"Bez injekcije, bez naknada": Australija ukinula socijalna davanja roditeljima koji ne cijepe djecu
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: "Bez injekcije, bez naknada": Australija ukinula socijalna davanja roditeljima koji ne cijepe djecu
r_nevjesta wrote:što se ti toliko pališ, pa zar ne bi bilo razumno da zajednica zbilja ne sufinancira nečije stalno liječenje npr. od lošeg i autodestruktivnog stila života koji vodi, jer sam tako želi, svojom voljom ili neodgovornošću? :/ nije li to zapravo kriva poruka--ti radi što god hoćeš i koliko god hoćeš i ne brini za sebe i svoje zdravlje, kad god ti zatreba, dobit ćeš liječenje?jasambrend wrote:I kaže debil da država ne treba subvencionirati životni stil onih sa malim "napastima"...jebo mu Bog mater tj. kobilu retardiranu koja može okotiti takvog konja...to je za prisilnu eutanaziju...
možda i jest, uostalom ne vidim zašto bi zajednica plaćala ikome za išta. Ja živim na taj i taj način, halo osiguravajuće društvo, koliko košta moje zdravstveno? Vaši rizici su takvi i takvi, + pedeve to vam je godišnje toliko i toliko. I mani me dalje, kakva zajednica. Danas se ljudima svašta brani raditi "jer zajednica brine o njima i ne želi plaćati za rizik". pod tom firmom možeš svima sve zabraniti (osim alkohola, seksa i lakih droga jer bolje da su ljudi što više pod utjecajem da ne skuže gdje žive i koja im je razina slobode). Jesam ja tražio da neko brine o meni i plaća mi i subvenciora išta? Ali ne, država ti nudi ovo i ono potpuno "besplatno" pa ti to onda i te kako skupo naplati. Besplatne su stvari uvijek najskuplje, od kog god dolazile.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Re: "Bez injekcije, bez naknada": Australija ukinula socijalna davanja roditeljima koji ne cijepe djecu
dakle isto kao i s osiguranjem auta. Kolko ste imali odštetnih zahtjeva? Nula u trideset tri godine otkad imam vozačku, ok. Jednom je jedan lik naletio na moj parkirani auto i to je sve, to je išlo na njegovo osiguranje, to mi se ne piše. Plaćam minimalno osiguranje i redovno i kasko. Dakle osiguranje boli kurac kako ja vozim i što ja vozim, i jel vozim brzo. Isto sa zdravstvenim. Jesam kad bio bolestan, nikad u životu. Zdrav brate ko konj. I štaš mi onda naplatit, doktora nisam vidio godinama ni on mene.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
marcellus wrote:
možda i jest, uostalom ne vidim zašto bi zajednica plaćala ikome za išta
zato što su zajednice proizašle iz bliskih partnera spremnih na suradnju, iz obiteljskih temelja
jedan od oblika suradnje i povećanja učinkovitosti zajednice je i raspodjela rizika kroz osiguranja u kojima svi participiraju
problem je kad se zbog kršćanskog egalitarnog svjetonazora dopusti stranim elementima priključak na infrastrukturu koju je razvila prvotna zajednica
strani element nema osjećaj pripadnosti i ne želi participirati, njega interesira samo kako da iskoristi situaciju
primjer kod nas su cigani, poreze i osiguranja ne žele plaćati, nije to njihova država, ali žele biti korisnici socijalnih i zdravstvenih službi
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Putin potpisao zakon koji ublažuje kazni onima koji mlate žene i djecu
» Njemačka: 92% Antife nezaposleni koji žive sa roditeljima
» Saborski zastupnici cijepe se da bi, kao, popularizirali cjepivo. Uzeo ga je i Đakić, koji je prebolio koronu
» Zamolba: Moze li ovdje na forumu biti tema potpore progonjenom novinaru i voditelju emisije Markov trg na Z1 televiziji a koji je izlozen tuzbama i javnom progonu onih koji se boje istine da su popovi SPC ucili djecu u pravoslavnoj skoli..
» Australija je u finom zamahu na desničare; sad su zabranili ulazak gospodinu koji tvrdi da je u Jasenovcu bilo sve OK
» Njemačka: 92% Antife nezaposleni koji žive sa roditeljima
» Saborski zastupnici cijepe se da bi, kao, popularizirali cjepivo. Uzeo ga je i Đakić, koji je prebolio koronu
» Zamolba: Moze li ovdje na forumu biti tema potpore progonjenom novinaru i voditelju emisije Markov trg na Z1 televiziji a koji je izlozen tuzbama i javnom progonu onih koji se boje istine da su popovi SPC ucili djecu u pravoslavnoj skoli..
» Australija je u finom zamahu na desničare; sad su zabranili ulazak gospodinu koji tvrdi da je u Jasenovcu bilo sve OK
Page 3 of 3