ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 27 of 50 Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 27 Empty Re: Denkverbot

Post by aben 2/3/2020, 11:35

kic wrote:
santa sangre

strašno da se unatoč povijesnim rezultatima i u nemogućnosti dobivanja ijednog argumenta može i dalje tako besramno zazivati nasilje i puške..

ca je to santa sangre?

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 2/3/2020, 11:38

aben wrote:
kic wrote:
santa sangre

strašno da se unatoč povijesnim rezultatima i u nemogućnosti dobivanja ijednog argumenta može i dalje tako besramno zazivati nasilje i puške..

ca je to santa sangre?

sveta krv

i sjajan film od Jodorowskog..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2020, 11:38

kic wrote:

revolucija je jedino legitimna, u mojim očima, ako centri moći koriste prisilu i jednostavno rečeno: nasilje, nad nekim slojem društva-

i čak i tad proizvede puno kolateralnih nevinih žrtvi, a jedna revolucija koja bi rušila sistem koji se ne možeš uhvatiti za glavu ni za rep, jer je sličniji duhu, može rezultati samo s malo više nevinih žrtvi, što smo već i vidjeli u povijesti (je li itko ovdje čitao ruske pisce 20. stoljeća?)
fora je kak se kod tebe humanost javlja na mahove :D  dok si pisao to sranje na tisuće ljudi diljem svijeta je umrlo jer si nisu mogli platiti život.
ne zato što svijet nema resursa, ne zato što svijet nema znanja nego zato što im je neka operacija ili lijek preskup, jedina razlika života i smrti je komad papira na kojem piše: ne.
možda da su ruski pisci pisali o tome.
kapitalizam je uređenje gdje ljudski život ima cijenu i u čemu je onda problem da kapitalisti sa bilionima i trilionima na bankovnim računima plate svoj život svima ostalima?
i dok sam ja pisao ovo sranje na tisuće ljudi je umrlo, umiru svaki puta kad udahnem ili se nasmijem bezbrižno, samo sam ja često svjestan te činjenice a ti postaneš human kao i ruski pisci u doba revolucija jer nevin život vrijedi. izdahni jebote, tisuće nevinih života je uzelo cijenik u ruke te jedne sekunde. potpisat ću se kao ruski pisac da zadržiš humanost na trenutak.

Roman D. Kurčevski.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2020, 11:40

Gnječ wrote:
kic wrote:
santa sangre

ako i ovaj high ranked vulture capitalist u svom eseju kaže da se sprema revolucija biblijskih razmjera onda je svarno kapitalizam u kurcu kao što on i sam tvrdi i podastire argumente i točne podatke koji kada se pročitaju nisu nimalo optimistični. preporučujem čitanje linkova preveliko je štivo a ima i puno grafikona da bi ga cijeloga ovdje začavlao.

ukratko:

Bridgewater Associates founder Ray Dalio lives a pretty comfortable life, on account of the $16.9 billion to his name.

But there’s something keeping him up at night, and it’s not the nagging sense that, at 69, he doesn’t have nearly enough time on earth left to spend that giant chunk of change. It‘s that there’s about to be an uprising in America, spurred by the widening wealth gap, and we all know who tends to fare the worst when the pitchforks come out.

Writing in a new essay on LinkedIn, the founder of the world’s largest hedge fund says that while capitalism has worked out exceedingly well for him, he’s also “seen capitalism evolve in a way that it is not working well for the majority of Americans because it’s producing self-reinforcing spirals up for the haves and down for the have-nots.” In turn, that’s created “widening income/wealth/opportunity gaps that pose existential threats to the United States because these gaps are bringing about damaging domestic and international conflicts and weakening America’s condition.” Dalio, who owns a 185-foot yacht, sites statistics that show:

-Wages for the majority of Americans have been stagnant since 1980, with those who grew up in the middle class earning less than their parents as the income gap between the poorest and richest grows wider than ever;

-Wealth determines the quality of education a child will receive, and because “richer communities tend to have public schools that are far better funded than poorer communities,” the “income/wealth/opportunity gap” gets reinforced; Dalio writes that not educating kids well is “the equivalent of child abuse” and “economically stupid”;

-Americans earning less and dying younger—men at the bottom will likely die 10 years earlier than men at the top—has direct (negative) consequences on the economy.

“Disparity in wealth, especially when accompanied by disparity in values, leads to increasing conflict and, in the government, that manifests itself in the form of populism of the left and populism of the right and often in revolutions of one sort or another,” Dalio writes, saying that this makes him especially “worried what the next economic downturn will be like.” Dalio—who believes that firing people “is not a big deal”—would to make clear that the staggering gap between the haves and the have-nots is 100 percent not at all due to “evil rich people doing bad things to poor people” (or “lazy poor people and bureaucratic inefficiencies”), but “how the capitalist system is now working.” To avoid people like, for instance, Ray, being eaten for dinner when the revolution comes, he advises that:

The solution . . . lies in better leadership at the “top of the country;” treating the wealth and income gap as a national emergency; a bipartisan commission to re-engineer the economic system; more accountability, presumably for elected officials; minimum standards for health care and education; some redistributive taxes on the wealthy; and more coordination of monetary and fiscal policy to stimulate growth.

Why and How Capitalism Needs to Be Reformed (Parts 1 & 2)
Published on April 5, 2019

https://www.linkedin.com/pulse/why-how-capitalism-needs-reformed-parts-1-2-ray-dalio/?published=t

Our Biggest Economic, Social, and Political Issue
Published on October 23, 2017

https://www.linkedin.com/pulse/our-biggest-economic-social-political-issue-two-economies-ray-dalio

Denkverbot - Page 27 0?e=1588809600&v=beta&t=vAmWyiQtfDVvbXyvPi0qzLNXuLAhAOfsm1smCBkNr30

svi eseji 177 ovdje pa koga zanima:

https://www.linkedin.com/today/author/raydalio?trk=author-info__article-link

ray dalio imo video how econony work, i odlican je entry level za one ke interesira ekonomija fof dummies. meninje svakako koristi.

medhutin, nakon ca sun precito 1&2, moran raci da je u krivu. preuze je socijalisticki diskurs i upo u iste zamke u ke su uoadali mnogi prije njega.
vise od polak teksta je zapravo tocno, dopro opisuje stanje, ali grisi s ocjenama o vaznosti, ulozi kapitalizma, i mjerama ke predloze.
vise o tome point by point veceras.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2020, 11:43

violator wrote:Vi koji konstantno seruckate po komunizmu, trebali biste znati da:

a) "komunizam" jest marksisticki termin za besklasno drustvo, odnosno stadij koji bi se tek trebao razviti
b) predstavlja i pokret koji zeli uspostaviti komunizam kao drustveno stanje
c) socijalizam - marksisticki termin za medjufazu od kapitalizma prema komunizmu

Dakle, necu ni spominjati koliko je neuko (hebemmu, ipak sam spomenula) kritizirati komunizam kao DRUSTVENO STANJE,  buduci da takvo stanje (JOS!) ne postoji.

Molim. I drugi put!

pa to je common knowledge.
samo ni jasno zoc je neuko kritizirati komunizam ko drustveno stanje. apsolutno je normalno kritizirati komunizam ko drustveno stanje.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2020, 11:48

kic wrote:
hvala, osjećam se kao da sam upisao još jedan kolegij s obzirom koliko materijala se nalijepi na ovu temu..

ok ovaj bogataš ima možda pravo u analizi svih problema koji se pojavljuju - ali nj rješenje je: a bipartisan commission to re-engineer the economic system  pale

i da je loša edukacija the equivalent of child abuse je više nego pretjeran komentar..  fizičko nasilje > verbalno i ostalo

samo nam treba komisija koja će upravljati s ekonomskim pitanjima, ovo je jednostavno rečeno: soft-komunizam

ili ako vas smeta što spominjem komunizam, jednostavno je to centralno planiranje koje se već dokazalo da ne može biti od koristi jer se u svijetu i životu događa puno nepredvidivih problema, evo dođe odjednom random virus i zajebe ti ekonomiju - i kako onda pričati o nekim ekonomskim planovima i redistribuciji? redistribucija je pseudo-riječ za otimanje inače..

revolucija je jedino legitimna, u mojim očima, ako centri moći koriste prisilu i jednostavno rečeno: nasilje, nad nekim slojem društva-

i čak i tad proizvede puno kolateralnih nevinih žrtvi, a jedna revolucija koja bi rušila sistem koji se ne možeš uhvatiti za glavu ni za rep, jer je sličniji duhu, može rezultati samo s malo više nevinih žrtvi, što smo već i vidjeli u povijesti (je li itko ovdje čitao ruske pisce 20. stoljeća?)

revolucija?
je mores dati neki primjer legitimne revolucije?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2020, 11:49

aben wrote:
violator wrote:Vi koji konstantno seruckate po komunizmu, trebali biste znati da:

a) "komunizam" jest marksisticki termin za besklasno drustvo, odnosno stadij koji bi se tek trebao razviti
c) socijalizam - marksisticki termin za medjufazu od kapitalizma prema komunizmu

Dakle, necu ni spominjati koliko je neuko (hebemmu, ipak sam spomenula) kritizirati komunizam kao DRUSTVENO STANJE,  buduci da takvo stanje (JOS!) ne postoji.

Molim. I drugi put!

samo ni jasno zoc je neuko kritizirati komunizam ko drustveno stanje. apsolutno je normalno kritizirati komunizam ko drustveno stanje.

Common knowledge? Ne bih rekla po upisima.

Ne moze se APSOLUTNO kritizirati komunizam kao DRUSTVENO STANJe pozivajuci se na njega kao nekakav povijesni fakt jer - nikada nije zazivio. Slobodni ste eventualno  kritizirati POKRET.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2020, 11:53

ebenica wrote:
kic wrote:

fora je kak se kod tebe humanost javlja na mahove :D  dok si pisao to sranje na tisuće ljudi diljem svijeta je umrlo jer si nisu mogli platiti život.
ne zato što svijet nema resursa, ne zato što svijet nema znanja nego zato što im je neka operacija ili lijek preskup, jedina razlika života i smrti je komad papira na kojem piše: ne.
kapitalizam je uređenje gdje ljudski život ima cijenu i u čemu je onda problem da kapitalisti sa bilionima i trilionima na bankovnim računima plate svoj život svima ostalima?
i dok sam ja pisao ovo sranje na tisuće ljudi je umrlo, umiru svaki puta kad udahnem ili se nasmijem bezbrižno, samo sam ja često svjestan te činjenice a ti postaneš human kao i ruski pisci u doba revolucija jer nevin život vrijedi. izdahni jebote, tisuće nevinih života je uzelo cijenik u ruke te jedne sekunde. potpisat ću se kao ruski pisac da zadržiš humanost na trenutak.

Roman D. Kurčevski.

Zaboravljas da je nasrm Kicu kapitalizam ujedno stanje slobode misli i govora. Dakle, kakp takvo stanje, takav sustav moze ikada vrsiti privolu nad bilo kojim slojem ili jedinkom. Ne pisi gluposti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2020, 11:54

Inace, Abene, vratit cu se kasnije s odgovorom na one tvoje mudrolije o zivotinjama.

Exit.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2020, 11:58

violator wrote:
ebenica wrote:
kic wrote:

Roman D. Kurčevski.

Zaboravljas da je nasrm Kicu kapitalizam ujedno stanje slobode misli i govora. Dakle, kakp takvo stanje, takav sustav moze ikada vrsiti privolu nad bilo kojim slojem ili jedinkom. Ne pisi gluposti.
mea culpa :(

(nije santa sangre ali ne znam bolje).
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2020, 12:38

violator wrote:
aben wrote:

Molim. I drugi put!

Common knowledge? Ne bih rekla po upisima.

Ne moze se APSOLUTNO kritizirati komunizam kao DRUSTVENO STANJe pozivajuci se na njega kao nekakav povijesni fakt jer - nikada nije zazivio. Slobodni ste eventualno  kritizirati POKRET.

pa za koga mislis da to ne zno?

naravski da more. ne lokret, nego bas uredjenje. povjesnost uopce ni uvjet za razmatranje ideje.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 2/3/2020, 13:00

ebenica wrote:
kic wrote:

nisu uplatili svoj mjesečni subscription?

dobro, ljudi umiru, i boluju, kako oni najbogatiji tako i oni najsiromašniji..  postoje rijetke i teške bolesti, i koga je njegov novac na kraju uspio spasiti? nijednog Rockefellera kako sam čuo-

u smrt će i onaj tko se nije još ni rodio

lijepo je slušati onog Korada o produženoj mladosti, o dugom životu više manje, ali činjenica neke smrti i dalje ostaje, koji će bi-partisan komitet uspjeti riješiti pitanje smrti?

ruski pisci su pisali o nekim drugim stvarima, npr kad se ne slažeš s nekom činjenicom koju iznosi allmighty bi-partisan komitet, pa završiš 20g u sibirskom rudniku, oduzmu ti tvoju mladost zbog tvoje misli, tvoju mladost, ljubav, zdravlje, smisao za dobro, sve zbog misaonog grijeha-

Roman D. Kurčevski.

problem je u tome što ne mogu platiti, kao što je aben rekao, podijeli njihovu imovinu i dobiješ jedva 500dolara po glavi-

i kao drugi problem, da ne prihvaćaš da nekim bolestima nažalost nema pomoći, što zbog kasnog pregleda i dijagnoze, što zbog činjenice da sami ljudi ne brinu o svom zdravlju dobrim dijelom (alert: denkverbot teški)

meni iskreno smeta s kojom ti humoresknom lakoćom pišeš: evo dok sam izdahnuo tisuće ljudi je umrlo

nekako mi to govori o lažnosti tvojih stavova..

revolucije se pokreću svjesno: ergo ljudi koji pokreću revolucije imaju kontrolu nad svojim akcijama i trebali bi znati da mogu brojni nastradati, među ostalima i nevini - zato je to zlo
bolesti i siromaštvo: se događaju gotovo prirodno, siromaštvo je početno stanje čovječanstva, a bolesti su uglavnom faktor koji je nemoguće u cijelosti kontrolirati - a ti očekuješ upravo to

ja imam svoju humanost u djelima, ja čvrsto vjerujem u to da nikome nisam nanio zla u svom životu, sigurno ne svjesno i s namjerom, i namjera mi je na takav način završiti ovaj život, s ljubavlju u srcu, ako i pogriješim u nekom argumentu ili ako moji razlozi nekome zvuče priglupo - neka, nisam umio bolje... ali sam prema sebi i onima prema kojima sam djelovao, vjerujem - čist, to je jedina humanost koja mi je bitna
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 2/3/2020, 13:11

aben wrote:
kic wrote:
hvala, osjećam se kao da sam upisao još jedan kolegij s obzirom koliko materijala se nalijepi na ovu temu..

ok ovaj bogataš ima možda pravo u analizi svih problema koji se pojavljuju - ali nj rješenje je: a bipartisan commission to re-engineer the economic system  pale

i da je loša edukacija the equivalent of child abuse je više nego pretjeran komentar..  fizičko nasilje > verbalno i ostalo

samo nam treba komisija koja će upravljati s ekonomskim pitanjima, ovo je jednostavno rečeno: soft-komunizam

ili ako vas smeta što spominjem komunizam, jednostavno je to centralno planiranje koje se već dokazalo da ne može biti od koristi jer se u svijetu i životu događa puno nepredvidivih problema, evo dođe odjednom random virus i zajebe ti ekonomiju - i kako onda pričati o nekim ekonomskim planovima i redistribuciji? redistribucija je pseudo-riječ za otimanje inače..

revolucija?

Denkverbot - Page 27 American-revolution
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 2/3/2020, 13:32

https://nova-akropola.com/filozofija-i-psihologija/filozofija/epiktet-slobodni-rob/

mislim da bi ti dobro došlo malo stoicizma, za razvitak rasudbe što je u našoj moći, a što ne..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2020, 13:50

kic wrote:

ruski pisci su pisali o nekim drugim stvarima, npr kad se ne slažeš s nekom činjenicom koju iznosi allmighty bi-partisan komitet, pa završiš 20g u sibirskom rudniku, oduzmu ti tvoju mladost zbog tvoje misli, tvoju mladost, ljubav, zdravlje, smisao za dobro, sve zbog misaonog grijeha-

meni iskreno smeta s kojom ti humoresknom lakoćom pišeš: evo dok sam izdahnuo tisuće ljudi je umrlo

nekako mi to govori o lažnosti tvojih stavova..

a gdje sam ja točno napisao da sam za diktaturu? :D  gdje sam ja napisao da sam protiv bogatih, kapitalizma, rada, vrijednosti, sloboda?
protiv njemačkih, švedskih, danskih i norveških kapitalista ja nemam ništa protiv jer u prosjeku njemci, šveđani, danci, norvežani žive dobro i žive sigurno, neće ih ubit gripa, upala pluća, slijepo crijevo i sve ostale bolesti koje moderna medicina zna i može izliječiti zato i dijelimo bolesti na izliječive i one koje to nisu ali vidim da tebi znak jednakosti samo u onim bolestima koje niti ne znamo izliječiti i koje ubijaju podjednako sve i bogate i siromašne :D 
protiv američkih, hrvatskih, južnoameričkih, kineskih, ruskih, istočnoeuropskih bogataša imam puno toga, jer za razliku od tebe ja razumijem da se stvari mogu promijeniti jer imamo dokaze u praksi kod uređenih zemalja gdje profit nije jedino božanstvo i u kojem jedni ne vrijede  sve a drugi ništa nego postoji balans.

živo me boli kurac kaj tebi smeta i da smiješno je, smiješno je kako nevini životi imaju smisla kad o njima pišu ruski pisci. i boli me kurac kaj tebi govnaru govori moj humor.

Dobrivoje P. Penisović
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 2/3/2020, 13:58

dakle igraš se teritorijalnog Riska, i nemaš uopće intelektualno koncipiranih načela i kategorija zapravo-

ne znam zaš sam ulazio u raspravu opet, mali nalet duhovne snage valjda opet.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2020, 14:01

kic wrote:
dakle igraš se teritorijalnog Riska, i nemaš uopće intelektualno koncipiranih načela i kategorija zapravo-

ne znam zaš sam ulazio u raspravu opet, mali nalet duhovne snage valjda opet.
jebem ti mater bezobraznu :coffee
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 2/3/2020, 14:03

nemaš ti dvije čiste i pametne u glavi, igraj tetris za početak, bar da nešto slažeš.

želim ti zdravlje, ali ako već oboliš onda ne u SAD-u, nego u Švedskoj, sve će ti platit tamo.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 2/3/2020, 14:04

kic wrote:
nemaš ti dvije čiste i pametne u glavi, igraj tetris za početak, bar da nešto slažeš.

želim ti zdravlje, ali ako već oboliš onda ne u SAD-u, nego u Švedskoj, sve će ti platit tamo.
jebem ti mater bezobraznu :coffee
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 2/3/2020, 14:20

kic wrote:
aben wrote:
kic wrote:

revolucija?

Denkverbot - Page 27 American-revolution

jo bi prije reko da je to rat za nezavisnost.
ne bi valjda reko da je domovinskinrat bila revolucija, jer smo preminili predak?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 2/3/2020, 14:29

jer zdravlje je novac, i ništa drugo?

jel možemo i voučere onda uvest u škole

Last edited by kic on 2/3/2020, 14:35; edited 1 time in total
kic
kic