aktualno stanje u realnom vremenu COvID19
Page 38 of 50
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Re: aktualno stanje u realnom vremenu COvID19
Ovo su sve inžinjeri i doktori nauka
Na njih sto u ovoj masi možda ima jedan koji ima malo jači mozak iako je to bolje nazivati umni prevodioc a ovi ostalih 99% i uz naobrazbu ne bi se baš makli previše od lopate jer je to tako.
Tvrdit to da jednog dana i oni ne bi mogli postat pametni ili pametniji nego šta su sada nije točno jer po toj logici ni čovjek nikad ne bi od kamenog doba napredovao u brončano itd dakle onda negiramo i samu evoluciju al jbga kaskaju.
Kaskaju kužiš ?
Na njih sto u ovoj masi možda ima jedan koji ima malo jači mozak iako je to bolje nazivati umni prevodioc a ovi ostalih 99% i uz naobrazbu ne bi se baš makli previše od lopate jer je to tako.
Tvrdit to da jednog dana i oni ne bi mogli postat pametni ili pametniji nego šta su sada nije točno jer po toj logici ni čovjek nikad ne bi od kamenog doba napredovao u brončano itd dakle onda negiramo i samu evoluciju al jbga kaskaju.
Kaskaju kužiš ?
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
kaxe stotine tisca pretvaraju u "sitne" brojeve..za nepovjerovati
Guest- Guest
napravit ćemo rezime 26.04. da vidimo što je na stvari nakon mjesec dana
2015-08-08
ajme čemu hvatanje za te globalne brojke,
prvo nisu točne. samo u kini je bilo nekoliko milijuna zaraženih za koje je NJIHOVA PARTIJA ZNALA I TESTIRALA IH.
a drugo izlaze podaci da je broj zaraženih koji nemaju simptome(a time nisu se niti testirali) nekoliko desetaka puta veći od broja registriranih.
dakle samo u kini je nekoliko desetaka MILIJUNA ljudi bilo zaraženo tim virusom a vi ovdje vrtite brojku od 2milijuna ili par tisuća
prvo nisu točne. samo u kini je bilo nekoliko milijuna zaraženih za koje je NJIHOVA PARTIJA ZNALA I TESTIRALA IH.
a drugo izlaze podaci da je broj zaraženih koji nemaju simptome(a time nisu se niti testirali) nekoliko desetaka puta veći od broja registriranih.
dakle samo u kini je nekoliko desetaka MILIJUNA ljudi bilo zaraženo tim virusom a vi ovdje vrtite brojku od 2milijuna ili par tisuća
tocno,no ovdje pratimo neke odnose u brojevima,ne same brojke kao takve..neko uporiste u racunanju mora biti..moras neke vrijednosti imati..pomnozimo brojeve koje pratimo,i to je to.,.bitan je odnos izmedju navedenih brojki..AssadNaPodmornici wrote:ajme čemu hvatanje za te globalne brojke,
Guest- Guest
uza to.alarm ce biti,kad ljudi pocnu padati na ulicama..TO se nece moci sakriti
Guest- Guest
to da, te neke brojke su dobar početak za nešto
however, globalne brojke su bzvz..
da je 500milijuna ljudi u africi zaraženo nama je u RH to totalno nebitno za naše živote..
da je u njemačkoj situacija malo gora nego što je, o tome ovisimo doslovno
da je 500milijuna ljudi u africi zaraženo nama je u RH to totalno nebitno za naše živote..
ti se dade,pogleda malo otpocetka upisane teme po pitanju Korone..zanimljivo stivo..unakrsno ako covjek prati,moze stecfi prilicno dobru sliku svega..Gnjeco nas iznenadi katkat cistim tehnikalijama i saznanjima,ali ima toga i u PI-NEWSAssadNaPodmornici wrote:to da, te neke brojke su dobar početak za nešto
Guest- Guest
mislim da je gnječ bio u krivu, a da sam ja u pravu ispao lol. ja nisam iša i čitao duboko pojedinačne znanstvene radove o tom virusu, kao gnječ i na temelju toga je dobio krivu viziju cijele situacije.
ja sam se fokusira na big picture , na statistiku velikih brojeva, i pokušavao naći neke obrazce koji se ponavljaju ili poklapaju ..
već znate moje mišljenje o svemu,
ja sam se fokusira na big picture , na statistiku velikih brojeva, i pokušavao naći neke obrazce koji se ponavljaju ili poklapaju ..
pa ne mislim bash tako...Nije gnjecosrljao..dapace..a neki tehnicki temelji se moraju stvoriti,i neko rudimentalno znaje o temi...ja sam tu full laik,ali od kad se tovarilo stivo,pa nesh sam i naucio..znanje svakako ne steti..AssadNaPodmornici wrote:mislim da je gnječ bio u krivu, a da sam ja u pravu ispao lol. ja nisam iša i čitao duboko pojedinačne znanstvene radove o tom virusu, kao gnječ i na temelju toga je dobio krivu viziju cijele situacije.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:mislim da je gnječ bio u krivu, a da sam ja u pravu ispao lol. ja nisam iša i čitao duboko pojedinačne znanstvene radove o tom virusu, kao gnječ i na temelju toga je dobio krivu viziju cijele situacije.
bilo bi mi drago da sam ja u krivu a ti u pravu ali sve što sam do danas pročitao i prostudirao nije me gurnulo u optimizam čak naprotiv uvalilo me u još veći bed imam neki loš feeling da je ovo tek početak problema. recimo, što ako se taj virus zauvijek nastani u tijelu kojeg je zarazio? nešto slično kao HIV virus.
baš sam prije pol sata našao zanimljivo štivo koje opisuje kako ta mašina, stroj, BI bio-inteligencija (virus) funkcionira. opisuje tako da svi mogu shvatiti šta i kako djelovi virusa rade za neke djelove virusa još neznaju čemu služe i što rade... možda skuže?
Bad News Wrapped in Protein: Inside the Coronavirus Genome
By Jonathan Corum and Carl ZimmerApril 3, 2020
https://www.nytimes.com/interactive/2020/04/03/science/coronavirus-genome-bad-news-wrapped-in-protein.html
Guest- Guest
Sjeba mi spavanje s'ovin, platićeš mi za'vo.Gnječ wrote:AssadNaPodmornici wrote:mislim da je gnječ bio u krivu, a da sam ja u pravu ispao lol. ja nisam iša i čitao duboko pojedinačne znanstvene radove o tom virusu, kao gnječ i na temelju toga je dobio krivu viziju cijele situacije.
bilo bi mi drago da sam ja u krivu a ti u pravu ali sve što sam do danas pročitao i prostudirao nije me gurnulo u optimizam čak naprotiv uvalilo me u još veći bed imam neki loš feeling da je ovo tek početak problema. recimo, što ako se taj virus zauvijek nastani u tijelu kojeg je zarazio? nešto slično kao HIV virus.
baš sam prije pol sata našao zanimljivo štivo koje opisuje kako ta mašina, stroj, BI bio-inteligencija (virus) funkcionira. opisuje tako da svi mogu shvatiti šta i kako djelovi virusa rade za neke djelove virusa još neznaju čemu služe i što rade... možda skuže?
Bad News Wrapped in Protein: Inside the Coronavirus Genome
By Jonathan Corum and Carl ZimmerApril 3, 2020
https://www.nytimes.com/interactive/2020/04/03/science/coronavirus-genome-bad-news-wrapped-in-protein.html
Pa sad, nešto san i naučija, nije da nisan. Mi smo ustvari sastavljeni od milijarde ćelija-virusa, visoko tehnološko osposobljenih jedinica,
koji se bore suprotiva vanskih neprijatelja. Coronavirusi su neka izvanjska neprijateljska vojska, koja napada našu vosku
s visoko sofisticiranim naoružanjem. Ako smo se uspjeli obraniti od Turki i ovemo ćemo sredit, samo da opituramo i spremimo
galije za borbu...Na juriš!
je je ti si u pravu, samo ne znam po čemu... broj mrtvih se ne smanjuje, samo se disperzira, broj oboljelih raste iz dana u dan, broj kritičnih također raste, broj recovera i dalje je prenizak u odnosu na broj oboljelih što znači da se bolest odnosno virus dugo zadržava u organizmu, tomu u prilog da rani kontrolni testovi prisustva virusa u pravilu pozitivni... fokusirao si se ti na kurac a ne na velike brojeve... cijelo vrijeme se vrtiš ko i ero oko hrvatske i još par manjih zemalja koje sveukupno nemaju potencijala za velike brojeve.... tek se čeka rast oboljelih u mnogoljudnim zemljama gdje za sad broj novooboljelih ide postepeno (pitanje je da li je postepeno ili je postepena statistika) o kakvom smanjenju ili stabiliziranju situacije se može pričati ako je u usa broj mrtvih u 8 dana uvećan 115%, sa 18000 na 38000, da su tzv ravne crte u (al u kurcu) u italiji, španjolskoj a ubuduće u francuskoj, belgiji nizozemskoj obilježene tisućama mrtvih i vrlo malim brojem recovera... plus ovo što gnječ veli niti virolozi, niti infektolozi a niti epidemiolozi nemaju još uvijek pojma s čime se bore... pa još nisu sa sigurnošću utvrdili da li do prijenosa može doći oralno fekalnim putem nego nagađaju... jebeš mišljenje tebe ili mene gledaj brojeve i smjerobe razvoja situacije kroz bližu i dalju perspektivu i niti jedna niti druga solucija nisu optimistične... jedino ako ti je rezon oporavka činjenica da će oko splita prodefilirati koja čehinja u toplesu i dati ti štofa za sveletove rukotvorine... ovaj aktivnosti... sory svetozare... u osnovi ne mrem skužiti kako je moguće da u ovom vremenu niste u stanju shvatiti da ovo nije gotovo i neće biti gotovo jako jako dugo vremena.... aj prije 100 godina kad je bilo manje informacija, manja pismenost, manja fluktuacija ljudi, manje sposobnosti prometovanja i ljudi i roba... ali danas...cccc... btw gnječ ama baš nista nije krivo niti prognozirao niti prejudicirao... nesebično je stavljao tu niz članaka i dokumenata iz kojih je pustio da si svak izvlači zaključke kakve hoće, jedino što je nedvojbeno iskazao je određena doza zabrinutosti, malo veća iz razloga jer je rujući pronašao puno više podataka koji mu daju za pravo da ju iskaže...AssadNaPodmornici wrote:mislim da je gnječ bio u krivu, a da sam ja u pravu ispao lol. ja nisam iša i čitao duboko pojedinačne znanstvene radove o tom virusu, kao gnječ i na temelju toga je dobio krivu viziju cijele situacije.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Da se malo prikljucim. Znaci "svedski " model je crkao ali ovdje nitko ne zeli priznati to. Dvadeset i dva znanstvenika su potpisali peticiju protiv dosadasnjeg nerada ali im je odgovorio neki politicar da u Svedskoj ima 4000 znanstevnika/istrazivaca koji su za???? Bilo kako bilo cijela prica je u ovome, drustveni dogovor je da ce puk kroz poreze i namete placati funkcije drzave kao sta su izmedju ostalog i zdravstvo. Daklem u svedskoj je manje vise na snazi eutanazija starijih i drugih rizicnih grupa iako su upravo oni izgradili i svojim novcem financirali cijelo sranje. Tu je ta kvaka. Mislim da ce tu biti prestrojavanja, tj da ima pameti, trebalo bi ga biti. Zasto??? Zato sta danasnji 40 godisnjaci ce u iducoj virozi biti zrtvovani i tako dalje i tako dalje. Javno financiranje zdravstva i skolstva i svega uostalom gubi smisao. Cijeli sustav solidarnosti pada u vodu. Zabrinjavajuca je razina "zatupljenosti" i "uljuljuljkanosti" judi na zapadu. Generacijama se vec ne trebaju boriti ni za sto. Sve dobijeju na tanjuru i tu je taj zajeb. Zasto su afrikanci i arapi i doseljenici u biti uvijek zivlji dio drustva. Jos kada ih drzva financira, nigdje kraja veselju. Tu je sva ta bitka i dilema. Virus ???? Samo jedan u nizu koji je ogolio masu bolesnih politicko.ekonomsko, eticikih odnosa.
Kao sta sam vec pisao ranije,osobno,sam se zabrinuo kada sam vidio da su Svedska, Bjelorusija, Turkmenistan i Sjeverna Koreja u jednoj ekipi a svi drugi u drugoj. Razliciti porivi a ista ekipa.?????????Kila mozga......
Kao sta sam vec pisao ranije,osobno,sam se zabrinuo kada sam vidio da su Svedska, Bjelorusija, Turkmenistan i Sjeverna Koreja u jednoj ekipi a svi drugi u drugoj. Razliciti porivi a ista ekipa.?????????Kila mozga......
2014-04-14
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Similar topics
» aktualno stanje u realnom vremenu COvID19
» Kinezi u realnom vremenu nadziru američke zračne luke
» Svaki radnik u realnom sektoru mora zaraditi za najmanje još tri osobe.
» rimljani u kampovima za sad imuni na covid19
» Covid19, capital20 i Madonna u banji
» Kinezi u realnom vremenu nadziru američke zračne luke
» Svaki radnik u realnom sektoru mora zaraditi za najmanje još tri osobe.
» rimljani u kampovima za sad imuni na covid19
» Covid19, capital20 i Madonna u banji
Page 38 of 50