Pandemija u svijetu završava do lipnja 2020
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Pandemija u svijetu završava do lipnja 2020
Evo do kada bi trebala završiti pandemija koronavirusa
Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. ožujak 2020. u 12:220 komentara
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell
Kina je u četvrtak objavila najmanji broj novozaraženih, ukupno 15, otkako je prije sedam tjedana počela svakodnevno izvještavati o epidemiji.
Vrhunac epidemije koronavirusa u Kini prošao je i broj novozaraženih nastavlja padati, a pandemija u svijetu trebala bi završiti do lipnja, ocijenila je kineska vlada u četvrtak.
Globalna pandemija koronavirusa vjerojatno će završiti do lipnja, rekao je Zhong Nanshan, viši medicinski savjetnik kineske vlade, prenosi Reuters.
Zhong, osamdesettrogodišnji epidemiolog poznat po borbi protiv SARS-a 2003. rekao je da su brojni uvezeni slučajevi zaraze u Kini asimptomatski te je postotak reinfekcije bolesnika koji su se oporavili nizak.
PANDEMIJA
Potvrđen je slučaj zaraze koronavirusom kod djelatnika Siemensa u Zagrebu
Kinesko povjerenstvo za nacionalno zdravlje reklo je da je vrhunac epidemije u zemlji prošao.
Epidemija u Kini na “niskoj je razini” ukupno, rekao je Mi Feng, glasnogovornik povjerenstva, javlja agencija dpa.
Kina je u četvrtak objavila najmanji broj novozaraženih, ukupno 15, otkako je prije sedam tjedana počela svakodnevno izvještavati o epidemiji.
NOVE MJERE?
Marić: Moguće je skraćivanje radnog tjedna zbog koronavirusa
Tako je u sredošnjoj Kini u četvrtak bilo sedam novih slučajeva zaraze, uključujući šest slučajeva izvana, a u pokrajini Hubei, izvorištu epidemije, potvrđeno je osam novih slučajeva i to je prvi put jednoznamenkasti broj novozaraženih.
Trenutno u Kini ima ukupno 80.793 potvrđenih slučajeva oboljelih od te bolesti, uključivo 3.169 umrlih.
https://www.poslovni.hr/svijet/evo-do-kada-bi-trebala-zavrsiti-pandemija-koronavirusa-4218429?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=4218429&utm_campaign=FB+page+statusi&fbclid=IwAR3pNKxP7YSxIGCRbAFyoqfV55A336NDAc0JElv3aYPdtc5ebqe2_kahVm8
.................
Premda mislim da je sintagma svjetska pandemija pleonazam....epidemiološki ovo bi bilo realno očekivanje :)
Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. ožujak 2020. u 12:220 komentara
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell
Vrhunac epidemije koronavirusa u Kini prošao je i broj novozaraženih nastavlja padati, a pandemija u svijetu trebala bi završiti do lipnja, ocijenila je kineska vlada u četvrtak.
Globalna pandemija koronavirusa vjerojatno će završiti do lipnja, rekao je Zhong Nanshan, viši medicinski savjetnik kineske vlade, prenosi Reuters.
Zhong, osamdesettrogodišnji epidemiolog poznat po borbi protiv SARS-a 2003. rekao je da su brojni uvezeni slučajevi zaraze u Kini asimptomatski te je postotak reinfekcije bolesnika koji su se oporavili nizak.
PANDEMIJA
Potvrđen je slučaj zaraze koronavirusom kod djelatnika Siemensa u Zagrebu
Kinesko povjerenstvo za nacionalno zdravlje reklo je da je vrhunac epidemije u zemlji prošao.
Epidemija u Kini na “niskoj je razini” ukupno, rekao je Mi Feng, glasnogovornik povjerenstva, javlja agencija dpa.
NOVE MJERE?
Marić: Moguće je skraćivanje radnog tjedna zbog koronavirusa
Tako je u sredošnjoj Kini u četvrtak bilo sedam novih slučajeva zaraze, uključujući šest slučajeva izvana, a u pokrajini Hubei, izvorištu epidemije, potvrđeno je osam novih slučajeva i to je prvi put jednoznamenkasti broj novozaraženih.
Trenutno u Kini ima ukupno 80.793 potvrđenih slučajeva oboljelih od te bolesti, uključivo 3.169 umrlih.
https://www.poslovni.hr/svijet/evo-do-kada-bi-trebala-zavrsiti-pandemija-koronavirusa-4218429?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=4218429&utm_campaign=FB+page+statusi&fbclid=IwAR3pNKxP7YSxIGCRbAFyoqfV55A336NDAc0JElv3aYPdtc5ebqe2_kahVm8
.................
Premda mislim da je sintagma svjetska pandemija pleonazam....epidemiološki ovo bi bilo realno očekivanje :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Pandemija u svijetu završava do lipnja 2020
Baš tako..Serbinho-3 wrote:
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Moja statistika: Pandemija u razvijenim državama završava do 15.04.
Do sada me moji proračuni nisu iznevjerili.
Ne govorim napamet.
Sličnost uzorka s kineskom situacijom je evidentan.
Radi se o točki kad nacija postane svjesna da je "vrag odnio šalu"
i da treba učiniti sve što imamo na raspolaganju.
Tako sam došao do rezultata kad bude pandemija savladana: 15.04.
Na isti način sam procijenio i broj zaraženih za to vrijeme : cca 95,000.
Naravno, govorim o našem razvijenom svijetu i ne o Africi, Pakistanu i slično.
Tursku također nisam uzeo u obzir. Tamo je Erdogan na braniku kalifata.
Eroo wrote:Moja statistika: Pandemija u razvijenim državama završava do 15.04.
korona je bolest nevjernika i nema sanse da udje u turskua ako i udje od nje ce zabolijevati samo nevjernici i tako ce alah ocistit tursku od istijeh :)Eroo wrote:Ne govorim napamet.
kak se ono kaze nevjernik, psmtr, navr jezika
Kjafir...ćafir, tako nekako.Leviathan2 wrote:korona je bolest nevjernika i nema sanse da udje u turskua ako i udje od nje ce zabolijevati samo nevjernici i tako ce alah ocistit tursku od istijeh :)Eroo wrote:Ne govorim napamet.
kak se ono kaze nevjernik, psmtr, navr jezika
neka ovo završi taman do 1.6
Dijagram dnevnog prirasta ...vidjet ćemo već danas koliko je moja "teorija" točna.
AssadNaPodmornici wrote:neka ovo završi taman do 1.6
hoće, ali moramo zaustaviti širenje i držati se preporuka državne epidemiološke službe....
2015-08-06
znači prošli smo vrhunac. mi u RH mislim da još nismo, ali nisam upratio toliko detalje.
Španjolska : 7,753 zaražena i 291 mrtvih.
Evo sad će to završit...samo da pohara cijeli Madrid , Pariz , London....
Evo sad će to završit...samo da pohara cijeli Madrid , Pariz , London....
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:znači prošli smo vrhunac. mi u RH mislim da još nismo, ali nisam upratio toliko detalje.
bojim se da još nismo.....pomaloulazimo u kulminaciju
2015-08-06
aeEroo wrote:Moja statistika: Pandemija u razvijenim državama završava do 15.04.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Niste prošli vrhunac, ali ste pametno produžili vrijeme...Veoma bitno za savlađivanje pandemije.AssadNaPodmornici wrote:znači prošli smo vrhunac. mi u RH mislim da još nismo, ali nisam upratio toliko detalje.
Eroo wrote:Niste prošli vrhunac, ali ste pametno produžili vrijeme...Veoma bitno za savlađivanje pandemije.AssadNaPodmornici wrote:znači prošli smo vrhunac. mi u RH mislim da još nismo, ali nisam upratio toliko detalje.
otupili smo vrh krivulje, blunt the curve mislim da se to zove :D
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
to su baš tvoji proračuni???Jučer sam ti napisao da kopiraš ono što govore dugi.Eroo wrote:Moja statistika: Pandemija u razvijenim državama završava do 15.04.
vili40-
2015-08-02
Razvukli ste je. Dali ste vremena i ovima u izolaciji da ozdrave, pa ćete tako smanjiti pritisak na zdravstvo, respiratore itd.AssadNaPodmornici wrote:Eroo wrote:Niste prošli vrhunac, ali ste pametno produžili vrijeme...Veoma bitno za savlađivanje pandemije.AssadNaPodmornici wrote:znači prošli smo vrhunac. mi u RH mislim da još nismo, ali nisam upratio toliko detalje.
otupili smo vrh krivulje, blunt the curve mislim da se to zove :D
Botu, pokaži to što govore drugi. Nisam to još vidio, ali zato imamo tebe da to pokažeš.vili40 wrote:to su baš tvoji proračuni???Jučer sam ti napisao da kopiraš ono što govore dugi.Eroo wrote:Moja statistika: Pandemija u razvijenim državama završava do 15.04.
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Bero otkazao sučeljavanje sa Plenkijem 16.lipnja.2020
» Kad pandemija od korone slegne,kineske vlasti ttebaju odgovarati svijetu
» ‘EKSPLOZIJA NLO INCIDENATA’ U 2020. GODINI: U jednom od najvećih gradova na svijetu sve češći posjeti ‘malih zelenih’? ''
» Završava prosvjed u Savskoj 66: Šator će uskoro ukloniti? Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/news/zavrsava-prosvjed-u-savskoj-66-sator-ce-uskoro-ukloniti-471310# - 24sata.hr
» na kojem mjestu završava Hrvatska
» Kad pandemija od korone slegne,kineske vlasti ttebaju odgovarati svijetu
» ‘EKSPLOZIJA NLO INCIDENATA’ U 2020. GODINI: U jednom od najvećih gradova na svijetu sve češći posjeti ‘malih zelenih’? ''
» Završava prosvjed u Savskoj 66: Šator će uskoro ukloniti? Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/news/zavrsava-prosvjed-u-savskoj-66-sator-ce-uskoro-ukloniti-471310# - 24sata.hr
» na kojem mjestu završava Hrvatska
Page 1 of 4