Srbi u ćorsokaku: Zbog korone ostali bez posla u Nemačkoj i Austriji, nemaju za stan i hranu
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Srbi u ćorsokaku: Zbog korone ostali bez posla u Nemačkoj i Austriji, nemaju za stan i hranu
https://biznis.telegraf.rs/info-biz/3171660-srbi-u-corsokaku-zbog-korone-ostali-bez-posla-u-nemackoj-i-austriji-nemaju-za-stan-i-hranu
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Re: Srbi u ćorsokaku: Zbog korone ostali bez posla u Nemačkoj i Austriji, nemaju za stan i hranu
Ma da, evo svetac baš piše da njemačka plaća 6 plaća bez problema...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Re: Srbi u ćorsokaku: Zbog korone ostali bez posla u Nemačkoj i Austriji, nemaju za stan i hranu
plaća, ako si gore i ako si zaposlen.kaya wrote:Ma da, evo svetac baš piše da njemačka plaća 6 plaća bez problema...
ako onda ne plaća.
i pusti svetojeve priče.
od snajperista, inžinjera, menadžera pa eto sada veli da je bio na birou i da je do 20.4 zatvoren.
biro
2014-12-30
Kao i mi strancima. Ako su branši koja još radi..veber wrote:plaća, ako si gore i ako si zaposlen.kaya wrote:Ma da, evo svetac baš piše da njemačka plaća 6 plaća bez problema...
2015-08-15
detalj propustila..SRBI NISU U EU,pa tako ne potpadaju pod EU zakone i prava proizislih iz toga...kaya wrote:Ma da, evo svetac baš piše da njemačka plaća 6 plaća bez problema...
Guest- Guest
Kayo,ne srljaj..yebagairud
Guest- Guest
pa naravno, ali ako ne radiš zakaj bi te plaćao?kaya wrote:Kao i mi strancima. Ako su branši koja još radi..veber wrote:plaća, ako si gore i ako si zaposlen.kaya wrote:Ma da, evo svetac baš piše da njemačka plaća 6 plaća bez problema...
ja sam dao otkaz. i zakaj bi me netko plaćao?
da sam ostao raditi onda bi primao minimalac.
2014-12-30
dodo bih josh da je nejmacka drzava dala nalog,da NITKO ne smije ostati bez osnovnih potrepstina,a sto se tice stanova,apelirala je na stanodavce da ako netko ne moze u trenu placati stan,zamrznu placanjeili ga bar prepolove..ako se itko nadje ipak ugorozen,njemacka drzava ce se pobrinuti za te probleme i platiti sve troskove..etoc..
Guest- Guest
ne bi..primao bi 80% svoje dosadasnje place..veber wrote:pa naravno, ali ako ne radiš zakaj bi te plaćao?kaya wrote:Kao i mi strancima. Ako su branši koja još radi..veber wrote:plaća, ako si gore i ako si zaposlen.kaya wrote:Ma da, evo svetac baš piše da njemačka plaća 6 plaća bez problema...
Guest- Guest
A koje ti je to pravo ako radiš u restoranu ili autoindustriji koja otpušta ? Da ti ne mogu dati otkaz jer si građanin eu?Legendovich wrote:detalj propustila..SRBI NISU U EU,pa tako ne potpadaju pod EU zakone i prava proizislih iz toga...kaya wrote:Ma da, evo svetac baš piše da njemačka plaća 6 plaća bez problema...
2015-08-15
Ma dobro de, ti primaš 120 % od kad si na birou a sad ćeš 250 % . To znamo..Legendovich wrote:ne bi..primao bi 80% svoje dosadasnje place..veber wrote:pa naravno, ali ako ne radiš zakaj bi te plaćao?kaya wrote:Kao i mi strancima. Ako su branši koja još radi..veber wrote:plaća, ako si gore i ako si zaposlen.kaya wrote:Ma da, evo svetac baš piše da njemačka plaća 6 plaća bez problema...
2015-08-15
Dobro, dobro..Legendovich wrote:dodo bih josh da je nejmacka drzava dala nalog,da NITKO ne smije ostati bez osnovnih potrepstina,a sto se tice stanova,apelirala je na stanodavce da ako netko ne moze u trenu placati stan,zamrznu placanjeili ga bar prepolove..ako se itko nadje ipak ugorozen,njemacka drzava ce se pobrinuti za te probleme i platiti sve troskove..etoc..
2015-08-15
Ako su zaposleni i sa radnom dozvolom kači ih isto što i domaće ljude,ili državljane zemalja EU.Legendovich wrote:detalj propustila..SRBI NISU U EU,pa tako ne potpadaju pod EU zakone i prava proizislih iz toga...kaya wrote:Ma da, evo svetac baš piše da njemačka plaća 6 plaća bez problema...
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
pa yebote,napisah ti prije 10tak minuta..Bundestag je dao naredbu da nitko ne smije biti otpusten radi ove situacije(iza svake odredbe stoji da se to odosi na one koji prava ostvaruju drzavljanstvom ili clanstvom u EU..)yebotey Kayo..kaya wrote:A koje ti je to pravo ako radiš u restoranu ili autoindustriji koja otpušta ? Da ti ne mogu dati otkaz jer si građanin eu?Legendovich wrote:detalj propustila..SRBI NISU U EU,pa tako ne potpadaju pod EU zakone i prava proizislih iz toga...kaya wrote:Ma da, evo svetac baš piše da njemačka plaća 6 plaća bez problema...
Nisam cuo da je netko doslovno bacen na ulicu,i da je ostao bez svojih prava( za srbe ne znam,nisam cul..ima jedna srpkinja mlada kod menea u firmi,pa nije dobila otkaz),ako je tko dobio otkaz,mora biti materijalno zbrinut..
Drugi je par rukava,telad koja ne zna zinuti gdje treba i progovoriti svapski,i traziti i ostvariti svoja prava...takvi i ne mogu nish drugo nego sjesti u aute i otici odakle su i dosli..
Guest- Guest
kak si ti kuuul...sada ispala...kaya wrote:Ma dobro de, ti primaš 120 % od kad si na birou a sad ćeš 250 % . To znamo..Legendovich wrote:ne bi..primao bi 80% svoje dosadasnje place..veber wrote:pa naravno, ali ako ne radiš zakaj bi te plaćao?kaya wrote:Kao i mi strancima. Ako su branši koja još radi..veber wrote:
plaća, ako si gore i ako si zaposlen.
ustvari ako je feber sam dao otkaz,nemam pojma..ako ga je firma poslala na urlaub,to je vec druga stvar..
Guest- Guest
ne znam..ovisno na koliko radnu vizu imaju,i josh mnogo stvari..nisam se interesirao u tom pravcu..jastreb wrote:Ako su zaposleni i sa radnom dozvolom kači ih isto što i domaće ljude,ili državljane zemalja EU.Legendovich wrote:detalj propustila..SRBI NISU U EU,pa tako ne potpadaju pod EU zakone i prava proizislih iz toga...kaya wrote:Ma da, evo svetac baš piše da njemačka plaća 6 plaća bez problema...
Guest- Guest
Kayo,ja uopce nisam na biroju,u tome je poanta..staz ide,na urlaubu sam 21 dan(za sada) i ide 85% place..
Guest- Guest
ne bulazni. na moju plaću bi mi država dala 80%? onda bi imao ko tri tvoje.Legendovich wrote:ne bi..primao bi 80% svoje dosadasnje place..veber wrote:pa naravno, ali ako ne radiš zakaj bi te plaćao?kaya wrote:Kao i mi strancima. Ako su branši koja još radi..veber wrote:plaća, ako si gore i ako si zaposlen.kaya wrote:Ma da, evo svetac baš piše da njemačka plaća 6 plaća bez problema...
daje se iznos na minimalno propisanu plaću, ako država plaća.
poslodavac može dići 50% to se države ne tiče.
2014-12-30
govorim o ukupnoj sumi..
Guest- Guest
ja sam dao otkaz, ali je firma to napravila kao sporazumni i napisala mi preporuku ako se ne mislim vratiti kod njih.Legendovich wrote:kak si ti kuuul...sada ispala...kaya wrote:Ma dobro de, ti primaš 120 % od kad si na birou a sad ćeš 250 % . To znamo..Legendovich wrote:ne bi..primao bi 80% svoje dosadasnje place..veber wrote:pa naravno, ali ako ne radiš zakaj bi te plaćao?kaya wrote:
Kao i mi strancima. Ako su branši koja još radi..
ustvari ako je feber sam dao otkaz,nemam pojma..ako ga je firma poslala na urlaub,to je vec druga stvar..
razišli smo se jer sm zbog starog traži 3+3 mj neplaćenog.
na rastanku su mi i simboličnu otpremninu isplatili i rekli da se uvijek mogu vratiti.
a, što će biti kada potrošiš 21dan?
otkaz!
2014-12-30
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Radnici Amazona nemaju za hranu
» Slovenci su ljuti zbog Savudrijske vale, BiH zbog Pelješkog mosta, Mađari zbog INE, a Srbi se i danas ne mogu dogovoriti zbog čega nas najviše mrze
» Nitko ne želi raditi za 10.000 kuna mjesečno, uz plaćen stan i hranu
» Kerry radnicima koji su ostali bez posla: sad imate bolji izbor
» Knez od Hercegovine izdržavat će 2500 obitelji čiji su članovi ostali bez posla
» Slovenci su ljuti zbog Savudrijske vale, BiH zbog Pelješkog mosta, Mađari zbog INE, a Srbi se i danas ne mogu dogovoriti zbog čega nas najviše mrze
» Nitko ne želi raditi za 10.000 kuna mjesečno, uz plaćen stan i hranu
» Kerry radnicima koji su ostali bez posla: sad imate bolji izbor
» Knez od Hercegovine izdržavat će 2500 obitelji čiji su članovi ostali bez posla
Page 1 of 3