravio nešto za nas a nismo spremni napraviti ništa za druge?
naš sustav je pravedan, američki je jednostavno nakaradan i bolestan.
Guest- Guest
šalju na školovanje. a ti seli u ameriku i mahni nam.danni1 wrote:Ne. Nikad nije bilo nikad neće ni bit.ebenica wrote:da.danni1 wrote: Bolje živjet i raditu RH nego u Americi.
Guest- Guest
Naš sustav je disfunkcionalan u svakom segmentu i to isključivo zbog socijalističkih ideja.ebenica wrote:zašto bi očekivali od nekoga da gine za nas u slučaju rata ako mu nismo htjeli pomoć dok je bio bolestan?Ra wrote:
zašto bi netko donirao organe ako mu kao društvo nismo htjeli omogućiti liječenje kad je bio bolestan? zašto očekujemo da bi netko napravio nešto za nas a nismo spremni napraviti ništa za druge?
šalju djecu u egzotičnu zemlju da vide kako divljaci žive.ebenica wrote:šalju na školovanje. a ti seli u ameriku i mahni nam.danni1 wrote:Ne. Nikad nije bilo nikad neće ni bit.ebenica wrote:da.danni1 wrote: Bolje živjet i raditu RH nego u Americi.
baš će kod nas naučit nešto što ne može u Americi.
nema našeg. tvoj je negdje drugdje. ti ne možeš za naš govoriti da je tvoj, ti si sam za sebe. seli iebote.danni1 wrote:Naš sustav je disfunkcionalan u svakom segmentu i to isključivo zbog socijalističkih ideja.ebenica wrote:zašto bi očekivali od nekoga da gine za nas u slučaju rata ako mu nismo htjeli pomoć dok je bio bolestan?Ra wrote:
Guest- Guest
Approximately 200 American students study abroad in Croatia each year.danni1 wrote:šalju djecu u egzotičnu zemlju da vide kako divljaci žive.ebenica wrote:šalju na školovanje. a ti seli u ameriku i mahni nam.danni1 wrote:Ne. Nikad nije bilo nikad neće ni bit.ebenica wrote:da.danni1 wrote: Bolje živjet i raditu RH nego u Americi.
Guest- Guest
Više od 600 je naših u Americi. S tom razlikom što američki studij ima neku težinu i važnost u svijetu a hrvatski je smijurija.ebenica wrote:Approximately 200 American students study abroad in Croatia each year.danni1 wrote:šalju djecu u egzotičnu zemlju da vide kako divljaci žive.ebenica wrote:šalju na školovanje. a ti seli u ameriku i mahni nam.danni1 wrote:Ne. Nikad nije bilo nikad neće ni bit.ebenica wrote:
da.
Ameri tu studirat dođu iz zajebancije ne zbog znanja. Dođu kroz nekakvu studentsku razmjenu debili koji tamo nisu uspjeli upisat ništa jer su jedva osnovno školovanje prošli.
točno tak ja tebe gledam, k'o dobru zajebanciju.danni1 wrote:
Ameri tu studirat dođu iz zajebancije ne zbog znanja.
Guest- Guest
To je nešto drugo.ebenica wrote:točno tak ja tebe gledam, k'o dobru zajebanciju.danni1 wrote:
I ja amere doživljavam kao jebene kretene ali realno oni pokazuju svojim radom i uspjesima nešto sasvim drugo.
Recimo. Crnce neki vide kao ravnopravne ljude s bjelom rasom ali realno njihova djela pokazuju nešto drugo.
Žuti su svojom vrijednošću iznad bijelih.
mhhhh....etoc proslo desetljece su izumrlisvapski znanstvenici masovno,ovo sto j ostalo je debeloj pemziji,a pakse i indijci postali CEO mnogih hajteh kompanija..procesore moćne im rade u Israelu zidovi...rad i uspjesi..dodo bih ucjene,prijetnje,malverzacije i ostali set aktivnosti da se dojde do zeljenog cilj(onijah 200000 filtermaski,kao primjer...)danni1 wrote:To je nešto drugo.ebenica wrote:točno tak ja tebe gledam, k'o dobru zajebanciju.danni1 wrote:
I ja amere doživljavam kao jebene kretene ali realno oni pokazuju svojim radom i uspjesima nešto sasvim drugo.
Recimo. Crnce neki vide kao ravnopravne ljude s bjelom rasom ali realno njihova djela pokazuju nešto drugo.
Guest- Guest
Postavili su zdrave temelje i mašineriju s kojom si mogu dozvolit to.Legendovich wrote:mhhhh....etoc proslo desetljece su izumrlisvapski znanstvenici masovno,ovo sto j ostalo je debeloj pemziji,a pakse i indijci postali CEO mnogih hajteh kompanija..procesore moćne im rade u Israelu zidovi...rad i uspjesi..dodo bih ucjene,prijetnje,malverzacije i ostali set aktivnosti da se dojde do zeljenog cilj(onijah 200000 filtermaski,kao primjer...)danni1 wrote:To je nešto drugo.ebenica wrote:točno tak ja tebe gledam, k'o dobru zajebanciju.danni1 wrote:
Što to nisu napravili crnci u africi? Ameri su jaki jer nisu socijalno osjetljivi. Crnci su neradnici i kontinent im je takav kakav i zaslužuju. Europa je postigla puno ali još uvijek pleše kako amer svira. Sve je stvar sposobnosti i rada.
Page 18 of 19 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19
Similar topics
» Policija prekinula misu u Njemačkoj, zatekla 88 vjernika bez maski. Platit će kazne
» Muslimani se nude Njemačkoj kao vojni imami u njemačkoj vojsci
» Sve pokrali
» OVO SU LOPOVI KOJI SU POKRALI MAMIĆA...
» Kajin:'Stid.me.Istru su pokrali naši najbolji sinovi'
» Muslimani se nude Njemačkoj kao vojni imami u njemačkoj vojsci
» Sve pokrali
» OVO SU LOPOVI KOJI SU POKRALI MAMIĆA...
» Kajin:'Stid.me.Istru su pokrali naši najbolji sinovi'
Page 18 of 19