Kad krkani glumataju progresivizam !!
Page 12 of 24
Page 12 of 24 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18 ... 24
Re: Kad krkani glumataju progresivizam !!
pa krivo si mislio al ne znam zkaj kad je tebi bilo super, ti si zlatna komunistička mladež.marcellus wrote:ebenica wrote:pa zna se zakaj je propala, radi imovine.marcellus wrote:
niko ne zna zašto je propala juga kad je svima bilo tako super.
a ja mislio da zato jer su svi bili nezadovoljni, siromašni i razočarani. Srbi najviše.
Guest- Guest
statistika i podaci govore sve..a nije doslo od desnicara
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
teorija i praksa su 2 različita pojma, zagrebački autobusni kolodvor i linije za njemačku, irsku, austriju ti je najbolji pokazatelj.vuksadinare wrote:statistika i podaci govore sve..a nije doslo od desnicara
i kaj si točno ti stekao u slobodnoj rh? ili si sve naslijedio od svojih iz juge i njihovog rada? da se ne lažemo.
Guest- Guest
https://www.liberal.hr/vojne-mirovine-ratni-invalidi-lazni-invalidi-jugoslavija-sfrj-hrvatska-rad-376
2015-09-08
Dakle ovdje su dvije tvrdnjemarcellus wrote:ebenica wrote:pa zna se zakaj je propala, radi imovine.marcellus wrote:
a ja mislio da zato jer su svi bili nezadovoljni, siromašni i razočarani. Srbi najviše.
Radi imovine
I radi siromastva
Sta bi netko majar i poluidiot mogao zakljuciti iz toga
O Mareclkovoj argumentaciji:
Da se ratovi vode zbog siromastva
Da je juga bila siromasna
P
Nista nova .
Marcelko stupido.
ja sam naslijedio jos iz doba AU i osmanskog carstva..iz juge sam naslijedio-figuebenica wrote:teorija i praksa su 2 različita pojma, zagrebački autobusni kolodvor i linije za njemačku, irsku, austriju ti je najbolji pokazatelj.vuksadinare wrote:statistika i podaci govore sve..a nije doslo od desnicara
i kaj si točno ti stekao u slobodnoj rh? ili si sve naslijedio od svojih iz juge i njihovog rada? da se ne lažemo.
2015-09-08
Duh Osme konferencije uskoro je počeo dolaziti do izražaja i u tadašnjoj političkoj praksi. Neke akcije zagrebačkog proletarijata i ostalih progresivnih snaga, koje su uslijedile, bile su, za razliku od akcija u prethodnim godinama, po karakteru osjetno drugačije. Bile su, naime, rezultat pravodobnog reagiranja partijske organizacije u najznačajnijim društveno-politlčklm zbivanjima. Josip Broz bio je glavni inicijator i organizator tih akcija, dajući im izrazit vlastiti pečat.
Poslije veoma dobro organizirane proslave Prvog svibnja god. 1928, kad je partijska organizacija, unatoč odbijanju vodstava Ujedinjenog radničkog sindikalnog saveza (URSS) i Hrvatskog radničkog saveza (HRS), posredstvom svojih Nezavisnih sindikata uspjela angažirati većinu radništva da obustavi rad,^ njena je akcija osobito došla do izražaja prigodom velikih demonstracija u povodu atentata na vođu Hrvatske seljačke stranke Stjepana Radića i drugove, 20. lipnja 1928, u Narodnoj skupštini u Beogradu. Spontane demonstracije, koje su izbile toga dana navečer, partijska je organizacija usmjeravala u masovni revolt protiv režima.
Sutradan je oko 30.000 radnika, studenata, građana došlo u sukob s odredima policije, pod čijom je divljom navalom poginulo 5 radnika, oko 50 demonstranata ranjeno a više od stotinu uhapšeno. Mjesni komitet KPJ Zagreba na čelu s Josipom Brozom, kao svojim političkim sekretarom, nastavio je akciju izdavanjem i upućivanjem letka radnicima i građanima u znak protesta protiv krvavog režima beogradske vlade. »Ta vlada i njezini plaćenici policija i žandarmerija — isticalo se u letku — ubijaju po ulicama Zagreba goloruki narod, koji protestira protiv krvoločnog režima beogradskih vlastodržaca.«
Tito ustaša bre
Poslije veoma dobro organizirane proslave Prvog svibnja god. 1928, kad je partijska organizacija, unatoč odbijanju vodstava Ujedinjenog radničkog sindikalnog saveza (URSS) i Hrvatskog radničkog saveza (HRS), posredstvom svojih Nezavisnih sindikata uspjela angažirati većinu radništva da obustavi rad,^ njena je akcija osobito došla do izražaja prigodom velikih demonstracija u povodu atentata na vođu Hrvatske seljačke stranke Stjepana Radića i drugove, 20. lipnja 1928, u Narodnoj skupštini u Beogradu. Spontane demonstracije, koje su izbile toga dana navečer, partijska je organizacija usmjeravala u masovni revolt protiv režima.
Sutradan je oko 30.000 radnika, studenata, građana došlo u sukob s odredima policije, pod čijom je divljom navalom poginulo 5 radnika, oko 50 demonstranata ranjeno a više od stotinu uhapšeno. Mjesni komitet KPJ Zagreba na čelu s Josipom Brozom, kao svojim političkim sekretarom, nastavio je akciju izdavanjem i upućivanjem letka radnicima i građanima u znak protesta protiv krvavog režima beogradske vlade. »Ta vlada i njezini plaćenici policija i žandarmerija — isticalo se u letku — ubijaju po ulicama Zagreba goloruki narod, koji protestira protiv krvoločnog režima beogradskih vlastodržaca.«
Tito ustaša bre
pošto se godinama širila laž da je juga oduzimala privatno vlasništvo kako si ti onda to sačuvao kroz to mračno razdoblje?vuksadinare wrote:ja sam naslijedio jos iz doba AU i osmanskog carstva..iz juge sam naslijedio-figuebenica wrote:teorija i praksa su 2 različita pojma, zagrebački autobusni kolodvor i linije za njemačku, irsku, austriju ti je najbolji pokazatelj.vuksadinare wrote:statistika i podaci govore sve..a nije doslo od desnicara
sve kaj ti imaš si naslijedio iz juge od svojih...
Guest- Guest
ebenica wrote:pa zna se zakaj je propala, radi imovine.marcellus wrote:
onda bi monaco i švicarska prvi propali
nikad država nije propala "radi imovine"
tim više što juga nije imala imovine, bar ne unovčive
da je provedena stvarna privatizacija firme bi išle po kunu, vrijedilo je jedino zemljište na kom su sagrađene
o daSovak wrote:Sora wrote:Da. Bravo KAYOkaya wrote:Znate kaj, znam ćete teško podnjeti, al..jugoslavija je bila državetina i pol po svim aspektima za ovu afričku korupcijsku državicu usred eu malog elitističkog dijela naroda.
Za to što je ona propala, vi nemate zasluga. Imala je društveno uređenje koje se urušilo padom berlinskog zida.
Zene su pametne.
Najpametnije na svijetu .
Na forumu svakako.
Kakve to veze ima s tobom?
Nit' pameti, a bome koliko si zensko i o tom bi se dalo.
Drugo, Kaya samu sebe pobija u svojoj tvrdnji jer ako je drzava doista 'drzava i pol'
ona se ne raspada samo tako i k tome jos iznutra ili zbog urusavanja drustvenog uredjenja.
Ljudi ne odbacuju ono sto im je dobro.
Paralela, da je NDH bila dobra drzava i da su ju vodili pametni i razumni ljudi mozda bi opstala.
Ali NDH nije bila dobra drzava bas po nicemu, nisu je vodili razumni ljudi i
otisla je u ropotarnicu povijesti.
Ono sto je lose prije ili kasnije ode, ono sto je dovoljno dobro opstaje.
Prirodna selekcija je nazocna u svemu, samo sto mi katkad to ne vidimo.
Odbacuju
Cemu pises glupsti
Odbacuju kad moraju , radi rata , radi preseljenja
https://www.liberal.hr/jugoslavija-sfrj-mitovi-siromastvo-beskucnici-199
...ma to sigurno neradnici posla bilo za onog tko je htio tadit..sto nisu isli kopat kanale nije mogo svak biti poslovodja,sef,tajnica
...ma to sigurno neradnici posla bilo za onog tko je htio tadit..sto nisu isli kopat kanale nije mogo svak biti poslovodja,sef,tajnica
2015-09-08
ebenica wrote:pošto se godinama širila laž da je juga oduzimala privatno vlasništvo
ma nije. imal sam curu židovku na faksu, njezin deda koji je još bil živ je bio u jasenovcu a više je mrzio komunjare deset puta nego ujkane. U biti je bio veći hrvat od mene tada. Imal je stan u petrinjskoj, a prije rata je cijela zgrada bila njegova. I nekoliko drugih u ulici. I željezničke pruge po slavoniji i masu toga...
ostavili su mu jedan stan.
naravno. sve bogate obitelji izrasle za vrijeme i nakon rata u doba privatizacija i pretvorba je zato kaj ništa nije vrijedilo ništa jer iz ničega postaneš bogat samo kad na papir staviš demokracija umjesto komunizam.marcellus wrote:ebenica wrote:pa zna se zakaj je propala, radi imovine.marcellus wrote:
da je provedena stvarna privatizacija firme bi išle po kunu, vrijedilo je jedino zemljište na kom su sagrađene
Guest- Guest
znam još jednog židova, doduše ne pravi židov jer su prešli na kršćanstvo, živjel je na gornjem gradu tam iznad nekadašnje "žabice" je imal ogromni stari stan, štajcer.
ostal bez jedne ruke u ratu, bil je ustaški general.
ostal bez jedne ruke u ratu, bil je ustaški general.
https://www.liberal.hr/mitovi-o-jugoslaviji-359
2015-09-08
nije to nikakva laž, nego živa istinaebenica wrote:pošto se godinama širila laž da je juga oduzimala privatno vlasništvo kako si ti onda to sačuvao kroz to mračno razdoblje?vuksadinare wrote:ja sam naslijedio jos iz doba AU i osmanskog carstva..iz juge sam naslijedio-figuebenica wrote:teorija i praksa su 2 različita pojma, zagrebački autobusni kolodvor i linije za njemačku, irsku, austriju ti je najbolji pokazatelj.vuksadinare wrote:statistika i podaci govore sve..a nije doslo od desnicara
mojoj je obitelji nakon oslobođenja oduzeta imovina, jer su kadrovi smatrali da imaju previše nekretnina, ali vraćena je tijekom 2000-tih., ne znam točno koje godine, al nije ni bitno.
već sam o tome ovdje pisala, ne da mi se ponavljati, ali pošto nisi bio ovdje, eto...da znaš
ebenica wrote:naravno. sve bogate obitelji izrasle za vrijeme i nakon rata u doba privatizacija i pretvorba je zato kaj ništa nije vrijedilo ništa jer iz ničega postaneš bogat samo kad na papir staviš demokracija umjesto komunizam.marcellus wrote:ebenica wrote:pa zna se zakaj je propala, radi imovine.marcellus wrote:
pa kako rekoh, zemljište...
firme su bile ono muzej
pa škverove vlada i ova i sve prije gura za kunu bilo kome u svijetu ko gradi brodove, koreancima, kinezima, talijanima
svi koji su vidjeli su rekli odjebite
jedino se isplati tamo hotele napravit i to je sve, gradit brodove ni u ludilu
pa tko ga je onda opljačkao? super su priče o curinom dedi, tati od frenda, rođakovom rođaku, prvom susjedu iz ulice....marcellus wrote:ebenica wrote:pošto se godinama širila laž da je juga oduzimala privatno vlasništvo
ma nije. imal sam curu židovku na faksu, njezin deda koji je još bil živ je bio u jasenovcu a više je mrzio komunjare deset puta nego ujkane. U biti je bio veći hrvat od mene tada. Imal je stan u petrinjskoj, a prije rata je cijela zgrada bila njegova. I nekoliko drugih u ulici. I željezničke pruge po slavoniji i masu toga...
ostavili su mu jedan stan.
Guest- Guest
čekaj, patnja tvoje obitelji je kaj? koliko točno ima takvih slučajeva i jel to imaš napisano tim riječima: jer su kadrovi smatrali da imaju previše nekretnina, ili je to samo tvoja interpretacija?Noor wrote:nije to nikakva laž, nego živa istinaebenica wrote:pošto se godinama širila laž da je juga oduzimala privatno vlasništvo kako si ti onda to sačuvao kroz to mračno razdoblje?vuksadinare wrote:ja sam naslijedio jos iz doba AU i osmanskog carstva..iz juge sam naslijedio-figuebenica wrote:teorija i praksa su 2 različita pojma, zagrebački autobusni kolodvor i linije za njemačku, irsku, austriju ti je najbolji pokazatelj.vuksadinare wrote:statistika i podaci govore sve..a nije doslo od desnicara
mojoj je obitelji nakon oslobođenja oduzeta imovina, jer su kadrovi smatrali da imaju previše nekretnina, ali vraćena je tijekom 2000-tih., ne znam točno koje godine, al nije ni bitno.
već sam o tome ovdje pisala, ne da mi se ponavljati, ali pošto nisi bio ovdje, eto...da znaš
Guest- Guest
ebenica wrote:pa nisu niti jugu odbacili, živjeli su u njoj, slavili, radili, ženili se, rađali...umro tito plakali.Sovak wrote:
Drugo, Kaya samu sebe pobija u svojoj tvrdnji jer ako je drzava doista 'drzava i pol'
ona se ne raspada samo tako i k tome jos iznutra ili zbog urusavanja drustvenog uredjenja.
Ljudi ne odbacuju ono sto im je dobro.
došao je netko i rekao: može vam biti bolje, možete bit švicarska, ljudi su krenuli tamo gdjke su mislili da može biti bolje...dobili smo ovaj isprdak koji se brani tezama da nije bilo jogurta, da se nije smjelo u crkvu, da nije bilo poduzetništva osim kaj je precedničin tat bio mesar poduzetnik, nisi smio reć da si hrvat i hrpom ostalih jebenih sranja samo da bi se dokazalo da je ovo bolje a narod ovo bolje odbacuje čim mu se ukaže prilika, masovnim iseljavanjem.
Trivijaliziraj ti do mile volje.
Referendum 1991. je rekao svoje.
I Hrvatska je napadnuta, a nikoga nije napadala.
Po tebi su JNA i Srbi vojnom agresijom na Hrvatsku istoj samo htjeli objasniti kako joj je zapravo dobro i da ne mora nikamo iz SFRJ.
Onako oruzjem kad vec nije islo "antibirokratskom revolucijom".
Koliko moras patoloski mrziti Hrvatsku i pisati ovakva sranja koja pises to znas samo ti i tvoj psihijatar.
Sto je SR Hrvatska u SFRJ shvatili su Savka i Mika jos davnih sezdesetih i pocetkom sedamdesetih.
Ti, Sora, Kaya ... itd. niste niti danas.
Zapravo, kad citam vasa piskaranja i piskaranja Pizzona i njegovih paralitika i camuga ne vidim neku vecu razliku.
I usput, ako vam je danasnja Hrvatska tako losa kako velite, i ako nemate niti pameti niti sposobnosti mijenjati prvo svoju mikrookolinu, a time mijenjati i makrookolinu, pa selite se.
Imate citav svijet na raspolaganju. Osobno bih tako ucinio da mi je tako kako je vama i ne bih se uopce osvrtao.
Nitko vas zeljeznom kuglom za nogu nije okovao pa da u Hrvatskoj morate raditi i zivjeti do smrti.
A bome, nikomu ovdje vi kao takvi necete niti faliti.
Prezivjeli smo dok nas je bili jedva pola milijuna tamo prije petsto godina u tisucu puta gorem stanju i okruzenju, prezivjet cemo i danas.
Guest- Guest
aj ne davi, sve sam ti napisala...oduzeta im je kuća, u nju su ugurali neku državnu instituciju, a do pred vraćanje u njoj je bio prekršajni sud.ebenica wrote:čekaj, patnja tvoje obitelji je kaj? koliko točno ima takvih slučajeva i jel to imaš napisano tim riječima: jer su kadrovi smatrali da imaju previše nekretnina, ili je to samo tvoja interpretacija?Noor wrote:nije to nikakva laž, nego živa istinaebenica wrote:pošto se godinama širila laž da je juga oduzimala privatno vlasništvo kako si ti onda to sačuvao kroz to mračno razdoblje?vuksadinare wrote:ja sam naslijedio jos iz doba AU i osmanskog carstva..iz juge sam naslijedio-figuebenica wrote:
teorija i praksa su 2 različita pojma, zagrebački autobusni kolodvor i linije za njemačku, irsku, austriju ti je najbolji pokazatelj.
nebitno šta je bilo napisano, poanta je da je privatno vlasništvo bilo ODUZETO, amen.
Page 12 of 24 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18 ... 24
Similar topics
» Balkanske Gazde Krkani
» Macron skonto da njegov progresivizam otvara vrata americkom wokizmu koji je prijetnja opstanku francuske
» Plenki:'Ja sam se vratio iz Brisela sa 8000 eura na 4 000.Zašto se vratili nisu Picula,Borzanica,Sinčić,Kolakušić a tu glumataju'
» Macron skonto da njegov progresivizam otvara vrata americkom wokizmu koji je prijetnja opstanku francuske
» Plenki:'Ja sam se vratio iz Brisela sa 8000 eura na 4 000.Zašto se vratili nisu Picula,Borzanica,Sinčić,Kolakušić a tu glumataju'
Page 12 of 24