Ravna crta?Vidjet ćemo
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: Ravna crta?Vidjet ćemo
vili40 wrote:kolko vidim da je korejska linija puno strmija,trebalo bi im izračunati koliki postotak imaju oni po danu novozaraženih u odnosu na zaražene,sigurno veći od 15%Eroo wrote:Vidim sličnost.
Strmost linije ovisi o odabranom mjerilu x-y.
Idem pogledat kakav im je bio prosječni porast u postotcima.
Moguće je da je bio čak i puno manji - zbog velikih brojeva na lijevoj strani!.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Zanimljiva podudarsnost HR i J. Koreje.
Ravna linija je "duga" 10 dana i u oba slučaja je prosječni dnevni rast genau 10,00%
Znači li to da i kod HR ravna linija polako ulazi u onaj blagi dio, kao kod Koreanaca?
Mislim da ipak ne, a to možemo vidjeti iz grafike dnevnog porasta.
Poželjno bilo da još cca 7 dana raste linearno kao i do sada a onda postuno počinje
opadati(možda i naglo!?) do postupnog umirivanja.
I ovakva varijanta se mi čini nevjerojatna, previše je idealna.
Ipak sam za sljedeći tjedan dana očekivao veći rast i tek onda "smirivanje".
Ravna linija je "duga" 10 dana i u oba slučaja je prosječni dnevni rast genau 10,00%
Znači li to da i kod HR ravna linija polako ulazi u onaj blagi dio, kao kod Koreanaca?
Poželjno bilo da još cca 7 dana raste linearno kao i do sada a onda postuno počinje
ne brini.Eroo wrote:Zanimljiva podudarsnost HR i J. Koreje.
Ošli smo u kurac kako god linija išla.
danni1 wrote:ne brini.Eroo wrote:Zanimljiva podudarsnost HR i J. Koreje.
Ošli smo u kurac kako god linija išla.
ravna crta ? jos se nacekamoKako nam je kazao Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno pod čiju ingerenciju spada Betina, koja je u karanteni, jedan je mještanin Murtera rođen 1998. godine uspio probiti policijsku blokadu kod autokampa Lovišća.
I to iz vrlo prozaičnog razloga - taj je Murterin, naime, poželio poslati paket iz tišnjanske pošte!?
Klarina smo pitali kako je uspio probiti blokadu.
- Ha, riječ je o mještaninu koji dobro poznaje područje i pobjegao je kroz šumu. Na tom dijelu ima jedan stari put do kojeg je došao automobilom i poslije pješke kroz šumu do Tisnog. Međutim, sada na tom području postavljamo dodatne blokade kako se takvi slučajevi ne bi ponavljali - priča Klarin.
Riječ je o najblaže rečeno neodgovornom ponašanju zbog kojeg je u ponedjeljak zatvorena jedina pošta na cijelom Murteru:
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
MLADIĆ je pobjegao danas iz karantene u kojem se Murter i Betina nalazi već nekoliko dana zbog koronavirusa.debotoijusto wrote:ravna crta ? jos se nacekamoKako nam je kazao Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno pod čiju ingerenciju spada Betina, koja je u karanteni, jedan je mještanin Murtera rođen 1998. godine uspio probiti policijsku blokadu kod autokampa Lovišća.
I to iz vrlo prozaičnog razloga - taj je Murterin, naime, poželio poslati paket iz tišnjanske pošte!?
Klarina smo pitali kako je uspio probiti blokadu.
- Ha, riječ je o mještaninu koji dobro poznaje područje i pobjegao je kroz šumu. Na tom dijelu ima jedan stari put do kojeg je došao automobilom i poslije pješke kroz šumu do Tisnog. Međutim, sada na tom području postavljamo dodatne blokade kako se takvi slučajevi ne bi ponavljali - priča Klarin.
Riječ je o najblaže rečeno neodgovornom ponašanju zbog kojeg je u ponedjeljak zatvorena jedina pošta na cijelom Murteru:
U Tisno se 22-godišnji mladić probio kroz šumu u autokampu Lovišća te ušao u poštu koja je odmah zatvorena, doznaje Šibenik.in od Ivana Klarina, načelnika Općine Tisno.
Mladić je ipak iz Murtera, a ne iz Betine kako su neki mediji u mediji prvo objavili. To je ŠibenikIN-u i Klarin,.Tisno.
U međuvremenu, ured pošte u Tisnom u kojoj je 22-godišnjak pokušao poslati paket je dezinficiran i sutra će raditi normalno, po već uspostavljenom rasporedu.
vili40-
2015-08-02
WC papir.vili40 wrote:baš se pitam što je u paketu?
Aj dobro, ustvari ne radi se o 10%, u pitanju je nešto drugo.Eroo wrote:Zanimljiva podudarsnost HR i J. Koreje.
Značajno je samo naglasiti dužinu ravne linije - 10 dana.
Nakon nje kod JK imamo ukrivljivanje linije prema dolje,
što znači postupno smirivanje.
Pitanje je samo do kad će " formula" Y= 128 + 66xd važiti u HR i kad se to mijenja.
koji je broj ljudi u samoizolaciji... 21000... nigdje svih ovih dana nemamo podatak za koliko je ljudi iz samoizolacije potvrđeno da su zaraženi virusom... znači koji je postotak onih koji su iz sumnje prešli u zonu potvrđene infekcije...
2015-08-08
pitam se da li se i onaj moj prijatelj iz vodnjana vodi kao oboljeli od covid19 ili se vodi kao osoba u samoizolaciji... kad sam ga pitao nije mi znao reći jer ga u osnovi službe ne jebu ni hej, samo im dojavljuje temperaturu i kako se osjeća i to je to... inače koliko sam skužio ti ljudi koji su u samoizolaciji neovisno u kojem statusu sami o sebi vode brigu u potpunosti...
2015-08-08
Tko zna čitat razumjet će u čemu je fora.
Ako su samo prehlađeni i imaju temperaturu to samo može značit da imaju dobar imunski sistemmichaellcmacha wrote:pitam se da li se i onaj moj prijatelj iz vodnjana vodi kao oboljeli od covid19 ili se vodi kao osoba u samoizolaciji... kad sam ga pitao nije mi znao reći jer ga u osnovi službe ne jebu ni hej, samo im dojavljuje temperaturu i kako se osjeća i to je to... inače koliko sam skužio ti ljudi koji su u samoizolaciji neovisno u kojem statusu sami o sebi vode brigu u potpunosti...
koji im brani napad virusa na pluća. Dok god je tako tvoj prijatelj može zahvaliti Bogu da je tako.
Za zbijanje temperature ima andol ili nešto slično tome, a sve ostalo je bezveze.
Taj broj je epidemijski kontrolirano jato iz kojega se "regrutiraju" kandidati za respirator. Jasno?michaellcmacha wrote:koji je broj ljudi u samoizolaciji... 21000... nigdje svih ovih dana nemamo podatak za koliko je ljudi iz samoizolacije potvrđeno da su zaraženi virusom... znači koji je postotak onih koji su iz sumnje prešli u zonu potvrđene infekcije...
za razliku od formalnog broja oboljelih, taj broj je rastao eksponencijalno i dalje raste po toj krivulji... u tom ukupnom broju su dani ispred nas koji će evoluirati simptome od manjeg broja i blažih u veći broj i teže, a onda će nam i broj oboljelih rasti i ono drugo... ono treće interesantno samo je kod kineza u najkraćem mogućem roku doseglo skoro puni broj minus umrli...Eroo wrote:Taj broj je epidemijski kontrolirano jato iz kojega se "regrutiraju" kandidati za respirator. Jasno?michaellcmacha wrote:koji je broj ljudi u samoizolaciji... 21000... nigdje svih ovih dana nemamo podatak za koliko je ljudi iz samoizolacije potvrđeno da su zaraženi virusom... znači koji je postotak onih koji su iz sumnje prešli u zonu potvrđene infekcije...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
jbte, gledam kod kineza se cifre ne mjenjaju a i ak se promjene to nes beznacajnomichaellcmacha wrote:za razliku od formalnog broja oboljelih, taj broj je rastao eksponencijalno i dalje raste po toj krivulji... u tom ukupnom broju su dani ispred nas koji će evoluirati simptome od manjeg broja i blažih u veći broj i teže, a onda će nam i broj oboljelih rasti i ono drugo... ono treće interesantno samo je kod kineza u najkraćem mogućem roku doseglo skoro puni broj minus umrli...Eroo wrote:Taj broj je epidemijski kontrolirano jato iz kojega se "regrutiraju" kandidati za respirator. Jasno?michaellcmacha wrote:koji je broj ljudi u samoizolaciji... 21000... nigdje svih ovih dana nemamo podatak za koliko je ljudi iz samoizolacije potvrđeno da su zaraženi virusom... znači koji je postotak onih koji su iz sumnje prešli u zonu potvrđene infekcije...
il farbaju il su suzbili
Leviathan2 wrote:jbte, gledam kod kineza se cifre ne mjenjaju a i ak se promjene to nes beznacajnomichaellcmacha wrote:za razliku od formalnog broja oboljelih, taj broj je rastao eksponencijalno i dalje raste po toj krivulji... u tom ukupnom broju su dani ispred nas koji će evoluirati simptome od manjeg broja i blažih u veći broj i teže, a onda će nam i broj oboljelih rasti i ono drugo... ono treće interesantno samo je kod kineza u najkraćem mogućem roku doseglo skoro puni broj minus umrli...Eroo wrote:Taj broj je epidemijski kontrolirano jato iz kojega se "regrutiraju" kandidati za respirator. Jasno?michaellcmacha wrote:koji je broj ljudi u samoizolaciji... 21000... nigdje svih ovih dana nemamo podatak za koliko je ljudi iz samoizolacije potvrđeno da su zaraženi virusom... znači koji je postotak onih koji su iz sumnje prešli u zonu potvrđene infekcije...
il farbaju il su suzbili
Malo su ih po jamama, malo u Jangtze, a nešto ih je i u temeljima Pelješkog mosta... Kinezima vjerovat... :D
darth_vader-
2014-04-17
nemoguće je da su suzbili... eventualno ukoliko imaju neku metodu koja je drugima nepoznata...iako im se tepa da su organizirani, poslušni i svašta nešto... ali virus nije poslušan i uspio je izaći iz pokrajine i grada u druge dijelove kine i ako je kao i svugdje drugdje njegovo osnovno obilježje asimptomatika morao se raširiti i u drugim dijelovima kine i logično morao se ponavljati scenarij...Leviathan2 wrote:jbte, gledam kod kineza se cifre ne mjenjaju a i ak se promjene to nes beznacajnomichaellcmacha wrote:za razliku od formalnog broja oboljelih, taj broj je rastao eksponencijalno i dalje raste po toj krivulji... u tom ukupnom broju su dani ispred nas koji će evoluirati simptome od manjeg broja i blažih u veći broj i teže, a onda će nam i broj oboljelih rasti i ono drugo... ono treće interesantno samo je kod kineza u najkraćem mogućem roku doseglo skoro puni broj minus umrli...Eroo wrote:Taj broj je epidemijski kontrolirano jato iz kojega se "regrutiraju" kandidati za respirator. Jasno?michaellcmacha wrote:koji je broj ljudi u samoizolaciji... 21000... nigdje svih ovih dana nemamo podatak za koliko je ljudi iz samoizolacije potvrđeno da su zaraženi virusom... znači koji je postotak onih koji su iz sumnje prešli u zonu potvrđene infekcije...
il farbaju il su suzbili
2015-08-08
pa pogledaj, broj mrtvih bio jutros 3 304 i veceras istimichaellcmacha wrote:nemoguće je da su suzbili... eventualno ukoliko imaju neku metodu koja je drugima nepoznata...iako im se tepa da su organizirani, poslušni i svašta nešto... ali virus nije poslušan i uspio je izaći iz pokrajine i grada u druge dijelove kine i ako je kao i svugdje drugdje njegovo osnovno obilježje asimptomatika morao se raširiti i u drugim dijelovima kine i logično morao se ponavljati scenarij...Leviathan2 wrote:jbte, gledam kod kineza se cifre ne mjenjaju a i ak se promjene to nes beznacajnomichaellcmacha wrote:za razliku od formalnog broja oboljelih, taj broj je rastao eksponencijalno i dalje raste po toj krivulji... u tom ukupnom broju su dani ispred nas koji će evoluirati simptome od manjeg broja i blažih u veći broj i teže, a onda će nam i broj oboljelih rasti i ono drugo... ono treće interesantno samo je kod kineza u najkraćem mogućem roku doseglo skoro puni broj minus umrli...Eroo wrote:Taj broj je epidemijski kontrolirano jato iz kojega se "regrutiraju" kandidati za respirator. Jasno?michaellcmacha wrote:koji je broj ljudi u samoizolaciji... 21000... nigdje svih ovih dana nemamo podatak za koliko je ljudi iz samoizolacije potvrđeno da su zaraženi virusom... znači koji je postotak onih koji su iz sumnje prešli u zonu potvrđene infekcije...
il farbaju il su suzbili
pa pratim brojeve već desetak dana a tražim i podatke po danima od samog početka koji uključuju i kineske podatke... jedno s drugim nigdje veze... potpuno drugačiji slijed kod njih u odnosu na ostatak svijeta... oni imaju skoro 100% ozdravljenje oboljelih kad se oduzmu umrli... a gdje je tu kod njih ravna crta i krivulja depresije do prestanka epidemije i gdje su umrli u tom razdoblju... koliko slušamo naše i zapadne stručnjake oni svi očekuju ravnu crtu i krivulju depresije i u tom periodu koji procjenjuju na minimalno 60-90 dana značajan broj umrlih iz te druge i treće faze...Leviathan2 wrote:pa pogledaj, broj mrtvih bio jutros 3 304 i veceras istimichaellcmacha wrote:nemoguće je da su suzbili... eventualno ukoliko imaju neku metodu koja je drugima nepoznata...iako im se tepa da su organizirani, poslušni i svašta nešto... ali virus nije poslušan i uspio je izaći iz pokrajine i grada u druge dijelove kine i ako je kao i svugdje drugdje njegovo osnovno obilježje asimptomatika morao se raširiti i u drugim dijelovima kine i logično morao se ponavljati scenarij...Leviathan2 wrote:jbte, gledam kod kineza se cifre ne mjenjaju a i ak se promjene to nes beznacajnomichaellcmacha wrote:za razliku od formalnog broja oboljelih, taj broj je rastao eksponencijalno i dalje raste po toj krivulji... u tom ukupnom broju su dani ispred nas koji će evoluirati simptome od manjeg broja i blažih u veći broj i teže, a onda će nam i broj oboljelih rasti i ono drugo... ono treće interesantno samo je kod kineza u najkraćem mogućem roku doseglo skoro puni broj minus umrli...Eroo wrote:
Taj broj je epidemijski kontrolirano jato iz kojega se "regrutiraju" kandidati za respirator. Jasno?
il farbaju il su suzbili
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
koliko se ja sjecam cifara, bilo je preko 5 tisuca a sad spalo na 3michaellcmacha wrote:pa pratim brojeve već desetak dana a tražim i podatke po danima od samog početka koji uključuju i kineske podatke... jedno s drugim nigdje veze... potpuno drugačiji slijed kod njih u odnosu na ostatak svijeta... oni imaju skoro 100% ozdravljenje oboljelih kad se oduzmu umrli... a gdje je tu kod njih ravna crta i krivulja depresije do prestanka epidemije i gdje su umrli u tom razdoblju... koliko slušamo naše i zapadne stručnjake oni svi očekuju ravnu crtu i krivulju depresije i u tom periodu koji procjenjuju na minimalno 60-90 dana značajan broj umrlih iz te druge i treće faze...Leviathan2 wrote:pa pogledaj, broj mrtvih bio jutros 3 304 i veceras istimichaellcmacha wrote:nemoguće je da su suzbili... eventualno ukoliko imaju neku metodu koja je drugima nepoznata...iako im se tepa da su organizirani, poslušni i svašta nešto... ali virus nije poslušan i uspio je izaći iz pokrajine i grada u druge dijelove kine i ako je kao i svugdje drugdje njegovo osnovno obilježje asimptomatika morao se raširiti i u drugim dijelovima kine i logično morao se ponavljati scenarij...Leviathan2 wrote:jbte, gledam kod kineza se cifre ne mjenjaju a i ak se promjene to nes beznacajnomichaellcmacha wrote:
za razliku od formalnog broja oboljelih, taj broj je rastao eksponencijalno i dalje raste po toj krivulji... u tom ukupnom broju su dani ispred nas koji će evoluirati simptome od manjeg broja i blažih u veći broj i teže, a onda će nam i broj oboljelih rasti i ono drugo... ono treće interesantno samo je kod kineza u najkraćem mogućem roku doseglo skoro puni broj minus umrli...
il farbaju il su suzbili
velim, za par mjeseci bit ce da u kini nije bilo jace od obicnog nazeba
» Karamarko zestoko po Grbinu i SDP-u:'Grbin i ja vidjet cemo se na sudu.On se ponasa kao neki mali mostovac ili Dalija.'
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Duhacekova 'misao':Mi homici cemo opstati a vi homofobi,nazadnjaci,desnicari ce te izumrijeti i mi cemo vam se onda smijati na grobu'
» Karamarko zestoko po Grbinu i SDP-u:'Grbin i ja vidjet cemo se na sudu.On se ponasa kao neki mali mostovac ili Dalija.'
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Duhacekova 'misao':Mi homici cemo opstati a vi homofobi,nazadnjaci,desnicari ce te izumrijeti i mi cemo vam se onda smijati na grobu'
Page 17 of 50