Nakon što su izašle iz najmističnije židovske sekte, roditelji su ih izbacili iz kuće, a one su završile u ludnici
Page 1 of 1
Nakon što su izašle iz najmističnije židovske sekte, roditelji su ih izbacili iz kuće, a one su završile u ludnici
DVIJE SESTRE UBILE SE JEDNA ZA DRUGOM
Autor: Portal Jutarnji.hr
Objavljeno: prije 1 h i 14 min
Sarah Suri Mayer (31) oduzela si je život u obiteljskom domu u Brooklynu u nedjelju poslijepodne, a njezino beživotno tijelo pronašli su roditelji.
Nakon što je neko vrijeme provela u psihijatrijskoj bolnici, navodno se otrovala velikom dozom tableta, iako neki navode da smrt bila posljedica vješanja.
Točan uzrok smrti pokazat će autopsija modificirana u skladu s hasidizmom, vjerskim mističkim pokretom Židova.
Njezini roditelji 20. srpnja ove godine izgubili su i mlađu kći. Hasidska židovka Faigy Mayer (29) bacila se iz kafića 230 Fifth Rooftop s 20. kata nebodera na Manhattanu.
Hasidsku zajednicu napustila je pet godina prije nego li je počinila samoubojstvo.
Izvor blizak obitelji kazao je kako je Faigy patila od poremećaja osobnosti s elementima paranoje, a druga dijagnoza je bila bipolaran poremećaj zbog čega je uzimala lijekove.
- Njezina smrt bila je šok, no ne i iznenađenje - kazala je njezina rođakinja Finette Lerman-Russak te napomenula kako je bilo jednostavnije govoriti ljudima da se ubila zbog razdvajanja sa hasidskim korijenima, nego otkriti kako se godinama borila s mentalnom bolešću.
http://www.jutarnji.hr/dvije-sestre-ubile-se-jedna-za-drugom-nakon-sto-su-izasle-iz-zidovske-sekte--roditelji-su-ih-izbacili-iz-kuce--a-one-su-zavrsile-u-ludnici/1463253/
Ja se prepo da zato nema Eve.
Facebook
Autor: Portal Jutarnji.hr
Objavljeno: prije 1 h i 14 min
Sarah Suri Mayer (31) oduzela si je život u obiteljskom domu u Brooklynu u nedjelju poslijepodne, a njezino beživotno tijelo pronašli su roditelji.
Nakon što je neko vrijeme provela u psihijatrijskoj bolnici, navodno se otrovala velikom dozom tableta, iako neki navode da smrt bila posljedica vješanja.
Točan uzrok smrti pokazat će autopsija modificirana u skladu s hasidizmom, vjerskim mističkim pokretom Židova.
Njezini roditelji 20. srpnja ove godine izgubili su i mlađu kći. Hasidska židovka Faigy Mayer (29) bacila se iz kafića 230 Fifth Rooftop s 20. kata nebodera na Manhattanu.
Hasidsku zajednicu napustila je pet godina prije nego li je počinila samoubojstvo.
Izvor blizak obitelji kazao je kako je Faigy patila od poremećaja osobnosti s elementima paranoje, a druga dijagnoza je bila bipolaran poremećaj zbog čega je uzimala lijekove.
- Njezina smrt bila je šok, no ne i iznenađenje - kazala je njezina rođakinja Finette Lerman-Russak te napomenula kako je bilo jednostavnije govoriti ljudima da se ubila zbog razdvajanja sa hasidskim korijenima, nego otkriti kako se godinama borila s mentalnom bolešću.
http://www.jutarnji.hr/dvije-sestre-ubile-se-jedna-za-drugom-nakon-sto-su-izasle-iz-zidovske-sekte--roditelji-su-ih-izbacili-iz-kuce--a-one-su-zavrsile-u-ludnici/1463253/
Ja se prepo da zato nema Eve.
marcus-t- Posts : 1720
2015-10-07
Re: Nakon što su izašle iz najmističnije židovske sekte, roditelji su ih izbacili iz kuće, a one su završile u ludnici
marcus-t wrote:
Gadno, RIP.
Guest- Guest
Re: Nakon što su izašle iz najmističnije židovske sekte, roditelji su ih izbacili iz kuće, a one su završile u ludnici
Uf, da ja sam ortodoxna:) Hasidi su kao Amiši, zatvorena zajednica, ali bar se ne raznose među ljudima i ne povuku sa sobom u smrt još 100-1000 nevinih. Ak im se nekaj treba uzeti to olakotna okolnost, onda je to izolacija do kraja. Kad bi bar Islam imao izolaciju kao mantru. Ono osjeti džihadist hormonski zov, i ode u pustinju, raznese se, vođen željom za hitnom penetracijom.
Guest- Guest
Ni Amiši se ne raznose bombama.Eva wrote:Uf, da ja sam ortodoxna:) Hasidi su kao Amiši, zatvorena zajednica, ali bar se ne raznose među ljudima i ne povuku sa sobom u smrt još 100-1000 nevinih. Ak im se nekaj treba uzeti to olakotna okolnost, onda je to izolacija do kraja. Kad bi bar Islam imao izolaciju kao mantru. Ono osjeti džihadist hormonski zov, i ode u pustinju, raznese se, vođen željom za hitnom penetracijom.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
hahahaEva wrote:Uf, da ja sam ortodoxna:) Hasidi su kao Amiši, zatvorena zajednica, ali bar se ne raznose među ljudima i ne povuku sa sobom u smrt još 100-1000 nevinih. Ak im se nekaj treba uzeti to olakotna okolnost, onda je to izolacija do kraja. Kad bi bar Islam imao izolaciju kao mantru. Ono osjeti džihadist hormonski zov, i ode u pustinju, raznese se, vođen željom za hitnom penetracijom.
Guest- Guest
Cadik_Eva.Eva wrote:Uf, da ja sam ortodoxna:)
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Da, da, jel znaš da kod Hasida većinom žene rade a muški su posvećeni molitvi? Ono žena radi sve, i u kući i vodi business, i odgaja djecu, a on po cele dane izučava Toru i moli Boga za mir u svijetu. Pa ja bih ga zadavila na spavanju.Ero wrote:Cadik_Eva.Eva wrote:Uf, da ja sam ortodoxna:)
Guest- Guest
Eva wrote:
Da, da, jel znaš da kod Hasida većinom žene rade a muški su posvećeni molitvi? Ono žena radi sve, i u kući i vodi business, i odgaja djecu, a on po cele dane izučava Toru i moli Boga za mir u svijetu.
Wow ima li ih ovdje u Beču?
Guest- Guest
Ne znam. Mislim da ne. Najviše ih je u NY, a u EU u Antwerpenu, di se trguje s dijamantima, u tome su jaki. I naravno, govore jidiš.
Guest- Guest
I Spinoza, blagosloveni, je bio izbačen iz zajednice i morao
je leći na prag Sinagoge, tako da svatko predje preko njega.
Bio je ekskomuniciran sa svim posljedicama toga čina
koja je sve prošao.
je leći na prag Sinagoge, tako da svatko predje preko njega.
Bio je ekskomuniciran sa svim posljedicama toga čina
koja je sve prošao.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Eva wrote:
Ne znam. Mislim da ne. Najviše ih je u NY, a u EU u Antwerpenu, di se trguje s dijamantima, u tome su jaki. I naravno, govore jidiš.
Bum se raspitao malo kod frendova u 2. Bezirku, sviđa mi se njihova filozofija života, ćutim mudrost dobivenu od Gospoda.
Guest- Guest
A kojem muškom se to ne bi dopalo:)Le Roi Soleil wrote:Eva wrote:
Bum se raspitao malo kod frendova u 2. Bezirku, sviđa mi se njihova filozofija života, ćutim mudrost dobivenu od Gospoda.
Guest- Guest
Domovina im je nekadašnaj Poljska, odnosno današnaj Ukrajina, ...Ne znam kako danas stoje tamo?Eva wrote:Ne znam. Mislim da ne. Najviše ih je u NY, a u EU u Antwerpenu, di se trguje s dijamantima, u tome su jaki. I naravno, govore jidiš.
U Ukrajini su ih Kozaci masovno pobijali (17-18 st.), koliko se sjećam iz pročitanog.
Hasidi su nastali kao posljedica "bježanja" u misticizam.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Početkom godine sam stavio klip o proslavi u Umanu
( kad je nestao jedan Hasid) Tamo se hodočasti na
grob Rabi Nachmana. Bilo je to na temi - Novorusija- mislim.
( kad je nestao jedan Hasid) Tamo se hodočasti na
grob Rabi Nachmana. Bilo je to na temi - Novorusija- mislim.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Similar topics
» Jeftina radna snaga u RH i Sloveniji - oteli Slovenca i strpali ga u portapak i izbacili u šumu nakon par sati
» Ministar: Uzimat ćemo kuće siromašnima o kojima nitko ne brine, ali nakon smrti
» Rimac o "ludnici" u Ženevi: Tek smo sada došli k sebi, pregovaramo s velikim automobilskim firmama
» Desnica u Sloveniji: Srebrenica nije največi zločin u europi nakon WW2... to su Titovi pokolji nakon WW2
» Sekte haraju Katoličkom uljudbom
» Ministar: Uzimat ćemo kuće siromašnima o kojima nitko ne brine, ali nakon smrti
» Rimac o "ludnici" u Ženevi: Tek smo sada došli k sebi, pregovaramo s velikim automobilskim firmama
» Desnica u Sloveniji: Srebrenica nije največi zločin u europi nakon WW2... to su Titovi pokolji nakon WW2
» Sekte haraju Katoličkom uljudbom
Page 1 of 1