Crobarometar: Plenkoviću skočila popularnost, a HDZ je opet najpopularnija stranka
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Crobarometar: Plenkoviću skočila popularnost, a HDZ je opet najpopularnija stranka
PREMA rezultatima novog Crobarometra Kenwood Kenon zasad ima povjerenje građana, a i HDZ se vratio na prvo mjesto.
Važno je napomenuti kako istraživanje nije obuhvatilo potres u Zagrebu, ali ukazuje na raspoloženje građana u zadnjih mjesec dana u borbi protiv koronavirusa.
Prag bi uz HDZ prešli samo SDP i Domovinski pokret
Većina građana i dalje pesimistična
HDZ je ponovno prvi izbor birača i imaju potporu od 25,2 posto, a iza te su stranke unutarstranački izbori i pobjeda Andreja Plenkovića. SDP je na potpori od 23,7 posto, a Domovinski pokret Miroslava Škore nakon osnivanja bilježi rast i dobio bi 12,5 posto potpore.
Vlada u borbi protiv koronavirusa dobiva sve veću potporu. Iako većina građana i dalje ne podupire rad Vlade, točnije njih 51 posto, taj broj opada - a raste broj onih koji je podupiru i prije potresa koji je pogodio Zagreb takvih je bilo 37 posto. Ne zna njih 12 posto.
Prije potresa i dalje je većina građana bila pesimistična, ali i taj broj počeo je padati i zaustavljen je na 59 posto, a onih koji misle da zemlja ide u dobrom smjeru je 27 posto. Ne zna njih 14 posto.
Zoran Milanović je i dalje najpopularniji političar, a o njemu pozitivan dojam ima 58 posto građana, dok negativan ima njih 32 posto.
Milanović je na početku mandata, a njegov rad odobrava 48 posto građana, njih 31 posto ne odobrava dok njih 22 posto ne zna.
Bandić u stalnom padu
Andrej Kenwood Kenon pak bilježi veliki porast popularnosti, ali prije potresa. Tako se probio nakon dugo vremena u sam vrh – trenutno ga pozitivnim ocjenjuje 54 posto, a negativnim njih 38 posto.
Milan Bandić odavno je u silaznoj putanji i trenutno o njemu ima pozitivan dojam 24 posto građana, a njih 68 posto negativno.
Ostatak rezultata Crobarometra možete vidjeti ovdje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Važno je napomenuti kako istraživanje nije obuhvatilo potres u Zagrebu, ali ukazuje na raspoloženje građana u zadnjih mjesec dana u borbi protiv koronavirusa.
Prag bi uz HDZ prešli samo SDP i Domovinski pokret
Većina građana i dalje pesimistična
HDZ je ponovno prvi izbor birača i imaju potporu od 25,2 posto, a iza te su stranke unutarstranački izbori i pobjeda Andreja Plenkovića. SDP je na potpori od 23,7 posto, a Domovinski pokret Miroslava Škore nakon osnivanja bilježi rast i dobio bi 12,5 posto potpore.
Vlada u borbi protiv koronavirusa dobiva sve veću potporu. Iako većina građana i dalje ne podupire rad Vlade, točnije njih 51 posto, taj broj opada - a raste broj onih koji je podupiru i prije potresa koji je pogodio Zagreb takvih je bilo 37 posto. Ne zna njih 12 posto.
Prije potresa i dalje je većina građana bila pesimistična, ali i taj broj počeo je padati i zaustavljen je na 59 posto, a onih koji misle da zemlja ide u dobrom smjeru je 27 posto. Ne zna njih 14 posto.
Zoran Milanović je i dalje najpopularniji političar, a o njemu pozitivan dojam ima 58 posto građana, dok negativan ima njih 32 posto.
Milanović je na početku mandata, a njegov rad odobrava 48 posto građana, njih 31 posto ne odobrava dok njih 22 posto ne zna.
Bandić u stalnom padu
Andrej Kenwood Kenon pak bilježi veliki porast popularnosti, ali prije potresa. Tako se probio nakon dugo vremena u sam vrh – trenutno ga pozitivnim ocjenjuje 54 posto, a negativnim njih 38 posto.
Milan Bandić odavno je u silaznoj putanji i trenutno o njemu ima pozitivan dojam 24 posto građana, a njih 68 posto negativno.
Ostatak rezultata Crobarometra možete vidjeti ovdje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Crobarometar: Plenkoviću skočila popularnost, a HDZ je opet najpopularnija stranka
Logično.Kao što sam jutros govorio,mi nemamo bolji izbor od Plenkya.S Piculom u Briselu,Milanovićem na Pantovčaku,SDP na čelu s Berom samo može duvati HDZ-u ispod repa.
Plenki ima par dobrih ministara,Marića,Horvata,pa ni Božinović nije loš a ovaj Beroš je odličan,a to je nešto što se jako dugo nije niti jedan premijer mogao pohvaliti.
Plenki ima par dobrih ministara,Marića,Horvata,pa ni Božinović nije loš a ovaj Beroš je odličan,a to je nešto što se jako dugo nije niti jedan premijer mogao pohvaliti.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Re: Crobarometar: Plenkoviću skočila popularnost, a HDZ je opet najpopularnija stranka
סמאל wrote:Logično.Kao što sam jutros govorio,mi nemamo bolji izbor od Plenkya.S Piculom u Briselu,Milanovićem na Pantovčaku,SDP na čelu s Berom samo može duvati HDZ-u ispod repa.
da sa svih strana čujem pozitivne komentare na vladu
2015-08-06
kad se ljevičari od straha ne javljaju na telefon + većina ih je pobigla iz zagreba u vikendice gdje nemaju tel.
yoda i brand na aparatima epi i tetrijeb likuju
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ocekivano , svi osim onih iz ekonomskih tokova misle da vlada radi dobar posao
za 2 mjeseca kad vojska bude dijelila 1 obrok dnevno gradjanima iz vojnih/drzavnih rezervi u maksimiru bero preuzme 1 mjesto a nece se ni oglasit
za 2 mjeseca kad vojska bude dijelila 1 obrok dnevno gradjanima iz vojnih/drzavnih rezervi u maksimiru bero preuzme 1 mjesto a nece se ni oglasit
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
samo nudi ti beri guzicu ako je taj biser i moze pronacidebotoijusto wrote:ocekivano , svi osim onih iz ekonomskih tokova misle da vlada radi dobar posao
2015-09-08
Evo. Sta smo ja i Iknar Je Gay jutros rekli.
Ovi ljudi vracaju glasace,a istovremeno primamljuju nove glasove.
Karamarko,Hasan,Vaso...bili su balast,a o mastodontima poput dezertera Miroslava Tuđmana da se i ne govori.
Imaju priliku HDZ pretvoriti u modernu europsku stranku,a sa Vasom i Tomicom išli bi na Balkan bliže Markušu Kutini i munjenom Glasnoviću.
Ovi ljudi vracaju glasace,a istovremeno primamljuju nove glasove.
Karamarko,Hasan,Vaso...bili su balast,a o mastodontima poput dezertera Miroslava Tuđmana da se i ne govori.
Imaju priliku HDZ pretvoriti u modernu europsku stranku,a sa Vasom i Tomicom išli bi na Balkan bliže Markušu Kutini i munjenom Glasnoviću.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
vuksadinare wrote:yoda i brand na aparatima epi i tetrijeb likuju
Zazivali su kraj čardaka kao oni pravoslavci litije....svaki dan.
No sad HDZ dobar, a kriza najviše oplela po djelatnostima bliskim običnim ljudima..
2015-08-06
Ovo si pokupio od Baje.epikur37 wrote:vuksadinare wrote:yoda i brand na aparatima epi i tetrijeb likuju
....svaki dan.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Ovo si pokupio od Baje.epikur37 wrote:vuksadinare wrote:yoda i brand na aparatima epi i tetrijeb likuju
....svaki dan.
ne vjerujem...tvoj imaginarij je ipak dosta drukčiji :)
2015-08-06
epikur37 wrote:jastreb wrote:Ovo si pokupio od Baje.epikur37 wrote:vuksadinare wrote:yoda i brand na aparatima epi i tetrijeb likuju
....svaki dan.
ne vjerujem...tvoj imaginarij je ipak dosta drukčiji :)
2015-09-08
vuksadinare wrote:samo nudi ti beri guzicu ako je taj biser i moze pronacidebotoijusto wrote:ocekivano , svi osim onih iz ekonomskih tokova misle da vlada radi dobar posao
ako zajedno popipaju...mozda i ubodu :D
2015-08-06
Ovo je jedan od rijetkih trenutaka kad ne trolam i ne zajebavam se,a nastojat ću da mi ozbiljnost ne pređe u naviku ali moram ovo reći.epikur37 wrote:סמאל wrote:Logično.Kao što sam jutros govorio,mi nemamo bolji izbor od Plenkya.S Piculom u Briselu,Milanovićem na Pantovčaku,SDP na čelu s Berom samo može duvati HDZ-u ispod repa.
Gledaj,bez obzira što mislio o HDZ-u kao cjelini,njihovim sranjima iz vremena Sanadera,ali ovoj vladi,posebno Plenkoviću,Mariću i Berošu mora se priznat da su pravi ljudi na pravom mjestu u ovoj situaciji.
Da ne bude zabune,nisam nikakav uhljeb na državnoj sisi,niti član HDZ-a,ali treba bit pošten i objektivan,te pohvaliti vlast kad to zaslužuje.
Milanović takođe pokazao se dobar i konstruktivan predsjednik.
Milanović kao predsjednik i Plenkević kao premijer su odličan tandem,te po prvi put nakon nakon rata imamo sasvim solidne političke predstavnike kojih nas dostojanstveno mogu predstavljat u svijetu.
Naravno,to ne briše mnoge pizdarije proizašle iz HDZ-a i SDP-a,ali ukoliko kao kolektiv želimo dalje,mislim kako je potrebna velika koalicija HDZ-a i SDP-a,jer i to bolje nego da jedna od njih sastavlja vlast s malim kokošarskim strančicama koje će podršku skupo naplaćivat.
Došlo je vrijeme,te smo kao društvo sazreli za promjene a to je moguće samo ako Milanović i Plenkovich budu u sinergiji.
Eto toliko,mislim kako je ovo previše ozbiljnosti od mene za jedan dan.
2015-07-23
:tu:debotoijusto wrote:ocekivano , svi osim onih iz ekonomskih tokova misle da vlada radi dobar posao
sitting_bull-
2015-09-28
סמאל wrote:Ovo je jedan od rijetkih trenutaka kad ne trolam i ne zajebavam se,a nastojat ću da mi ozbiljnost ne pređe u naviku ali moram ovo reći.epikur37 wrote:סמאל wrote:Logično.Kao što sam jutros govorio,mi nemamo bolji izbor od Plenkya.S Piculom u Briselu,Milanovićem na Pantovčaku,SDP na čelu s Berom samo može duvati HDZ-u ispod repa.
Gledaj,bez obzira što mislio o HDZ-u kao cjelini,njihovim sranjima iz vremena Sanadera,ali ovoj vladi,posebno Plenkoviću,Mariću i Berošu mora se priznat da su pravi ljudi na pravom mjestu u ovoj situaciji.
Da ne bude zabune,nisam nikakav uhljeb na državnoj sisi,niti član HDZ-a,ali treba bit pošten i objektivan,te pohvaliti vlast kad to zaslužuje.
Milanović takođe pokazao se dobar i konstruktivan predsjednik.
Milanović kao predsjednik i Plenkević kao premijer su odličan tandem,te po prvi put nakon nakon rata imamo sasvim solidne političke predstavnike kojih nas dostojanstveno mogu predstavljat u svijetu.
Naravno,to ne briše mnoge pizdarije proizašle iz HDZ-a i SDP-a,ali ukoliko kao kolektiv želimo dalje,mislim kako je potrebna velika koalicija HDZ-a i SDP-a,jer i to bolje nego da jedna od njih sastavlja vlast s malim kokošarskim strančicama koje će podršku skupo naplaćivat.
Došlo je vrijeme,te smo kao društvo sazreli za promjene a to je moguće samo ako Milanović i Plenkovich budu u sinergiji.
Eto toliko,mislim kako je ovo previše ozbiljnosti od mene za jedan dan.
Možda bih drukčije složio formu ali posve se slažem s ocjenom. ali i većina ljudi s kojim sam u kontaktu
Isto ističem i da se Zoki ponaša odlično i kooperativno.
2015-08-06
da, sad kad je izbrusio ekipu, riješivši se svih onih lopova i kriminalaca, sad je to već puno, puno boljeסמאל wrote:Logično.Kao što sam jutros govorio,mi nemamo bolji izbor od Plenkya.S Piculom u Briselu,Milanovićem na Pantovčaku,SDP na čelu s Berom samo može duvati HDZ-u ispod repa.
Upravo to.Mislim,ajde budimo realni,tko bi na našoj političkoj sceni bio dostojna zamjena ovoj postavi.Bez obzira na svjetonazorska razmimoilaženja i mnoge zamjerke koje imam na račun HDZ-a,treba bit objektivan i nepristran a meni nije problem kao liberalno orijentiranom građaninu priznat zasluge konzervativnoj političkoj opciji ako to zaslužuje.Noor wrote:da, sad kad je izbrusio ekipu, riješivši se svih onih lopova i kriminalaca, sad je to već puno, puno boljeסמאל wrote:Logično.Kao što sam jutros govorio,mi nemamo bolji izbor od Plenkya.S Piculom u Briselu,Milanovićem na Pantovčaku,SDP na čelu s Berom samo može duvati HDZ-u ispod repa.
HDZ prije Plenkovica bio je kao brod s nekim avetima.Možda je i ovo samo neka uglađena fasada,ali barem ja nemam takav dojam.
Plenkovic jedino što treba u prvi plan isticati nekompromitirane ljude koji se trude i rade,poput Beroša i Marića a polako istisnut rodijačku ortačinu i to ne samo radi HDZ-a kao stranke,već nas kao društva.
Za dobrobit cijele zemlje potrebno je da imamo zdravu konzervativnu političku stranku poput CDU, a to je nešto što HDZ po Karamarkom,Kovačem i sličnima nikad ne bi mogao postati.
Kad sve ovo prođe,ako ocjenim da to zaslužuju,ja ću prvi glasovati za Plenkovića i njegov HDZ a to je nešto što prije koju godinu ranije niti u najvećem ludilo ne bih pomislio.
2015-07-23
סמאל wrote:Upravo to.Mislim,ajde budimo realni,tko bi na našoj političkoj sceni bio dostojna zamjena ovoj postavi.Bez obzira na svjetonazorska razmimoilaženja i mnoge zamjerke koje imam na račun HDZ-a,treba bit objektivan i nepristran a meni nije problem kao liberalno orijentiranom građaninu priznat zasluge konzervativnoj političkoj opciji ako to zaslužuje.Noor wrote:da, sad kad je izbrusio ekipu, riješivši se svih onih lopova i kriminalaca, sad je to već puno, puno boljeסמאל wrote:Logično.Kao što sam jutros govorio,mi nemamo bolji izbor od Plenkya.S Piculom u Briselu,Milanovićem na Pantovčaku,SDP na čelu s Berom samo može duvati HDZ-u ispod repa.
HDZ prije Plenkovica bio je kao brod s nekim avetima.Možda je i ovo samo neka uglađena fasada,ali barem ja nemam takav dojam.
Plenkovic jedino što treba u prvi plan isticati nekompromitirane ljude koji se trude i rade,poput Beroša i Marića a polako istisnut rodijačku ortačinu i to ne samo radi HDZ-a kao stranke,već nas kao društva.
Za dobrobit cijele zemlje potrebno je da imamo zdravu konzervativnu političku stranku poput CDU, a to je nešto što HDZ po Karamarkom,Kovačem i sličnima nikad ne bi mogao postati.
Kad sve ovo prođe,ako ocjenim da to zaslužuju,ja ću prvi glasovati za Plenkovića i njegov HDZ
2015-08-06
Noor wrote:da, sad kad je izbrusio ekipu, riješivši se svih onih lopova i kriminalaca, sad je to već puno, puno boljeסמאל wrote:Logično.Kao što sam jutros govorio,mi nemamo bolji izbor od Plenkya.S Piculom u Briselu,Milanovićem na Pantovčaku,SDP na čelu s Berom samo može duvati HDZ-u ispod repa.
reci mi da se salis , brzo
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» HDZ daleko prvi, Možemo pada, Mostu skočila popularnost
» Desničarska liga postala najpopularnija stranka u Italiji
» CROBAROMETAR-Domovinski pokret opet na trecem mjestu
» Hrvatska republikanska stranka ( Most BiH ) oštro opleo po Plenkovicu zbog puštanja Srba u Hrvatsku bez kontrole
» Razocarani HDZ-ovci:Opet smo dizali ruke vjerujuci kao guske u magli.Sto nam vrijedi sto smo pojedinacno najjaca stranka kad nitko nece sa nama!
» Desničarska liga postala najpopularnija stranka u Italiji
» CROBAROMETAR-Domovinski pokret opet na trecem mjestu
» Hrvatska republikanska stranka ( Most BiH ) oštro opleo po Plenkovicu zbog puštanja Srba u Hrvatsku bez kontrole
» Razocarani HDZ-ovci:Opet smo dizali ruke vjerujuci kao guske u magli.Sto nam vrijedi sto smo pojedinacno najjaca stranka kad nitko nece sa nama!
Page 1 of 2