Pandemija, alibi za diktature?
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Pandemija, alibi za diktature?
Leviathan2 wrote:vakseri na tripu
konacno ce bit obvezno vaksanje protiv svega osim protiv budalescine :D
ehehe, kad te uvate šinterskom mrežom i povaksaju za sve što si do sada namjerno propustio
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
red wolf wrote:...stari svijet kojeg ste do sada uživali, pomalo nestaje...vrijeme je za nešto novo...kuc...kuc...što bi to bilo?...
ID2020
Guest- Guest
Ne postoji niti jedan razlog da osobi logičnog razmišljanja opravdaš kontroliranje mobitela u cilju sprječavanja širenja zaraze kad isti može ostavit doma i izać vani.red wolf wrote:;)))...I to dobrovoljno...RayMabus wrote:Kratkoročno. No netko tko pokušava izgurati parlament iz odlučivanja i ima ideju preko mobitela kontrolirat kretanje očito ne puca na zaustavljanje virusa nego apsolutnu vlast u državi.Noor wrote:složila bih se s tobom, dadzango wrote:Što manje demokratije, to manje i problema sa virusom. Ti sada vidi šta ćeš.
Zbog čega bi tribalo parlament isključit iz vlasti ? Da može jedna osoba kako njoj prne donosit zakone.
Zbog čega kontrola mobitela koje možeš ostavit doma i izać vani i širit zarazu a ne rukavica za praćenje ? Da bi nas mogao sve pratiti gdje smo i šta radimo.
Radi se o perfidnom pokušaju uspostave apsolutizma i apsolutne kontrole od strane jedne osobe nad građanima.
To je nedopustivo.
Valjda se stavi narukvica tri tjedna dok joj ne prođe gripa dakle kontroliraš tu osobu a ne sve.
Ovo o pokušaju da izbaci sabor iz odlučivanja je dno dna.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Plenkovic pokušava uvesti zakone s kojima bi pod krinkom borbe protiv virusa dobio apsolutnu vlast.
Ne moram niti govorit šta bi to onda značilo za građane.
darth_vader-
2014-04-17
dzango wrote:Sačekaš da prođe virus pa ubiješ diktatora i rešiš sve probleme.RayMabus wrote:Demokraciju. Apsolutizam nas ne zanima. Virus je manje zlo od apsolutizma ( sva vlast u rukama jedne osobe ).dzango wrote:Što manje demokratije, to manje i problema sa virusom. Ti sada vidi šta ćeš.
Tako će izgleda i biti.
darth_vader-
2014-04-17
Ili pohapsiš sendvičare i organizuješ slobodne izbore. Sve zavisi od lične perspektive.crvenkasti wrote:dzango wrote:Sačekaš da prođe virus pa ubiješ diktatora i rešiš sve probleme.RayMabus wrote:Demokraciju. Apsolutizam nas ne zanima. Virus je manje zlo od apsolutizma ( sva vlast u rukama jedne osobe ).dzango wrote:Što manje demokratije, to manje i problema sa virusom. Ti sada vidi šta ćeš.
Dogovoriš sve sa Stambolom ili Berlinom i samo sjedneš na njegovo mjesto.
e moj dzangara, jos cete se vi u srbiji najebat dok ne dobijete pravog vozdadzango wrote:Ili pohapsiš sendvičare i organizuješ slobodne izbore. Sve zavisi od lične perspektive.crvenkasti wrote:dzango wrote:Sačekaš da prođe virus pa ubiješ diktatora i rešiš sve probleme.RayMabus wrote:Demokraciju. Apsolutizam nas ne zanima. Virus je manje zlo od apsolutizma ( sva vlast u rukama jedne osobe ).dzango wrote:Što manje demokratije, to manje i problema sa virusom. Ti sada vidi šta ćeš.
dzango wrote:Ili pohapsiš sendvičare i organizuješ slobodne izbore. Sve zavisi od lične perspektive.crvenkasti wrote:dzango wrote:Sačekaš da prođe virus pa ubiješ diktatora i rešiš sve probleme.RayMabus wrote:Demokraciju. Apsolutizam nas ne zanima. Virus je manje zlo od apsolutizma ( sva vlast u rukama jedne osobe ).dzango wrote:Što manje demokratije, to manje i problema sa virusom. Ti sada vidi šta ćeš.
Samo pobijemo diktatore, uvedemo demokraciju i iz centra stiže lova. Cvjetamo.
crvenkasti-
2014-04-17
I onda dobiješ apsolutizam a to je vlast jednog čovjeka npr ovog ;dzango wrote:Što manje demokratije, to manje i problema sa virusom. Ti sada vidi šta ćeš.
Pa virus je mila majka prema tome.
2014-04-11
Zamisli kolika bi to bila katastrofa za građane da na čelo države dođe netko i prigrabi svu vlast a taj tvdi da će se praćenjem mobitela spriječit širenje zaraze.
Kao ne mogu ja ostavit mobitel doma i šetat vani.
Pa mene bi jeza uvatila da takav um dođe na čelo države i proglasi se apsolutnim vladarom.
Tek onda bi me strah uhvatio.
Kao ne mogu ja ostavit mobitel doma i šetat vani.
Pa mene bi jeza uvatila da takav um dođe na čelo države i proglasi se apsolutnim vladarom.
Tek onda bi me strah uhvatio.
2014-04-11
Narod uvek dobije vlast kakvu zaslužuje. Moramo da postanemo bolji kao nsrod umesto da se prodajemo za sendvič. Sve dok to ne učinimo, džaba nsm posao i uvek će neka fukara da se dočepa vlasti.Leviathan2 wrote:e moj dzangara, jos cete se vi u srbiji najebat dok ne dobijete pravog vozdadzango wrote:Ili pohapsiš sendvičare i organizuješ slobodne izbore. Sve zavisi od lične perspektive.crvenkasti wrote:dzango wrote:Sačekaš da prođe virus pa ubiješ diktatora i rešiš sve probleme.RayMabus wrote:
Demokraciju. Apsolutizam nas ne zanima. Virus je manje zlo od apsolutizma ( sva vlast u rukama jedne osobe ).
RayMabus wrote:I onda dobiješ apsolutizam a to je vlast jednog čovjeka npr ovog ;dzango wrote:Što manje demokratije, to manje i problema sa virusom. Ti sada vidi šta ćeš.
Srbi stvarno imaju reality show u vrhu vlasti. Naši barem glume da su ozbiljni pa su cirkusante koliko toliko raspodijelili ravnomjerno po županijama i gradovima...
darth_vader-
2014-04-17
Ja bi se prvi usra u gaće da mi na čelo države dođe čovjek i prigrabi svu vlast i tvrdi mi da će praćenjem mobitela spriječit širenje zaraze.
Znači pratiš mobitel koji on ostavi doma a ide pit kavicu na Riivi.
Zanimljivo.
I ti bi me vodio ?
Znači pratiš mobitel koji on ostavi doma a ide pit kavicu na Riivi.
Zanimljivo.
I ti bi me vodio ?
2014-04-11
dzango wrote:Narod uvek dobije vlast kakvu zaslužuje. Moramo da postanemo bolji kao nsrod umesto da se prodajemo za sendvič. Sve dok to ne učinimo, džaba nsm posao i uvek će neka fukara da se dočepa vlasti.Leviathan2 wrote:e moj dzangara, jos cete se vi u srbiji najebat dok ne dobijete pravog vozdadzango wrote:Ili pohapsiš sendvičare i organizuješ slobodne izbore. Sve zavisi od lične perspektive.crvenkasti wrote:dzango wrote:
Sačekaš da prođe virus pa ubiješ diktatora i rešiš sve probleme.
Ne možete ga sami skinut. Morate se dogovorit s nekim izvana tko ga mrzi jednako kao i vi.
Poslije ćete već vidjeti...
crvenkasti-
2014-04-17
Mi demokratiju imamo i sa diktatorom. Tako kažu ovi iz EU i Amerike koji su po tom pitanju meritorni. Zsšto bi je onda uvodili. Jeste da je merna jedinica vrednosti te demokratije sendvič, ali opet. Ako oni kažu da imamo demokratiju, ko smo mi da to negiramo? Cela zemlja funkcioniše po toj meri demokratije. Od sudstva, univerziteta, zdravstva, kulture, sporta... Ne možeš više ni da prdnrš u demokratskoj Srbiji bez sendviča.crvenkasti wrote:dzango wrote:Ili pohapsiš sendvičare i organizuješ slobodne izbore. Sve zavisi od lične perspektive.crvenkasti wrote:dzango wrote:Sačekaš da prođe virus pa ubiješ diktatora i rešiš sve probleme.RayMabus wrote:
Demokraciju. Apsolutizam nas ne zanima. Virus je manje zlo od apsolutizma ( sva vlast u rukama jedne osobe ).
Samo pobijemo diktatore, uvedemo demokraciju i iz centra stiže lova. Cvjetamo.
Može. Jedan metak je dovoljan. Ni prvi, ni poslednji. Jedan metak i jedna hladna glava.crvenkasti wrote:dzango wrote:Narod uvek dobije vlast kakvu zaslužuje. Moramo da postanemo bolji kao nsrod umesto da se prodajemo za sendvič. Sve dok to ne učinimo, džaba nsm posao i uvek će neka fukara da se dočepa vlasti.Leviathan2 wrote:e moj dzangara, jos cete se vi u srbiji najebat dok ne dobijete pravog vozdadzango wrote:Ili pohapsiš sendvičare i organizuješ slobodne izbore. Sve zavisi od lične perspektive.crvenkasti wrote:
Ne možete ga sami skinut. Morate se dogovorit s nekim izvana tko ga mrzi jednako kao i vi.
dzango wrote:Može. Jedan metak je dovoljan. Ni prvi, ni poslednji. Jedan metak i jedna hladna glava.crvenkasti wrote:dzango wrote:Narod uvek dobije vlast kakvu zaslužuje. Moramo da postanemo bolji kao nsrod umesto da se prodajemo za sendvič. Sve dok to ne učinimo, džaba nsm posao i uvek će neka fukara da se dočepa vlasti.Leviathan2 wrote:e moj dzangara, jos cete se vi u srbiji najebat dok ne dobijete pravog vozdadzango wrote:
Ili pohapsiš sendvičare i organizuješ slobodne izbore. Sve zavisi od lične perspektive.
Vrijedi. Mi ćemo sve organizirat i platit, vaše je samo da ga koknete.
A poslije, ima da uživate. Bit će torti, kolača i raznih šarenih đinđuva.
Neka crknu sendvičari!
crvenkasti-
2014-04-17
A, malo vise drugih problema.dzango wrote:Što manje demokratije, to manje i problema sa virusom. Ti sada vidi šta ćeš.
Sto bi ti?
:-0
u svakom slučaju
ovakvu stegu nismo imali ni za vrijeme rata
kao da je nešto drugo u pitanju, ne briga za ljudsko zdravlje
ovakvu stegu nismo imali ni za vrijeme rata
kao da je nešto drugo u pitanju, ne briga za ljudsko zdravlje
immortal-
2014-04-16
Zasto ne bi mogli? ;-^^crvenkasti wrote:dzango wrote:Narod uvek dobije vlast kakvu zaslužuje. Moramo da postanemo bolji kao nsrod umesto da se prodajemo za sendvič. Sve dok to ne učinimo, džaba nsm posao i uvek će neka fukara da se dočepa vlasti.Leviathan2 wrote:e moj dzangara, jos cete se vi u srbiji najebat dok ne dobijete pravog vozdadzango wrote:Ili pohapsiš sendvičare i organizuješ slobodne izbore. Sve zavisi od lične perspektive.crvenkasti wrote:dzango wrote:
Sačekaš da prođe virus pa ubiješ diktatora i rešiš sve probleme.
koji je ovo cheduxRayMabus wrote:I onda dobiješ apsolutizam a to je vlast jednog čovjeka npr ovog ;dzango wrote:Što manje demokratije, to manje i problema sa virusom. Ti sada vidi šta ćeš.
immortal-
2014-04-16
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» EU Poljskoj: Ne birajte put diktature!
» Svaka čast Plenkiju utrpao gluperde u Kolindin izborni stožer da ima alibi u slučaju njenog poraza
» R.I.P. RF, propao pokušaj uvođenja diktature
» Uvođenje digitalne diktature - Kina -
» Veliki prosvjedi protiv diktature u Beogradu
» Svaka čast Plenkiju utrpao gluperde u Kolindin izborni stožer da ima alibi u slučaju njenog poraza
» R.I.P. RF, propao pokušaj uvođenja diktature
» Uvođenje digitalne diktature - Kina -
» Veliki prosvjedi protiv diktature u Beogradu
Page 2 of 5