Migranti nose noževe, presreću decu, otimaju novčanike
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Migranti nose noževe, presreću decu, otimaju novčanike
Šiđani navode da se boje migranata koji upadaju u prazne kuće i dvorišta, svađaju se i povređuju oštrim predmetima
Dodatne i posebne jedinice policije od danas će biti prisutne u Šidu, kako bi u potpunosti uspostavile bezbednost i javni red u tom mestu, u kojem se poslednjih dana dešavaju incidenti sa migrantima, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Adem Vuchiqi. Šiđani, prema rečima predsednika, imaju problema zbog "nervoze kod migranata", koji su počeli da upadaju u kuće i na imanja.
- Zbog toga sam zamolio Stefanovića da pošalje posebne jedinice policije, bilo žandarmerije, bilo neke druge specijalne jedinice, da zavedu red, obezbede mir i da građani ne budu taoci jednog broja migranata koji čekaju da pređu na teritoriju Hrvatske - rekao je Adem Vuchiqi.
Građani Šida mahom pozdravljaju ovu odluku i kažu da se zaista osećaju taocima u sopstvenom gradu poslednjih pet godina, otkad je Mađarska zatvorila granice za pridošlice iz Sirije, Iraka, Avganistana... Zadovoljni su i u lokalnoj samoupravi.
- Cenimo brigu predsednika Vučića, koji misli na nas pored svih problema koje ima. Mi, kao lokalna samouprava, nismo mogli sami da se izborimo, čak smo došli u situaciju da ljudi počnu da se iseljavaju iz opštine u strahu za svoju bezbednost - rekao je za Novosti Zoran Semenović, zamenik predsednika opštine Šid.
- 0:27
[size]
[/size]
- 1:20
[size]
[/size]
Starija gospođa, koja ne želi da se predstavi, priznaje da se jako boji, posebno noću.
- Već sam imala loše iskustvo. Migranti su mi noću upadali u dvorište, jednom su mi čak ukrali bicikl, koji nikad nije pronađen - kaže ona.
Ima i onih koji nisu imali nikakvih problema, kao i onih koji tvrde da su zadovoljni dosadašnjim radom policije. Međusobni sukobi onih koji su ilegalno ušli u našu zemlju veoma su česti, posebno između Avganistanaca i Pakistanaca.
- Većina je naoružana noževima. Kad god se međusobno posvađaju, posebno Avganistanci i Pakistanci, odmah vade noževe i jedni druge povređuju. Policija brzo reaguje kad ih pozovemo - kaže Stevan Š.
Šiđani dodaju da nemaju nikakvih problema sa ljudima koji borave u tri prihvatna centra, koliko ih ima na teritoriji opštine. U njima je smešteno oko 1.300 ljudi, uglavnom porodica. Međutim, na ulicama je svakog trenutka 400-500 "ilegalaca".
Najčešće su oni ti koji upadaju u dvorišta i kuće, kradu, uništavaju imovinu. Po pravilu su u grupama i, tražeći krov nad glavom, zauzmu i prazne kuće. Jednom su jednu nehotično zapalili. Dešavalo se i da ostanu bez para, pa presreću decu na putu iz škole, i kako kažu meštani, otimaju im novčanike.
U Domu zdravlja žale se da nemaju dovoljno ljudi da izađu na teren kada se potuku ili izbodu, a dr Mirjana Mitrović, načelnik Hitne pomoći, dodaje da na lice mesta izlaze redovno da im ukažu pomoć kada ih Hrvati, prebijene, samo prebace nazad preko granice, u Srbiju.
Komentarišući najave iz Turske da će veliki broj izbeglica i migranata biti pušten izvan granica ove zemlje, u pravcu EU, Adem Vuchiqi je rekao da tajne službe Srbije prate situaciju i da će u zavisnosti od broja ljudi koji budu krenuli, biti donete odgovarajuće odluke.
- Ako bude zatrebalo, znaćemo da sačuvamo državni i nacionalni interes - rekao je predsednik Srbije.
https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3159761-danas-stize-policija-u-sid-gradjani-u-strahu-migranti-nose-nozeve-presrecu-decu-otimaju-novcanike
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Migranti nose noževe, presreću decu, otimaju novčanike
Cekaju da ulete u HR.
Nemacka pravi problem drugima, jer iste zaposljavaju i kasnije spinuju sa tekstovima kako su se super snasli i kako je sve sjajno i bajno, prozori od cokolade a kuce od marmelade.
Obican covek da se polomi od legalnosti i da proba otici u Nemacku, tesko da ce uspeti, ako je recimo iz Ukrajine.
Jednostavno, odredjen krug u Nemackoj spinuje ovako nesto i davanje sanse polu divljem Svetu sa nozevima.
Nemacka pravi problem drugima, jer iste zaposljavaju i kasnije spinuju sa tekstovima kako su se super snasli i kako je sve sjajno i bajno, prozori od cokolade a kuce od marmelade.
Obican covek da se polomi od legalnosti i da proba otici u Nemacku, tesko da ce uspeti, ako je recimo iz Ukrajine.
Jednostavno, odredjen krug u Nemackoj spinuje ovako nesto i davanje sanse polu divljem Svetu sa nozevima.
2014-08-25
https://www.telegraf.tv/vesti/32357-migranti-uz-povike-alahu-akbar-pokusavaju-da-se-probiju-u-grcku-i-kamenuju-policiju
2014-08-25
Simpatična neka raja.
Ko stvoreni za liberalizam Zapada.
Ko stvoreni za liberalizam Zapada.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
treba to zakonski znati obuzdati..Svabi znaju..polako postaju Kozohjebi vrijedni clanovi njemackog drustva...Serbinho-3 wrote:Cekaju da ulete u HR.
Guest- Guest
Tko je kriv glupim Srbima kad ne znaju vraćat migrante od kud su došli,isto onako kako ih naša policija vraća u BiH.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Evo sad će doć nova tura.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/turski-ministar-potvrdio-da-je-zemlju-do-veceras-napustilo-36-776-migranata/200229108
https://www.klix.ba/vijesti/regija/turski-ministar-potvrdio-da-je-zemlju-do-veceras-napustilo-36-776-migranata/200229108
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
neće niti u RH niti u njemačku više. kod nas ulaze na kapaljku, dobijaju batine, i vratimo ih sve vama u bosnu i srbiju, eventualno se neki prošverca do slovenije, manji su od makova zrna..Serbinho-3 wrote:Cekaju da ulete u HR.
dolazi vam nova ekipa iz turske, tko vam je kriv kada vam je južna granica srbije šuplja ko švicarski sir
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Ne shvaćam u čemu je problem da se ustručava otvoriti vatru na kriminalce koji nasilno prelaze državnu granicu naoružani hladnim oružjem, napadaju organe reda itd. ...
I koja je uopće svrha države koja nije u stanju zaštititi svoje granice i državljane pod svaku cijenu?
Za što državljani plaćaju poreze nego da ih država štiti oružanom silom?
I koja je uopće svrha države koja nije u stanju zaštititi svoje granice i državljane pod svaku cijenu?
T.- Posts : 17557
2014-04-14
T. wrote:Ne shvaćam u čemu je problem da se ustručava otvoriti vatru na kriminalce koji nasilno prelaze državnu granicu naoružani hladnim oružjem, napadaju organe reda itd. ...
Meni isto nije jasno....
Ovo je potpuna mentalna i politička paraliza.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Nostradamus je pisa da će Europu vodit idioti.
2014-04-11
Evo javija se i mali klempo
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kurz-austrija-ce-zastititi-svoje-granice-u-slucaju-priliva-migranata-iz-turske/200229115
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kurz-austrija-ce-zastititi-svoje-granice-u-slucaju-priliva-migranata-iz-turske/200229115
2014-04-11
Balkan neka se pripremi na haos. Ovi će se zatvorit a vi se jbte.
2014-04-11
eeee..davno Veleumni vas prosvjećiva,no ne slušaste..
Guest- Guest
Normalno, oni ce se zatvorit a balkance ce posavjetovat da cuvaju granice i otvaraju vatru na ovu rulju a poslije ce ih suditi za zlocine zbog prekomjernog otvaranja vatre.RayMabus wrote:Balkan neka se pripremi na haos. Ovi će se zatvorit a vi se jbte.
omni-
2014-04-12
krsenje ljudskih prava i slicnoepikur37 wrote:T. wrote:Ne shvaćam u čemu je problem da se ustručava otvoriti vatru na kriminalce koji nasilno prelaze državnu granicu naoružani hladnim oružjem, napadaju organe reda itd. ...
Meni isto nije jasno....
aj nek srbi upucaju kojeg migranta, dici ce se buka do neba od kojekakvih pravozastitnika
a politicari nis ono sto su bili, nekad si na jugoslovenskoj granici za ilegalni prelazak lako popusio metak a danas je to setnja u prirodi
meni ide na kurac kad ja moram pokazat dokumente da bi legalno presao granicu i jos me pita kud putujem a ovi jednostavno idu i niko se ne usudi prdnut da ne bude kritiziran
tako da
predvidjam da ce europsko tlo jos malo bit nalik bliskom istoku, pakistanu il africi, ono, egzotika
Glupi Balkanci se nece sjetiti da od EU parlamenta zahtijeva da objasni da nece vise nikoga da primaju, nego ovako sute ko picke i salju tajne depese da se stite granice EU. Ne nasjedajte podmukloj liberalnoj eliti.
omni-
2014-04-12
Nije samo to nego su se natrpali muslimanima i ako mi kojeg ubijemo a oni to ne osude tamo će izbit treći svijetski ratLeviathan2 wrote:krsenje ljudskih prava i slicnoepikur37 wrote:T. wrote:Ne shvaćam u čemu je problem da se ustručava otvoriti vatru na kriminalce koji nasilno prelaze državnu granicu naoružani hladnim oružjem, napadaju organe reda itd. ...
Meni isto nije jasno....
aj nek srbi upucaju kojeg migranta, dici ce se buka do neba od kojekakvih pravozastitnika
a politicari nis ono sto su bili, nekad si na jugoslovenskoj granici za ilegalni prelazak lako popusio metak a danas je to setnja u prirodi
meni ide na kurac kad ja moram pokazat dokumente da bi legalno presao granicu i jos me pita kud putujem a ovi jednostavno idu i niko se ne usudi prdnut da ne bude kritiziran
tako da
predvidjam da ce europsko tlo jos malo bit nalik bliskom istoku, pakistanu il africi, ono, egzotika
Pruža nam se odlična prilika da počmemo rat u zapadnoj Europi.
2014-04-11
Leviathan2 wrote:krsenje ljudskih prava i slicnoepikur37 wrote:T. wrote:Ne shvaćam u čemu je problem da se ustručava otvoriti vatru na kriminalce koji nasilno prelaze državnu granicu naoružani hladnim oružjem, napadaju organe reda itd. ...
Meni isto nije jasno....
tako da
Neka se digne i ništa potom neće biti, samo treba ustrajati. Ovo je kuhanje žabe.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
a ubijat iih,onako..inkognito??..pojio ih lički međed??RayMabus wrote:Nije samo to nego su se natrpali muslimanima i ako mi kojeg ubijemo a oni to ne osude tamo će izbit treći svijetski ratLeviathan2 wrote:krsenje ljudskih prava i slicnoepikur37 wrote:T. wrote:Ne shvaćam u čemu je problem da se ustručava otvoriti vatru na kriminalce koji nasilno prelaze državnu granicu naoružani hladnim oružjem, napadaju organe reda itd. ...
Meni isto nije jasno....
tako da
Pruža nam se odlična prilika da počmemo rat u zapadnoj Europi.
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Valdec iz Bihaća:Migranti su pokupovali sve mačete i noževe
» Pocelo je!Delije i Grobari medjusobno 'ttenirali' makljazu sa stanglama a uspaniceni roditelji vikali 'uzmi decu uzmi decu'
» Krilni Centar krao novčanike
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Severini otimaju Aleksandra
» Pocelo je!Delije i Grobari medjusobno 'ttenirali' makljazu sa stanglama a uspaniceni roditelji vikali 'uzmi decu uzmi decu'
» Krilni Centar krao novčanike
» HRVATI OTIMAJU ĆIRILICU
» Severini otimaju Aleksandra
Page 1 of 2